Şimdi Ara

Gelid Tranquillo: Fiyat Performans odaklı yeni soğutucu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
32.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: pillibebek

@CoxeD

Sen NOCTUA 'da alsan gene iade edersin bu kadar beğenmemezlik neden anlamadım???? Gelid Tranqillo'yu AMD sistemde sorunsuzca kullanıyorum gayette memnunum üründen bence sorunu birazda başka yerlerde aramalısın!!!

neden beğenmediğimi yukarıda açık açık belirttim,

Herkes için ürünler piyasada mevcut, kimi logitech mouse kullanır kimi everest, kimi audi kullanır kimi lancia...

Sen kullanıp memnun olabilirsin ama bence hiçte iyi değil özellikle bu soğutucuyu amd sistemde memnun olana hayret ederim
  • coxed anladık bu işin uzmanısın ama biz gelidden fiyat ve performans açısından çok memnunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: keskinbalta

coxed anladık bu işin uzmanısın ama biz gelidden fiyat ve performans açısından çok memnunuz

Saygılar, sevgiler... Kesinlikle uzman olduğumu idda etmiyorum, sadece bu tip işlere çok emek harcadım vakti zamanında...

Ürün intel işlemciler için fena sayılmaz. Fiyatına göre konuşursak eğer mükemmel hatta...

Bence AMD için uygun değil saydığım sebeplerden ötürü...

Ben high end bir soğutucuya göre ürünü eleştirdim...
  • AMD yi bilemeyeceğim için büyük ihtimalle haklısın
  • gelidi değitirmeyi anlarım istenilen performansı vermiyor diye ama noctua yı geçen hava soğutma yok daha onu da iade eden biri bu işleri bildiğini idda ediyorsa yapcak bişi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arrivederci -- 28 Eylül 2010; 13:34:46 >
  • arkadaşlar gelid fanımı aldım ama takmasını yaparken biraz değişik taktım, fanı yukarı bakacak şekilde taktım yani direk yukarı üflüyor, acaba kasanın egzozuna yani arkasına doğru çevirsem işlemci daha fazla soğurmu, kasa ve işlemci yan panelden öğrenebilirisiniz...
  • Olabilir sıcak havayı egzoza üfletip dışarı doğru atarsan fiziken daha fazla etkisi olması gerekir
  • Gelid soğutucumu AM3 sistemli , 938 pin pohenom 2 işlemcimde uyguladım. Kasam A+ plus seenium, kasamda Psu altta ve kasamın tavanında 2 tane 14 cm'ye kadar fan yeri mevcut. AMD sistemlerde Gelid soğutucu üste bakacak şekilde monte ediliyor.

Eğer Kasanızda psu üstte ise veya kasanızın üstünde fan ızgarası mevcut ise AMD sistemlerde uygulamanız daha mantıklı olur. Çünkü Amd sistemlere hiçbir oynama yapmadan direk takıldığında fan alt tarafta kalıyor ve üste doğru hava üflüyor. Fan Kuzey köprüsünün hemen üstüne denk geliyor ve kuzey köprüsü ve hatta güney köprüsündeki sıcak havanın atılmasında birebir etki oluşturuyor (anakartı serinleten bir etki). Soğutucu Ram slotlarından birinin üzerine kadar uzuyor ve aynı etki bu bölge için bile geçerli.

Arkadaşlardan birkaçı AM3 için uygun değil , egsoz fan arkada olur gibi ibarelerde bulunmuş ( bu genel kanıyı artık bırakmak lazım :) , yok efendim neymiş kasanın tabiatına aykırıymış, Ramler soğumaz gibi ifadelere yer verilmiş, soğuk hava kasaya sağ alttan girer sol üstten çıkar vs.vs.vs. Artık egsoz fanlar sadece arkada değil kasanın üstündede olabiliyor ve soğutmaya etkisi daha fazla olacaktır. Üst kapaktaki egsoz fanın tek dezavantajı kasanın içine yanlışlıkla sıvı veya buna benzer maddelerin kaçması olabilir :) ve ağır hasarlara yol açabilir...

Soğutucunun tabanının 938 işlemcide kapladığı alan itibariyle stok fana göre çok çok daha iyi. Eskiden kullanılan AMD işlemciler geldi aklıma, işlemcinin ortasında kalan düz bir bölüme macun uygulanıp soğutucu yerleştiriliyordu....

Günümüzde çok farklı ve değişik kasalar üretilmekte, bu güne kadar ISINAN HAVANIN YÜKSELMESİ kuralını gözardı ederek üretilmiş bir kasaya rastlamadım, psu'lar üstten alta indi ve soğutma sistemleri kasadan bağımsızlaştı ( eskiden kendi yükleri yetmiyormuş gibi bilgisayarın soğutmasınıda üstleniyorlardı ve çabuk bozuluyorlardı)

Gelidden memnunum biosdan fan hızını %50'ye çektim ve sessizlik konusunda dahada rahatladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESED -- 15 Ekim 2010; 19:40:07 >

• Mrb arkadaşlar sizden bir ricam olucak forumduda okudum ve iki ürün arasında kaldım.Oc filan yapmayacagım oyunlarda ısınmasın yeter ve ssessiz olsun işlemcim Q9400 ayrıca vatancomputer'de bugun için kdv almıyorlar(%18 indirim) gerçi fiyattan cok yukarıda'da belirtmiş oldugum gibi sessizlik ve sogutma.Sizce hangisi?

1-http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-cl-p0568-contac29-intel-lga77511561366-&-amd-754939am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46881

2-http://www.hepsiburada.com/Liste/gelid-tranquillo-cpu-sogutucu-universal/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd100164
  • gelidi kullananlar fazlasıyla memnun ben de dahil ve tavsiye ederim ama ben intel için kullanıyorum ve AMD için yorum yapamam

thermaltake iyi marka ama kullananlara sormak lazım
  • Artık böyle incelemeler yapmıyorsunuz. Tamamen telefon sitesine döndü. Donanım incelemeleri istiyoruz !!!!!!!!!!!!

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.