Şimdi Ara

Gelid Tranquillo: Fiyat Performans odaklı yeni soğutucu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
32.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: keskinbalta

BU ÜRÜN ANAKARTA VİDALANIYOR PEK ÇOK KİŞİ BU ÖZELLİĞİ ZOR OLDUĞU İÇİN SEVMESE DE bence en önemli özellik çünkü plastik pim tam oturmayabiliyor ve aşırı sıcaklarda eriyip deforme olabiliyor
    üstelik tabanı saf bakır
    boşta 20 derece yükte 30 derce düşüş sağladım
    önceden fırın gibi olan kasa şimdi gayet serin...

s.a
    Hocam bende am3 anakartın arkasında metal plaka var,üzerinde vidalı olarak geldi.Şimdi ben phenom ıı 965be'nin orjinal fanını çıkarıp bunu tamak çin anakartı sökmek zorundamıyım?
    Ters yöne esnetilen bir mandalla tutturuluyor. Bu üründe o mandal varmı yoksa başka bir monte şeklimi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydin_tr

Ben de bu soğutucuyu almak istiyorum, yanlız sorunsuz takabilecek miyim emin değilim. ASUS TA-891 kasa içinde ASUS M4A79T anakart var. Elde cetvelle sağdan soldan ölçmeye çalıştım. Çok zor sığar gibi geldi ama emin olamıyorum. Bir yandan da adamlar fan/soğutucu tasarlarken standart 180mm ATX kasaya uymayacak şekilde yapmazlar diyorum ama...

Önerisi olan?

Hocam ben Asus vento a9 kasa kullanıyorum.Ürünü almadan önce sığmayacak gibi geldi.Fakat sorunsuz bir sekilde sığdı.Sadece air duct ı çıkardım.
  • Merhaba,

Asus TA-891 180mm kasa ve ASUS M4a97T anakart üzerine çok zor bir şekilde sığdı bu soğutma sistemi. Ancak kapak biraz bombeli bir şekilde kapanabildi. Soğutucuya değil ancak fan bloğunun üzerine değiyor kapak.

Bir de bi arkadaş anakartı çıkarmam gerekiyor mu diye sormuş. Benim işlemcim de Phenom II x4 965. Anakartı filan çıkarmadan, eski soğutucuyu çıkarıp bunu taktım. Anakartı çıkarmak gerekmiyor çünkü kart ile birlikte gelen orjinal fanın takıldığı retention clip'e takılıyor bu sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eaststreetz

Fana gerek yok ya, herhangi bir sorun mu var kasanızda? Yan yatırın bütün problemler ortadan kalkıyor. DH-User Test Merkezi tarafından onaylı

alın bunu dışarı
  • Teşekkürler, yine çok iyi bir video olmuş
  • Arkadaşlar acaba bu fan stok fana oranla çok daha sesiz çalışır mı? Çok fark olacaksa almayı düşünüyoruö. Yani stok fan yüksek hızlarda dönünce kafa ütülüyor. (i7 920)
  • @Eaststreetz;

Bu fan hiçbir durumda stok fanı aratmaz, emin olabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eaststreetz

Arkadaşlar acaba bu fan stok fana oranla çok daha sesiz çalışır mı? Çok fark olacaksa almayı düşünüyoruö. Yani stok fan yüksek hızlarda dönünce kafa ütülüyor. (i7 920)

STOK FAN İLE KIYASLAMAK BÜYÜK HATA
    çünkü arada büyük fark var
    sessizlik dersen 30- 40 tl daha pahalı ürünlerden hem daha sesiz hem daha iyi soğutuyor hem de daha ucuz
  • sımdıye kadar gelıd ın kotu bı sogutucu cıkardıgını gormedım buda ıyıdır gıbıme gelıo kalıteyı bozmazlar
  • Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkürler. Peki Sunbeam Core Contact freezer ile Gelid karşılaştırırsak nasıl bir sonuç çıkar ortaya? Zira alacağım yerde Gelid yok, Sunbeam var. Kararsız kaldım :(
  • Bence fiyatı pahalı
  • bu performansa bu fiyatta bulamazsın

• Bu anakarta sığdırabilirmiyim ? Cude Pipe sorun çıkarır gibi geliyor da.

• quote:

Orijinalden alıntı: keskinbalta

yanlış değilse:

12 cm uzunluk
    12 cm yükseklik
    10 cm genişlik (fan takılı halde)

bu durumda eline cetvel alıp ölçmen gerekecek

http://www.gelidsolutions.com/products/index.php?lid=2&cid=12&id=46&tab=2
  • Ürün benim görüşüme göre çok çok kötü,

Öncelikle elime geçen ürün hatalı bir üründü, Amd için olan motaj aparatlarından biri işlemci bloğuna girmedi. Tamamen hatalı üretim!

Allahtan Dramelim var ki o yuvayı genişletip montaj edebilecek bir hale getirdim.

Neyse bana denk geldi deyip devam ederken bir şok ile karşılaştım ki ürünün fanı AMD sistemlerde dikey eksende kalıyor yani sıcak hava direk arka fan ile atılamayacaktı, zaten soğutucunun tek espirisi bu..

Ayrıca ürünün işlemciye temas eden yüzeyi işlemciden daha küçük, evet belki işlemcinin tamamını kaplaması gerekmez soğutma için ama böyle bir konuda malzemeden çalmak niye???

Fanlarda aynı şekilde berbat, elimde thermaltake 12 cm Turbo Fanlar vardı (3 adet) onlarıda sessiz yorumlarına kanıp değiştirmmek için 3 tanede ekstra fan almıştım, sonuç

Fanlar tam olarak aynı seste kasa dışında içinde denedim thermaltake ile bir gıdım fark yok... Ama bir fark vardı bu fanlar titriyordu evet! pervanedeki yapıştırmayı tam merkeze oturtmadıkları için fan balans yapıyordu 3 fanda aynen böyle!

TT Big Typhoon ile kıyaslarsam aluminyum yaprakların araları 2 kat daha açık üzerindeki tırtıklar okadar silikki bir işe yaramaz....

Sonuç bence ürün 5 para etmez koliye geri koydum yarın iadesini yapacağım bilginize!!! boşu boşuna 2 gündür kargo vsvs bugünde motaj için 2 saat harcadığıma gerçekten çok sinirliyim...

• coxed üzücü bir durum acaba ürün hatalı ondan mı yoksa gerçekten mi beğenmedin bilmemem ama pek çok sitede testler var ve ben ciddi performans sağladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 17 Eylül 2010; 23:29:30 >
  • Durum dediğim gibi ürünü iade edeceğim, kesin çözüm olması için yarın NOCTUA NH-D14 alacağım

Ürün intel sistemler için güzel ve ucuz olabilir ama AM3 soket için çok anlamsız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoxeD -- 17 Eylül 2010; 19:59:30 >
  • ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı 65 tl lik soğutucuyla 175 tl lik soğutucuyu kıyaslamak yanlış olur.noctua tam bir performans ürünüdür.çoğu kullanıcı performansla fiyat/performans olayını karıştırıyor.noctuan şimdiden hayırlı olsun.
  • amd ıcın anakartı sokmeye gerek varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

amd ıcın anakartı sokmeye gerek varmı ?

Amd için anakartı sökmeye gerek yok. Ben direk montoj ettim. Yalnız bekeldiğim sıcaklık düşüşleri yok sanırım. Stok fanla sıcaklık 36-39 arasıydı. Şimdi 32 ye düşüyor en düşük. İşlemcim amd x6 1055t var. kasa 4 fanlı bir tanesi yan kapakta 19 cm likten.

Fanı yanlış monte etmiş olabilirim sanırım. Kullanan arkaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Fan kasanın tavanına yakın konumlandı. tavanda 12 cm lik kasaya monteli bi fan daha vardı.Bu fan içeri hava üflüyor. Bu fanla gelidin fanı arasında 3 cm civarı bi mesafe var. sıcak havayı ekran kartına doğru üflüyor yani. montaj doğrumu. Sıcak havayı egzos fana üflemesini sağlayabiliyomuyuz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.