Şimdi Ara

PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
11
Favori
6.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Madem kapsamlı bir donanım değişikliği yapmayacaksın, overclock yapıp geçeceksin iki sene daha bekle yeni nesilde patlat bombayı. Gerçi bu nesil de bomboş geçmiş oldu doğru düzgün exc göremedik. GoW, TLoU, Uncharted falan yok. Tamam Ragnarok diyeceksiniz o eski nesile de çıktı. Ben PS5’e özel oyunlar görmek istiyorum baba stüdyolardan.. Konsolun fişini erken çektiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SW4RTHY kullanıcısına yanıt

yok hocam arkadaşın biri karşılaştırmış bende PC ile PS5 Pro karşılaştırmasının saçma olduğunu vurgulamak istedim bukadar

o paraya PC alın denmiş ikisi ayrı konu yoksa bizde biliriz, 35 bin TL ye ekran kartı almayı  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 10 Kasım 2024; 10:51:40 >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt
    FPSde bir gark olmayacaksa o kadar para vermeye gerek yok Benim için önemli olan FPS görüntüye çok takılmıyorum. Evde Tek tv olduğu için Portal almayı planlıyorum o zaman Slim + Portal bana yeterli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gamer-x kullanıcısına yanıt
    Hocam başlık bu tarz karşılaştırmalar için açıldı diyorum ben de.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SLOWDIVE kullanıcısına yanıt
    Pro model fps değil görüntü kalitesi odaklı bir cihaz görünüyor. Bunu hem aynı işlemci ile devam etmelerinden, hem de enhanced gelen oyunlardan anlayabiliyoruz. Eski oyunlar ve bazı rekabetçiler hariç modların verdiği hedef fps değerleri aynı. Kalite 30 ise önceden, yine 30 ama daha iyi bir görsel kalite ile. Örnek veriyorum Black Myth Wukong gibi bir AAA oyun Ps 5'e kalite modunda 30 fps gelecekse, Pro'ya da öyle gelecektir. Ama işlemci odaklı olmadığı sürece daha stabil ve daha iyi görsel kalite ile. Çoğunda böyle olacaktır. Rekabetçi oyunlar, küçük çaplı oyunlar hariç. O beklenen büyük atılım Ps 6'da olacaktır bariz.

Ben şahsen hiç düşünmeden harcayabileğim bir 50k param yoksa veya dışardan getiremiyorsam Ps 6 beklerdim. Bir gerekçe Gta 6 olabilir ama o Ps 5'e de gelecek. Tabii ki Pro'da daha iyi görünecek fakat fps ve stabilite olarak işlemciden dolayı büyük bir fark olacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Kasım 2024; 11:49:31 >

Pardon başlıkları karıştırdım bende PS5 Pro Anakonu ile burası farklı  hertürlü karşılaştırma ve tartışmaya açığız :)

• Krone K kullanıcısına yanıt
    Bir umut 2025 sonrasını bekliyorum ben. Kurtarabilirler hala.

• Ben Rowlandsyoutube
    I Built a Mini PC that DESTROYS the PS5 Pro! Small form factor gaming pc's are increasingly becoming more popular. With the new release of the PS5 Pro a 4K gaming console that bring high end performance to your living room. I wanted to see if we could match or even beat the PS5 Pro with a mini gaming pc! That is small, but impressive! Learn more about the Crucial DDR5 Pro OC Gaming Memory here: https://crucial.gg/BenRowlandsDDR56400 Thanks for watching!
    https://www.youtube.com/watch?si=cKArsStLsgbYU8Ob&v=beaxM2bUFsE&feature=youtu.be
  • Konunun iki başlığa bölünmesi talihsiz olmuş. Ben kendimi ps fanboyu olarak görüyordum ama diğer başlıkta olay çok farklı boyuta taşınmış. Kendi adıma ps’i arzu nesnesi yapan şey her zaman yaşattığı deneyimlerdi. Kendi adıma bu deneyimin sürdürebilir kılınması için eleştirilerimi asla sakınmam. Yanlış düşünebilirim veya olayı yanlış açıdan değerlendirmiş olabilirim. Forumların olayı da budur. Bilgiyi bilgiyle karşılık verme ve sağlıklı tartışma ortamı. Günün sonunda herkes iyi deneyimle tartışma ortamından ayrılabilir.

• jymz___ kullanıcısına yanıt

Ben de bir PS fanıyım, ama PS5 Pro’yu eleştirdiğim için ana konuda Xbox veya PC fanı ilan edildim. :D 

PS5 Pro ana konusunun savunucuları, "kardeşlik" konularından çıkmayan ve kendi kararlarının eleştirilmesinden veya beğenilmemesinden hoşlanmayan insanlar. Yıl olmuş 2024, ama hâlâ karşıt görüşte olanlara "Nefret ediyorsanız konuya niye giriyorsunuz?" gibi klişe şeyler söylüyorlar. Teknolojiyi, forumu ve konsol hakkındaki farklı görüşleri okumak için giriyorum; ister olumlu, ister olumsuz eleştirileri görmek istiyorum. Ama bazıları karşıt görüşe tahammül edemiyorsa, interneti hiç kullanmamalılar. Konsola verdikleri parayla birbirlerine ego mastürbasyonu yapıyorlar. Reddit'te PS5 Pro için iki ayrı subreddit görmedim.

Bu kitle, birine "vatan haini" diyenler gibi “sen bilmem necisin, sen şucusun” demeye başladı. "Kardeşlik" mevzusu bitse de kurtulsak şu sahte fanlardan. 40 bin TL’lik konsol alıyorlar, ama 2000 liralık oyunu almamak için kırk takla atıyorlar. Kişisel PS hesabımı görseler diz çöküp tövbe ederler herhalde.

• Erkka kullanıcısına yanıt
    Ben de PS hayranıyım PS2 den beri her gördüğümde heyecanlanırım. Bahsi geçen şahıslar 7/24 nöbet tutuyorlar konuda. Bu eylemlerinden kazanç sağlamıyorlarsa gerçekten üzülürüm. Bir insan neden kendisini bu konuma düşürür yoksa değil mi hocam?

Hocam okudunuz mu bilmiyorum arkadaş bana hater, pc fanboy dedi. Gayet net şekilde uzunca açıkladım. Okumamış gibi devam etti. Bir şeyi eleştirmek ondan nefret etmek demek değildir. Hatta sevmemek bile değildir. Eleştiriyorum ve eski günlerine geri dönerse alacağım çünkü belki de değil mi? Sen exclusive oyun politikanı kenara at, Pro diye ürün çıkar işlemci upgrade etme 2024 yılında. Bunu söyleyince hater ol. Güzel dünya. Zaten Pc fanı diye bir kavram doğru değil Pc tek sabit bir ürün değil. Hangi pc, hangi donanım, hangi yazılım? Pc oyuncuları kendi aralarında ne kavgalar ediyor bilir kullananlar. Ki bazen faydalı oluyor. Fakat konsollarda ben bunu göremiyorum burada maalesef. Biz de kullandık Sony konsollarını. Niye düşman olayım şahsi ne problemim olabilir benim firma ile. Şu an aktif Pc ve Nintendo oyuncusuyum ama fanları değiim. Seviyor muyum evet. Ama isteyenle istediği kadar tartışırım üslubunu şaşırmadığı ve yanlış bilgi vermediği sürece. Kimseye de "4080 alamıyorsun tabii paran yok" demem. Ne ayıp bir laf. En haz etmediğim olay da yanlış bilgi. İstersen aşık ol bir ürüne ama insanlara onu öveceksin diye yanlış bilgi veremezsin. Takım tutar gibi her yaptıklarına bir gerekçe bulmak, bir şekilde savunmak gerekmiyor. Pc fanıyım diye geçen Nvidia başlığında bir sürü laf yedim :) Niye fan olayım, ben en verimli ürüne en makul şekilde erişmek isterim. Gerisi beni bağlamaz. Hepsini görmezden gelip "seviyorum kardeşim" deyip geçilebilir. Zaten buna bir şey söylenemez. Ama durum çok ayrı bir noktada. Xbox başlığına girdim orada da kimse kabul edemiyor hiçbir şeyi sanırım ama gördüğüm kadarıyla en azından Pc tarafına daha hakimler ve biliyorlar. Microsoft etkisi herhalde :)

Neyse bence de bu başlık insanlar için daha faydalı iyisini de kötüsünü de yazsın insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Kasım 2024; 16:14:59 >

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Bence o konuda satın alımlarını bir mantığa oturtmak isteyen kullanıcılar bir araya gelmiş. Mantıklı buldukları argümanları destekliyorlar, bulmadıklarını ise linçliyorlar.

PS1-2'ye yaşım yetmediği için o dönemler hep konsollara geç sahip oldum ama bir şekilde sahip oldum. Ama PS3'ten sonra her çıkan konsolu ilk ay içerisinde aldım. PS5'i de önsipariş verdim. Sony markasının neredeyse tüm exc oyunlarını birden fazla oynamışımdır. En sevdiğim oyun serisi Uncharted gibi gibi bir sürü örnek verebilirim. :) Her koyun kendi bacağından asılır. Zaten PS5 Pro alacak birinin satın alım nedenini bir mantığa oturtmasına gerek yoktur. Yani sanki konsolu alacaklar da bir icazet bekliyorlar gibi ortam oluşuyor. Hatta bugün biri PS5 Pro'yu videolardan izlediğini ve gerekli olmadığını düşündüğünü yazmış. Biri de demiş ki "videodan mı karar verdin?" :D

Daha konsol çıkalı 3 gün olmuş. Alan nasıl karar verdi? Video izledi veya inceleme okudu değil mi? Almayan nasıl karar verecek? Yine aynı şekilde. Vahiy mi inecek? :D İnsanın ürünü almamaya karar vermesi için denemesi falan gerekiyor diye düşünüyor bunlar sanırım. yemin ediyorum şaka gibi konu ya. Sıfır mantık.

• O başlıkta insanlara "bilgi göremiyoruz" diyorlar ama %90'ı övgü o başlığın. Bilgi paylaşan birkaç arkadaş var sadece gördüğüm o kadar. Gerçekten sadece bilgi paylaşılacak, inceleme yazısı, videosu, benchmark sonucu, resmi haberler vs. için ayrı bir başlık açılsa bile güzel olur. Bu 4-5 sayfalık konuda daha çok bilgi vardır.

Takip edenler bilir Nintendo'ya bazen eski denecek AAA oyunlar geliyor. Duyurdukları an "aynen 10 fps oynarlar artık" diye dalga geçiyorum  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Kasım 2024; 16:21:47 >

Bu mantıkla bütün ekran kartlarını almak lazım tek tek. Bir arama ile bir ürün için elli tane incelemenin bulunduğu bir dönemde yaşıyoruz. Yorum demiyorum bakın inceleme. Adam benchmark yapıyor alıyor ürünü oyunu açıp raporluyor. Bir kart mı kestirdin gözüne. Yazıyorsun "Rtx bilmem ne performance test" açıp bakıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Kasım 2024; 16:25:52 >

Bazıları bende engelli hocam belki onlardan birine denk gelmiştir. Kendisini ifade edemeyenleri engelliyorum.

Hele bir de konsolu almayanlar için al(a)mayanlar yazan falan varsa dakika 1'de engelliyorum. Nostalji trenine binmek istemiyorum ama eskiden yan sırada oturan öğrencinin ailesinin bütçesi yoktur diye okula muz götürmeye çekinen insanlardık biz. Ne ara böyle bir topluma dönüştük bilmiyorum.

Mantıklı veya mantıksız, ne olursa olsun herkes fikirlere açık olmalı. Beğenmediğini konudan kovmak ise garip bir davranış.

Sizin PC kullanıcısı olduğunuzu biliyorum, en azından konuşmalarda takip ettim ama yazdığınız yanlış bir şey görmedim. Bunu sadece PS kullanıcısı olarak yazıyorum. PC'yi daha 2 hafta önce sattım.

Bunun dışında, XBOX veya PS farketmiyor, maalesef fanları aşırı korumacı ve sanki konsola laf edince, ailelerinden birine laf gelmiş gibi hissediyorlar. Kullandıkları ürün konusunda duygusal olmalarını tamamen anlıyorum. Benim için de PS'in yeri başka ama kavga boyutuna gelmesi, sevmediğin düşünceyi linçlettirmek vs. tamamen saçmalık.

Bence bu konunun açılması da çok doğru değil. PS5 Pro eleştirisini görmek istemeyen kullanıcılar için açılmış gibi duruyor. Eh napalım, en azından burada lafla sözle, linç kültüründen uzak bir şekilde eleştiriririz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 10 Kasım 2024; 16:49:43 >

O zaman engellemişsindir. Dediğini yapıyorlardı. Diyorum ya konsol falan geçelim bunları hiçbir şey için "senin paran yok tabii" diye bir şey söylenmez. Ayıptır. Değer mi bir ürün için insanları maddiyat üzerinden küçümsemeye. Kimseyi kovmak doğru değil, uygunsuz bir yazımı varsa şikayet, beğenmiyorsan da engel.

O konunun sahibi arkadaş misal son derece düzgün biri benim gördüğüm kadarıyla. Pek iletişime girmiyor, haber paylaşıyor. Tabi maalesef onun da mesajları arada kayboluyor.

Tüketici olarak kullandığımız markayı eleştirmeyi bilmeliyiz. Bu sayede yola girerler.

• Kendi adıma zor bela ps 5 stoğunu 2022 ocak ayına girdiğimizde almıştım. Geçen 2 yılda sony’yi savunabilirdim. Yanlış kararlar alınmış bedel ödeniyor ama bu krizi bir şekilde bypass edip makul seviyede oyunlar sıralanır diye bekliyordum. Neredeyse geçen yıla kadar çıkan bütün oyunlar 2013 donanımı ps4’e de çıktı. Cross gen bitince artık 9. Jenerasyon şimdi başlıyor havasına giremeden optimizasyon sıkıntıları konuşulmaya başlandı. Bana bu durum biraz da geliştirici yeteneksizliği gibi geliyor. Açıkçası pro donanıma ihtiyaç var gibi görmüyordum. Hatta çıkmayacağını düşünüyordum. Cross gen dönemi neredeyse konsol ömür süresinin yarısı kadar sürmüştü. Konsol jenerasyon ömrü 7 yılı aşmadı. Şimdi gireceğim efora bana kalan sürede ne kadar fark yaratabilecekler bunu tartmak isterim. Bence her tüketici bu soruları sorabilmeli. Sorularda sıkıntı yok önemli olan gelen cevaplarda ortada birikecek bilgilerdir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.