Şimdi Ara

PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
11
Favori
4.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konsolu yurticinde satin alirken nelere dikkat etmek gerekiyor? Eskiden ithalatci garantisi veya sony eurasia garantisi gibi durumlar vardi ayni seyler hala gecerli mi?

• exantric E kullanıcısına yanıt
    Konsolun bilkom perakende fiyatı 50 bin tl.
    Cihaza erişim sınırlı olduğundan spot fiyatı yüksek konumlandı. Yurtdışından tax free edindiğinizde 24 bin civarı tutar çıkıyor. Ps5’ler sağlam cihazlar risk olsa da iki kat ücret ödemek garantiyi makul kılmıyor. Almaya karar verdiyseniz çok da aceleci davranmayın. Yurt dışı imkanınız yoksa spot fiyatları zamanla dengesini bulacaktır. İlle de bilkom derseniz media markt’ta 9 vadesiz taksitten bahsediliyordu.
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

Geçiştirmeye çalışıyorlar gibi geliyor bana. PS5 çıkarken piyasada dolaşan haberleri hatırlıyorum, yapımcılar SSD ve PS5’in donanımı sayesinde oyunlarını çok rahat geliştiriyorlar falan diyorlardı. Ama lafta kaldı bunlar. Hani oyun? Valla yanlış olmasın bir Returnal bir de Demon’s Souls hatırlıyorum ben bu neslin hakkını veren.. Geriye kalanların büyük bir kısmı oldgen yapımlar. Üzücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 10 Kasım 2024; 22:49:32 >

Bir dk bir dk, ben mi yanlış anlıyorum yoksa sırf forumda PS5 Pro ana konusunda fanboylar var ve eleştiri kabul edecek olgunluğa sahip değiller diye başka bir ana konu açılıyor? Şaka mı bu? O zaman o PS5 Pro Ana Konusu olmuyor ki PS5 Pro Fanboy, PS5 Övme ve Parlatma konusu oluyor. Ne yani gidip o konuya PS5 Pro eleştirisi yapamaz mıyım? Ne salakça bir iş yahu! Sanki Sony PS babalarının şirketi sanki PS konsolu babalarının konsolu. Gerçekten ibretlikmiş.

• gamer-x kullanıcısına yanıt

Oyuncu notebook'u daha iyi hocam. [sizer]PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU][/sizer] [sizer]PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU][/sizer] 

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldin hocam :) Gidip birkaç mesajla dene istersen. Ama "senin paran yok tabii" diyen çıkabilir sakin kalmaya çalış :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 11 Kasım 2024; 8:48:46 >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

Ha böyle cümleler kuruyorlarsa bu beni sinirlendirmez sadece acıyan bir surat ifadesiyle güldürür. Ben ne iğrenç mahluklarla karşılaştım. Ülke Gündemi olsun Anasayfa haberleri olsun insanların sinir uçlarıyla oynayan, yalan ve iftira atıp hakaret ve yafta yapıştıran aktroll ve troll sürüsü sabır eşiğimi epey genişletti. Yani bu tip cevaplar gelecekse vız gelir tırs gider hocam. [sizer]PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU][/sizer] 

[sizer]PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU][/sizer]

• Krone K kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. Bu neslin sonuna doğru bombaları patlatacak bence Sony. Yoksa GT7, Bloodborne vs. hepsini PC portlasalar bari.

Her şeyin bir ilki vardır. [sizer]PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU][/sizer] 

Başlık Aynen dediğin gibi olmalı hocam 👍 Sony i bende severim ama fanboy değilim ps1 den bu yana tüm konsolları da edindim ama bazı arkadaşlar gibi asla babamın malı gibi savunmadım benim tuhafıma gidende bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mit40 -- 12 Kasım 2024; 14:24:40 >
  • PS5 PRO başlığı altında yazdıklarımı okuyan arkadaşlar olmuştur.

konu altında yazılanları okurken Sony hisse senedine sahip olduğunu düşünmeye başladığım bazı arkadaşlarımızın yaptığı inanılmaz PS5 PRO övgüleri ve üst düzey PC donanımları ile yaptıkları alakasız ve boş karşılaştırmaları gördüğümde düzeltmek için itiraz edip bilgilendirici cevaplar paylaştım.

hiç kimseye PS5 PRO almayın demedim, sadece cihazın ederi 50 bin TL değildir, bu paraya çok iyi bir oyun bilgisayarı alternatif olarak alınabilir, illa alınacaksa da 30-35 bin TL den fazla vermeyin dedim.

hiç bir şekilde "hater" cümleler kurmadım.

PS5 PRO ana konusuna yazmayın diyen arkadaşlara şunu söyledim;

abartıya dayanan övgüler, yanlış bilgiler yazmayın ben de düzeltmek zorunda kalmayım.

buna rağmen paragraflarca yazdığım bilgilendirme dolu mesajlarım yönetim tarafından anlamsız şekilde silindi.

bir daha da o başlığa girip yazılanları dahi okumadım.

• PS5 PRO ana konusunda en çok karşı çıktığım konuyu bir kez daha yazayım.

arkadaşlar bir konsol 700 DOLAR fiyat ile satışa çıkıyorsa ki ülkemizde 1.470 DOLAR (50.000 TL) bu parayı verdiğinizde alabileceğiniz farklı bir oyun donanımının verdiği performans kadar performans almanız gerekir.

50.000 TL ye alacağınız bir PC ile hiç bir oyunu 30 FPS oynamak zorunda kalmazsınız.

30 FPS artık oyunculuk için minimum FPS standardı değildir, olmamalıdır da

burada bir çok arkadaşımızın bahsettiği gibi Sony konsolu AMD 5600X gibi bir işlemci ile revize etse minimum 60 FPS bazı bir çok oyunda sağlanabilirdi.

Sony' nin ve diğer konsol üreticilerinin 30 FPS mecburiyetini sınırlamasını yukarı doğru çekmek için oyuncuların tepki vermesi, yeni gelin gibi her çıkan yeni donanımı koşa koşa almaması şarttır.

konsol kullanıcılarının bu satın alma davranışı ve tepkisizliği devam ettikçe her yeni nesil konsolla birlikte taş devrinden kalma 30 FPS belasından kurtulamaz GTA 6, GTA7, GTA8 için de performans sorunları yaşarsınız.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Hocam 50 bine PS5+PC bile yapabiliyorsun. Bunun savunulacak bir tarafı yok maalesef. Bazı arkadaşlar sanki çok normalmiş gibi alıp bir de milleti paylıyorlar. İlginç ya. Oyunlarda fark da yok işin kötüsü. Aynı oyun aynı görsel ama adam plasebo etkisi olsa gerek muhteşem bir şey gibi anlatıyor. Donanım da aynı. Fark yaratacak bir şey de yok. Köle olmuş bu arkadaşlar.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Hoşgeldin hocam.

30'u geçtim artık 60 bile eskide kalması gereken günlerdeyiz. FromSoftware 2022'de pc'ye 60 fps kilitli oyun çıkarınca "ama şöyle" deyip savunan kitle ile benzer zihniyet.

Halen 4070 ile pc'de şöyle böyle olur diyorlar. Ben de diyorum ki 4070 1440p kartı, hedefinde kullanın. 1440p kartı ile 4K peşinde koşan konsolları sorgulamak lazım.

Sevin, aşık olun önemli değil. Pc'deki özgürlüğe sahip değilsiniz. Olmak zorunda mısınız hayır. Bunu küçümsemek falan olarak söylemiyorum. Ortada olan bir gerçek olduğu için söylüyorum. Temelsiz, yanlış bilgilerle yanıltmaya hakkı yok kimsenin insanları. Şöyle diyen göremedim ben pek. "Evet tabii pc'nin getirdikleri farklı burası farklı. Ama ben bunu seviyorum ne olursa olsun." Kendi sevgisini temellendirmek için yanlış bilgiler veriyor insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 12 Kasım 2024; 16:47:11 >
  • Umarım şakadır bu konu diye geldim ama şaka bile olamayacak kadar komik
  • Outlaw-E kullanıcısına yanıt
    Kovuyorlar öbür başlıkta :)
  • ps5 ve ps5 proya kadar hiç bir özel oyun yapamamış bir firmaya 50k vermek bana acayip komik geliyor bu konsol anca saksı niyetine kullanılır insan until dawn ne bileyim infamousa bir özel oyun yapıp öyle çıkarır ben pc kullanıyorum ps5'de var(tam 1 yıldır ps5 açmıyorum) 8 gün sonra stalker 2 oynayacağız evet diğer platformlarda oyun var gelecek oyunda var ^^ ayrıca pc de özgürsün ps'de oyun yokken bomboş ekrana mı bakıyorsun ki özel oyun yapılmayan konsol için 50k verelim verende saksı niyetine anca kullanır :D

Sony donanım haberi ele geçirmiş galiba konularada yazamıyoruz yasaklanıyoruz insanları bomboş sömürdükleri için ve bunu eleştirdiğimiz için yasak etmek tam da Türkiye forumlarına yaraşır bir şey zaten ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 12 Kasım 2024; 19:52:35 >
  • Dünyada neyse ama Türkiye'de vergilerle beraber fiyatını justify etmeyen bir alet. Hayatımda hiç bu kadar pahalı bir konsolu daha önce görmedim diyebilirim. Geçmişten günümüze kendi dönemlerine göre tüm konsollar idare eder bir donanım sunuyorken bu konsolun fahiş fiyatını ancak Sony firmasının cihazın nasıl olsa satacağına güvenerek en iptidai kâr maksimizasyonu yolunu tercih etmesine bağlıyorum. Yanlış anlaşılmasın, Sony'e özel bir garezim yok. Bunu Microsoft veya bir başkası da yapabilirdi. Olan son tipteki konsolu tercih edeyim diyecek oyunculara oluyor.

Neyse ki bu cihaz aslında kati surette sahip olunmasını dikte eden bir ürün değil. Naçizane görüşüme göre birkaç fazladan çalı, çim, insan gözünün belirli bir hızdan sonra zaten fark etmekte çok zorlandığı / algılayamadığı FPS seviyesinde bir miktar artış vb için bu parayı vermeye değmez. "Normal" bir son jenerasyon konsol satın alırsın ve paran belki yanına - özellikle kampanya döneminde - iyi bir android amiral gemisi telefon veya oyun bilgisayarı almak üzere cebine kalır.

Gene de paran çoktur ya da ürün/fiyat bazında irrasyonel kalan alışverişe aldırmıyorum dersin; o zaman gider alırsın. Bu sadece iOS ve Apple ekosisteminde en iyi deneyimi almak için piyasadaki en pahalı iPhone modelini tercih etmek gibi olabilir - rakip muadilleri çok daha düşük fiyatlı olmasına ve haliyle o iPhone'a vereceğin aynı paraya yanında başka ürünler de almana izin veriyor olmasına rağmen. Sonuçta birisinin kişisel tercihi başkasını ilgilendirmez. Paraya kıymak istiyorsa kıyar. Ama PS5 Pro'nun her halükarda fahiş fiyatlı bir ürün olduğu bence piyasa hakikatine dayanan ortak bir kabul veya görüş (kısaca common wisdom) sayılmalıdır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.