Şimdi Ara

PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
11
Favori
6.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Admin falan farketmez seni de kovarlar bak 😃

quote:

insan gözünün belirli bir hızdan sonra zaten fark etmekte çok zorlandığı / algılayamadığı FPS seviyesinde

Şurada tam neyi kastettin hocam bilmiyorum ama 60 vs 90 vs 120 gibi bir şey ise göz farketmiyor olayı şehir efsanesi. Bariz fark ediliyor. Gözü geçtim, mouse kullanıyorsanız mesela el de farkediyor 😃 120 vs 240 diyorsan evet o zaman çok çok zor. Bu noktadan itibaren olanı zaten espor oyuncuları için sadece.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selam herkese. Şimdi diyelim normal PS5 aldık. Kutunun üzerinde 4K 120 yazıyor ya mesela kullanacağımız tv nin veya monitöründe 4K 120 Hz değerlerini taşıması mı gerekiyor ?

Bir de mesela dikkat ediyorum bazı PS5 kutularında 8K yazıyor. Bu 8K değeri bütün PS5 cihazlarında geçerli mi ? Yani her hangi bir PS5 cihazını 8K tv ye bağlasak 8K çözünürlüğü alır mıyız ?

• materindişleri kullanıcısına yanıt

120 hz verebilecek oyunlarda 120 fps'in görüntüye yansıyıp hissedilmesi için evet 120 hz tv lazım. 4K olması şart değil. 1080p, 1440p ürünlerde de kullanılır. Fakat en iyi görüntü 4K'da tabii ki. 120 fps bir oyunu 60 hz tv'de kullanırsanız 60 fps oynuyormuş gibi hissedersiniz. Fakat şöyle bir durum var. 120 fps verebilecek oyun çok az. Güncel AAA oyunlarda mümkün değil. 30 fps Kalite Modu, Ya da 60 fps Performans modu büyük çoğunluğu. Zaten konsol mantığı 30 fps / 60 fps üstüne kuruludur. Kutudaki o info yanıltıcı. Öyle açayım bir Last Of Us 4K 120 fps oynarım diye bir şey yok. Eski oyun ya da grafik gereksinimi düşük olan oyunlarda sadece. Ki onların bile hepsi fps limitsiz olmuyor. 60 sınırlı oluyorlar genelde.

Diğer soru için. 8K diye bir şey de yok sayılır aslında. Yine çok istisna oyunlarda anca. 8K oyunculuk diye bir şey yok zaten henüz. 4K bile standart değil neredeyse. 4090 ile bile 8K oyunculuk yapılamaz. Konsol donanımı ile mümkün değil. Takılmanıza gerek yok yani bunlara.

60 Hz bir tv'niz varsa sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Tabii ki imkan varsa 120 hz güzel olur. 60 üstü veren oyunlarda ekstra akıcılığı görürsünüz. Veya ileride daha iyi bir konsola geçerseniz ondan maksimum verim alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 13 Kasım 2024; 18:30:7 >

4K 120 hz ekran ve hdmi 2.1 girişine sahip ekranlar ps5’in vrr özelliğinden faydalanır. Haricen bu özellik dışında diğer ekranlarda ps5 kullanmanızı engelleyen bir durum yoktur. Yazılanlar üzerinden gidersek 4K 60 fps bile şaibeli bir durum ve apayrı bir tartışma

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Hocam işlemci konusu fazla abartılıyor. PS5, Spider-Man 2 gibi, NYC içinde yüksek süratle dolaştığımız bir oyunu 60-70 FPS oynatıyor. O da CPU limidi mi, GPU limidi mi belli değil. CPU'nun gerçek performansı biraz daha yüksek olabilir.

Sürekli lafı edilen Dragon's Dogma 2 vardı. "Capcom'un motoru iyidir, düşük FPS'nin sebebi konsollardaki 8 MB L3" deniyordu. O oyun da, CPU performansını arttıran 2 yama aldı. En son yamada, PS5'te 50-60 FPS çalışan performans modu eklendi.

Tabi GTA 6 işlemciyi zorlayacak. Ya FPS ya Trafik/Lod'tan taviz vermek gerekecek. Fakat, 1 yıl daha bekleyip PC'de oynamayı gerektiren bir durum da olmayacaktır.

---------------

Ayrıca, Sony'nin Pro hamlesini Türkiye'deki resmi fiyat üzerinden yargılamak pek doğru değil. Gerçek fiyatı olan 700 dolar veya 800 euro'ya nasıl bir PC alacaksınız ki?

PC ile direkt donanım kıyaslamasına girmek de çok doğru gelmiyor. PC'de kafa rahatlığı ve uzun vadeli kullanım için, parçaları biraz bol keseden seçmek gerekli. "Grafik ayarlarıyla uğraşmama payı" denen bir olay var[sizer]PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU][/sizer]  En az RTX 4070 Ti Super (16 GB Vram için), en az 8 çekirdekli bir işlemci, 32 GB Ram, kaliteli bir PSU ve büyük bir kasa alınmalı. Ekran kartı ve mobo'da, düzgün bir servis hizmeti için, Gigabyte gibi markalar tercih edilmeli.

PC'ye birçok oyun sorunlu çıkış yapıyor. Bunlardan da bahsedin. Üstelik hepsi patch'le %100 düzelmiyor. Mesela Elden Ring, stutter anlamında hala konsol sürümü kadar sorunsuz değil. (Kaynak: Digital Foundry'nin 4090'lı bilgisayarı).

Yani ER gibi önemli bir oyun, en iyi konsol sürümünde oynanıyor. Stabilite ve online oyuncu sayısı daha iyi.

Önemsiz RT modu da, Pro'da oynanabilir seviyeye geldi. Pro patch'i alırsa daha da iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Kasım 2024; 7:39:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üstteki yazıma ek olarak:

Pro'da Alan Wake 2 dışında, 30 modu olan oyun yok. (BG3 şehir bölümü falan, sağlıklı bir örnek değil.)

AW2'de, RT - Quality modunun 30 olma sebebi, Remedy'nin GPU'yu zorlayacak şekilde grafik ve çözünürlük basması. Ayrıca, oyunun PSSR uyumu iyi değil. O da performansı etkiliyor.

Buna rağmen, görüntüden az bir taviz vererek, 40 FPS modu ekleyebilirlerdi. Ama böyle tercih edilmiş.

AW2, 30'da oynanabilen, ağır ve film gibi bir oyun olduğu için, grafik öncelikli düşünmüşlerdir. (Maksimum sinematik deneyimi yaşatmalıyız olayı.)

----------

30 olmasının CPU'yla ilgisi yok. RT CPU'ya o kadar yüklenmiyor. Yani Perf modunda 60 olan bir oyun, RT'de CPU yüzünden 30'a inmez.

(AW2'de, çekirdek sayısı kaynaklı bir darboğaz sorunu da yok.)

Cyberpunk 2077'de bile, RT Ultra'nın işlemciye etkisi %20'ydi. Yani RT kapalı ve RT Ultra arasında, işlemci sınırı farkı %20'ydi. O da, 6 çekirdekli orta ayar bir işlemciyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Kasım 2024; 8:48:33 >

• JePinkman kullanıcısına yanıt

Gene de FPS artışı birinci veya tek öncelikse daha fazla FPS artışı sağlayacak aynı veya daha az maliyete bilgisayarlar ve donanımlar mevcut. Kısaca paranın etkin kullanımı öncelikse Pro satın almanın en akılcı alışveriş olmadığı veya olmayacağı kesin. Türkiye'deki ekonomik koşulları ve orta sınıfın durumunu da dikkate alarak inandığım bir gerçeği dile getiriyorum.

• [sizer]PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU][/sizer]Juroyoutube
    Based on that one viral video, you ALL know what I'm talking about.
    https://www.youtube.com/watch?si=_iGgKvQ9hl_PZvmt&v=6K1v8aXN-Vw&feature=youtu.be

Hocam ne 4K ne 8K hepsi şaibeli. Çoğu oyunda native değil zaten upscaled. Hdmi 2.1 destekli 120 Hz bir TV ya da Monitör alırsanız VRR (Variable Refresh Rate) özelliğinden faydalanabilirsiniz ki kesinlikle öneriyorum bunu. 30 yerine 40-50 fpslerde nispeten daha akıcı oyun oynayabiliyorsunuz.

• Krone K kullanıcısına yanıt

O vakit 4K 120 hz hdmi 2.1 destekli bir tv yada monitör mü bakayım ben hocam ne dersiniz ?

Konsolun bir olayı da tv'de oynamak bence. Tv daha iyi bir seçenek olabilir.

• Krone K kullanıcısına yanıt

Olur mu hocam kutuda 8K ve 4K 120 yazıyor. Hem de base modelde. Sony yalan mı söylüyor [sizer]PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU][/sizer] 

4090 kutusunda bile böyle şeyler yok. Ultra güçlü Ps 5'te var.

[sizer]PlayStation 5 PRO - Genel Tartışma - Versus [ANA KONU][/sizer]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 14 Kasım 2024; 12:5:43 >

Tabi önceliğim TV zaten

• Sadece ama sadece Oyun için Konsol tercihim konforundan kaynaklıdır.PC için bunu söylemek mümkün değildir.

• joven kullanıcısına yanıt

Hocam konfordan kastınız nedir tam olarak? Mesela gamepad kullanımı ise pc'de var. Arkana yaslanıp oynamak ise bu da var.

Ayarla uğraşmamak, farklı launcher uygulamalarla uğraşmamak, tv'de oynamak vs. bunlardan bahsediyorsanız ayrı tabii.

Konfor kavramının ucu açık biraz. Mesela bana göre pc'de istediğim ayarı yapmak, gerekirse oyunun config dosyasına müdahale edip teknik potansiyelini arttırmak, geliştirici firmanın çözmediği bugları mod ile çözmek vs. gibi özgürlükler de bir konfor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 14 Kasım 2024; 12:29:56 >

Şöyle izah edeyim.Sinema odamda yer sorun var PC kasaları malumunuz çok yer kaplıyor ve tabi birde monitör gerekli.Ben filmler ve oyunlar için 7+1+4 Dolby Atmos Avr destekli hoparlör dizilimi bir sistem kullanıyorum tv 75inch şimdi PC için ekstra bir çalışma yapmam gerekecek Buda ayrı bir problem benim için.

Pc tak çalıştır değil oda ayrı bir sorun.

• joven kullanıcısına yanıt

Anladım hocam mantıklı gerekçeler.

Yani bu saatten sonra sıfır alınacaksa böyle bir cihaz almak lazım hocam.

Tv işi de bütçe hocam. Aslında 2021 model samsung tv kullanıcıyım ama az çok biraz yeni modelleri de inceliyorum. Şimdi tv alacak olsam büyük ihtimal lg g4 olurdu. Ama bütçe meselesi dediğimden geçen yılın 3 serilerini daha ucuza bulmanız mümkün. Lg’nin C serileri tabi G’ye göre daha uygun kabaca baktım 48”c3 oled 40 bin altına bulunabiliyor mesela.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.