Gemilerde çalışmak konusunda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim. Bu işe başlamak için ne tür şartlar aranıyor, gemide neler yapılıyor, bu işin artıları eksileri nelerdir vs. bilgiler edinmek istiyorum. İnternette ufak çaplı bir araştırma yaptım ancak istediğim bilgilere ulaşamadım.
up
Gemici cuzdani ve saglık raporu cikarttiriyosun. Tabiki bir yeterlilik sahibi olman lazim. Uni yoksa. Kamarot, Silici olarak baslarsin. Yani gemide calisanlarin en alt pozisyonunda. Artılari aylık parasi en son 1000 ile 1500 arasiydi en alt pozisyon icin.
Her gemiye ciktiginda kontrat imzalarsin 8 ile 10 ay gibi bisey yani bu sure zarfinda gemide calisman lazim ki kontratini bitiresin 1 maas ikramiye alasin. Calıştıgın firmaya baglı. Aslında askerlik gibi bisey. İyi yanı ise ulke goruyosun. Oda Liman dısına cıkabilirsen.
Abim makina mühendisi gemilerde çalışıyor.Arkadaş anlatmış gemi adamı cüzdanı, pasaport ,sağlık raporu vb lazım.Eğer vasıfsızsan yağcı veya silici oluyorsun sanırım.Yurt dışına çıkarsan güzel oluyor eğer uzun zaman limanlarda kalırsan gezme imkanın olur.Abim Ukrayna'nın altını üstüne getirmiş.Maaşıda iyidir.Gemide fazla harcamazsın birikir paran.
Gemi adami cuzdani almak icinde bir kursa katılıyorsun. Oyle "lanks" diye vermiyorlar eline.
ben de önlisans Elektrik Teknikeri'yim ( yani sayılır okul uzamassa :) ) gemide çalışsam ne gibi işler yaparım ve kaba taslak maaşım ne olur.
Cevaplarınız için teşekkürler, silici olarak başlarsak ne gibi işler yapıyoruz mesela gemide ? Birde ben bilgisayar teknolojilerinden mezun olucam bu sene, bu vasfımı gemide kullanabilir miyim yani bu tür elemanlarada ihtiyaç oluyor mu ?