ev sahibi olmak dünyanın hiç bir ülkesinde büyük şehirlerinde kolay değil artık hatta kanadada abd ab de protestolar var anca moruklayınca ev sahibi oluyoruz diye ayrıca yüksek kiralar bile protesto ediliyor. ekonomi iyi değil ama dünyadaki realiteyi görmeyip herşeyin ağzına löp diye düşmesini bekleyen insanlarda benim hoşuma gitmiyor. hele 60-70.000 tipi maaşı beğenmeyene güle güle alsınlar orda 4.000 euro maaşı jennifer lopez,madonna gibi yaşasınlar hayatı orada tutan yok. akp beton kafalı olduğu için evler ucuzdu bizde düşük maaşlı işçi sınıfı bile ev sahibi oldu bir ara o güzel rüyada bitti malesef. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 13:3:46 > |
Gençler Çalışmıyor ve Okumuyor.. (9. sayfa)
-
-
bu ak şakşakçılara ne prim verin artık ne cevap. bunların devri kapandı. sıfır önemdeler. siz cevap verip önem atfediyorsunuz.
inanın değmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Olgunlaşmak da emirle olan bir şey değil mi, siz faşist kardeşler söyleyince mi oluyor? Kardeşim eskisi kadar olmasa da bana aynı babam gibi fiziksel şiddet uyguluyor ki babam kardeşime neredeyse el sürmedi ama beni çok dövdü, akrabalarım bile dövme artık derdi, kardeşim aynı sizin dediğiniz "o kafanı duvarlara vurucan" eylemini benim için gerçekleştiriyor. Kimin onu "olgunlaştırdığı" çok belli, kamuda çalışanlar size benziyorlar ve doğal seleksiyona uğratıyorsunuz birlikte sefil sefil sevişip batıyorsunuz. Birisinin beynine hükmettiği o kadar açık ki nefret dolu vuruyor bana, 3 çok şiddetli saldırısı oldu, birisi itme ve bir yere çarpma, birisi yumruk, birisi de balyoz indirir gibi tam kafamın bıngıldak bölgesine dik yumruk, bunları yaparken gözünün içindeki yabancıyı görebiliyorum, sanki balyoz operasyonu yapıyor muhalif abisine. Kendisine nadiren karşılık veriyorum verirsem misli ile karşılık veriyor. O kokuşmuş Arap - Türk - İngiliz - İtalyan'larla dolu Roma Mason Tapınakçı kardeşliğine kendisini doktor sıfatı verdikleri için kurban ediyor farkında olmadan ama sanırım bunu da görmeye başladı....
Zekam az mı çok mu bilemiyorum ama bana karışan olmazsa söyleneni yapar işimi en güzel şekilde icra ederim, karşılığını da hem manevi hem de maddi açıdan beklerim ama aynı vergiler gibi sürekli yiyen ve varlığı gereksiz bir yapılanma var karşımızda ve bu yapıya hizmet edemem. Çağımızın ışığına güveniyorum herkes AKıyor gerçekler şelale olmuş çağlıyor...
Benim ezik ve dar gelirli büyümüş kardeşim gibilerini robot doktorlar işe başlamadan sisteme katıp biraz mevki biraz para ile kandırıyorsunuz, bunlar da az biraz nasiplensin de ayak takımlarımıza koca yaparım diyorsunuz. Bu noktadaki doğal seleksiyonun ayrıştırıcı gücüne ve buna sebep olmanıza """bitiyorum""", okuduğum bölümden utanmaya başladım ki hiç böyle düşünmezdim 😱😱😱
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
kardeşim sen git piskolojik destek al, insanlık hali olur, 2013 gibi kavga dövüş boşanınca bende bunalıma girdim işten ayrıldım kafa dinlemek için 7 ay işsiz kaldım ama ailem 2-3 ay sonra bu iyice delirdi bu artık dediler onu bile kafama taktılar,sizin durumunuzu düşünemiyorum bile depresyon ilaçları aldım terapi aldım kötü birşey değil,kendi evimde yaşamama rağmen dediler,annen baban sana bakmak zorunda değil onları kaybedince hayatın çok daha cehenneme dönücek isterse başta Atatürk gibi bir adam olsun hiç farketmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 13:31:6 > -
keeimcem yalan söyleme bir kere avrupaya abd ye ayak bastığın gibi 3 anahtar veriyorlar
1araba
1yazlık
1ev
ayakbastı parası hesabına 100 bin euro yüklüyorlar
yalan yanlış bilği verme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam 12 saattir yaklaşık bu konuya yazıyorsun, bunları vermeseler de minimum saatlik ücretin 20 dolar dolar olduğunu düşünürsek, siz konuya yazarken orada ortalama hatta ortalamanın altı bir insan 240 dolar para kazandı. liraya vurunca 7800 türk lirası yapıyor.
haftalık çalışma saati ortalama 34,3 saat x 20 dolar x 32,5 (maalesef 32 katını almamız gerekiyor :/) = 686 dolar haftalık
= 22.295 tl haftalık (bu arada ortalama yıl sonu dolar kuru tahmini 38 lira ama yine de 32,5 ile çarpıyorum)
= 89.180 tl aylık kazanç.
-
1. anahtarlık hariç diğer ikisini ordada alana kadar anan ağlıyor standart bir tipsen iste hayaller hayaller cennete gitçekleri yokta laf olsun torba dolsun halleri.
İnsan geçmez kasabasından köyünden ev almayı paylaşırlar anca kendi halkı oralardan kaçmış ,kötü iklim hayat yok diye, kasaba ölmesin diye göçmen olarak oraya atanmayı başarı sayanlar var adam dersin nyc 5 ci caddede yaşıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 15:43:7 > -
Ailemleyim ama asla onlara yük olmuyorum; dışarı çıkıp ebeveyn parası harcamam, para karşılığı ilişki diye bir şeyi zaten hiç arzulamadım zevk almam Kaltakçıoğulları soyadlılar gibi. Annem babam para harcasa 10'a mal olacak şeyleri 5'e 6'ya mal ediyorum ve evdeki küçük işlerde de yardımcı olmaya çalışıyorum. Kütük odun bir insan değilim, sağolsunlar onlar da sade memur olarak kazandıkları parayla beni bugünlere getirdiler. Eskiden memuriyet itibarlıydı hala öyle zannediyorlar ama kendileri de içirilen sütü fark ediyorlar ve KPSS'ye girmeyip memur olmak istemememi daha iyi anlıyorlar. Onların zamanında bile saat 9 -10 olunca memelerini sallayarak işe gelen çirkinler vardı, demek ki o zamanlar dahi kendi maaşlarının misliyle fazlasını alıyorlardı bu tipler ama benim annem babam gibi saf sade vatandaşlar memurlar gerçekten her anlamda çok yıpratıldılar, burada da yazılıyor "yaratıklarla" uğraşmak çok zor ve bu karışım artık hiç iyi tat vermiyor...
Bu karışımın son yıllardaki en rezil örnekleri Hafize Gaye Erkan ve Mehmet Şimşek oldular. Geçtiğimiz günlerde forumun Mehmet McQueen diye lakap taktığı Mehmet Şimşek karbon ayak izinden vergi alma konusunu gündeme taşımıştı. Görevleri varlık amaçları sadece para taşımak, bu ayak işlerini yapıp adam görünmekten zevk aldıkları tiyatroya benim gibileri artık kusuyor 🤮🤮🤮
https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158878838
Sakın ama sakın bizim ailede fakir vardı diyenlere inanmayın, hepsi yalan söylüyor, ağızlarına kadar para dolular ve tek bildikleri şey vahşet saçmak. Bugünlerde Instagram'da Viyana'dan resimler görüyorum ve Viyana kuşatmasına giden Osmanlılar'ın altında yaşadığım için kendimi doğrayasım geliyor, öylesine rezil bir karışık tasarım toplumunda yaşıyoruz ki
Hakim savcıların hepsi artık Fetö dışkısı ancak kirli geçmişlerinden gelen parayla ortaklaşa pis işlerle çalıp çırparak bugünlerin sözüm ona "elit" geçinen tayfası olmuş kişilere birisi bir şey yapamıyor mu? Herkese sallıyorlar "yallah beğenmiyorsan git, anan baban sokağa atsın seni fuhuş yap" gibi cümleleri Açıkçası gitmek için gençken çok para biriktirmiştim ama iyi ki kalmışım diyorum, sizinle hiçbir zaman "eşitlenmeyeceğiz" sıfırlanmayacağız evrim kazanacak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
canım kardeşim samimiyetle diyorum çok haklısın
şimdi sende benim penceremden bak temmuzda en düşük memur maaşı 40 bin çok daha yüksek alanları var ama neyse konumuz değil
dünyanın süper gücü olmuş abd ile aramızda yarı yarıya fark varsa vallahi ülkem adına büyük başarıdır
bizler asırlarca yan gelip yatarken adamlar bilimle uğraşmış üretmiş çabalamış ve fark sadece yarı yarıya umudunu kaybetme bizim ülke fırsatlar ülkesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu ülke ile abd arasında 500 sene fark var..
adamlar neredeyse marsta talim yapacak hale geldiler..
-
Su 2 kadrolu aktrollu tiye alip cevap vermeyin artik. Adamlar ulke ucuyor felan diyecekler birazdan. Deluzyonel ruh hastalari sizi. Bloklayin gecin bunlari. 2000 lerin balini kaymagini yemis dinazorlar gelmis simdiki genclerin sirtina cikiyor tembelsiniz diye. Blokla gec siz cevap verdikce amacina ulasiyolar. Iletisim bakanligindan her ay maas yatiyor bunlarin hesabina. Kadrolu bunlar.
-
kimse ülke uçuyor demiyor bu bir ülke savaş halinde bile olsa çalışmak zorundasın nokta, hemde tembelliğin nirvanasında bazıları, hayattan bile haberiniz yok ekmek elden su gölden allah analarına babalarına sabır versin iyi forumlar.
almanya abd böyle şöyle diye diye aya çıkacacıksınız he aynen abd almanya yatarak yellenerek öyle oldu, yan geldiler yattılar süper güç oldular evettt.
yan gelip yatan geçenleri ne oluyor abd de gidip ona bakın biraz milyonlarca homeless var çünkü onların çoğu bunların kafasında köle işçi amele olmam ben abd li ruh ikizleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 18:49:52 > -
Kimsenin yan gelip yattigi yok. Calisan insanlar bile mutsuz. Hala papagan gibi ayni cumleleri tekrarliyorsun.
-
senin çalıştığını biliyorum iş yok köle olmam ben diyenler için yazdım zaten mutluluktan uçuyoruz diye bir iddam olmadı zaten.
senin o çalıştığın fabrikadaki işe sümük bile atmaz onlar iş versen ordan ışık hızıyla kaçarlar ben ter kokulu amelemiyim üni mezunuyum diyip , amale işçi köle olmam ben,diyenlere yazdım ben zaten.
ben seni tebrik ediyorum o konuda teriyle emeğiyle çalışan herkese her gence saygılıyım, siyasi görüşü ne olursa olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 18:54:42 > -
Susayım susayım diyorum ama artık bir müdahale etmenin vakti geldi de geçiyor.
Kardeşim mesajını alıntıladığın adam ben bütün gün evde playstation oynayayım başkası da bana para versin demiyor.
Çalıştığı halde 1 ev 1 araba almanın imkansıza yakın olmasından, kendisi it gibi çalışırken zengin galerici-emlakçı çocuklarının lüx içinde yaşamasından, Bulgaristanda 1000 leva olan arabaların 300 bin Tl'ye satılmasından şikayet ediyor.
Bak daha mesai saatlerinden hiç bahsetmedim. Avrupalı haftada 35 saat mesai 2 gün tatil yaparken bizim alt-orta sınıf işçilerimiz günde 10 saat 6 gün çalışıp 2 saatini de yolda geçiriyor
Bilmem anlatabildim mi
-
maaşınla bir kutu çorba bile alsan çalışçan nokta ,bunlar ülke uçsada çalışmaz,homeless piskolojisi .
kapitalizim boyle birşey acımazsız o kafayla giderseniz kendi hayatınızı mahfedersiniz hep kendinizden zengine bakmayla hayat geçmez .
avrupaya git ozaman seni dandik eğitiminle kaç saat çalıştırcaklar test et nedersin? o çalışma saatleri beyaz yaka iyi eğitimli kesime,avrupada o 4 gün palavrası ingiltrede 3000 kişi bile değil çoğuda yazılımcı şirketi zaten.
iyi kalitede bir hayat az çalışmak çok kazanmak istiyorsanız iyi bir üniverste ve bölüm bitirceksiniz bu kurallar dünyanın heryerinde aynı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 19:56:34 > -
Benim çalıştığım şirket beni 2 yıl Bulgaristan'daki fabrikaya yolladı çalışma vizem bittiği için döndüm zaten. Avrupayı biliyorum da konuşuyorum yani.(Mevuzuyu bilenler hangi şirket olduğunu tahimin etti zaten)
Nerede 4 gün yazmışım 5 gün çalışıyorlar günde 7 saat toplam 35 saat yazmışım.
Herkesi kendin gibi cahil zannediyorsun herhalde 2024 yılındayız googla work hours by country yazıp ilk sekmeye tıklayınca her şey belli oluyor
worldpopulationreview.comAverage Workweek by Country 2022https://worldpopulationreview.com/country-rankings/average-work-week-by-country -
Böyle başlıklarda genellikle gençlere falan giydirirler ama hiç uzatmadan yazalım: Şu an ülkede iktidara yakın bir rant düzeninde olmayan gençlerin hepsi sürünüyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X