Ailen ile yaşasanda özelde çalıştığın için iş garantin yok hayatını kuramıyorsun evdeki herkes sana düşman oluyor huzurun kalmıyor. Eğitim, sağlık kötü iş hayatı rezalet dolar üzerinden köprü yapmışlar bunu bir yerden çıkarmaları lazım. Ekonomiyi bırak sömürge ülkesi olduk Ankarada kırsal alanda maden aramaya başladılar nereyi yağmalayacaklarını şaşırdılar. |
Gençler Çalışmıyor ve Okumuyor.. (8. sayfa)
-
-
Bizim fabrikada ortalama maaşlar 100 bin lira, yeni giren işçiye 60 bin lira veriyoruz ama çalışacak adam bulamıyoruz. 100 bin maaş istiyorlar direk.
-
Memur maasiyla niye kiyasliyorsun ki %60 i asgari ucretle calisan bir ulkede? Insanlar 17K ile calisiyor sen 40K dan bahsediyorsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hernos2Memur maasiyla niye kiyasliyorsun ki %60 i asgari ucretle calisan bir ulkede? Insanlar 17K ile calisiyor sen 40K dan bahsediyorsun.
%60 asgari ücretli bu partiye nasıl oy verir bu nasıl bir cahilliktir bence %60 asgari ücretli değil manipülasyon yapıyorlar memur sayısı asgari ücretli sayısından fazla saklıyorlar.
-
Alakasi yok asgari ucretli sayisi memur sayisinin en az 10 kati vardir. Oy vermelerinin sebebi de cahil olmalari.
-
Nedense hükümet dışında başta gençler olmak üzere herkesi suçlayan tiplerin açtığı konularda konu sahibi üyenin mesanını göremiyorum. Ya blokladığım biri çıkıyor ya da konuyu açan tüymüş oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkenin seviyesi o kadar düştü ki artık evi, arabası olan zengin sınıfına alınıyor. Araba ve ev muhabbeti başka bir cacık yok! Bayramda reyiz ne sadaka verecek, asgari ücret ara zammı olacak mı? Adamlar uzay gemisi falan yapacak marsa gidecek... Neyse yeni nesil artık Mars falan oralardan arazi kapatmaya baksın buralar eskiden daşlıktı oksijen bile yoktu diye anlatırlar.
-
Sorun Senin Bu Kadar Masraflı Olman. Paran Var ki Masrafın Var. Paran Olmazsa Masrafın Az Olurdu.
Ne Ünide Ne Meslek Hayatımda Bu Masraflara Çıkmadım. Gezmek Dersen 77 İl Gezdim. 2 Yurtdışı Var. Yemek Sorunum Olmasayfı Daha Çok Olurdu. Ev ve Arabalar Var. Zenginlerin Evibe Girmeyecek Kadar Gıfa Girer Eve. Eksiklik Yaşanmaz. Sorun Gereksiz Masraflafın Çok Olması ve Özellikle Bu Durumda Bu İmkanda Olmayanların Özenti ile Yaşaması.
Ücretlet Kısmında da Maalesef Herkes Eb Dibi Verme Peşinde. Pattonlarında Gözden Geçirilmesi Lazım. İyi İş Yapana İyi Maaş Vereceksin. Yoksa Sürekli Transfer Olur Adam Ararlar. Gençlerin %10-15 i Kafa Çalıştırıp Erken İş Hayatıba Giriyor ve İyi Bi Planlama Yapan Özelde Olsun Kurumlarda Olsun Yol Alabiliyor. Kapıları İnsan Kenfi Açar. Bekleyeyim Erken Yaşta Het Şeyim Olsun Kafası Boş Bir Kafa. Öule Bi Ülkede Olsak Bile Boş Kafa. Geliri Yüksek Ülkelerde de Gençlerin Böyle Bir Durumu Yok. Onlarda Hefeflerle İlerliyorlar. Bağımsız Hareket Edebiliyorlar. Tabi ki Şartlar Benzet Değil Ama Elde Kalan Pozitif Kısımları Kullanmak Lazım. Hep Negatife Bakan Anca Storylik Hayat Yaşar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilmiyorum yorum yok iyimi yapıyorlar kötümü yapıyorlar anlamıyorum.Ama üç kuruş paraya toksik iş ortamları salak saçmasapan kendine müşteri dien yaratık tiplerle muhatap olmamayı tercih etme haklarına saygı duyuyorum artık.Bazen çok eleştiriyorum bazende çok imreniyorum.Çalışmaktan okadar çok yoruldum okadar bezdimki artık hergün yalvarıyorum kovun beni verin tazminatımı gidiyim artık kovmuyorlar da.Hak veriyorum yani.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kerimcemyoo yırtınıp çabalayıp başarılı olup aylık geliri 100.000 tl yi aşmış 10 ca insan var çevremde yemin ederim, sadece okumuşluklada alakası yok altımdaki orta okul mezunu çiğ köfteci kiracımız bile 100.000 elmalı telefonlar, bir mağzaya 7.000 tl+ bırakmalar,1.5 milyonluk 0 arabalar.
yaşayan yaşıyor hayatını yaşamayanlar hayatta başarısız olan çabalamayan ağzına düşmensini bekleyen insanlar gerçekler bu.
ekonomi kötü onu kabul ediyorum ama herkesi kendiniz sanmayın ha bu bayramda bile ege ve akdenize kaçamayan çok az bildiğim var kendini kurtaran yaşıyor hayatını,yaşayamayanlar kurtaramayanlar.
Dediklerine katıldıklarım da var, katılmadıklarım da.
Hiçbir çaba sarf etmeden, sadece oturduğu yerden ahkam kesen bir kitlenin var olduğu, düğüne gitse zurna beğenmeyen, hamama gitse kurna beğenmeyen bir kitlenin var olduğu konusunda hemfikirim. Bu, işin bireysel kısmı.
Katılmadığım husus, toplumsal kısım. Konunun kendini geliştirmekle alakası yok. Herkes kendini geliştirse de geliştirmese de, yine bir hiyerarşi-sıralama olacak ve altta kalanların ekonomik durumu üsttekine göre kötü olacak. Herkes çıplaksa, herkes giyinmiş demektir atasözü gibi bir şey yani. Burada anca bireysel bir çaba sarf ederek bir yere gelenler olabilir, ama o bir yere gelenler de bu hiyerarşi-sıralamada birilerinin üstünde yer alarak geliyor. Toplumsal bazdaki sıkıntının çözümü, bireysel gelişim olamaz yani. Birileri de inşaat işçisi olacak, sokaktaki çöpü toplayacak, bina temizlikçisi olacak. Kapital düzende, her mesleğe ihtiyaç var koşullar dahilinde. Önemli olan, insanların her kesiminin optimum mutluluğunu sağlayabilmekte. Senin verdiğin bireysel gelişim temalı cevaplar, bu sorunu çözmez. Hangi mesleği icra ederse etsin, herkesin hayatından bir şekilde memnun olmasını sağlamak yani mesele. Yoksa kimsenin çöp toplamadığını düşün, leş gibi mi koksun sokaklar mesela en basitinden? "Okusaydı çöpçü olmasaydı." bu noktada işlevsel bir cevap olmaz.
-
klavyene sağlık,herkes zengin olucak,herkes elit nezih yaşıycak,işçi olmuycak,patron ceo masa başı iş yapıcak az çalışçak çok kazanıcak,hayatı kabul etmiyorlar hayatı emekçileri aşağlıyorlar kendilerini bir cacık sanıyorlar yıllar sonra keşke yer süpürseydimde çalışsaydım diyeceklerde iş işten geçicek.
ama yine ana sorun ebevynlerde tutucan yakasından koca adamsın ben sana bakmak zorunda değilim sağlığında yerinde direk sokağa atıcan batı gibi, ha o zaman akp chp lö lö ekonomi ülke kötü çalışmam diye dolanırlar yine belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 11:27:58 > -
İhtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz hocam?
-
İş yok o yüzden çalışamıyorlar. Sigortasız çalıştırmak da suç zaten. Sen herkeze sigortalı iş yeri gösterdin de onlar mı çalışmadı? Nufusa göre iş oranı yetersiz. 38 yaşındayım 2000lerde hayat daha kolaydı şimdi herşey o zamana göre 5 kat pahalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 10 Haziran 2024; 11:50:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2021 Ekim ayına kadar, böylesi bir enflasyon yoktu ortada. Majör sebepler bunlar değil. Her eleştirene de iş beğenmez, çabalamaz damgası vurmanın anlamı yok, çünkü söylenenler haksız değil. Alım gücü düşüşünün de, normal bir eğrisi olur. Biz belki de 5-6 yılda yaşayacağımız fakirleşmeyi, 5-6 ayda yaşadık o dönemde. Sabit gelirli, maaşlı çalışan kesimin canına okundu bildiğin, asgari ücretlisi memuru hepsi dahil buna.
Çalışmadan, etmeden oturduğu yerden baba parası yiyerek sadece hükümete ona buna sallayanlar konusunda hemfikirim ama çalışan insanların da şartları görüp sitem etmesi anlaşılır bir durum, konunun daha iyi yere gelmekle, kişisel gelişimle alakası yok çünkü.
-
hocam hadi ekonomik desen 1-2 sene olur kimisi 10+ sene çalışmıyor tamamen piskolojik sorun, ülke uçuşa geçsede bunlar çalışmaz meraketme taktıkları kulp inşa ettikleri kale o, abd ab deki homeless lerin kafasında bunlar.
sadece aileleri evden atmadığı için homeless olmuyorlar tek farkları o birebir aynı insan modeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 12:4:35 > -
Ben onlar hakkında bir yorum yapmadım ki, hemfikirim o kitle hakkında zaten. Ama onun haricinde, çalışan kitlenin ciddi bir alım gücü kaybına uğradığı da gerçek. Ne olup bittiğini anlamadan, insanlar hiçbir hazırlık yapamadan anormal bir fakirleşme yaşandı bir anda. KKM'nin ekonomi üstündeki yarattığı tahribatı kimse anlayamıyor. Faiz indirimlerinden çok, enflasyonu bu kadar patlatan asıl olay KKM. Kara deliğe çevirdi devlet bütçesini, AK Parti 2002'den beri iktidarda, ilk defa ek bütçe yapmak yapmak zorunda kaldı 2022 yılında. Yani öyle, 'Geçmişte de kötüydü bunlar oluyor olacak millet abartıyor.' diye geçiştirilecek bir konu değil. Geçmişteki krizlerde, durum kökleşmeden hemen aksiyon alınabildiği ve devletin de nakde çevirip kısa vadede rahatlayabileceği varlıkları olduğu için kriz vurup geçiyordu, böyle kökleşmiyordu. Şimdi bir kökleşme durumu da var. Geçmiş krizlerle, 94 kriziyle 2001 kriziyle alakası yok şu an yaşadıklarımızın.
-
aynen ekonomi kötü hocamda 5+ 10+ sene işsiz olanların durumu ayrı birşey onların destek alıp tedavi olmaları gerekiyor,ki öz anaları babaları bile bunlardan yaka silkip sevmiyordur hatta anları doğurduğuna pişman bile olmuştur kimisini ama evlat işte kıyamıyon, sorunlu bir birey olduklarını ordan bile anlarlar yalansa yalan desinler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 12:33:3 > -
O konuda hemfikir olduğumu yukarda 2 kez söyledim yine söylüyorum. Her eleştiriye eleştirene o muameleyi yapmamak gerekli, o noktadayım ben sadece. Yeni atanmış hâkim bile 64-65 bin TL alıyor. Ne diyeceksin bu adama şimdi, en prestijli ve itibar gören mesleklerden birini yaptığı halde kazandığı paraya bak. Aylık 64-65 bin TL ile evet, aç kalmazsın kirada oturarak genç hayatı yaşarsın ama mal mülk falan edinemezsin, belki ikinci el bir araba denk getirirsen o olabilir. Onun dışında çok zor. Kendisi gibi hakim/savcı birini bulup evlenecek de, ikisinden birinin maaşı komple kredi ödemesine gidecek de anca öyle bir ihtimal. Bunlar da görmezden gelinecek olaylar değil anlatmak istediğim bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2025 -- 10 Haziran 2024; 12:34:2 > -
kapı orda hocam beğenmeyen gidiyor zaten ben ülkeye iyi demedimki beğenmeyen ab -abd cennetine gitsin.
almanyada abd de hemen evmi alınıyormuş hocam ? allah allah 7 senedir doktor bildiğim bile halen kirada almanyada, floridada doktor 20+ senedir üniden beri orda halen kirada tamam hayatı arabası lükste halen evi yok.
60-70 bini beğenmeyene allah yolunu açık etsin diyorum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 12:40:52 > -
Böyle bir mantık olabilir mi, her eleştiri getirene kapı orada demek nasıl bir bakış açısı? 50 milyon adam 60 milyon adam nereye gitsin mesela şimdi? Gidecek yer mi var, herkesin vatanı Türkiye.
Yurtdışında emlak arzı, Türkiye'deki gibi yoğun değil, emlak piyasasının pahalı olması normal. Orada market alışverişleri ucuz olur bizdekinden, bizde de kiralar ve evler uygun olurdu öyle dengelenirdi. Şimdi o da yok ortada, bu kadar konut arzına rağmen kaça katlandı ev ve kira fiyatları. Ben yurtdışı cennet gibi bir şey demedim, yurtdışı diye bir şeyden hiç bahsetmedim. Kalifiye eleman değilsen, yurtdışına gitmek de bir çözüm değil. Pişman olup gelen de çok. Bu konuda da hemfikirim. Ama Türkiye'deki insanların da 2021 Ekim öncesine kadar ciddi bir alım gücü düşüşü yaşadığı ortada.
Paranın miktarı önemli değil, alım gücü önemli. Bol sıfırlı kazanman, arzu ettiklerini alamıyorsan hiçbir anlam ifade etmez. Aksine, enflasyonun yoğun olduğunu ve paranın değerinin pul olduğunu gösterir. Yoksa yattığı yerden sallayan adamın bir şey söylemeye zaten hakkı yok, ama bırakalım da o kadar okumuş didinmiş hakim olmuş savcı olmuş doktor olmuş bir iki kelam etmeye de hakkı olsun. Kolay gelinmiyor buralara. Kimsenin de yalıda katta Mercedese binme isteği yok ayrıca, bu saydığım meslek grupları bugün araba almakta bile bu kadar zorlanıyorsa, eleştirilere kulak verilmelidir ekonomi hakkındaki. Sen bu adamlara da 'Defolun gidin beğenmiyorsanız.' dersen, o kadar yıl emek verip eğitim vererek yetiştirdiğin adamları da gözden çıkarırsan bu işleri yapacak adam bulamazsın bir noktadan sonra. Refah seviyesinin yükseltilmesi gereken kesimler var yani. Benim söylediğim şeylerin cevapları, senin yazdıkların değil. Bana cevap verirken, karşında körü körüne bir hükümet muhalifi varmış veya yurtdışı iyiymiş diyen biri gibi davranmazsan da memnun olurum. Bahsetmediğim şeyler üstünden örnek verilmesinden hoşlanmıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X