Fazla sözü uzatmicam sana şöyle bi örnek vericem benim annemde babamda ilkokul mezunu vasıfsız işci şu anda ev ve arabamız var bizimkiler cehabe dönemi dediğiniz 80-90 lı yıllarda çalışıp bunları elde edebildiler şu anda kim ev araba alabiliyor gençlerden < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Gençler Çalışmıyor ve Okumuyor.. (7. sayfa)
-
-
kardeşim ben sana ekonomi iyimi dedim uçuyor kaçıyormuyuz dedim yazdıklarım ortada mesele araba ise evet alım gücümüz bir miktar düşmüş dedim ama öldük bittik diyecek kadarda değiliz
bana kimse 3-4 milyonluk ev demesin kimse 2 milyonluk araba demesin bak bu işin ciddiyeti kalmıyor o zaman
hayır çocukluğumuzda şahine torosa binen insanlarız şimdi son model alman arabasına bok atıyoruz arabamı ya diyoruz böyle tartışma olmaz
bizler 3-4 milyonluk evlerde doğmadık herşeyin iyisi olmak zorunda değil
1.5 milyonluk evde oturursun zamanla daha iyisinde oturursun
herşeyden önce hepimize samimiyet ve ciddiyet lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yukarda ekonomi o kadar da kötü değil yazmışsın bende ona karşılık yazdım son model diye iyi olmuyor yalnız mesela egeanın isterse 2040 modeli çıksın mesela çöp olduğunu değiştirmiyor poloda keza öyle 90 beygir araba mı olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 10 Haziran 2024; 0:43:46 >
yahu ben sana nerde dedim ekonomi iyi süper yerin dibinde değiliz dedim sadece.
git frankurtta pizzacı maaşıyla yalı al sana yakışır.
o dediğin global bir olay artık herkes için zor büyük şehirlerde yaşayan için türkiye 2018 e kadar avrupadan fersah fersah öndeydi bu konuda dünyanın en refah ülkelerinden biriydi ev sahibi olma konusunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 0:48:35 > -
kardeşim bizde 7 kardeşiz babamız tek maaşla 2 ev yaptı bizi büyüttü yaşadık ama sefil halde yaşadık birbirimizi eskisini giyerek yarı aç yarı tok büyüdük işte
o yıllarla bu yılları karşılaştırmak saçma ve hatalı olur büğün en basiti 4 kişilik bir ailede 4 tane telefon 1 internet faturası var
bahsedilen yıllarda bunlar yoktu elektrik ve su başka fatura yoktu zaten
ev olayına gelince nüfus azdı arsa boldu herşey bir yana gecekondu diye bir ülke gerçeği vardı bir nevi ev fiyatlarını dengeliyordu şimdi yapabilen yapsın bakalım gecekonduyu
bakın şartlar aynı değil mantık üzerine yorum yapalım tartışalım
kolay alınmasının nedeni faizlerin düşük olmasıydı millet 0.49dan krediyi çekti aldı o yıllarda faiz yüksek olsa yine kimse alamazdı insanları harama faize boğdular öteki dünyada neler olacak sen düşün
benimde annem babam oyle annem gece kondu kızı fabrika işçisi hayatları birbirlerinin eskilerini giymekle geçmiş 9 yaşından beri çalışmış babasının eline maaş saymış annem o fakirlikle bile mutluyduk der annesini babasını çok sever.
şimdikiler kıymıktan bağrıyor paraya tapan bir nesil yaratıldı resmen anasına babasına fakir diye küfredenler bile var, okkalı bir bela yakında neyse bugünleri bile mumla arıycaklar.
fakirlik yokluk neye denir haberleri bile yok hans helganın marianın johnun refahıyla devreler yanmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 0:59:37 > -
Hocam siz cidden abartıyonuz benim çevremde o yıllarda yaşayan kimse sefillik çekmemiş benim çocukluğumda bile sadece babam çalışıyordu ve gayette geçiniyorduk(sene 2005) öyle sefillik falanda yoktu şu an evde 4 kişi çalışıyor ve yaşam şartlarımız hala aynı babamla annemin anlattığına görede onların zamanında sefillik yoktu babamın çocukluğunda çantası ayakkabısı hep markaymış ben bile marka çanta kullanmadım 16 senelik eğitim hayatımda
Hakkımı helal etmiyorum emekli olanlar çalışmaya devam ediyor olan gençlere oluyor, AKP sayesinde yine 40 yaşında emekli oldular çalışmaya devam ediyorlar.
-
kerimcem ben kimseyi yadırgamıyorum çünkü forumda genelde genç insanlar var haliyle geçmişi bilmiyorlar bizde elimizden geldiği kadar yaşımızın yettiği kadar geçmişi anlatıyoruz sakın kimse bunları parti işlerine bağlamasın bu anlattığım 90 lı yıllar
mesela bizim çocuklukta okula sıfır saç kesimi ile gitmek normal birşeydi
kara lastik giymek normaldi şimdi gönder bakalım çocugu okula gönderebilirsen
buğün 4 kişilik bir ailede her 4-5 senede değişmesi gereken 4 tane telefon var mesela bu geçmişte olmayan birşey kaldıki 4-5 sene telefon için çok uzun zaman çoğumuz 2 senede değiştiren insanlarız
annem merdüven silerek beni okuttu diyen sensin sen o anenin ayaklarını yıka ,yugoslavyadan bir bavulla savaştan kıyımdan kaçan türk aile benim büyüklerim, he he buraya çuval dolusu euroyla gelmişler aynen zenginlikten başları dönmüş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 1:4:0 > -
90 lı yıllarda millet emekli olup evini arabasını alıyordu tazminatla sonrada huzurlu bi şekilde emekliliğinin tadını çıkarıyordu şu anda 60-70 yaşındaki emekli amcalar gündelik yevmiyeli işlerde ömürlerini tüketiyorlar
AKP'nin kurulduğu yıllarda hata yapıp oy verdiler şu an onların yüzünden sürünüyoruz.
-
Guru soğan yeriz et yemeyiz ama yinede erdoğana oy atarız yegen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 10 Haziran 2024; 1:7:13 >
Yaşlılar bizi kendi dönemleriyle karşılaştırıp haksız bir şekilde eziyorlar, AKP kurulduğu zaman en çok bu yaşlılardan oy aldı onların yüzünden sürünüyoruz.
-
chp askeri dikta cunta darbeci zihniyetiyle çok daha fakirlik yokluk zorluk yaşadıkları için verdiler keyiften değil,insanlar mazoşist değil acı çekmekten hoşlanmıyor.
senin fakirlik olarak gördüğün noktanın çok daha dibinin dibide var yani iphone alamamak hans gibi yaşayamamak değil sadece fakirlik kıstası.
son model chp yede kürtçü ve bölücülerle içli dışlı oldukları için vermediler chp en adam olsaydı daha 2018 de giderdi o akp.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2024; 1:24:59 > -
ben sana ne anlatsam boş geçmişe saplanıp kalmışsın
fabrika işçisi çok genel bir tanım tüpraşta erdemirde yada ne bileyim bir amerikan alman firmasında çalışanda fabrika işçisi asgari ücretle çalışanda fabrika işçisi...
benim yaşadığım şehirde 30 sene öncesi 4 bilezik parasıyla alınan yerleri buğün 20 milyona alamazsın şimdi ne diyeceğiz zamanında alım gücümüz çok iyimiş 1 senelik maaşla 20 milyonluk yermi alıyorduk diyeceğiz
en basiti çocukluğumuzda her taraf top sahasıydı boş arsaydı şimdi boş yer bul bulabilirsen
nüfus azdı diyorum arsa çoktu diyorum çok olan şey değersizleşir aynı şimdiki tl gibi
şu an elimizdeki telefonla anında 100 bin kredi çekiyoruz 2 tıkla para hesabımızda şaka gibi;)
İnsanlar tamamen cahil oldukları için oy veriyor, AKP'yi zaten başımıza bela eden CHP baştaki boşuna demiyor bu CEHAPE var ya CEHAPE
-
Çalışmamak daha karlı ailesi ile yaşayan 25 yaş altı bir genç için.
Günlük 12 saat çalışıp karşılığında 566TL verilen bir sistemde kimse çalışmak istemez.
Bugün ortalama dandik bir yerde yarım ekmek et döner(80gram hileli bir de) ayran 400TL olmuş. Yani bir kişi yarım ekmek 80 gram et döner yemek için 8-9 saat çalışıyor.
Eskiden garsonlara 20TL bahşiş verdin mi etrafında dönerlerdi, şimdi 100TL veriyorsun söyleniyorlar, neden? 20TL'ye 2-3 paket sigara alınıyordu eskiden, şimdi 100TL'ye 2 paket sigara alamıyorsun.
Ekonomisi iflas etmiş ülkelerde aklı başında kimse asgari ücretli işe girmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X