Şimdi Ara

Gençler İçin Avrupa Fırsatları !(AGH,EVS ve Avrupa Birligi Projeleri) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
868
Cevap
488
Favori
42.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

Cok basarili bir program universiteyi bitirdigim gibi ilk yapicagim seylerden biri dil konusundada eminim faydasi olur.

Benim asil merak ettigim nokta yemek ve barinma bunlarla ilgili biraz daha ayrintili bilgi verirmisiniz ayrica anladigim kadariyla ekstra ucrette verilmiyor.

Ben 3 ülke gördüm, Mayıs Ayında 8 Aylık Finlandiya Maceram başlicak.Kısa dönemlerde otelde kalıyorsun yani ben hep otelde kaldım 3-4 yıldızlı en fazla pek lüks değil ama
    idare eder.Yemekleri otelden yiyorsun,konaklamada ordan tabiki. Uzun dönemlerde öğle yemeği veriyorlar ayrıca sana ev kiralıyorlar apart daire tarzı tüm giderler
    avrupa birliğinden sen sadece sigara veya akşamları içki paranı veriyorsun tabi içersen

Belki sacma ama internet problemini nasil hallediyorsun gittigin bolgelerde?Ayrica sana katkisi neler oldu biraz bahsedermisin heyecanimi mazur gor bunu daha onceden neden bilmedim diye kafami taslara vurmak istiyorum suan acikcasi .

Edit: calisma saatleri nasildir birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 28 Şubat 2013; 22:48:41 >

• passport yok işte ne kadara çıkıyo tahminen türkün şeyini gösterelim avrupaya gücünü
  • quote:

quote:

quote:

Cok basarili bir program universiteyi bitirdigim gibi ilk yapicagim seylerden biri dil konusundada eminim faydasi olur.

Benim asil merak ettigim nokta yemek ve barinma bunlarla ilgili biraz daha ayrintili bilgi verirmisiniz ayrica anladigim kadariyla ekstra ucrette verilmiyor.

Ben 3 ülke gördüm, Mayıs Ayında 8 Aylık Finlandiya Maceram başlicak.Kısa dönemlerde otelde kalıyorsun yani ben hep otelde kaldım 3-4 yıldızlı en fazla pek lüks değil ama
    idare eder.Yemekleri otelden yiyorsun,konaklamada ordan tabiki. Uzun dönemlerde öğle yemeği veriyorlar ayrıca sana ev kiralıyorlar apart daire tarzı tüm giderler
    avrupa birliğinden sen sadece sigara veya akşamları içki paranı veriyorsun tabi içersen

Belki sacma ama internet problemini nasil hallediyorsun gittigin bolgelerde?Ayrica sana katkisi neler oldu biraz bahsedermisin heyecanimi mazur gor bunu daha onceden neden bilmedim diye kafami taslara vurmak istiyorum suan acikcasi .

Çok güzel sorular sormussun teşekkürler.

İnternet hep otelin wifisini kullandım zaten türkiye'de hep netteyim orda pek aramadım askine mutlu oldum pcden kafayı kaldırdığıma.

Bana katkısı en fazla : yabancılara bakış açım değişti diyebilirim.Onlar gibi bakmaya,düşünmeye başlıyorsun ister istemez ve tabiki avrupalı kızlar düşündüğümüz gibi değilmiş onu anlıyorsun konustukça.

• quote:

quote:

dostum çalıştığın için cep harçlığı falan yok dimi sen sigaranı kendi paranla falan alacaksın ve gezmek için ayırdığın vakitte kendi paranı harcıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

quote:

quote:

dostum çalıştığın için cep harçlığı falan yok dimi sen sigaranı kendi paranla falan alacaksın ve gezmek için ayırdığın vakitte kendi paranı harcıyorsun

Cep harçlığı her ay alıyorsun ancak ülkeden ülkeye değişiyor miktarı Ana başlığa onuda eklicem şuanda.Bunun haricinde diğer tüm masrafları ordaki kuruluş karşılıyor ( sigara alkol vs özel giderler hariç )

• yurtdışındaki bazı dağlara tırmanmak için bi proje oluşturmaya çalıştık. ama uyduracak kılıf bulamadık. bi de tüm klup mühendislik okuduğu için projeyi hazırlama kısmında çok fazla zaman da ayıramadık. bu tip bi emsal proje var mı bildiğiniz ?
  • Takip.

Haziran ayında sınavı geçebilirsem gitme imkanım olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtillaHuN

yurtdışındaki bazı dağlara tırmanmak için bi proje oluşturmaya çalıştık. ama uyduracak kılıf bulamadık. bi de tüm klup mühendislik okuduğu için projeyi hazırlama kısmında çok fazla zaman da ayıramadık. bu tip bi emsal proje var mı bildiğiniz ?

Avrupa Birliği veya Ulusal Ajans ( Türkiye AB Bakanlığı ) bu tip projelere pek destek vermiyor daha çok gençlik değişimleri,kültürel ziyaretler,eğitim vs. alanlara para ayırıyorlar.Kılıf bulmakta cidden zor bir konu olsa gerek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AtillaHuN

yurtdışındaki bazı dağlara tırmanmak için bi proje oluşturmaya çalıştık. ama uyduracak kılıf bulamadık. bi de tüm klup mühendislik okuduğu için projeyi hazırlama kısmında çok fazla zaman da ayıramadık. bu tip bi emsal proje var mı bildiğiniz ?

Avrupa Birliği veya Ulusal Ajans ( Türkiye AB Bakanlığı ) bu tip projelere pek destek vermiyor daha çok gençlik değişimleri,kültürel ziyaretler,eğitim vs. alanlara para ayırıyorlar.Kılıf bulmakta cidden zor bir konu olsa gerek

bi emsale denk gelirsen pm bekliyorum

• vay arkadaş, biri internet sormuş, biri boş boş oturabilir miyiz demiş. lan bu kadar mı asosyalsiniz
  • mesajım bulunsun güzel bir şeye benziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: koperni

vay arkadaş, biri internet sormuş, biri boş boş oturabilir miyiz demiş. lan bu kadar mı asosyalsiniz

İnternetten sadece online oyun oynandigini zannetmiyorsun umarim?
    Sevgilimle gorusmek icin kullanabilecegim baska bir yontem varsa aklinda buyur soyle.
  • Sanırım Work & Travel hatta Erasmus gibi alternatiflerden bile daha iyiymiş.
    Daha baya soru sorucam, bu yaz kısmet olursa Polonya düşünüyorum ben de, ama önce iyice bi' araştırmak lâzım.
  • 1- Aramayı yaptık uygun bir proje bulduk başvuruyu nasıl yapacağız peki ?

2- Dil seviyem yeterli. Başka ne tür özellikler aranıyor ? Üniversite öğrencilerine öncelik var mı ?

3- Cep harçlığı dışında maaş alıyor muyuz çalıştığımız için ? ve iş direk hazır değil mi ? gittiğimiz gibi yerleşip başlıyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlaturkaMavzer

1- Aramayı yaptık uygun bir proje bulduk başvuruyu nasıl yapacağız peki ?

2- Dil seviyem yeterli. Başka ne tür özellikler aranıyor ? Üniversite öğrencilerine öncelik var mı ?

3- Cep harçlığı dışında maaş alıyor muyuz çalıştığımız için ? ve iş direk hazır değil mi ? gittiğimiz gibi yerleşip başlıyoruz ?

1- Projeyi bulduktan sonra kontak kurman lazım tüm projelerde mail adresleri yazıyor kuruluşların,oradan mail atıp gitmek istediğini belirteceksin.
    2-Üniversite öğrencilere öncelik yok.Herkes eşit bilinen avrupa kurallarından biri burda da var
    3-Cep harçlıkları ülkeden ülkeye değişiyor tabiki o ülkenin pahalılığına göre ilk mesajıma ücretleri ekledim bunun dışında bir yerde çalışman yasak proje bitene kadar ve evet gittiğin gibi yerleşip başlıyorsun ayda 2 gün izin hakkın var ve h. sonları boşsun dil kursuna gidiyorsun belli saatlerde.

• Mesajım bulunsun
  • Adamlarla kontak kuruyoruz bir şekilde mail veya telefon ;

1- Ardından bizden ne tür belgeler istiyorlar ?

Diyelim ki bizi kabul ettiler ;

2- Vize konusu ne oluyor ? Yardımcı oluyorlar mı ?

3- Uçak biletlerini bize nasıl gönderiyorlar ? Karşılama var mı havaalanında ?

4- Hafta sonu verdikleri dil kursları ingilizce mi yoksa gittiğimiz ülkenin ana dili mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlaturkaMavzer

Adamlarla kontak kuruyoruz bir şekilde mail veya telefon ;

1- Ardından bizden ne tür belgeler istiyorlar ?

Diyelim ki bizi kabul ettiler ;

2- Vize konusu ne oluyor ? Yardımcı oluyorlar mı ?

3- Uçak biletlerini bize nasıl gönderiyorlar ? Karşılama var mı havaalanında ?

4- Hafta sonu verdikleri dil kursları ingilizce mi yoksa gittiğimiz ülkenin ana dili mi ?

1- Başvuru formunu dolduruyoruz,cvmizi ve kendimizi tanıtan bir word belgesi yazıyoruz ( aile,hobiler,yurtdışı tecrübesi varsa onu,neden projeye katılmak istiyoruz vs.)

2- Eğer proje 3 aydan kısaysa istek yapıyorlar vizeyi çok rahat alıyorsun resmi avrupa birliği projesi zaten.Schengen vizesi alacağın için istediğin ülkeye gir çık onunla.
    Ancak 3 aydan uzunda oturma izni alıyorsun yine istek yapıyorlar bu vizeden daha güzel neredeyse vatandaşlık hakların oluyor gittiğin ülkede.

3-Uçak biletlerini ucuz yoldan ( economy class ) onlar alıyor veya oraya gittiğinde parasını alıyorsun. Karşılama ülkeden ülkeye değişiyor bence pekte gereği yok daha zevkli kendin bulman

4-Dil kursları yerel dilde mesela ben mayısta Finlandiya'da Fince kurs almaya başlicam inşallah

• suan ileri tarihli hiçbirşey yok sanırım tarih yaklaşınca başvurmamız gerekiyor?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.