Şimdi Ara

Gençler İçin Avrupa Fırsatları !(AGH,EVS ve Avrupa Birligi Projeleri) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
488
Favori
42.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yaklaşık bir hafta önce Bulgaristanda acil gönüllü arayan bir projeye kabul edildim baktım şehir Sliven sonra vazgeçtim.Çünkü başka amaçlarım vardı

Dünde Önceden Başvurduğum Polonya projesine kabul edildim.Mail ile iletişime geçtiler.Ondanda vazgeçtim.Proje nin Varşova kentinde olmasına rağmen.

Hedeflerimi değiştirdim Agh yi tamamen kafamdan çıkardım.Tam da çok güzel bir motivasyon mektubu yazmayı öğrenmişken.Motivasyon mektubumu görmek isteyen daha iyi nasıl yazabileceğini merak eden varsa internete yüklerim.

Ben bu agh yi ilk araştırmalarım zamanında ekşi sözlükte okumuştum.Buna gitmek isteyip te gidemeyen olmamıştır.Bu sözün ne kadar doğru olduğunu dün gördüm ben.Daha 2 hafta öncesine kadar pes etmiş yeter artık olmazsa olmaz diyen biriydim ki son 1 haftada iki projeden birden kabul aldım.Bu eğer o gün 2 hafta önceki gün olsa idi kesinlikle giderdim fakat o işi motivasyon mektubu yazmayı bırakınca baktım olmayacak deyince başka bir yere yöneldim üniversite meselesine ve artık bu bana daha farklı geleceğim için daha parlak bir fikir olarak geliyor. Çin ' e Shenzhen şehrine Shenzhen üniversitesine okumaya gideceğim inşallah.Bu yüzden agh yi bu yüzden evs i iptal etme kafamdan tamamen silme kararı aldım.

Söylemek istediğim var.Orayada yazdım gitmek isteyen gerçekten gitmek isteyen gidiyormuş.Allah ona kesinlikle açık bir kapı bırakıyormuş.Taa i o kapı ne kadar uzakta ne kadar yakında bunu bulmanız gerekiyor.Hala onlarca gönüllü arayan proje var.İlla birinden birine kabul edilirsiniz.Sabır bunun için en önemli etken.

Sormak istediğiniz bir şey olursa pm ile veya konuya yazın favorilerimde ekli kesinlikle cevap yazarım.İsteyen olursa skype ten dahi konuşabiliriz.Aklınıza takılan her şeyi cevaplayabilirim..Evet agh yapmadım evet hiçbir Avrupa projesinde bulunmadım ama gerçekten çok araştırdım çok bilgiye sahibim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

Beyler yaklaşık bir hafta önce Bulgaristanda acil gönüllü arayan bir projeye kabul edildim baktım şehir Sliven sonra vazgeçtim.Çünkü başka amaçlarım vardı

Dünde Önceden Başvurduğum Polonya projesine kabul edildim.Mail ile iletişime geçtiler.Ondanda vazgeçtim.Proje nin Varşova kentinde olmasına rağmen.

Hedeflerimi değiştirdim Agh yi tamamen kafamdan çıkardım.Tam da çok güzel bir motivasyon mektubu yazmayı öğrenmişken.Motivasyon mektubumu görmek isteyen daha iyi nasıl yazabileceğini merak eden varsa internete yüklerim.

Ben bu agh yi ilk araştırmalarım zamanında ekşi sözlükte okumuştum.Buna gitmek isteyip te gidemeyen olmamıştır.Bu sözün ne kadar doğru olduğunu dün gördüm ben.Daha 2 hafta öncesine kadar pes etmiş yeter artık olmazsa olmaz diyen biriydim ki son 1 haftada iki projeden birden kabul aldım.Bu eğer o gün 2 hafta önceki gün olsa idi kesinlikle giderdim fakat o işi motivasyon mektubu yazmayı bırakınca baktım olmayacak deyince başka bir yere yöneldim üniversite meselesine ve artık bu bana daha farklı geleceğim için daha parlak bir fikir olarak geliyor. Çin ' e Shenzhen şehrine Shenzhen üniversitesine okumaya gideceğim inşallah.Bu yüzden agh yi bu yüzden evs i iptal etme kafamdan tamamen silme kararı aldım.

Söylemek istediğim var.Orayada yazdım gitmek isteyen gerçekten gitmek isteyen gidiyormuş.Allah ona kesinlikle açık bir kapı bırakıyormuş.Taa i o kapı ne kadar uzakta ne kadar yakında bunu bulmanız gerekiyor.Hala onlarca gönüllü arayan proje var.İlla birinden birine kabul edilirsiniz.Sabır bunun için en önemli etken.

Sormak istediğiniz bir şey olursa pm ile veya konuya yazın favorilerimde ekli kesinlikle cevap yazarım.İsteyen olursa skype ten dahi konuşabiliriz.Aklınıza takılan her şeyi cevaplayabilirim..Evet agh yapmadım evet hiçbir Avrupa projesinde bulunmadım ama gerçekten çok araştırdım çok bilgiye sahibim.

Hocam ben üniversite mezunuyum yaşım 25. Yurtdışına dil öğrenmek için gitmek istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konunun tamamını okudum. Çok yararlı bir konu olmuş. Bunun için teşekkürler.Ben önümüzdeki sene yaz için kısa süreli(5-6 hafta) gitmeyi düşünüyorum. Aklıma takılan bir kaç soru var:
    1) Gönderen kuruluş kısmını anlamadım. Listeden herhangi bir kuruluş yazsak olur mu?
    2) Kısa süreli projelerde dil eğitimi nasıl oluyor?
    3) Youthpass sertifikası için bir zaman sınırı var mı(örneğin en az 3 hafta)?
    4) ISIC kart çıkartsam bir artısı olur mu?
    5) Kısa süreli projelerde masraflar yine kurumlar tarafından karşılanıyor mu?
    6) Belki bu konu ile alakasız ama yurt dışına bir kuruma staja gitme imkanımız var mı?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: *EKSeLaNS*

quote:

Beyler yaklaşık bir hafta önce Bulgaristanda acil gönüllü arayan bir projeye kabul edildim baktım şehir Sliven sonra vazgeçtim.Çünkü başka amaçlarım vardı

Hocam ben üniversite mezunuyum yaşım 25. Yurtdışına dil öğrenmek için gitmek istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

Dil öğrenmek için çok iyi bir seçimdir hocam agh. Boşuna dil okullarına para da vermezsin.Hem anadili ingilizce olmayan ülkelere gidersen hem oranın dilini + ingilizce öğrenirsin diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanitas

Konunun tamamını okudum. Çok yararlı bir konu olmuş. Bunun için teşekkürler.Ben önümüzdeki sene yaz için kısa süreli(5-6 hafta) gitmeyi düşünüyorum. Aklıma takılan bir kaç soru var:
    1) Gönderen kuruluş kısmını anlamadım. Listeden herhangi bir kuruluş yazsak olur mu?
    6) Belki bu konu ile alakasız ama yurt dışına bir kuruma staja gitme imkanımız var mı?

1 -) Hocam Listede kuruluşun özelliğinde S harfi olması lazım ( Sending organisation) - Tabi onlarlada konuş , anlaş
    2-)Kısa süreli projelerde adam senin oraya çalışmaya değil tatil yapmaya geldiğini biliyor.Bir yerden duymuştum buyur gez dolaş istediğini yap şeklinde davranış gösteriyormuş ev sahibi kuruluş.Her hafta alacağın dil eğitimi nasıl olur bilmem ama yine de verilir diye düşünüyorum.Bu bir zorunluluk.
    3-)Agh projesi en az 2 hafta oluyor zaten.Bu sertifika da bu süre dede verilebilir. / Tam emin değilim ama
    4-) ?
    5-) Tamamen avrupa birliğinin verdiği fonlar tarafından.Ulusal ajanslar hallediyor
    6-) Tabi ki var.ab-ilan.com sitesine bakınız orada neredeyse hergün bir staj için çalışan arıyorlar.

• Geç kalmışız. Başvuru süreleri dolmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Geç kalmışız. Başvuru süreleri dolmuş.

Yok hocam başvuru süresi dolmadı.Şuan girin Facebook evs turkey sayfasına orada gönüllü arayan 15 mi ne proje var.İlkay hanımın paylaştığı.Onlara bir bakın göz atın derim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sanitas

Konunun tamamını okudum. Çok yararlı bir konu olmuş. Bunun için teşekkürler.Ben önümüzdeki sene yaz için kısa süreli(5-6 hafta) gitmeyi düşünüyorum. Aklıma takılan bir kaç soru var:

1 -) Hocam Listede kuruluşun özelliğinde S harfi olması lazım ( Sending organisation) - Tabi onlarlada konuş , anlaş
    2-)Kısa süreli projelerde adam senin oraya çalışmaya değil tatil yapmaya geldiğini biliyor.Bir yerden duymuştum buyur gez dolaş istediğini yap şeklinde davranış gösteriyormuş ev sahibi kuruluş.Her hafta alacağın dil eğitimi nasıl olur bilmem ama yine de verilir diye düşünüyorum.Bu bir zorunluluk.
    3-)Agh projesi en az 2 hafta oluyor zaten.Bu sertifika da bu süre dede verilebilir. / Tam emin değilim ama
    4-) ?
    5-) Tamamen avrupa birliğinin verdiği fonlar tarafından.Ulusal ajanslar hallediyor
    6-) Tabi ki var.ab-ilan.com sitesine bakınız orada neredeyse hergün bir staj için çalışan arıyorlar.

Hocam öncelikle cevaplar için teşekkürler. 4. soruda ISIC kart uluslararası öğrenci kartı. Belki bir işimize yarar demiştim (Ayrıntılı bilgi için :http://www.isic.org.tr/home )

• quote:

Bende sliven sehrindeki projeye kabul aldim ama 1 yillikmis megerse gidemiycem malesef.ayni projedeir belki. Bide motivasyon mektubunu pmden atabilirmisin hocam
    1 aydir ugrasiyorum tam olmadi diyodum acil gonullu arayanlardan bisey cikiyo elbet yesil pasaportunuz varsa bide pes etmeyin hemen.

• Şu validity ile approval dateyi tam olarak açıklayabilir misiniz?

Çünkü mesela ben seneye için düşünüyorum.Yazın 3aylık bir süre için düşünüyorum.Approval ile validity'den bir şey anlayamıyorum birinde 2013 yazıyor birinde 2016,yazının içeriğini okuyorum orda da demiyor şu ayda başlıycak şu aya kadar sürecek diye.Tam olarak hngi tarihlerde orada çalışacağımızı nasıl öğrenebiliriz?
  • ağustostan ekime kadar ki kısa süreli projelere nerden ulaşabilirim
    daha çok kısa süreli projelerin paylaşıldığı bir sayfa önerirseniz sevinirim
  • Arkadaşlar konuyu güncelleyemiyorum uzun zamandır kusura bakmayın.

Finlandiya'ya Geliceklere Ve Finlandiya'da Evs yapacaklara tavsiyelerim

Benim Evs'e başladığım 2 ay olucak temmuz 14 te ve herşey çok güzel gidiyor hiç bir pişmanlıgım yok.Hatta projeden sonrada ( ocakta bitiyor ) evlenip kalmayı düşünüyorum ( 1-2 kız var gündemde )

Ülkenin %80'i renkli gözlü,%60-70 i sarışın,Hatta sarışınlar siyaha,kahverengiye boyuyor saçlarını farklı gözükmek için.

Esmer ve kahverengi gözlüyseniz apayrı bir ilgi görüyorsunuz emin olun dostlar,Egzotik geliyormuşuz onlara

Ülkede işsizlik sorunu var ancak iş yok değil,iş beğenmiyor finliler kas gücüyle çalışmayı sevmiyorlar bu nedenle devlet ev ve maaş veriyor zaten onlarda çalışmıyorlar devlet bakıyor.Hemen hemen herkesin devlet tarafından karşılanan evi var 300 Euro civarıda bir para alıyorlar aylık.

Arabalar çok ucuz eğer kendime güvenseydim şoforluk olarak 400-500 euroya 2000-2002 model benzinli arabalar var onlardan alırdım.Fiyatlara şu sitelerden bakabilirsiniz : tori.fi ve huuto.net

Hemen hemen her şehirde türk lokantası var,gidince çok iyi davranıyorlar ilk yemekler için para almıyorlar - en azından benden almadılar

Cep telefonları sudan ucuz olur diye düşünmeyin neredeyse türkiye ye yakın fiyatlar birde euro aldı başını gidiyor burdan telefon almak ve ülkede kayıtla uğraşmak mantıksız olur.Ülkeden alın kafadan rahat olsun,pasaportlarla uğraşmayın.

Yazın gece olmuyor yani hava kararmıyor Finlandiya da arkadaşlar.Tamam akşam saatleri güneşte yok ancak her zaman görüşünüz açık,bu durum kışında tam tersi oluyormuş yani 3-4 saat aydınlanıyormuş hava kışın hiç kalmadığım için bişi diyemicem.

Gelelim hava durumuna.Bende tr deyken kalın kalın şeyler alayım,çok soğuk olur yazın bile hep yağmur yağar orda filan düşünmüştüm ancak geldiğim gibi şok oldum.Şuanda bu yazıyı odamdan üzerimde hiç bişi yokken yazıyorum çünkü dışarsı neredeyse 30 derece ve inanılmaz yakıcı bir güneş var,ve inanırmısınız baya yandım yani bronzlaştım burda.Tabi bu durum mayıs,haziran,temmuz ve ağustos ayları için geçerliymiş eylülde kış geliyormuş arkadaşlar.

Alışveriş :

R-kioski denilen bizde köşe başı büfeler var ve pahalı sadece çok acil durumlarda kullanın ve tr ye posta pulları buradan satılıyor. ( 1 euro )

Alışverişi oldukça tek bir yerden yapmaya bakın çünkü aldığınız ürünlerin geri dönüşüm için parası ( depozitosu ) yine aldıgınız yerden yapılıyor.Yani Lidl Marketinden aldığınız bir içeceğin depozitosunu City Marketten yapamıyorsunuz.

Depozito Değerleri şu şekilde

Boş küçük kutu kola-bira kutuları : 0.15 Cent
    Boş küçük pet şişeler : 0.20 Cent
    Boş litrelik pet şişeler : 0,40 Cent

Alışverişte en ucuz yer tüm avrupanın Bim'i olarak bilinen LİDL market,fiyatlar diğer yerlerden %15-20 Daha ucuz ancak dikkat edin poşet bile parayla satılıyor o yüzden sırt çantası veya poşetinizle gidin

Fırsat buldukça aklıma geldikçe ekleme yapacağım daha arkadaşlar sorusu olan varsa PM'den yazabilir.

• haha çok iyi, umarım gideriz bizde bir ara
  • Hocam gunluk neler yaptigini falan yazarsan iyi olur bizim icin. Projeyle alakali neler yapiyosun,bos vaktin oluyomu belli saatlerde vb.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardacan100

Hocam gunluk neler yaptigini falan yazarsan iyi olur bizim icin. Projeyle alakali neler yapiyosun,bos vaktin oluyomu belli saatlerde vb.

Tabi hocam Hafta içi günlerim şöyle geçiyor :

8 de kalkıyorum 8.20 gibi o gün hangi iş yerimdeysem oraya gidiyorum.3 tane farklı iş yerim var Rehabilitasyon merkezinde birbirlerine komşu üçüde.

8.30 gibi client dediğimiz tedavi görenler gelmeye başlıyor bunların bazıları refakatçi - gözetmen eşliğinde geliyor ancak hiçbiri tehlikeli değil yani size veya kendilerine zarar verici davranışları yok,sadece farklı sesler çıkarıyolar anlamsız davranışları var.Amiyane tabirle '' deli '' değiller bir çoğu ancak ne kadar doğru olur bunu demem ama üzülerek '' kırık'' diyebilirim.

Geldikten sonra herbirinin farklı işleri var.Salı günü gittiğim işyerim olan aiokova istasyonundakiler en ağır hasta clientler.Onlar sadece kapağı üstten kol düğmesi geçecek kadar kesilen boş yoğurt kutusuna düğmeleri sokmaya çalışıyorlar veya çok basit puzzle lar yapmaya çalışıyolar bende yardım ediyorum,biten puzzların yerine veya kol düğmelerinin yerine başkalarını veriyorum.Bu aikova istasyonundaki hastaların hemen hemen hepsi konuşamıyor veya bir şeyi tekrar ediyor sürekli.En zorlandığım yer burası iletişim yok çünkü.

11 de öğle yemeği molası veriyoruz ve büyük bir yemekhane var ancak bizim bildiğimiz tabldot yani askeri yemekhanelerden değil.Dantel masa örtüleri,masada renkli çiçekler çok renkli bir yemekhane ve yemekler açık büfeden kendin alıyorsun tabağına ne kadar istersen.Tatlı ve çay kahvede çıkıyor her gün makinadan alıyorsun çay kahveyi.

12 de tekrar başlıyor mesai ve benim işim 2.30 da bitiyor aslında çalışıyor sayılmam vakit geçiriyorum öyle.

Hafta sonları boşum istediğimi yapıyorum ancak kaldığım rehabilitasyon merkezi merkeze uzak ve pazarları otobüste yok onun için burda takılıyorum zaten herşey var. ( göl kıyısında,kano,balıkçılık vs yapıyorum)

Temmuz 10 da arabayla Akraba Ziyaretine gidicem Almanya'ya.İlk İsveçe feribotla ordan da danimarka ve Hamburgan Almanya'ya giriş yapıcam inşallah.Hazır vize engelide yokken bol bol gezmek istiyorum Avrupayı.

• Bu gece 10.30 da giden arkadaslar canli yayinda olucak ve hikayelerini anlatip sorularinizi cevaplicak.

Dipnot.tv adresinden canli,yayindan sonra banttan izleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

quote:

Orijinalden alıntı: ardacan100

Hocam gunluk neler yaptigini falan yazarsan iyi olur bizim icin. Projeyle alakali neler yapiyosun,bos vaktin oluyomu belli saatlerde vb.

Tabi hocam Hafta içi günlerim şöyle geçiyor :

8 de kalkıyorum 8.20 gibi o gün hangi iş yerimdeysem oraya gidiyorum.3 tane farklı iş yerim var Rehabilitasyon merkezinde birbirlerine komşu üçüde.

8.30 gibi client dediğimiz tedavi görenler gelmeye başlıyor bunların bazıları refakatçi - gözetmen eşliğinde geliyor ancak hiçbiri tehlikeli değil yani size veya kendilerine zarar verici davranışları yok,sadece farklı sesler çıkarıyolar anlamsız davranışları var.Amiyane tabirle '' deli '' değiller bir çoğu ancak ne kadar doğru olur bunu demem ama üzülerek '' kırık'' diyebilirim.

Geldikten sonra herbirinin farklı işleri var.Salı günü gittiğim işyerim olan aiokova istasyonundakiler en ağır hasta clientler.Onlar sadece kapağı üstten kol düğmesi geçecek kadar kesilen boş yoğurt kutusuna düğmeleri sokmaya çalışıyorlar veya çok basit puzzle lar yapmaya çalışıyolar bende yardım ediyorum,biten puzzların yerine veya kol düğmelerinin yerine başkalarını veriyorum.Bu aikova istasyonundaki hastaların hemen hemen hepsi konuşamıyor veya bir şeyi tekrar ediyor sürekli.En zorlandığım yer burası iletişim yok çünkü.

11 de öğle yemeği molası veriyoruz ve büyük bir yemekhane var ancak bizim bildiğimiz tabldot yani askeri yemekhanelerden değil.Dantel masa örtüleri,masada renkli çiçekler çok renkli bir yemekhane ve yemekler açık büfeden kendin alıyorsun tabağına ne kadar istersen.Tatlı ve çay kahvede çıkıyor her gün makinadan alıyorsun çay kahveyi.

12 de tekrar başlıyor mesai ve benim işim 2.30 da bitiyor aslında çalışıyor sayılmam vakit geçiriyorum öyle.

Hafta sonları boşum istediğimi yapıyorum ancak kaldığım rehabilitasyon merkezi merkeze uzak ve pazarları otobüste yok onun için burda takılıyorum zaten herşey var. ( göl kıyısında,kano,balıkçılık vs yapıyorum)

Temmuz 10 da arabayla Akraba Ziyaretine gidicem Almanya'ya.İlk İsveçe feribotla ordan da danimarka ve Hamburgan Almanya'ya giriş yapıcam inşallah.Hazır vize engelide yokken bol bol gezmek istiyorum Avrupayı.

sıkıcı olsa gerek iş saati,biraz daha eğlenceli olsa tatil olurmuş resmen .
    Senin yaşında takıldıgın tanıştığın insanlar varmı iletişimi nasıl insanların,eğlenceli vakit geçiyomu yoksa merkezden uzak köy gibi bi yermi hani filmlerde gördüğümüz amerikan kasabaları gibi ?

• Dostum eger turkiyede biraz buyuk bir sehirde yasiyorsan helsinki disinda her sehir sana koy gibi gelir cunku bes milyoncuk nufus var ve buyuk bir alana yayilmis.Hani pazar veya bayram sabahlari herkes evinde olur sokaklar caddeler bombos olur ya burda her zaman o sekilde sadece kaldigim yerde degil ulkenin bir ozelligi sessiz ve sakin olmasi zaten.

Yasitlarimda var tanistigim ancak cok ice kapaniklar kolay kolay dost olamiyorsunuz burada ancak tanimadiginiz biriyle ayni yerden gecerken veya goz temasi kurdunuzda selam veriyorlar hemen

Birde kirppitori denilen ikinci el dukkanlari var bolca her sehirde,sifir urunlerde satiyorlar.Bende baskasinin eskisini giymem,bedava verseler almam diyenlerdenim ama bu insanlar cok temiz kullaniyor bazilarini sifir diye al sat o derece ve fiyatlari ve urunleri gorseniz. 2 euro ya wapcam,1 euroya philips alarmli radyo,10 euroya nokia teller var renkli ekranli.

• Gelecek sene eğer unutmazsam bu tür projelerin olduğunu başvuracağım bende. Yurtdışına bir şekilde ucuz yollu çıkıp görmek gerek.
  • olucagi yok bence tamamen sans, yesil pasaportluyum 6aydir ugrasiyorum hic birsey oldugu yok
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.