Şimdi Ara

Gençler işiniz zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda temel lise konusu gorup duruyorum ne oldugu hakkinda hicbir fikrim yok acikcasi egitim sistemi bu yil ya da en gec bi dahaki yil hic olmadigi kadar degisecege benziyor hayir okuduguma gore temel lise denilen şey okul puanlarini şişiriyormus bu durumda mezuna kalan insanlarin şansi daha da azaliyor ozellikle okul puani yigilmanin oldugu yerde 10 binden fazlasina bile atabilir yani durumunuz direk kirik obp durumu gibi universiteye basliyip kirik obpyle hazirlanicak arkadaslarima da şans diliyorum sanirim bu sistemde var olmamiz zor..benim de hayallerim vardi okulu begenmezsem tekrar denerim diye ama şu konuşulan konulardan zerre anlamadim.dersanede 3 ders kurali nedir ki dersaneler kapatilmiyordu en son bu 3 ders kurali ne ara geldi?? Obp olmasi zaten haksizlikti fen lisesiyle iyi bir anadolu lisesinde olan ogrenciler her ne kadar motivasyon olarak sıkı başlasa da egoist hocalar yuzunden obpsi dusuk oldugu icin istedigi yere gidemedi..simdi ne olucak merak ediyorum :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 senede bişey değişmez fazla üstelik bu temel liselere heekes gidemez fiyatı herkes veremez bu kadar büyütmeyin son sene zaten her okul şişiriyor etkilenecek olan diğer sene girecekler

• Etkilenecek olan 99-00-01'liler.

• Bence etkilenme olur 50 okul puani beni 12500 den 13700 atti dusun arkadasim 36 puan geldi 23 den 36 atti seneye daha fazla olur

• Etkilenme olmaz o kadar. Diyelim bi ogrenci var 3 yil boyunca ortalamasi 80. Son sene temel liseye gecti. Ortalamasida orda 100 diyelim. Bu durumda ortalama 85 e cikar en fazla. Bu da puan olarak 3 puana tekabul ediyor

• Okulların çoğu son sene sisiriyor ilk 3 sene sanki sözlüyu fazla verirsek para cezası alicaz gibiydiler son sene boldan dağıttılar. 4 yada 3 sene boyunca özele gidenler tabii obp yüksek olur.

• akpaha kullanıcısına yanıt
    Aynen ama temel lise olayi yayginlastikca cok bi sansiniz olacagini zannetmiyorum obpyi kesinlikle kucumsemeyin yigilma varsa binlerce kisi geriye gidebilirsiniz ayni bizim durumda da son yil puan sisiren liseler ve ozel liseler vardi ve cok etkiledigini dusunuyorum bu durumun ama anadolu lisesinin ya da fen lisesinin agirligi oldugu icin genelde ozele giden adam bos adam olarak gosyeriliyordu anladigim kadariyla simdi baska sansin yokmus gibi empoze edilip buna uygun ortam hazirliyorlar bu da aradaki ucurumu arttiracaktir oncesinde zengin fakir herkes okulun basarisina gore yerlesirken sanirim suan obp ya da baska seyler icin temel lise secen zengin ya da orta gelirli cocuklar şansli. Benim etrafimda liseye giden tanidigim kalmadi onun icin net bilgim yok ama dersanelerde 3 ders kurali varsa ,ki anlamadim ne demek 3 ders yani,fakir ya da durumu olmayan ogrenci daha da ezilecek gibi. Kimseyi kandirmayalim herkes farkli yoldan ogrenir dersanesiz yapan adam yapar ama birinin sana der anlatmasiyla ogrenen insan da vardir bi kere mezunlar icin konusursam dersin anlatilmasini isteyen bir ogrenci dersanede duzene girer ama anlatmadan da olur diyen insan kendi kendini duzene sokup da yapabilir yani herkesi ayni kaliba sokup dersanesiz olur demek de yanlis ki sinav sistemimiz 9.sinifi da kapsadigi icin sen ister istemez soru pratigi kazanmak zorundasin,hatirlamak zorundasin.kendi kendine calisamayan bir ogrencinin sansi oldugunu sanmiyorum.ee ozel ders desek fakir ogrenci zaten butce ayiramaz dogru duzgun...gercekten neler olucak hic bi fikrim yok insanlar belirsizlik icinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emple kullanıcısına yanıt
    Simdi onu devlet okulunda biri icin dusun 3 yil 80 ortalama son yil kendi emegi ve sisirme notlarla 90 ortalama olsun diyelim. Temel liseye giden adam bu 100 ortalama icin caba sarfetmiycek belki sacma sapan son sinif dersleri icin devlet lisesindeki gibi sekilden sekile girmiycek ,beden muzik derslerinde bile giciklik yapan hocalar var dusunun bizim son yil oyleydi mesela,ve temel lisedeki adam bilincli olsun son yil calissin ve devlet okulundakiyle ayni siralamayi yapsin diyelim adam direk one gecer hem de o begenmedigin 3 puan yuzunden binlerce kisi onune gecer.ki sinavda yigilma varsa begenilmeyen 3 puan seni hic beklemedigin siralamalara ceker. Adalet mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.