Şimdi Ara

Gençlere Para Yetmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 sene tecrübem var, ala ala 45k maaş alıyorum. Bi eve bile çıkamıyorum. Nolacak bu hal? Ben nasıl adam olacağım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 45k maaş ile tek başına nasıl eve çıkamıyorsun hocam ortalama bir semtte 1+1 ev 15k 2+1 max 20k.

Kalan miktar ile öyle yada böyle bir şekilde geçinilir. Herşeyini tas tamam yaparsın demiyorum ancak "geçinirsin".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslan-BH -- 12 Haziran 2024; 12:21:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Troll değilsen paranı idare etmeyi bilmiyorsun demektir; ailelerin çoğu 45 binden az gelirle geçiniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 12 Haziran 2024; 13:46:46 >
  • Az kazanıyorsun kardeşim.
    2023'te kişi başı milli gelir 25000 dolar oldu.
    Biraz kendini geliştirmen lazım, yazılım falan çalış.

Bak mesela keronun geçen hafta Almanya'da doğan dedesi yıllık 2500 bin mark kazanıyormuş. Yedinci mezar yerini almış.

• hep instagramdan bunlar 45-70 bin maaş beğenmeyen tipler türedi popüler kültür dertleri elit seçkin marka yaşamak, bir hoca görmüştüm youtebede 17.000 de alan açım diyor 100.000 tl de alan açım diyor aynı öyle millet olduk adam çok haklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Haziran 2024; 15:17:40 >
  • Vergiler düzgün olsa bir de enflasyon kontrol altına alınsa geçinilir rahat. 40.000 liralık iPhone'a 120k ödersek, 600.000lik araca

1.3m ödersek tabi bu paralar yetmez.

• Bench kaç?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Paralar Para Eder mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asgari en az maaş 80-120k bandında olması lazım.. Gençlere tavsiyem çalışmayın...

• Hocam ekonomi kötü evet lakin 45k maaş ile tek başına geçinemeyen yanlış anlamayın da 100k maaş ile de tek başına geçinemez. Aldığınız para 17k asgari ücret veya hadi 20k düz maaş olsa anlarım da 45k hiç te az para değil şuan da. Ortalama düz memur maaşı anlık 32k 33k civarı. Gayet yetiyor lüx harcamaları yoksa şayet geziyor da tatilini de yapıyor uygun yollu. Her türlü ihtiyacını da karşılıyor kızsa eğer makyaj telefon kılık kıyafet falan için gayet yeter bir para 35k 45k arasında bir maaş.

• 45k lüks hayat sürmen için yetmez ama geçinmek için çok rahat yeter. Tabi Cem gibi sürekli kızlara para yediriyorsanız bilemem.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Kaderde kerimcem ile aynı fikirde olmakta varmış

• İstanbul vb. gibi büyükşehirde bu para çöp. Kira, fatura, temel ihtiyaç gibi giderler inanılmaz. İnsan sosyal bir varlık. Boş zamanlarında parka gidip iki sandalye atıp kafa dinlemek bile artık lüks. O alanda yeme içme bile insana 500TL'e patlıyor.

Ucu ucuna geçinir, ama üstüne birikim yapamazsın.

• Hiç kız arkadaş harcamalarım vs olmadı, ona rağmen 45k harcasam şükrederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam sormayın bende 60k bandında takılıyorum. Bu fiyatlarla geçinmek imkansız, dışarı adım atmak bin lira olmuş. Bugün işteyken yemek + kahve + gelirken eve dondurma aldım 750-800 lira buhar oldu bile.

Artık geliri yükseltme hırsından ders çalışmaktanda gına geldi, vallahi halimiz harap.

• Sen 45 ile geçinemiyorsan 10000 alanla 17000 alanlar ne yapsın.

• 45 bine ev geçindiriyoruz 2 çocukla biri ortaokul biri lise

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt

bunlar bilerek böyle konu açıyor ülkenin büyük bölümünün asgasri ücrete tabii olduğunu biliyorlar , eş dost işinde çalışıp of püf yapan biç tayfa bu nerde görsem tanırım, ha bu değilse de böylesi çoğunlukta

• ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt

İstanbul’da Beşiktaş’ta falan yeni evde o paraya nasıl çıkacan?

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

geçiniyom da kiraya çıkamıom

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.