Şimdi Ara

Genel not ortalaması Hakkında !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
17.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaslar güz döneminde çalışamadıgım için güz dönem ortalamam 1.30 geldi bunun içinde 3 tane ders CD veya DC ( yani koşullu geçer )..

Bahar döneminde çalışıp ortalamayı 2.20'ye çıkarmayı planlıyorum Şimdi gelelim soruya CD ve DC notlara sahip dersleri genel ortalama 2.00 üstündeyse geçer deniyor..Peki Genel ortalama nasıl hesaplanır .. ilk dönemin ortalamasının %30 ikinci dönemin ortalamasının %70'i alınarak mı hesaplanır yoksa farklı bi şekilde mi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Genel Not Ortalaması Hakkında

Genel not ortalamanız (GNO), tüm derslerinizdeki notların ağırlıklı bir ortalamasıdır. Her dersin aldığınız kredi saatiyle çarpılan notunuz toplanır ve ardından toplam kredi saatinize bölünür.

Dönem ortalaması, belirli bir dönemdeki tüm derslerinizdeki notların ağırlıklı bir ortalamasıdır. Dönem ortalaması, genel not ortalamasına dahil edilir.

Üniversitelerde genel not ortalaması, genellikle 4.0 üzerinden hesaplanır. 4.0, mükemmel bir nottur. Üniversiteler, yüksek lisans ve doktora programları için farklı genel not ortalaması gereksinimlerine sahip olabilir.

Genel ortalama, genellikle dönem ortalamalarının ortalamasıdır. Ancak bazı üniversiteler, genel not ortalamasına diğer faktörleri de dahil edebilir, örneğin stajlar veya araştırma çalışmaları.

Bir dönemde genel not ortalaması, genellikle 0,1 ila 0,3 puan artar. Ancak bu artış, aldığınız derslere, notlarınıza ve üniversitenin politikalarına bağlı olarak değişebilir.

Dönem ortalaması ve genel not ortalaması, akademik ilerlemenizi izlemek ve potansiyel işverenlere veya lisansüstü okullara sunmak için önemlidir. Yüksek bir genel not ortalaması, iyi akademik becerilerinizi ve çalışma ahlakınızı gösterir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yokmu bilgisi olan yanlış eksik bi fikir
  • 2.20 değil 2.70 yap bu dönemi bütün derslerinden geç FF yok ise.
    Kendi kişisen sayfandan zaten tahmini notlar girerek genel not ortalamanı görebiliyorsun artık.
    Genel Not Ortalaman tüm dönemlerin ortalaması oluyor.
    Bu sene Aöfte ilk yılınsa, ilk dönem ortalaman 1.30 olduğu için genel ortalamanda 1.30dur.
    Bu dönem 2.70 alırsan genel ortalamanda 2.00 olur.
  • O öyle hesaplanmıyormuş tüm kredileri toplayıp bişeyle çarpıp bölüyorsun vs..en iyisi haziranı beklemek..Ayrıca tüm derslerden AA alsam ortalama 2.65 geliyor senin tez yine tutmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: FerreT

O öyle hesaplanmıyormuş tüm kredileri toplayıp bişeyle çarpıp bölüyorsun vs..en iyisi haziranı beklemek..Ayrıca tüm derslerden AA alsam ortalama 2.65 geliyor senin tez yine tutmuyor

dostum senin bahsettiğin olay normal notlarda geçerli vize ve finallerde yüzde alınır.ilk dönem ortalaman 1.30 ise ikinci dönem ortalamanın 2.70 gelmesi gerekli ki 2.00 ortalama getirip koşullu derslerden geçebilesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: londoncall

quote:

Orijinalden alıntı: FerreT

O öyle hesaplanmıyormuş tüm kredileri toplayıp bişeyle çarpıp bölüyorsun vs..en iyisi haziranı beklemek..Ayrıca tüm derslerden AA alsam ortalama 2.65 geliyor senin tez yine tutmuyor

dostum senin bahsettiğin olay normal notlarda geçerli vize ve finallerde yüzde alınır.ilk dönem ortalaman 1.30 ise ikinci dönem ortalamanın 2.70 gelmesi gerekli ki 2.00 ortalama getirip koşullu derslerden geçebilesin

Öyle degil arkadaş videoyu izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz bilmeyen arkadaşlarda videodan öğrenebilir..

• dostum ben bu videoyu sene başında izledim orda anlatılan sistem de bu zaten ben ona göre seni bilgilendirdim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

dostum ben bu videoyu sene başında izledim orda anlatılan sistem de bu zaten ben ona göre seni bilgilendirdim :)

Kardeşim ya videoyu anlamamışsın yada kaçırdıgın bir nokta var..Sitedeki Not ortalama hesabını yaptım.. hatta CC not ekledim ortalama 2.32 geldi hepsi AA Olsa 2.65 oluyor bahar dönemi ortalamam..Birinci dönemkinide ekleyince 2.00 ortalamanın üstüne rahat çıkıyorum..

Hesap böyle yapılır arkadaşlar..Kat sayıyı ders kredisi ile çarpıyorsunuz sonra toplam ders kredisine bölüyorsunuz..O dönemin ortalaması çıkar..Bahar dönemi içinde aynı işlemleri yapıyorsunuz..ve son olarakta ikisini toplam krediye bölüyorsunuz..

Not Aralığı – Harf Notu – Katsayı
    84 – 100__AA__4,00
    77 – 83___AB__3,70
    71 – 76___BA__3,30
    66 – 70___BB__3,00
    61 – 65___BC__2,70
    56 – 60___CB__2,30
    50 – 55___CC__2,00
    46 – 49___CD__1,70
    40 – 45___DC__1,30
    33 – 39___DD__1,00
    0 – 32___FF__0,00

• ben harf notu katsayısından bahsetmiyorum ilk dönem ortalamam 1.30 geldi diyorsun bende diyorum ki koşullu derslerini geçmen için 2.70 ortalama getirmen gerekli bundan bahsediyorum.zaten aöf ögrenci büro sayfasında örnek ortalama hesaplama koymuslar ordan notları rastgele yazıp hangi dersi hangi harf notu getirmen lazım görebilirsin
  • quote:

ben harf notu katsayısından bahsetmiyorum ilk dönem ortalamam 1.30 geldi diyorsun bende diyorum ki koşullu derslerini geçmen için 2.70 ortalama getirmen gerekli bundan bahsediyorum.zaten aöf ögrenci büro sayfasında örnek ortalama hesaplama koymuslar ordan notları rastgele yazıp hangi dersi hangi harf notu getirmen lazım görebilirsin

Aof sitesinde sınav giriş belgesinin çıkarıldıgı kısımda e-destek > ÖRNEK NOT ORTALAMA HESAPLAYICI var oradaki hesaplayıcı genel ortalamayı gösteriyor..Çünkü tüm derslerde AA alsam Ortalama 4.0 gelmesi gerekirken 2.65 geliyor buda demek oluyor ki Genel notu hesaplıyor..Temelde ikimizinde söylediği doğru Katsayı çarpı Kredi Çıkan Toplam değer bölü Kredi..Böyle hesaplayınca toplam puanım 39.1 oluyor bunu 30 kredim var bölünce 1.30 çıkıyor..

Uzun lafın kısası sitedeki not ortalama hesaplayıcı genel not ortalamanızı gösteriyor bahar döneminkini değil

• Arkadaşlar http://www.fotokopion.com/ sitesini incelersiniz bütün bilgiler verilmiş
  • Benim ortalamam 1.30 ikinci donem 2.00 yapmam icin ikinci donm ortalamam kac olmasi lazim ve ne kadar kredi almaliyim olmasi icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.