General elektrik marka, 2. el 18000 btu , nerden baksan en az 10+ yıllık bir klimam var. şöyle bir sorunu var aletin: iç ünitenin boyu 1 metre civarında, ve 1 metre uzunluğun sadece köşesindeki 10-20 cm uzunluğundaki bir bölgeden hava geliyor. yani iç ünitenin büyük bir kısmından hava gelmiyor.
iç ünitenin çalışan kısmından soğuk hava geliyor, dolayısıyla dış üniteyle alakalı bir sorun, yada gaz sorunu olduğunu düşünmüyorum. fakat klimanın çok az bir kısmından hava geldiği için, bu hava soğuk olsa bile miktarı yeterli olmuyor, dolayısıyla ev soğumuyor. (2015 yaz aylarını çok sıkıntılı geçirdik)
bir gün dayanamadım yaz sonuna doğru ve rastgele internetten servis çağırdım, adam geldi baktı, fan motoru bozulmuş, tamiri masraflı olur 300-400 tl tutar en azından dedi, sen bunu çöpe at yenisini al hiç uğraşma dedi, 50 tl aldı çekti gitti.
Belki lazım olur diye yazayım dedim, iç ünitenin altında AS1AH18DWO01 diye bir kod var, sanırım klimanın seri numarası olsa gerek.
Klimanın sizce arızası nedir, tamir edilmeye değer mi, eve klimsyı görmeye gelen eleman sizce haklı mı, yenisini almak en mantıklısı mı?
Ev kiralık, belki 1-2 yıla evden çıkarım, yeni klima almayı pek istemiyorum, evden çıkarsam da bu arızalı klimayı evde bırakıp gideceğim, o yüzden şimdilik bu arızayı kendim ucuza çözebilirsem işime gelicek, ondan biraz araştırmak istedim. yoksa yeni klima al, evden çıkarken bir sürü sök tak montaj uğraş, duvarı düzelt....