Şimdi Ara

General Klima Kullanıcıları Dostluk ve Dayanışma Başlığı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
2
Favori
32.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iclavak

Arkadaşım kışın ısınıyorsan bu cihaz ile yazında serinlersin.Birol beyin dediği dogru,bu cihazları satan bayiler cihaz satmak için odan kaç metre kare 30,metre kare abi bu 9000,bth.lik cihaz sana yeter kışın mükemmel ısıtır yazında sogutur,tabi bunlara bazı servislerde çalışan servis görevlilerinide katmak gerekir keşifte kocaman odaya küçücük cihaz öneren servisler çok.Böyle diyerek çogu arkadaşlarımız bu kişilere kandı ve büyük metre kare yerleri küçük bth ,li cihazlarla ısıtamadılar.ısıtamazlarda.Ondan sonra işte şu marka klima aldım ısıtmıyor,ısıtmaz 30,metre kareye 9000,lik cihaz al paradan kaç ondan sonra ısıtmıyor.Ya arkadaşlar ondan sonra bu marka ısıtmadı.12 metre karelik odamda zibro 9000,lik cihaz var 20,metre karelik salonumda,,18,lik. General var Bu cihazlar beni ısıtmıyor diye yalan söyleye bilirmiyim hayır her iki cihazda odaları hamama çeviriyor...Güldürmeyin...Birol üstadıma kulak verin dinleyin.....

aynen katılıyorum dediklerinize ama LGCden önceki LCC serileri ciddi performanslı cihazlardı ve umulmadık metrekarelere hakim olabiliyordu.LGCler de böyle olacak diye sattılar ama olay ortada.O yüzden önceden de dediğim gibi,LGC serisi alacaksanız ÖNERİLEN btunun bir üstünü alın ki sıkıntı çekmeyin...

• bende yazın aldım serinledik memnunum ama dün 29 derecede çalıştırırken durmuş kapattım klimayı ışık yandı söndü motor durmadı ses geldi sigortasını açtım kapattım öyle düzeldi sizce niye böyle birşey oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlkmstf

bende yazın aldım serinledik memnunum ama dün 29 derecede çalıştırırken durmuş kapattım klimayı ışık yandı söndü motor durmadı ses geldi sigortasını açtım kapattım öyle düzeldi sizce niye böyle birşey oldu

kullanma kuılavuzu oku arkadaş, kullanma kulavuzu, kliman defrosa girmiş, sen böyle yaparak klimanın içine edersin.
  • mlkmstf,Arkadaşım arkadaşın dediği gibi cihazın defrosa girmiş içerdeki iç ünüte üzerinde kırmızı ışık yanıp sönüyor ise dış ünütede çalışıyorsa bu işlemi cihaz bitirmeden bir daha şalterden cihazı açıp kapatma cihazın defros işlemi yarım kalır buda cihaz için iyi olmaz başka arızalara sebep verirsin.Bizim cihazlarımızdada senin söylediğin işlem oluyor yani defros bütün klima cihazları bu işlemi yapmak zorunda bir daha asla işlemi yarım bıraktırma cihazına.....
  • quote:

mlkmstf,Arkadaşım arkadaşın dediği gibi cihazın defrosa girmiş içerdeki iç ünüte üzerinde kırmızı ışık yanıp sönüyor ise dış ünütede çalışıyorsa bu işlemi cihaz bitirmeden bir daha şalterden cihazı açıp kapatma cihazın defros işlemi yarım kalır buda cihaz için iyi olmaz başka arızalara sebep verirsin.Bizim cihazlarımızdada senin söylediğin işlem oluyor yani defros bütün klima cihazları bu işlemi yapmak zorunda bir daha asla işlemi yarım bıraktırma cihazına.....

tekekkür ederim arkadaşım
  • General kullanan arkadaşlar nerdesiniz bakın kış her sene olduğu gibi bu senede geldi gerçi kışın başındayız cihazlar nasıl yani generaller halen canavar gibi ısıtıyorlarmı.Sesiniz çıkmıyor..
  • başlık canlansın hadi...
  • General kullanan arkadaşlar nerdesiniz bakın kış her sene olduğu gibi bu senede geldi gerçi kışın başındayız cihazlar nasıl yani generaller halen canavar gibi ısıtıyorlarmı.Sesiniz çıkmıyor..
  • selamlar cümletten arkadaşlar ailece başımızdan özücü bir olay geçtiği için pek forma uğrayamaz oldum

bende general plazma var 9 luk ben gayet memnunum ısıtmasında da soğutmasında da bir sıkıntı yaratmıyor bu sene temizletmeyi düşünüyorum ehil bir klimacıya annemlere de 12 lik asha serisi aldık onunda ıstmasında bir sorun yok ama yazın serinletmesinde biraz zayıf kalıyor bunun nedeni nedir bilmiyorum ama sanırım lcc lerin hastalığı

klimalarınızı alırken mutlaka işinin ehli bir kişiye mekanınızı gösterin ama aşağı yukarı m2 başına izmir de 500 btu olarak hesaplanıyor alacağınız klimanın kapasitesi ortama ne çok küçük ne de çok büyük gelmemelidir

herkese iyi bayramlar
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 25m2'lik bir yatak odasında kullanılmak üzere klima almayı düşünüyorum. Konunun hepsine hemen hemen göz gezdirdim. Fakat son 2 sayfada general klimalarla ilgili şikayetlere rastladım. 2010 yılına ait bu şikayetler acaba yeni kullanıcılarda görünüyor mu? General klimanın 12000 btu'lük inverter modelini almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz? Yeni modellerde soğutma problemi yaşayan var mı? Artısı eksisiyle bir değerlendirme yapacak arkadaş olursa çok memnun olurum.
  • Arkadaşlar general Asha24lcc peşin fiyat 3850 aldım.İnanın 200 km kadar bütün iklimsa bayilerini aradım ve tek tek görüştüm.Fakat liste fiyatı 4160 olan klimayı peşinde 3850 den daha iyi veren olmadı.
    2 günlük kullanım sonrasında gözlemlerim şöyle.

Salonum 45m2 ve yerler parke değil taş.Alt katım ve üst katım yazlıkçı yani kışın evde kimse olmuyor ve haliyle ev baya bir soğuk oluyor.Ev yalıtımı yok denecek kadar az.Ev tepede kaliyor Çok kötü değil ama kesinlikle iyi de değil.Normalde salona girerken inanın paltoyla giriyordum.
    Klimayı açtıktan 45 dk sonra inanın içerideki ılıklığa inanamadım.Şaka gibi geldi bana.1-2 saat arası ısınmasını düşünmediğim salonum resmen saba yakmış gibiydi.Söylemek istediğim ısıtma yönünden süper bence.Hatta artık ilk saati 30 derecede sonraki saatler 27 derece kullanıyorum.

Şimdi bilen arkadaşlar varsa sormak istiyorum .
    kapasite : Soğutma 7,10 ( 0,9-8,0 )
    ısıtma 8,10 ( 0,9-10,6)
    Sarfiyat : Soğutma / Isıtma : 2,21 / 2,24
    Eer : Soğutma : 3,21
    Cop : Isıtma : 3,62

Değerler bunlar.
    1-Saatte max.kaç kw yakar.
    2-30derece ile 27 derecede kullanmam arasında nasıl bir tüketim farkı olur.
    3-Günde 6 saat civarı aralıksız yakmam max.değeri biraz düşürür mü ?

Şimdiden Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirdemir09

Arkadaşlar general Asha24lcc peşin fiyat 3850 aldım.İnanın 200 km kadar bütün iklimsa bayilerini aradım ve tek tek görüştüm.Fakat liste fiyatı 4160 olan klimayı peşinde 3850 den daha iyi veren olmadı.
    2 günlük kullanım sonrasında gözlemlerim şöyle.

Salonum 45m2 ve yerler parke değil taş.Alt katım ve üst katım yazlıkçı yani kışın evde kimse olmuyor ve haliyle ev baya bir soğuk oluyor.Ev yalıtımı yok denecek kadar az.Ev tepede kaliyor Çok kötü değil ama kesinlikle iyi de değil.Normalde salona girerken inanın paltoyla giriyordum.
    Klimayı açtıktan 45 dk sonra inanın içerideki ılıklığa inanamadım.Şaka gibi geldi bana.1-2 saat arası ısınmasını düşünmediğim salonum resmen saba yakmış gibiydi.Söylemek istediğim ısıtma yönünden süper bence.Hatta artık ilk saati 30 derecede sonraki saatler 27 derece kullanıyorum.

Şimdi bilen arkadaşlar varsa sormak istiyorum .
    kapasite : Soğutma 7,10 ( 0,9-8,0 )
    ısıtma 8,10 ( 0,9-10,6)
    Sarfiyat : Soğutma / Isıtma : 2,21 / 2,24
    Eer : Soğutma : 3,21
    Cop : Isıtma : 3,62

Değerler bunlar.
    1-Saatte max.kaç kw yakar.
    2-30derece ile 27 derecede kullanmam arasında nasıl bir tüketim farkı olur.
    3-Günde 6 saat civarı aralıksız yakmam max.değeri biraz düşürür mü ?

Şimdiden Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

selamlar,inverter klimanın sabit bir sarfiyatı yoktur ilk çalıştırdığınızda 1 saatlik sarfiyatı pratik olarak 2,928 kw dır ancak oda sıcaklığı arttıkça bu sarfiyat klima kapasitesinin azalmasıyla doğru orantılı azalır nihayetiyle set ısısına geldiğinde odanız klima en düşük kapasteye inmiş ve sarfiyatınızda en düşük düzeye gelmiştir yani 248,61 Watt/saat,30derece yerine 27 derece elbette daha az sarfiyat demek ama ne kadar olduğunu kim bilir?unutmayınki klimada tasarruf için size yeten en az dereceyi kullanın bu şekilde max. tasarruf elde edebilirsiniz,saygılar.

• Öncelikle GENERAL iniz hayırlı olsun Bendede 18 lik plazma inverter var bu sene üçüncü senem inanın bu seneki soğuklrda bile cihaz perfermasyonundan hiç bir şey kaybetmedi general hakikaten iyi bir cihaz ben hiç kapatmıyorum 30 günün sonunda bütün evin elektrik parası 235 tl.Yani GENERAL........
  • http://www.istanbulklima-servisi.com

Arkadaşlar klima bakımlarınızı ve arızalarınızı çok uygun fiyat yapıyoruz.
  • quote:

Öncelikle GENERAL iniz hayırlı olsun Bendede 18 lik plazma inverter var bu sene üçüncü senem inanın bu seneki soğuklrda bile cihaz perfermasyonundan hiç bir şey kaybetmedi general hakikaten iyi bir cihaz ben hiç kapatmıyorum 30 günün sonunda bütün evin elektrik parası 235 tl.Yani GENERAL........

Hocam yoksunuz nasıl gidiyor klima.

• Klima iyi Arkadaşlar bu sene üçüncü senem kışın ısınmaya devam yazında bu yaz olduğu gibi serinlemeye devam etti General tabi bu arada cihazın iç filitre temizliğinide periyotik olarak yaptım ve bu aradada her sene yaptığım gibi klimanın iç ünütesinin ve dış ünütenin konderser kısmını yani o petek kısımlarınıda temizledim yani cihaz bu senede nasip olursa ıstmaya hazır..
  • quote:

Klima iyi Arkadaşlar bu sene üçüncü senem kışın ısınmaya devam yazında bu yaz olduğu gibi serinlemeye devam etti General tabi bu arada cihazın iç filitre temizliğinide periyotik olarak yaptım ve bu aradada her sene yaptığım gibi klimanın iç ünütesinin ve dış ünütenin konderser kısmını yani o petek kısımlarınıda temizledim yani cihaz bu senede nasip olursa ıstmaya hazır..

3 Sene olmuş, acaba servise bakım yaptırdınız mı? İç ünite fanı bakteri dolmuştur, tavada tabii.
  • tutankemon Arkadaşım.Hiç servis çağırmadım bakım ve diger sebeplerden dolayı..Bakın yukarıda belirttim.. General tabi bu arada cihazın iç filitre temizliğinide periyotik olarak yaptım ve bu aradada her sene yaptığım gibi klimanın iç ünütesinin ve dış ünütenin konderser kısmını yani o petek kısımlarınıda temizledim..Çünkü her sene ben temizliğini yapıyurum...
  • Bakımdan kasıt İç ünite tavasının ve fanının kimyasal ile ykanmasıdır.
    Sizin yaptığınız zaten standard uygulama, eğer kimyasal ile bakım yapılmadı ise tava ve fanlar mikrop yuvası olmuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Antika.

Bakımdan kasıt İç ünite tavasının ve fanının kimyasal ile ykanmasıdır.
    Sizin yaptığınız zaten standard uygulama, eğer kimyasal ile bakım yapılmadı ise tava ve fanlar mikrop yuvası olmuştur.

Tabi tavası vede tabakları bile yıkandı dezenfekte edildi fanın üzerinede sinek ilacı sıkıldı..sinek konmasın diye.Dahada olmassa hastaneye yatacak cihaz.......
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.