Şimdi Ara

General Klima Kullanıcıları Dostluk ve Dayanışma Başlığı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
2
Favori
32.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rotasiz_45

hattap hocam ne sorunu var acaba? cihazın garantisi devam ediyor olmalı yeni aldınız sanırım servis nediyor bu işe peki?

Cihazı alalı bir ay oldu. General asha07 inventer.Oda 11 metrekare. yazın ofu vantilatör ondan daha iyi soğuturdu. Daha sonbaharda bile odayı ısıtmaktan aciz bir klima.Üstelik klimayı ısınmak için aldım.şu an bile üşüyorum.Acaba kışın ne yapacağım bu klima bozuntusuyla.Servise danışmadım henüz.Ama başlarını çok ağrıtacağıma benziyor.Anlayacağınız dertsiz başıma dert aldım.
  • hattap kardeşim, beni sakın yanlış anlamayın, ben satıcı falan diilim. aynı klimayı, aynı modeli bende kendi evimde 26 metrekare salonumda kullanıyorum yaz için çok memnundum yazın ortasında kampanya da almıştım. ama kış için de bir sorun çıkartıcanı sanmıyorum. elektrik harcamasına gelince akşam 17,00 dan gece 24,00 a kadar her akşam soğutma modunda 27 derecelerde çalışmıştı. faturama etkisi 55 tl gelen faturam 70 tl civarı geldi umarım kışında faturalarım böyle gelirse aynı modelden diğer odalarımada alırım. bu arada manisa merkezde oturuyorum. bana inanmayan arkadaşlar olursa buyurun gelin, hem bir çayımı için hem tanışmış hemde incelemiş olursunuz her zaman beklerim.

hattap hocam bakın ben çok şükür aynı modelden bu kadar memnunken sizin bu tip sorunlarla karşılaşmanızı hayretle karşılıyorum. sizin klimanızda kesin bir sorun var gibi gözüküyor. bence fazla vakit kaybetmeden servisi çağırın derim.

• ilginç çok ilginç 7000 btu 26 m2 kullanarak randıman almanız gerçekten ilginç . burada bir arkadaşımız vardı m sağlam diye hep överdi bu klimaları en son birkez daha foruma girip biraz kızarak cevap vermişti hatırlıyorum benmi aldırdım demşti işim gücüümmü yoktas forumu takip edicem demişti. eski savunduklarına göre hoş bir cevap değildi. çünkü yeni modelide bir ara övmüştü bu arkadaşımız. alınmasın arkadaşımız, bu sözleri yazarken başka bir konuya dikkat çekmek için yazıyorum. klimacı arkadaşlarımızda alınmasınlar değineceğim konu ile ilgili. amaç sadece bilgilenmek zira bende bu klimadan almak istedim ve hala kampanya fiyatından veren bayiler var.
    KONU ŞU cengiz umur isimli arkadaşımız devamlı diyor küçük kapasiteli klima takın büyük alana en iyi verimi ozaman alırsınız. ben buna katılmıyorum koum buda değil zaten. fakat bu klimalar başat koko arkadaşımız olmak üzere bu yıl herkezi sinir etmişken, acaba diyorum bu makineleri zorlayarakmı randımanı yükseltiyoruz. çünkü 7000 btu klima 26 m2 alana kesinlikle takılmaz bilgisi forumda defalarca belirtilmiş aynen de doğru. bende bir klima kullanıcısı olduğum için klimalarımın düzgün alan seçilmesinden dolayı hiç sorun yaşamadığımdan pay biçiyorum.. fakat şimdi rotasız45 arkadaşımız bu yıl yeni serilere göre birçok kişinin memnuniyetine göre ters orantılı uygunsuz m2 kullanadığı için memnuniyetini belirtiyor.. aynı cengiz umur arkadaşımız dediği gibi. aynı mösağlam arkadaşımızın dediği gibi. bence incelenmesi gereken bir konu bu.. acaba general fuji fujitsu klimalarının özelliğimider bu demeden geçemiyor insan :))

quote:

hattap kardeşim, beni sakın yanlış anlamayın, ben satıcı falan diilim. aynı klimayı, aynı modeli bende kendi evimde 26 metrekare salonumda kullanıyorum yaz için çok memnundum yazın ortasında kampanya da almıştım. ama kış için de bir sorun çıkartıcanı sanmıyorum. elektrik harcamasına gelince akşam 17,00 dan gece 24,00 a kadar her akşam soğutma modunda 27 derecelerde çalışmıştı. faturama etkisi 55 tl gelen faturam 70 tl civarı geldi umarım kışında faturalarım böyle gelirse aynı modelden diğer odalarımada alırım. bu arada manisa merkezde oturuyorum. bana inanmayan arkadaşlar olursa buyurun gelin, hem bir çayımı için hem tanışmış hemde incelemiş olursunuz her zaman beklerim.

hattap hocam bakın ben çok şükür aynı modelden bu kadar memnunken sizin bu tip sorunlarla karşılaşmanızı hayretle karşılıyorum. sizin klimanızda kesin bir sorun var gibi gözüküyor. bence fazla vakit kaybetmeden servisi çağırın derim.

• aydemir bey, ben yaz performansından çok memnunum. fakat kışın hiç kullanmadım klimayı. fakat havalar bir kaç ay içinde iyice soğuyunca ozaman tekrar ayrıntılı bir şekilde yazarım. hatta görmek isteyen arkadaşları kışın mutlaka beklerim. iyi forumlar.
  • sevgili kardeşim sizin yazdıklarınıza inanmamam gibi bir durum söz konusu değil. ben konuyu tartışmaya açma k istiyorum sadece çünkü siz dahil 3 arkadaşımızda aynı durumda kullanıyorlar klimalarını.. cengiz kardeşimizinde çok net iddiaları mevcut olduğu için bende neden olmasın diyorum. ( cengiz bey başka bir marka kullnıyor, fakat mantık aynı) gülücük eklememde bundan acaba bu klimalar nekadar küçük btu olursa okadar randımanlımı çalışır diye düşünüyorum. çözemiyorum çünkü kompresör kendini çabuk bitirir. yanlış giden bir durum var kanımca. niçin ben 9000 btu ile odayı buzhaneye çeviriken koko ve bir çok arkadaşımız aynı m2 de ve benden daha küçük m2 odalrında yaz boyunca bu klimalardan memnun kalmadılar. ille tutup 10-12 m2 için 2000-3000 btu klimamı aramalıydılar şaşırdığım konu bu sadece. size inanmasam bu durumu bir kez daha tartışalım demem. bende şuan klima lama şamasındayım bir arkadaşımızdan cevap bekliyorum. koko arkadaşıma dahi sordum bu klimaların lcc serileri ile aynı değerde olduuğunu ve hatta foruma dahi yazdım. çünkü değerler aynı lcc serileri ile sadece kod değişik her iki makineyide görmediğim için eski ve yenisinin dizaynı aynımıdır onu bilmiyorum tabi.. hala alsammı diyorum ama firmaların bunca ilgisizliğinden gözüm korkuyor.. klima fiyatlarıda bu ara kudurdu resmen bende karşıyakalıyım yeğenime haber verdim zibro için 10 gün önce bana 740 tl fiyat iletti nakliye montaj hariç 5 taksit... daha bakmadım net piyasaya demişti.. yük vermiyim diye istanbuldada baktım bu arada çok affedin tüm markalar çüşş dedirtiyor .. daha dün akşam konuştuk tam araştrıamadım ama sorduğum yer 780 diyor dedi.. bende size ve herkeze iyi forumlar diliyorum.

quote:

aydemir bey, ben yaz performansından çok memnunum. fakat kışın hiç kullanmadım klimayı. fakat havalar bir kaç ay içinde iyice soğuyunca ozaman tekrar ayrıntılı bir şekilde yazarım. hatta görmek isteyen arkadaşları kışın mutlaka beklerim. iyi forumlar.

• Orijinalden alıntı: rotasiz_45

hattap kardeşim, beni sakın yanlış anlamayın, ben satıcı falan diilim. aynı klimayı, aynı modeli bende kendi evimde 26 metrekare salonumda kullanıyorum yaz için çok memnundum yazın ortasında kampanya da almıştım. ama kış için de bir sorun çıkartıcanı sanmıyorum. elektrik harcamasına gelince akşam 17,00 dan gece 24,00 a kadar her akşam soğutma modunda 27 derecelerde çalışmıştı. faturama etkisi 55 tl gelen faturam 70 tl civarı geldi umarım kışında faturalarım böyle gelirse aynı modelden diğer odalarımada alırım.

hocam günde 7 saatlik kullanımda bu klima 1 ayda 55tl'mi harcadı,çok geldi gözüme,bu klimanın eer ve cop değerleride gayet iyi ki dış ünitede devrini düşürür,sizin klima full yüktemi çalıştı 7 saat,55tl demek 200 kw demek hocam günlük 7x30:210 saat yapar soğutmada nominal tüketim 0.47 watt diyor max 900 watt çekse 210x0.9=189 watt yapar yani senin klima hep full yükte çalışmış gibi duruyor ki buda imkansız senin klimanın 1 aydaki harcaması taş çatlasın 25 tl falan olmalı

• @sendomi, arkadaşa normalde 55 tl gelen fatura 70 gelmiş. Yani aylık 15 tl klimadan dolayı fark olduğunu belirtmeye çalışmış. Ama türkçemizi yeterince güzel kullanmadan yazılan mesajlar yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor. Lütfen mesajlarımızda noktalama işaretleri olsun yüklem özne ilişkisi olsun biraz daha dikkat edelim forumdaşlar.

Esas konuya gelirsek bu btu seçiminde forumda kafaları karıştıran başlıca marka fujitsu/generaldir maalesef. Eskiden beri forumun takipçiis olan arkadaşlar bunu hatırlayacaktır. Şimdi bu sene satılan cihazlarda ise konu tam allak pullak olmuş durumdadır. Çok afedersiniz ama bu sene benim kullandığım 9000 lik LGC fujitsu 15 m2 de bile verim vermemişti. Şimdi buna benzer sadece forumdan ben dahil 3 mağdur kullanıcı biliyorum. Bu bizim cihazların arızalı olduğunu kabul etmediğimiz taktirde karşımıza ciddi soru işaretleri çıkmaktadır.

Diğer yandan bu durumun tam tersi düşük btu değerinde çok iyi performans aldığını söyleyen arkadaşlarımız da mevcut. Bu bakımdan da aydemir gibi bir çok arkadaşımızın kafası karışmaktadır. Hali hazırda söz konusu dist. firmalar bu konuyu araştırmakdan üşenmektedir.Ben şahsen abkaya bu konuyu bizzat iletmiştim ama oralı bile olmadılar. Bu bakımdan bu ilgili markaların ürünlerini şahsım olarak öneri listesinden çıkardım. Hatta bu markaların ürünleriyle ilgilenmenin artık gereksiz vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Çünkü muadili bir sürü marka ve model var piyasada. Zaten f/p oranları da cazip değil.

Not : Cengiz beydeki klima non inverter bir cihazdı. Bu bakımdan aydemir hocam bu noktayı ihmal etmeyelim. İnverter cihazda doğru btu seçimi enerji tasarrufu ve kompresör ömrü açısından önemlidir. Yoksa herkes gitsin 7000 lik cihazı alsın evine ve bütün evini ısıtsın ve soğutsun!!! Varsa böyle güzellik biz neden yıllardır her odaya ayrı klima aldık anlamadım gitti. Paramızdan zorumuz yoktu herhalde.

• Not : Cengiz beydeki klima non inverter bir cihazdı. Bu bakımdan aydemir hocam bu noktayı ihmal etmeyelim.

aynen haklısınız burayı atlamışım . ama mantık olarak değinmiştim küçük btu yu büyük alanda kullanma mantığı.. hala kafam karışık. yoksa neden herkezin dediği gibi yeterl alan a yeterli btu alıyoruz. kompresöre yazık değilmi. dediğiniz gibi paramızın düşmanımıyız beş kuruşu değerlendirme ekonomisinde yaşamak zorundayız.
  • Merhabalar,Bursadayım,
    Ağustos ayında 12000btu invertorsüz klima aldım evime.sıcaklarda memnundum,
    fakat kışın gelmesiyle ısıtmada sorunum var,klima ses veriyor fakat ısıtmıyor,hatta üflemiyor,
    Hava soğuk ve rzgarlı olunca dış üniteye baktım,(dış ünite evin üstünde,herhangi bir şekilde koruması yok direk açıkta) anormal bir durum yoktu.
    Karlı bir günde baktığımda buz tutumuştu.Fakat 5-10dk. buzunu çözüp yine ısıtmaya devam eder dediler,sorun çözülmedi.
    Soğuk havada klimadan faydalanamıyorum.
    Az sonra klimayı aldığım yeri arayacağım,
    Sizlerden bilgisi olan varsa düşüncelerini beklerim.
    teşekkürler.
  • Servisten geldiler ve geldiklerinde hava çok soğuk değildi,klima çalıştı normal şekilde.
    Dorunu anlattığımda bu klimalar 0 derece ve altında ısıtmazlar,çoğu klimada böyledir, sadece sharp ve panosonic birkaç marka -7..-15 lerekadar çalışır dedi.
    Satınalırken -6 yakadar ısıtmada sorun yaşamazsınız demişlerdi.Dış ünite evin üstünde tamamen açıkta monte ettiniz hafif korunaklı bir yere etseydiniz iyi olmamzı dediğimde böyle daha iyi dedi.
    ayrıca hava 0 derece olduğuda klima 1-2 derece erken kapanır ve +1 derecede falan ısıtma olayı biter dedi.
    ne yapmam lazım? anlamadım gitti.bu derecelerde ısıtmayacaksa nabayım ben bu klimayı.
    şahsen bu klimayı aldığıma pişmanım.çünkü tam karşımdaki komşumda lg beko var ve çatır çatır çalışyor karda soğukta,soba kurmayı düşünmüyorlar.
  • arkadaşlar hepinize merhaba .2009 ekim ayında general asha12lgc inverterli klima aldım.kışı onla atlattık.Bu sıralarda klimada şöyle sorun var. 28derecede çalışırken kumandadan 26 dereceye (daha düşük dereceye) aldığımda bir müddet bekliyor ve çalışmaya başladığında rüzgar ses çıkarıyor.(çok rüzgarlı havada kapı aralıklarından ıslık çalar gibi ses varya)onun gibi. Normalmi
    bazen düşük devirde çıt çıt ses geliyor iç pervanesinden.Normalmi
  • bir yardım lütfen
  • bence bi sorun yok fujitsuların çalışma prensiperi böyle dir.siz 26 dereceye aldınızda oda zaten 26 derecedir ve klima durur tekrr çalışmaya başladında ise yüksek devirde başladığı için olabilir o rüzgr sesi ve bu çıt çıt sesi malesefbendeki fujitsu plazmada da var ne biliyim plastik kalitesimi dir nedir anlamadım gitt genleşme den oluyor işte...
  • fotomorfoz cevabın için teşekkürler.
  • arkadaslar herkes sorun var demis alma demis ama kimse problem yazmıyor ozellikle yakınan arkadaslar. ben yaklasık 3 aydır lgc14 kullanıyorum ve memmunum. klimayı alırken maksimum degerlerine bakıp alıyorsunuz. sonra ısıtmıyor sogutmuyor oluyor. hic varmı normal degerlerine bakıp uygun btu alıpta memmun olmayan. elektronik bu illaki bozulabilir ama bukadar kotuleme neden anlamıs degilim.
  • Arkadaşlar 15 seneyi geçkin birkaç degişik marka klima kullandım.Bu kullandıgım cihazların hiç biride inverter degildi düz klimalardı.Bu sitede GENERAL klima kullanan arkadaşların geçen sene ve önceki sene görüşlerini bu sitede okuyarak bende geçen sene general inverter 18,plazma aldım.Ama geçen sene bu sitede yorum yapan arkadaşlar general klimaları yere göge sıgdıramıyorlar idi.Bu sene yorum yapan arkadaşlar generali yerden yere vurmaya başladılar.Arkadaşlar geçen sene General ile ısındım ve yazında serinledim,inanın bu senede general ile ısınıyorum.Kim ne derse desin Generalin ısıtma performansı o kadar iyi ki.General süper ısıtıyor ben onu bunu anlamam gördüğüme inanırım...Şu andada general çalışmakta ve iki adet odayı canavar gibide ısıtmakta...
  • arkadasa katılıyorum... insanlr kulaktan duyma yorum yapıyorlar... ama kullanıcı sikayeti yok sadece hurafe kol geziyor
  • Alanda değil satanda kabahat bu general ve fujitsu cular sürekli en üst kapasiteye göremal sattılar hep.LGC 14 cihazı 35 m2 ye satanlar oldu.Ver gazı gitsinlerden başa geldi gelen.....
    quote:

Orijinalden alıntı: belen51

arkadaslar herkes sorun var demis alma demis ama kimse problem yazmıyor ozellikle yakınan arkadaslar. ben yaklasık 3 aydır lgc14 kullanıyorum ve memmunum. klimayı alırken maksimum degerlerine bakıp alıyorsunuz. sonra ısıtmıyor sogutmuyor oluyor. hic varmı normal degerlerine bakıp uygun btu alıpta memmun olmayan. elektronik bu illaki bozulabilir ama bukadar kotuleme neden anlamıs degilim.
  • kabahat. arastırmadan mal almakta. 14 ve 18 modelini alanlarda pek ses yok ama 12 takılacak yere 9 takan veya 14 yerine 12 modelini takanlar. sorun yasıyor. 14 lgc modeli 27000 btu ya cıkıyor rivayete gore ama 17000 btu.... kısın ısınıyoruz , bakalım yazın sogutacakmı.?
  • Arkadaşım kışın ısınıyorsan bu cihaz ile yazında serinlersin.Birol beyin dediği dogru,bu cihazları satan bayiler cihaz satmak için odan kaç metre kare 30,metre kare abi bu 9000,bth.lik cihaz sana yeter kışın mükemmel ısıtır yazında sogutur,tabi bunlara bazı servislerde çalışan servis görevlilerinide katmak gerekir keşifte kocaman odaya küçücük cihaz öneren servisler çok.Böyle diyerek çogu arkadaşlarımız bu kişilere kandı ve büyük metre kare yerleri küçük bth ,li cihazlarla ısıtamadılar.ısıtamazlarda.Ondan sonra işte şu marka klima aldım ısıtmıyor,ısıtmaz 30,metre kareye 9000,lik cihaz al paradan kaç ondan sonra ısıtmıyor.Ya arkadaşlar ondan sonra bu marka ısıtmadı.12 metre karelik odamda zibro 9000,lik cihaz var 20,metre karelik salonumda,,18,lik. General var Bu cihazlar beni ısıtmıyor diye yalan söyleye bilirmiyim hayır her iki cihazda odaları hamama çeviriyor...Güldürmeyin...Birol üstadıma kulak verin dinleyin.....

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.