Koko69, Daikin'in 12000 BTU 1500-1600 Tl'ye cihazı olduğunu 1 aydan beri yazıyoruz ama genelde insanlar forumda at gözlüğü ile dolaşıp sadece kendi yazdıklarına bakıyor, etrafta diğer başlıklarda ne var okuma zahmetinde bulunmuyor. Normaldir fırsatların kaçması
Diğer taraftan Antalya bayisi Hürriyet Akdeniz ilan vermiş, 18000 BTU 2600 TL peşin kampanya diyerek. Aradım , sordum meğer klasik modelmiş !! Peşin olursa 2600 tl olacakmış. Klasik 2600 TL ise inverteri ne kadardır diye sormadım bile. O paraya Mitsubishi A sınıfı inverterli.
Daikin kampanyası belirli ufak bir kaç modeldeydi zaten.
Hocam bir yerde haklısın. Hepimiz bir yerlerde yanlışlar yapıyoruz. Ben forumun bu kısmına 1 senedir pek takılmıyordum. Öncesinde epey aktifdim. Bu senede eve birkaç klima aldık. Aldıklarımızdan bazıları bizi çok mesut etti bazısı da berbat etti. Bir tane fujitsudan 1 aydır çektiğimi hiç bir firmadan çekmedim bu zamana kadar. Firma resmen malına sahip çıkmakdan aciz. Bu firmanın bu haliyle çöpünü almamak lazım. Daha geçen gün iade alalım ya da değişim yapalım diyen bayii bile telefonuma çıkmadı dün. Bayiisini geçtim firma sahibine yazdığım maile gelen cevabı okusanız gülersiniz. Bunlar herhalde Mehdi kompleksine girmiş. Birileri bunları uyandırsa iyi olucak.
Daikina gelirsek malı çok çok iyi. Ben dün 9 luk stylish buldum peşin 1750 den. Bu LGC yi iade eder etmez ya Arçelik 90064 alırım 1150 den ya da bu daikini.
Ben böyle eziyet görmedim valla.Bu fujiciler iade işinden de caymaya mı çalışıyor anlamadım gitti. İlla gel bizi kaşı diyorlar adamlar. Bunları hiç mahkemeye veren olmamış anlaşılan. Bu işler USA de başıma gelecek ki asıl ben o zaman böyle firmaları severim. Çünkü TR de böyle işler hem uzun hem zahmetli hem de sonuçta alınan tazminat vs. bedelleri bile hikaye. Memleketimde saolsun Bırakınız yapsıınlar Bırakınız geçsinler zihniyeti hakim olduğu için herkes kafasına eseni yapmakta özgürüm sanıyor.
selam arkadaşlar
bende bir general (ashb09ldc) kulllanıcısıyım yaklaşık 1 sene olacak takılalı klimanın kışın çok memnundum hiç bir problem yaşamadan ekonomik olarak ısındım bunu sizinlede paylaştım sıcaklar geldiğinde de aynı memnuniyetim devam etti odamı istediğim dereceye soğutabiliyorum memnun olunca general markasından annemlerin samsung u emekli edip onların salonada asha12 serisi aldık onlarda şimdilik memnunlar
okyanus01 arkadaşımız ben memnun değilim demiş istediğim sıcaklığa inemiyorum demiş bence eğer klimada bir teknik arıza veya bir problem yoksa 12lik cihaz 23 m2 için yeterli ama yanılmıyorsam siz klimanızı sesiz fan hızında çalıştırıyorsunuz hava debisi soğuk havayı ileriye götürecek kadar yetrli gelmiyor olabilir fan hızınızı arttırmayı deneyin auto modu bu mod var sıcaklığa göre kendisi ayarlıyor fan hızını ben kendi odamda klimamı sessiz modda kullanıyorum istediğim verimi alıyorum fakat ennemlerin salonunda sessiz mod yetmiyor mid veya low modda çalıştırıyorlar siz fan hızını bir arttırın bence ama samet07 arkadaşımın dediği gibi izalasyonda önemli
okyanus kardeş ve koko69, sizlerin sıkıntısını anlayarak sadece geçmiş olsun diyebiliyorum.İşte elektronik işi bu şans.Benim de ömrüm her adlığım markanın arızalı çıkmasıyla ve yeni değişimlerini yapmasıyla uğraştım şansımdan.İnsanın başına gelebiliyor böyle şeyler.Fujitsu malının arkasında durmuyor haklı olabilirsiniz ama bu memlekette sadece fujitsu vb beyaz eşya markaları mı böyle sanıyorsunuz?İnanın bu ülkede hangi marka olursa olsun mal satıldıktan sonra iş bitiyor.Burası Türkiye, vaktiniz varsa burunlarından getirene kadar uğraşacaksınız,2 sene önce de klimaya özel tartışmalarda bazı üstatlarımız çok uyarıda bulundu.Klimanızı alırken KLİMACI ile anlaşma yapın, beğenmiyorsanız iade/değişim garantisi isteyin diye çok uyardılar.Ama herke nerden forumu takip edebilsin bir anlamda haklısınız.
Gelelim Daıkın meselesine; 15 yıldır çalışan daıkın bende de var.Mükemmel cihazlardır, ama distribütör de Fujitsudan beterdir ve garanti bittikten sonra ne parçası bulunuyor ne de almaya kalksanız bir fan motoruna kullanılmışına bile 250 dolar veriyorsunuz.Yani bu klima işleri karışık anlayacağınız.Bu memlekette adam olmaz, ama kimse parasını sokaktan toplamıyor haklısınız.ben de vaktim olduğu sürece uğraştım bu adamlarla;Siemens, Arçelik, Daıkın,........saysam bitmez.40.000TL verip aldığım sıfır arabanın bayisi bile teknik hatasının arkasında durmadı koskoca holding biline marka. Düşünün artık neler yaşıyor insanlar.İsmi lazım değil bu araba firmasını mahkemey verdim; dava 3,5 yıl sürdü karşı tarafın diretmeleri ve çakallıkları yüzünden.Ama arabayı verdim sonund akazanıp fatura bedelini de çatır çatır aldım.Ama sinir sistemi ve masrafı ayrı yük anlayacağınız.Allah kolaylık versin ne diyeyim...Geçmiş olsun..
arkadaşlar ben forumda yeniyim general 12 lgc almıştım montajı yapılmadan geri iade ettim yazdıklarınızı okuyunca. yerine daikın 12 inverter jv modelini aldım 1650 nakit. kağıt üzerindeki değerleri biraz düşük lgc ye göre ama daikın dedim aldım onuda 12 lik g serisi inverterle değiştirsemmi diye düşünüyorum. onun değerleri daha iyi . fiyatıda 2000 tl nakit. bilgisi olan varmı daikın jv ve g serisi hakkında. 20 metrekare bi salona kullanacaz izmirde. yer sorunu nedeni ile 18 lik düşünmüyoruz.
Hayırlı olsun :)
quote:
Orijinalden alıntı: Yilmaz07
Hayırlı olsun :)
Forumda ne kadar Fujitsu Genral ile ilgili bir konu olsa sizin kötülüdiğiniz bir yorum mevcut fakat Fuji. kullanıcısı olarak başınıza gelen bu kadar kötü durum nedir hiç bahsetmemişsiniz. Hatta fuji/General mağdurları diye konu açmışsınız ama orda bile değinmemişsiniz. Ne zaman Daikın konusu geçse hemen methiyeleri dökmüşsünüz. Bundan dolayı sizin Fujitsu klimanın mağdur kullanıcısı değilde haksız yere kötüleyen rakip firma çalışanı (servisi, bayisi vb.) olduğunuzu düşünmeye başladım. Umarım bu konuda yanılıyorumdur. Çünkü forumu takip edenleri yanıltan taraflı yorumlar Donanımhaber'e yakışmıyor.
Yaw yine bir komplo teorisi de daha !
Bu sene Fujitsu alıp da ağlayan çok var forumda sadece beni görmen algıda seçicilik doğrusu.
Diğer taraftan Daikin'den şikayet yok bunu da görüyorsun. Bizde de var 20 küsur senelik Daikin ürünü klima , 4-5 senede bir bakım ve petek temizliği yapılır. Problem çıkarmaz.
bu gün takıldı daikın klima. genel olarak iyi . kullanışlı . klimanın fan sesi düşük ancak bir tıkırtı sesi geliyor cihazdan fan bişeye sürtüyor gibi montajı yapan çocuk bi kaç kez müdahale etti ancak çözemedi sorunu bir kaç gün kullanın geçmezse bakalım dedi. geçmezse iç ünitenin değiştirilmesini istiycem..
quote:
Orijinalden alıntı: mss80
selam arkadaşlar
bende bir general (ashb09ldc) kulllanıcısıyım yaklaşık 1 sene olacak takılalı klimanın kışın çok memnundum hiç bir problem yaşamadan ekonomik olarak ısındım bunu sizinlede paylaştım sıcaklar geldiğinde de aynı memnuniyetim devam etti odamı istediğim dereceye soğutabiliyorum memnun olunca general markasından annemlerin samsung u emekli edip onların salonada asha12 serisi aldık onlarda şimdilik memnunlar
okyanus01 arkadaşımız ben memnun değilim demiş istediğim sıcaklığa inemiyorum demiş bence eğer klimada bir teknik arıza veya bir problem yoksa 12lik cihaz 23 m2 için yeterli ama yanılmıyorsam siz klimanızı sesiz fan hızında çalıştırıyorsunuz hava debisi soğuk havayı ileriye götürecek kadar yetrli gelmiyor olabilir fan hızınızı arttırmayı deneyin auto modu bu mod var sıcaklığa göre kendisi ayarlıyor fan hızını ben kendi odamda klimamı sessiz modda kullanıyorum istediğim verimi alıyorum fakat ennemlerin salonunda sessiz mod yetmiyor mid veya low modda çalıştırıyorlar siz fan hızını bir arttırın bence ama samet07 arkadaşımın dediği gibi izalasyonda önemli
Klimanın fan hızını genelde auto modda kullandım. YAda high modunda. Sorun fan hızından kaynaklanmıyor. Neyse cumartesi klimam değişiyor artık. Tatilde olmasaydım geçen hafta değişecekti. Farklı bir marka 18.000 inverter alıyorum yerine. O takılınca yorum yaparım artık.
Ben de general asha07 inventer aldım.oda 11 metrekare. yeterli olur mu acaba.
Aldıysan dener görürsün. Almamış olsaydın 9000 BTU al derdim güneş alan bir yerse özellikle
Klimam takıldı.Soğutması ''eh işte''.Sıcak günleri geçtiğimiz için yapacağım yorum pek sağlıklı olmaz.Şu an idare ediyor.Ancak bazen duruyor. inverter klimalar durur mu? bana tuhaf geldi doğrusu.Özellikle 23 dereceye ayarlayıp otomatik fandayken.asıl kış performansını merak ediyorum.Selamlar.
quote:
Orijinalden alıntı: hattap2010
Klimam takıldı.Soğutması ''eh işte''.Sıcak günleri geçtiğimiz için yapacağım yorum pek sağlıklı olmaz.Şu an idare ediyor.Ancak bazen duruyor. inverter klimalar durur mu? bana tuhaf geldi doğrusu.Özellikle 23 dereceye ayarlayıp otomatik fandayken.asıl kış performansını merak ediyorum.Selamlar.
LG serisi aldınsa geçmiş olsun ya geri ver yada burada agla dur, dost acı söylr dost
LG serilerinde problem mi var?
evet dostum lgc ler biraz sıkıntılı ne zaman aldın yenimi 11 m2 sanırım imkanın varsa değiştir bence 9000 lik al oraya daha konforlu bi iklimlendir me sağlarsın .
quote:
evet hemen geri ver bulursan LCC al başına iş almadan iade et
quote:
Orijinalden alıntı: 10 Başı
quote:
evet hemen geri ver bulursan LCC al başına iş almadan iade et
İlkimsanın getirdiği bütün Generaller LGC serisidir, LCC hiç gelmedi zaten.LCC fujitsuda olan bir modeldir.Benim önerim geri vermekten ziyade 9luk olanla değiştirmesi pek sıkıntı yaratmayacaktır.Çünkü LGC serilerinde hep önerilenden bir üst kapasiteyi seçmek soğutma ve ısıtma bakımından bariz bir çözümleme olacaktır.
Şu an gelip performansını test etseler yeterli bulacaklar çünkü eski kavurucu sıcaklar kalmadı.Klimanın performansı kışa kaldı tabi kışın fazla sert geçmese gene nafile.Neyse kışı beklemekten başka çare kalmadı her hal.
arkadaslar mrb. yaklasik 10 gun once hummali bir klima arastirmasina girmistim bu is harbiden zormus cok fazla marka ve model var aradigini bulmak harbiden zor gibi tabi butce genisse o kadarda zor diil aslinda ama genisse neyse sicaklarinda etkisi ile evde durulmaz vaziyet aldi gecen hafta general 9000 lgcz serisinden aldim inverter olan yaklasik 14 m2 yatak odasi icin birde sharp klasik klim 09 ay-ap9kr den aldim cocuk odasi icin ikisinide kullaniyorum 1 haftadir izlenimlerim soyle 9000 inverter forum da bu lgcz serisi hakkinda olumsuz seyler baya yaziliydi 1644 ten 1300 e dusmustu bi sureligine iklimsada 7 taksit bu sartlarda aldim yorumlardaki gibi cikmadi benim kullandigim klimadan gercekten memnunum negatif yonu derseniz bence gec sogutuyor odayi soyleki salonda 24000 deniki diye bir klima var yaklasik 40 m2 yer sogutmayi en fazla 20 dk. da hallediyor hissedilir derecede ancak general an az yarim saat gerekiyo yani biraz uzun suruyor bunun disinda odanin her yerini ayni derecede sogutmadigi dogru ancak yaklasik 1.5 saat sonra odanin her yerinde hissedilir hale geliyo yani biraz daha uzun suruyo tabi bunda icteki flap larin manuel olmasi otomatik salinim yapmamasi da etkili fakat 1.300 e gore bu yeterli bunu bilerek aldim zaten onun disinda timer i gercekten kullanisli kumanda uzerinde saat te var ayrica bide quite diye bi mode var fan hizi gercekten baya dusuyo ama agiz sicakligi artiyo tahminimce klima calisiyor demek imkansiz ufleme sesi bile duyulmuyor bu fonksiyonla yatmak cok konforlu birde konfor olayina gelince bu inverter lar anlamadim neden ama diger 2 klimaya gore daha konforlu bir iklimlendirme var hissedebiliyorsunuz shap a gelince bu da harbiden guzel klima dis unitesinin sesi yok gibi bisi balkona asildi ordan biliyorum sogutmasini gelince iyi bence tuketim rakamlari ni gormek lazim aysonunda aslinda samsung alacaktim ucuz bisi az kullandigimiz oda bundada kampanya oldu 1.100 7 taksite aldim simdilik bunlar dogrusu zor is bu klima isi sonunda alabildik
quote:
Orijinalden alıntı: hollyland62
arkadaslar mrb. yaklasik 10 gun once hummali bir klima arastirmasina girmistim bu is harbiden zormus cok fazla marka ve model var aradigini bulmak harbiden zor gibi tabi butce genisse o kadarda zor diil aslinda ama genisse neyse sicaklarinda etkisi ile evde durulmaz vaziyet aldi gecen hafta general 9000 lgcz serisinden aldim inverter olan yaklasik 14 m2 yatak odasi icin birde sharp klasik klim 09 ay-ap9kr den aldim cocuk odasi icin ikisinide kullaniyorum 1 haftadir izlenimlerim soyle 9000 inverter forum da bu lgcz serisi hakkinda olumsuz seyler baya yaziliydi 1644 ten 1300 e dusmustu bi sureligine iklimsada 7 taksit bu sartlarda aldim yorumlardaki gibi cikmadi benim kullandigim klimadan gercekten memnunum negatif yonu derseniz bence gec sogutuyor odayi soyleki salonda 24000 deniki diye bir klima var yaklasik 40 m2 yer sogutmayi en fazla 20 dk. da hallediyor hissedilir derecede ancak general an az yarim saat gerekiyo yani biraz uzun suruyor bunun disinda odanin her yerini ayni derecede sogutmadigi dogru ancak yaklasik 1.5 saat sonra odanin her yerinde hissedilir hale geliyo yani biraz daha uzun suruyo tabi bunda icteki flap larin manuel olmasi otomatik salinim yapmamasi da etkili fakat 1.300 e gore bu yeterli bunu bilerek aldim zaten onun disinda timer i gercekten kullanisli kumanda uzerinde saat te var ayrica bide quite diye bi mode var fan hizi gercekten baya dusuyo ama agiz sicakligi artiyo tahminimce klima calisiyor demek imkansiz ufleme sesi bile duyulmuyor bu fonksiyonla yatmak cok konforlu birde konfor olayina gelince bu inverter lar anlamadim neden ama diger 2 klimaya gore daha konforlu bir iklimlendirme var hissedebiliyorsunuz shap a gelince bu da harbiden guzel klima dis unitesinin sesi yok gibi bisi balkona asildi ordan biliyorum sogutmasini gelince iyi bence tuketim rakamlari ni gormek lazim aysonunda aslinda samsung alacaktim ucuz bisi az kullandigimiz oda bundada kampanya oldu 1.100 7 taksite aldim simdilik bunlar dogrusu zor is bu klima isi sonunda alabildik
Sharptaki şu plasmacluster özeliği nasıl gerçekten etkili mi?havanın kalitesinde bir değişme yapıyor mu? onu merak ettim.