Şimdi Ara

General Klima Kullanıcıları Dostluk ve Dayanışma Başlığı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
2
Favori
32.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iclavak

quote:

Orijinalden alıntı: .Antika.

Bakımdan kasıt İç ünite tavasının ve fanının kimyasal ile ykanmasıdır.
    Sizin yaptığınız zaten standard uygulama, eğer kimyasal ile bakım yapılmadı ise tava ve fanlar mikrop yuvası olmuştur.

Tabi tavası vede tabakları bile yıkandı dezenfekte edildi fanın üzerinede sinek ilacı sıkıldı..sinek konmasın diye.Dahada olmassa hastaneye yatacak cihaz.......

Afedersiniz ama sanırım siz işin gırgırındasınız.

Tava denilen yer iç ünitenin fanın içinde döndügü vede yoguşma suyunun dışarı atıldıgı yer, orası ve fan eger kimyasal madde ile yıkanmazsa,

yada mbirol beyin dediği gibi yag çöz ile yıkanmazsa bakteri, mantar yuvası oluyor klima termostat yapınca yada fanda çalışınca igrenç bir koku oluyor.

Tabakla, çanakla, sinek ilacı konumuzun hiçbir alakası yok.

Servisler bunu 65 tl yapıyor bilen arkadaşlar kendiside yapıyor.

• Yaklaşık 1 aydır bu forumu kesintisiz takip ediyorum. Bu sayede iki adet 7000 BTU'luk inverter klima'nın ihtiyacımı tam olarak karşılayabileceği kanaatine ulaştım. 7'lık inverter klimaya sadece İklimsa General'in ürün yelpazesinde rastladım. Liste fiyatı 1700 TL olan bu klimahttp://klimayeri.com/urun/general-asha07l.aspx adresinde 1.356,60 TL. Ancak bu sitede klimanın teknik özelliklerine, montaj ve kargo bilgilerine yer verilmemiş hatta model kodu bile sadece ASHA07L olarak yazılmış. Bu modelin şikayet edilen LGCZ serisi mi yoksa yeni seri mi olduğunu çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: testereci

Yaklaşık 1 aydır bu forumu kesintisiz takip ediyorum. Bu sayede iki adet 7000 BTU'luk inverter klima'nın ihtiyacımı tam olarak karşılayabileceği kanaatine ulaştım. 7'lık inverter klimaya sadece İklimsa General'in ürün yelpazesinde rastladım. Liste fiyatı 1700 TL olan bu klimahttp://klimayeri.com/urun/general-asha07l.aspx adresinde 1.356,60 TL. Ancak bu sitede klimanın teknik özelliklerine, montaj ve kargo bilgilerine yer verilmemiş hatta model kodu bile sadece ASHA07L olarak yazılmış. Bu modelin şikayet edilen LGCZ serisi mi yoksa yeni seri mi olduğunu çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

http://www.iklimsa.com/iklimsa/brosurler/general_duvar.pdf

Buradan LGC, olduğunu görebilirsiniz.

Almak tamamen size kalmış.

• Sn. tutankemon hızlı yanıtınız için teşekkürler. Bütün markaların kendisine has model kodlarını çözmek için tabir yerindeyse kripto uzmanı olmak gerekiyor. Hele General-Fujitsu ikilisinde bu iş biraz daha karışık.
    Linkteki broşürü daha önce inceledim. Ancak e-ticaret sitelerinde belirtilen General LKC serisini bu broşürde bulamayınca tereddüt ettim. Ayrıca Fujitsu kullanan arkadaşlar yeni seriden bahsettikleri mesajları okuyunca tereddütüm daha da arttı. Sanırım belirttiğiniz gibi ana firmanın dokümanlarına itibar etmek en doğrusu.
  • quote:

Sn. tutankemon hızlı yanıtınız için teşekkürler. Bütün markaların kendisine has model kodlarını çözmek için tabir yerindeyse kripto uzmanı olmak gerekiyor. Hele General-Fujitsu ikilisinde bu iş biraz daha karışık.
    Linkteki broşürü daha önce inceledim. Ancak e-ticaret sitelerinde belirtilen General LKC serisini bu broşürde bulamayınca tereddüt ettim. Ayrıca Fujitsu kullanan arkadaşlar yeni seriden bahsettikleri mesajları okuyunca tereddütüm daha da arttı. Sanırım belirttiğiniz gibi ana firmanın dokümanlarına itibar etmek en doğrusu.

quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

quote:

Yaklaşık 1 aydır bu forumu kesintisiz takip ediyorum. Bu sayede iki adet 7000 BTU'luk inverter klima'nın ihtiyacımı tam olarak karşılayabileceği kanaatine ulaştım. 7'lık inverter klimaya sadece İklimsa General'in ürün yelpazesinde rastladım. Liste fiyatı 1700 TL olan bu klimahttp://klimayeri.com/urun/general-asha07l.aspx adresinde 1.356,60 TL. Ancak bu sitede klimanın teknik özelliklerine, montaj ve kargo bilgilerine yer verilmemiş hatta model kodu bile sadece ASHA07L olarak yazılmış. Bu modelin şikayet edilen LGCZ serisi mi yoksa yeni seri mi olduğunu çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

testereci kardeşim merhabalar. ben bu klima ile baya uğraştım. bu klimayı kullnan rotasız45 arkadaşımız var. bri kullnıcı daha vardı ismini unuttum. siz rotasız arkadaşımıza bir pm yapın herşeyini anlatır size. klima lgcz olarak geçiyor şayet aynı klimadan bahsediyorsak. değerleri aynen eski lcc değerlerinde.

buklimanın sorunluı olanalrı 9000 den itibaren başlıyor. sizin ve benim düşündüğümse okadar karışıkki lgc de diyorlar lgcz de. çözemedim gitti ama her durumda lcc değil lgc alt tabanlı olarak düşünmek gerekir.

ben rotasız arkadaşla herşeyini konuştum bu klimanın. kasa kalitesi hariç rotasız arkadaş çok memnun ama kasa kalitesi çok kötü diyor fan sürtüyormuş soğutma esnasında yani okadar.. ama çokta memnun klimadan.

(ismini hatırlamdığım diğer arkadaşta şikayet etmiyordu. yanlış hatırlamıyorsam)

rotasız kardeşimiz bu makineyi babasının evine almış. 28-30m2 gayet rahat ısıtıp soğutuyormuş. klima benim kafama ekisleri olsada yattı tek korkum lgc serileri gibi çıkarsa diye korkmuştum. alacak olduğum bayi peşinde dururuz ama inanın hiç satmadık makineyi bilmiyorum demişti. sonrasında üstüne düşmedim yalan değil başka sorunlardan ve havanın serinlemesinden dolayı. birde benim kullanacağım alan çok ters bir alan ennemlerin evi. mutfağa takılmazsa bu klima çokta büyğük fayda sağlamayacak gibi. bu açıdan beklemeye aldık şimdilik. hatta birol ustaya resim gönderecektim oda kaldı şimdilik.

halada aklımdan çıkmış değil yanlız bu klima. ben buradan bir kez daha sesleniyorum rotasız45 arkadaşa resimler nerde kaldı?

aynen kripto uzmanı olma şartı açısından rotasız arkadaş bana iç ve dış ünite resimlerini iletecekti. gerçekten çok karışık abkayın sitesi oldum olası zaten hiç açılmaz:(( general deseniz iklimsa al bir okadar açılır iki saatte çok yüksek boyutlu yüklemişler ama karışık işte.

ban şu linktekihttp://www.abkaygroup.com/asya07.html katoloğu açabilen varsa mailimi vereyim göndersin. burayada ilesin en azından ekran görüntüsnden herkez faydalanır.

dosya bozuk diyro çünkü. zaten distribütörlüğü aldıkalrından beri hiç bir zaman siteler düzgün çalışmadıki. çok geveşek firma gerçekten

lkc serisi içinse kullanıcı bilgisi hemen hemen yok ama sanırım lgc serileri kadar kötü değildir soğutma açısından fakat cop durumları sınırda lkc serilerinin incelemişsinizdir. bir konuşmanızı öneririm rotasız arkadaşla.

• 9 köy abicim çok haklısın nolur kusura bakma düğün arifesindeyim, birde cenazem eklendi üstüne hiç vakit bulamaz oldum. Kusura bakma nolur resimleri bu karışıklıkta unuttum ama en kısa zamanda ekliycem.

Arkadaşlar 9 köy arkadaşımızın dediği gibi 7000 btu generali kullanıyoruz. Kasa kalitesi hariç çok memnunum. kendi evime ise 7526 aldım. Umarım aynı memnuniyeti bu cihazda da görürüm.

Greneral hakkında söyilebileceğim gerçekten hakkını veren bir cihaz. geçen kış tüm gece boyunca sadece 2-3 kez defrosta giriyordu. Cihaz bu metrekarelerde ( 28-30 metrekare) ilk çalışma esnasında (akşama kadar kapalı akşam 18:00 dan gece 24:00 a kadar) 45 dakika-1 saat kadar yüksek devirlerde çalışıp, daha sonra kendisini kısmaya başlıyordu. Ama hiç ısınma problemi yaşamadık. Bu sene annemler doğalgaz aldı pek kullanılmaz artık. :D

Sorun olarak soğutma modunda çalışırken 15-20 dakika sonra fandan gırt gırt gırt diye bir süre ses gelip yarım saat kadar sonra kayboluyor.

ama kendi evimde bu kış 7526 ile ilgili bol bol ölçümleri koyucam foruma.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Sn. tutankemon hızlı yanıtınız için teşekkürler. Bütün markaların kendisine has model kodlarını çözmek için tabir yerindeyse kripto uzmanı olmak gerekiyor. Hele General-Fujitsu ikilisinde bu iş biraz daha karışık.

quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

quote:

testereci kardeşim merhabalar. ben bu klima ile baya uğraştım. bu klimayı kullnan rotasız45 arkadaşımız var. bri kullnıcı daha vardı ismini unuttum. siz rotasız arkadaşımıza bir pm yapın herşeyini anlatır size. klima lgcz olarak geçiyor şayet aynı klimadan bahsediyorsak. değerleri aynen eski lcc değerlerinde.

buklimanın sorunluı olanalrı 9000 den itibaren başlıyor. sizin ve benim düşündüğümse okadar karışıkki lgc de diyorlar lgcz de. çözemedim gitti ama her durumda lcc değil lgc alt tabanlı olarak düşünmek gerekir.

ben rotasız arkadaşla herşeyini konuştum bu klimanın. kasa kalitesi hariç rotasız arkadaş çok memnun ama kasa kalitesi çok kötü diyor fan sürtüyormuş soğutma esnasında yani okadar.. ama çokta memnun klimadan.

(ismini hatırlamdığım diğer arkadaşta şikayet etmiyordu. yanlış hatırlamıyorsam)

rotasız kardeşimiz bu makineyi babasının evine almış. 28-30m2 gayet rahat ısıtıp soğutuyormuş. klima benim kafama ekisleri olsada yattı tek korkum lgc serileri gibi çıkarsa diye korkmuştum. alacak olduğum bayi peşinde dururuz ama inanın hiç satmadık makineyi bilmiyorum demişti. sonrasında üstüne düşmedim yalan değil başka sorunlardan ve havanın serinlemesinden dolayı. birde benim kullanacağım alan çok ters bir alan ennemlerin evi. mutfağa takılmazsa bu klima çokta büyğük fayda sağlamayacak gibi. bu açıdan beklemeye aldık şimdilik. hatta birol ustaya resim gönderecektim oda kaldı şimdilik.

halada aklımdan çıkmış değil yanlız bu klima. ben buradan bir kez daha sesleniyorum rotasız45 arkadaşa resimler nerde kaldı?

aynen kripto uzmanı olma şartı açısından rotasız arkadaş bana iç ve dış ünite resimlerini iletecekti. gerçekten çok karışık abkayın sitesi oldum olası zaten hiç açılmaz:(( general deseniz iklimsa al bir okadar açılır iki saatte çok yüksek boyutlu yüklemişler ama karışık işte.

ban şu linktekihttp://www.abkaygroup.com/asya07.html katoloğu açabilen varsa mailimi vereyim göndersin. burayada ilesin en azından ekran görüntüsnden herkez faydalanır.

dosya bozuk diyro çünkü. zaten distribütörlüğü aldıkalrından beri hiç bir zaman siteler düzgün çalışmadıki. çok geveşek firma gerçekten

lkc serisi içinse kullanıcı bilgisi hemen hemen yok ama sanırım lgc serileri kadar kötü değildir soğutma açısından fakat cop durumları sınırda lkc serilerinin incelemişsinizdir. bir konuşmanızı öneririm rotasız arkadaşla.

Alıntıları Göster

.........
    ........

Sn.9köy, öncelikle ilginiz için teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Diğer konu başlıklarında verdiğiniz cevaplar gibi burada da imdadıma yetiştiniz. Hem asya07 merakı, hem de araştırmayı hobi edinme konularında epey benzeşiyoruz.

Fujitsunun sitesindeki katalog gerçekten açılmıyor. Sanırım 07 serisini satışa sunmadıkları için katoloğunu da serverlarına koymamışlar. Fakat iklimsanın sitesinden kullanım kılavuzunu okumak mümkün. Arkadaşların şikayet ettiği gürültü ve diğer hususların nedenleri Kılavuzun "Sorun Bulma" bölümünde açıklanmış.

Bu makinanın beni cezbeden yönleri, iç ve dış ünitenin nispeten küçük ve sessiz oluşu, minumum ve maksimum kapasite genişliğinin büyüklüğü. Haliyle COP 4.55 ve EER 4.47 değerleri... Diğer taraftan bu modelin Rusya'da çok satılıyor olması da ısıtma konusunda bana epey güven veriyor.

Bu arada belirteyim. Şehir dışındaki kır evimin enerji ihtiyacını 2004 yılından bu yana güneş paneli ile karşılıyorum. Faturasızlığın ötesinde havadan enerji üretmek insanda çok değişik duygular yaratıyor. Lambaları yaktığımda, musluğu açıp hidroforu çalıştırdığımda içimde garip bir mutluluk hissediyorum. Hele komşu bahçelerde elektrik kesildiğinde güneş enerjisinin keyfi bir başka oluyor. Dolayısıyla 660 watt elektrik tüketimiyle 3kw.lık ısıtma gücü elde edebilmek de epey ilgimi çekiyor. Ne yalan söyleyeyim çoğu zaman rüzgar enerjisiyle klima çalıştırmayı da düşünmüyor değilim.

Bu nedenlerle forumda General 07L'den memnun olan arkadaşların bana gaz vermelerini diliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: rotasiz_45

9 köy abicim çok haklısın nolur kusura bakma düğün arifesindeyim, birde cenazem eklendi üstüne hiç vakit bulamaz oldum. Kusura bakma nolur resimleri bu karışıklıkta unuttum ama en kısa zamanda ekliycem.

Arkadaşlar 9 köy arkadaşımızın dediği gibi 7000 btu generali kullanıyoruz. Kasa kalitesi hariç çok memnunum. kendi evime ise 7526 aldım. Umarım aynı memnuniyeti bu cihazda da görürüm.

Greneral hakkında söyilebileceğim gerçekten hakkını veren bir cihaz. geçen kış tüm gece boyunca sadece 2-3 kez defrosta giriyordu. Cihaz bu metrekarelerde ( 28-30 metrekare) ilk çalışma esnasında (akşama kadar kapalı akşam 18:00 dan gece 24:00 a kadar) 45 dakika-1 saat kadar yüksek devirlerde çalışıp, daha sonra kendisini kısmaya başlıyordu. Ama hiç ısınma problemi yaşamadık. Bu sene annemler doğalgaz aldı pek kullanılmaz artık. :D

Sorun olarak soğutma modunda çalışırken 15-20 dakika sonra fandan gırt gırt gırt diye bir süre ses gelip yarım saat kadar sonra kayboluyor.

ama kendi evimde bu kış 7526 ile ilgili bol bol ölçümleri koyucam foruma.

estağfirullah kardeşim, şaka yapıyorum. aciliyeti olsa arardım. başınız sağolsun Allah rahmet eylesin bu arada.

sen hayırlı işine bak bir ara gönderirsin. evet sonrada 7526 yorumlarını alırız.

generalin fan debisinden bahsetmiştik ya. siz baya yüksek demiştiniz. ses geliyormuydu fan sesi yani normal yüksek fan sesi. eğerki yüksek fanda sesli üflüyorsa zaten o klima iyi klimadır bana göre. mesela ben 100m2 hükmetmeye çalışıyorum ya me ile onunda fan debis oldukça yükse sesli bir klima. tabi yüksek fanda. yoksa en düşük sesi 22db. bir ara fan durumunuda yazrsın sana zahmet. bu arada testereci arkadaşa gazı ver

• Orijinalden alıntı: testereci

.........
    ........

Sn.9köy, öncelikle ilginiz için teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Diğer konu başlıklarında verdiğiniz cevaplar gibi burada da imdadıma yetiştiniz. Hem asya07 merakı, hem de araştırmayı hobi edinme konularında epey benzeşiyoruz.

Fujitsunun sitesindeki katalog gerçekten açılmıyor. Sanırım 07 serisini satışa sunmadıkları için katoloğunu da serverlarına koymamışlar. Fakat iklimsanın sitesinden kullanım kılavuzunu okumak mümkün. Arkadaşların şikayet ettiği gürültü ve diğer hususların nedenleri Kılavuzun "Sorun Bulma" bölümünde açıklanmış.

Bu makinanın beni cezbeden yönleri, iç ve dış ünitenin nispeten küçük ve sessiz oluşu, minumum ve maksimum kapasite genişliğinin büyüklüğü. Haliyle COP 4.55 ve EER 4.47 değerleri... Diğer taraftan bu modelin Rusya'da çok satılıyor olması da ısıtma konusunda bana epey güven veriyor.

Bu arada belirteyim. Şehir dışındaki kır evimin enerji ihtiyacını 2004 yılından bu yana güneş paneli ile karşılıyorum. Faturasızlığın ötesinde havadan enerji üretmek insanda çok değişik duygular yaratıyor. Lambaları yaktığımda, musluğu açıp hidroforu çalıştırdığımda içimde garip bir mutluluk hissediyorum. Hele komşu bahçelerde elektrik kesildiğinde güneş enerjisinin keyfi bir başka oluyor. Dolayısıyla 660 watt elektrik tüketimiyle 3kw.lık ısıtma gücü elde edebilmek de epey ilgimi çekiyor. Ne yalan söyleyeyim çoğu zaman rüzgar enerjisiyle klima çalıştırmayı da düşünmüyor değilim.

Bu nedenlerle forumda General 07L'den memnun olan arkadaşların bana gaz vermelerini diliyorum...

ricaederim kardeşim ayrıca teveccühünüz için teşekkür ederim. bende herşeyi öğreniyorum bildiğimden değil. dediğiniz gibi size benziyorumki o açıdan araştırıyorum.

fujitsunun diğer modelleride açılmıyor hadi o modeli hiç getirmediler desekte. diğerleride açılmıyor. hayalet site boşverin:))

bu klima hakkında evet benimde çok güzel düşüncelerim var siz şimdi baktım diyorsunuz şimdi ben açmıyim he rdefasında bilgisayarım iklimsa sitesine girnce donuyor. daha sonra siz cevaplarsınız. yani bu sesler giderilebilri sorunlarmıymış? bence alıcaksanız elinizi çabuk tutun çok fazla olmayan bir cihaz. bende gaz vereyim:)) şaka değil ama her iklims abayiindende bulamazsınız. çokta şımartmayın bayileri dikkatli olun gerekirse tek tek alın hemde denemiş olursunuz. o 1350 tl lik yeri bir arayın netleştirn bakalım lgc mi lkc mi. olmazsa bende katıabilirim sonra. diycem ama kesin olmaz bizim durumlar karışık ev kentsel dönüşümede gidebilir. sağlam diyorlar ama ben müteahhit efendiye güvenmiyorum. hatta bayramda stafor konusundan yüksel bey ile görüştük. çözüm için ona yeni resimlerle ulaşacaktım ama kısmet olmadı bir türlü. sanırım bu senede çekeriz sıcağı gibime geliyor. sizin içinde bizim içind eherkez içinde hayırlısı diyelim.

siz şimdi güneş paneli ile gerçekten evin tüm enerji ihtiyacınımı karşılıyorsunuz doğru anladım değilmi. çünkü güneş paneli rüzgar tribüni vs hiç anlamam. öyleyse süper bir şey gerçekten. yanlız bir 660 watt elektrk tüketimi demişsiniz. öyel olsada süper. baya güzle konularla uğraşıyorsunuz tebrik ederim. bir öneride bana yapın şu linkte geçen aspiratör konusunda:))http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=65956535

• quote:

.........
    ........
    quote:

Ben size güneş ve rüzgar enerjisi ile klima kullanımı hakkında daha büyük gaz vereyim.ZİBRO SP 7526 ,COP 5,23 610 watt elektrik enerjisi ile 3,22 KW ısı enerjisi,üstelik iç ve dış fan motoruda inverter.Yani komple inverter. Projenizi birliktede gerçekleştirebiliriz.....Klimanın çalışma aralığı -15,+ 50 derece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 18 Eylül 2012; 19:03:06 >

• Şu meşhur soğuklar gelsede Zibro 75 serisi alanların düşüncelerini öğrensek. Dahada herşey ortaya çıksa, yeni ürün olduğu için bu sene sanırım ilk kışını görecek Türkiyede.
  • Sn. mbirol, klimalar hakkındaki bilgimin çoğunu bu forumdan edindiğim için sizi hocam gibi görüyorum. Rüzgar+Güneş enerjisi ile kırevimde klima çalıştırmaya karar verdiğimde ZİBRO SP 7526 ilk tercihim olacak.

Ancak şimdi iki küçük odalı tatil evime uygun klima tesbit etmeye çalışırken emekli mantığı ile işin hobi tarafına kaçarak klimaları kendi geliştirdiğim 100BTU fiyat performans formülü ile değerlendirerek zaman geçiriyorum. Formülüm şöyle: (Klimanın fiyatı ÷ Nominal Kapasite( BTU) x 100) ÷ COP veya EER

Rüzgar ve güneş enerjisi konusuna gelince bu konuda ülkemizde büyük ebad'lı faaliyetler zaten var. Bildiğim kadarıyla Bandırma'nın elektrik ihtiyacı rüzgar enerjisiyle sağlanıyor. Benim önerim kırsal alandaki küçük işletme ve konutlar için yatlarda kullanılan rüzgar jeneratörlerinin yerli üretimi.http://www.ebay.com/itm/NEW-MODEL-900W-WIND-TURBINE-12V-WIND-POWER-WIND-GENERATOR-/120857761896?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c23af1868

Böyle bir üretim projesinin KOSGEB+TUBİTAK tarafından geri ödemesiz kredi ile destekleneceğini sanıyorum. Gençlere ve genç kalanlara duyurulur.

• arkadaşlar bu forums sayesinde aldığım daha 1 yıl kullanmadığım general marka klimamı kaloriferli eve taşınmamdan dolayı satıyorum. 1 sene beni çok güzel bir şekilde ısıttı. ama bebek geleceği için evin tamamının ısınması gerekiyor :) ilanın linkini verdim ilgilenen arkadaşlar arayabilirler... elden almak isteyene çok daha uyguna satabilirim...

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-isitma-sogutma-garantisi-devam-eden-klima-100641945/detay
  • Generalci arkadaşlar nerdesiniz.Bakın bu senede kış geldi benim general canavar gibi bu senede dördüncü sene oluyor evi ısıtmaya devam ediyor...GENERAL 18 PLAZMA İNVERTER...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iclavak

Generalci arkadaşlar nerdesiniz.Bakın bu senede kış geldi benim general canavar gibi bu senede dördüncü sene oluyor evi ısıtmaya devam ediyor...GENERAL 18 PLAZMA İNVERTER...

kış geldi sizde geldiniz

fujitsu - general

bu konuda liderdir, ısıtmada dünya lideri
  • merhabalar. iklimsadan general 12lik inverter klima aldık fakat şöyle bir sorum olarak. iklimsadaki broşürde 12lgcz yazıyor fakat bizimkinde 12lkc yazıyor. servis elemanına sorduğumda bu o klimanın bu seneki modeli sadece isim değişik dedi. umaırm doğrudur bir sorun yaşamayız klima bugün takıldı ve 7 8 saattir canavar gibi ısıtma var :D ilerleyen zamanlardada görüşlerimi paylaşırım bir iklimlendirme-soğutma öğrencisi olarak. herkese iyi günler
  • Uygun klima alabilmek için 4 aydır sürekli olarak forumun takipçisi oldum. Hemen hemen bütün tereddütlerimin cevabını da arkadaşların yardımı ile buldum. Nihayet dün hiçbir sorunla karşılaşmadan iki adet General 07GLCZ aldım. Sadece klima alana kadar değil aldıktan sonra da deneyimi paylaşmanın doğru olacağı kanaatiyle bu masajı yazıyorum.

Forum üstadlarının önerileri doğrultusunda klimaları yetkili servis ve satıcılığı yapan yerden aldım. Bu sayede cuma akşamı verdiğim sipariş, pazartesi günü 9.45 ile 11.45 arasındaki iki saatlik montajla neticelendi. Taşıma, randevu, iletişim vb. hiçbir sorunla karşılaşmadığım gibi bu forumdan öğrendiklerimi rahatça paylaşabildiğim 3 kişilik teknik ekiple hoşça vakit geçirdim. Buradan İklimsa Yalova Şubesine teşekkürlerimi iletmeyi borç biliyorum.

Koridorla birbirine bağlı iki odadan oluşan 30 m2 lik alana takılan klimaların da bütün beklentilerimi eksiksiz karşıladığinı rahatça söyleyebilirim. Teknik ekip ilk ısıtmayı medium modda başlattılarsa da ses konusundaki hassasiyetimden dolayı hemen quiet moda geçtim. Buna rağmen her taraf bir saat içinde 23.5 dereceye ulaştı (Dış sıcaklık 10.2 derece idi). Halen de böyle devam ediyor. Düne göre tek fark duvar ve yer döşemelerinin de ısınmış olması. Forumdaki bazı arkadaşlar ile ürün broşüründe bahsedilen genleşme ve gaz dolaşımından oluşabelecek tıkırtı cızırtı gibi sesleri şimdiye kadar duymadım.

Geçen sene 4 adet econo-heat isimli karbon çimento karışımı panellerle ısıtmaya çalıştığım bu alan için kışın 500-550 lira (ortalama 130 lirası diğer cihazlar için) fatura geliyordu. Bu nedenle iki klimanın sarfiyatının da canımı sıkmayacağını düşünüyorum.

Bundan böyle General-Fujitsu 07GL kullanıcısı olarak forum arkadaşlarımın sorularını severek cevaplayabileceğimi sanıyorum. Bugüne kadarki sorularımı erinmeden yanıtlayan arkadaşlara da buradan tekrar teşekkür ediyorum.

• sayın testereci hayırlı olsun. ben hala arayıştayım. nasıl olsa o sıcakları atlattık, yaza daha çok var. şu an da kömür sobası ısınma işini hallediyor diyorum. (malum mersin de olunca sıcaklar çekilmez oluyor.)
  • Sn.Stunc63 uygun klima ararken fiyatları da takip ettim. Daha önceleri kış mevsiminde klima fiyatlarının düşeceğini zannediyordum. Ancak bu düşüncemin doğru olmadığını gördüm. Satışların azaldığı dönemde rekabetin yavaşlaması, firmaların stok azaltmaları gibi nedenlerle tam tersine klima fiyatları bu tarihlerde artıyormuş. Dolayısıyla beklemeye devam ettiğinizde fiyat açısından avantaj sağlayabilirsiniz.
  • Selamlar,

Asha09lkc modelin siparişini verdim, broşürlerde lgc var, aradaki farkı anlatabilecek bir kullanıcı var mı? Err ve çöp değerleri Nette cok farklı farklı görünüyor lgc ve lkc için değil sadece lkc için bile böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.