Şimdi Ara

General Mobile 4G Stock ROM ve Rootlama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
13
Favori
34.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darkest earth

quote:

Orijinalden alıntı: Informed

LUZ59F Turkcell stock firmware. Gerekli programa ve kabloya sahip arkadaşlar yükleyebilir.

https://drive.google.com/file/d/0B3MFXakUtXL1WndzZGNlbFJrSHM/view?usp=sharing

Hocam niye 1.2 GB? Sıfır rom 500-600 mb arası oluyor. Acaba direk tüm telefon yedeğinizi mi paylaştınız?

Bu arada Xposed Installer yükledim ve ilk yaptığım şey pil koruma modunda turuncu rengi kaldırmak oldu.

Xposed yazınca wanam xposed çıkıyor mağazada, sizin dediğiniz uygulama bu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

quote:

quote:

LUZ59F Turkcell stock firmware. Gerekli programa ve kabloya sahip arkadaşlar yükleyebilir.

Hocam niye 1.2 GB? Sıfır rom 500-600 mb arası oluyor. Acaba direk tüm telefon yedeğinizi mi paylaştınız?

Bu arada Xposed Installer yükledim ve ilk yaptığım şey pil koruma modunda turuncu rengi kaldırmak oldu.

Xda'da var konusu fakat Google playde ariyorsaniz pek bulasmayin cunku cihazi brick eder sik sik hele şu anki alpha hali ile.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Xda'da var konusu fakat Google playde ariyorsaniz pek bulasmayin cunku cihazi brick eder sik sik hele şu anki alpha hali ile.

Ne programı bu ne ise yariyor?

• Merhaba heyecanla bekliyordum custom recovery ve stock rom u elinize sağlık .
    Bu yüzden root yapmıyordu.
    Şimdi tek bir sorum var çift hatli için bir çalışmanız var mi ?

Yada buradan custom recovery i indirip kendim dual hatlinin stock yedeğini alabilir miyim ?

Luz59f surumum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İleri seviye sistem modifikasyonları diyelim kısaca.

@Baxı

olur büyük ihtimalle. yine de siz recovery'i geçici olarak flashlayıp bir deneyin. komut: "fastboot boot dosyaismi.img" (tırnaksız)

@Baxı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 18 Ağustos 2015; 0:23:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İleri seviye sistem modifikasyonları diyelim kısaca.

@Baxı

olur büyük ihtimalle. yine de siz recovery'i geçici olarak flashlayıp bir deneyin. komut: "fastboot boot dosyaismi.img" (tırnaksız)

@Baxı
    driver'ı olan upload edebilir mi? şahsen bende waiting for device yazısında kalıyor :P

edit: beceremedim malesef. biri dual modelinin yedeğini alabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SequentiaL -- 18 Ağustos 2015; 1:20:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SequentiaL

driver'ı olan upload edebilir mi? şahsen bende waiting for device yazısında kalıyor :P

edit: beceremedim malesef. biri dual modelinin yedeğini alabilir mi?

Alıntıları Göster
    Telefon tek hatli ve malesef ! General Mobile yazisinda bootloop oldu yani softbrick oldu :(

Custom Recovery port edilmesinden olsa gerek . Normali kaynak kodlari ortada olan custom recovery ile yapilmamasin sonucu gibi .

Zaten ayarlarinda custom rom un zip olusturmasini dahi yapamiyor burda paylasilan custom recovery .

Bootloop soft brick olayini nasil cozebilirim servise goturme en son cozum yolu .

Bir yolu olmali . Er yada gec soft brick olacakti ve cozumu de olmali kendimizce servise yollanmadan .

Bence : Fastboot ile stock rom atabilecek seviyede olmaliyiz . Servislerde kullanilan kaynak imaj dosyasi sart .

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Telefon tek hatli ve malesef ! General Mobile yazisinda bootloop oldu yani softbrick oldu :(

Custom Recovery port edilmesinden olsa gerek . Normali kaynak kodlari ortada olan custom recovery ile yapilmamasin sonucu gibi .

Zaten ayarlarinda custom rom un zip olusturmasini dahi yapamiyor burda paylasilan custom recovery .

Bootloop soft brick olayini nasil cozebilirim servise goturme en son cozum yolu .

Bir yolu olmali . Er yada gec soft brick olacakti ve cozumu de olmali kendimizce servise yollanmadan .

Bence : Fastboot ile stock rom atabilecek seviyede olmaliyiz . Servislerde kullanilan kaynak imaj dosyasi sart .

Alıntıları Göster
    LUZ59F Çift SIM stock firmware. Gerekli programa ve kabloya sahip arkadaşlar yükleyebilir.

https://drive.google.com/file/d/0B3MFXakUtXL1alVxWW1kUGNobk0/view?usp=sharing

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Informed -- 18 Ağustos 2015; 11:42:34 >

• Benimkindede luz59F yazıyor. Fakat benimki tek sim girisli arkadaslar?bir hatami var telefonda?

• İlk mesajda verilen yöntemle rom kurulumunu yaptım.

Rom sağlıklı çalışıyor, imei problemi yok. Fakat yedek rootlu romdan alindığı için, yine güncelleme alamıyoruz.

Bir arkadaş, bu romun bizim cihaza değil mtk işlemcili başka bir cihaza ait olduğunu belirtmiş. Doğru olabilir ama ben bir sıkıntı yaşamadım kullanımda.

Son olarak önceki rootlu orjinal yazılımda güncellemeleri buluyor ama yüklerken hata veriyordu. Bu romda güncellemeleri hiçbir şekilde bulmuyor. Romun bizim cihaza ait olmadığı doğru olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzsyildiz

İlk mesajda verilen yöntemle rom kurulumunu yaptım.

Rom sağlıklı çalışıyor, imei problemi yok. Fakat yedek rootlu romdan alindığı için, yine güncelleme alamıyoruz.

Bir arkadaş, bu romun bizim cihaza değil mtk işlemcili başka bir cihaza ait olduğunu belirtmiş. Doğru olabilir ama ben bir sıkıntı yaşamadım kullanımda.

Son olarak önceki rootlu orjinal yazılımda güncellemeleri buluyor ama yüklerken hata veriyordu. Bu romda güncellemeleri hiçbir şekilde bulmuyor. Romun bizim cihaza ait olmadığı doğru olabilir.

Smart1978'in full stock son sürüm yedeği elimde, kendi cihazıma temiz bir şekilde kurdum fakat DEVICE ID'leri karışmaması için bir kaç işlem yapması gerekiyor kendisinin. Yapınca paylaşacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 18 Ağustos 2015; 17:16:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yavuzsyildiz

İlk mesajda verilen yöntemle rom kurulumunu yaptım.

Smart1978'in full stock son sürüm yedeği elimde, kendi cihazıma temiz bir şekilde kurdum fakat DEVICE ID'leri karışmaması için bir kaç işlem yapması gerekiyor kendisinin. Yapınca paylaşacaktır.

Alıntıları Göster
    Beklemedeyiz. Emekleriniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzsyildiz -- 18 Ağustos 2015; 17:28:04 >

• darkest earth kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, ayarlama işlemlerini yaptıktan sonra paylaşımınızı bekliyoruz
  • quote:

LUZ59F Çift SIM stock firmware. Gerekli programa ve kabloya sahip arkadaşlar yükleyebilir.

Hocam firmware yayınladığınıza göre program hakkında da bilginiz vardır.Bu yayınladığınız dosyalar samsung'un modem güncelleme dosyaları olmasın.Kablo meselesine gelince ben google'ın telefonlarında böyle absürt kablolu yollar kullandığına hiç şahit olmadım.Ama motorolalarda belki o da google'ın değil zaten.Romlar fake gibi.

Smart1978'in yayınladığı rom root'lu olduğu için OTA güncellemelerine alamayacağız.ADB'den update yüklemeyi denedim hata verdi.En azından telefonu bootlop'a düşen arkadaşlarımız yardımcı olur.Android 6.0 güncellemesini nasıl alacağız çok merak ediyorum.

Gelişmeleri takip ediyorum.Ayrıca telefonu yeni alan arkadaşlar rootsuz stok rom yayınlarlarsa benim gibi çoğu arkadaşımızın güncelleme konusunda sıkıntı kalmayacaktır.

Herkese iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453

quote:

Hocam firmware yayınladığınıza göre program hakkında da bilginiz vardır.Bu yayınladığınız dosyalar samsung'un modem güncelleme dosyaları olmasın.Kablo meselesine gelince ben google'ın telefonlarında böyle absürt kablolu yollar kullandığına hiç şahit olmadım.Ama motorolalarda belki o da google'ın değil zaten.Romlar fake gibi.

Smart1978'in yayınladığı rom root'lu olduğu için OTA güncellemelerine alamayacağız.ADB'den update yüklemeyi denedim hata verdi.En azından telefonu bootlop'a düşen arkadaşlarımız yardımcı olur.Android 6.0 güncellemesini nasıl alacağız çok merak ediyorum.

Gelişmeleri takip ediyorum.Ayrıca telefonu yeni alan arkadaşlar rootsuz stok rom yayınlarlarsa benim gibi çoğu arkadaşımızın güncelleme konusunda sıkıntı kalmayacaktır.

Herkese iyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Bir kaç yanlış anlaşılma olmuş. Smart1978'in yayınladığı ve sonradan kaldırdığı yedek tamamen stock yedeğidir. Root veya herhangi bir oynama yoktur. Device ID'si kopyalandığı için kaldırmıştır. Bunu önlemek için kendisine söyledim ne yapması gerektiğini, fırsat bulunca yayınlayacağını umuyorum.

Diğer bir konu ise nasıl yükleneceği. Özel bir kabloya veya herhangi bir programa gerek yok. İlk mesajda arkadaşın adımlarını uygulayıp cwm recovery'i cihaza kurmalısınız. Ardından stock yedeği recovery'den geri yükleyeceksiniz. Ardından da orjinal recoveryi fastboot ile flashlayınca tamamen stock olmuş oluyorsunuz ve güncelleme almanıza mani bir şey kalmıyor.

Bunlar biraz ileri düzey işlemler androidin bu taraflarına uzak kişiler için. O yüzden biraz araştırma yapmanız gerekecek, maalesef her şeyi detaylı anlatacak zamanım yok.

@aydogdu1453@umur_um

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 18 Ağustos 2015; 18:59:56 >

• darkest earth kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim "darkest earth", "Informed"in yayınladığı firmware ile karıştırdım. Firmware hangi programla kurulacak acaba? "eMMC DL" ile başaramadım. Teşekkürler.

• Informed I kullanıcısına yanıt
    Gerekli programın adını yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.

• Sadronis, çok teşekkür ederim. Sayenizde telefonumun rastgele yeniden başlama, günde 3-4 kez uykudan uyanamama ve görüşme sırasında düşük ses iletme sorunları çözülmüş görünüyor (20 saattir bu sorunlarla karşılaşmadım). Tekrar çok teşekkürler.

• Kendi yediğimi darkest earth in dediği gibi sadecee tekrardan restore ettim düzeldi .

Akşama müsait olunca darkest earth in dediği gibi yayınlayacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: umur_um

Sadronis, çok teşekkür ederim. Sayenizde telefonumun rastgele yeniden başlama, günde 3-4 kez uykudan uyanamama ve görüşme sırasında düşük ses iletme sorunları çözülmüş görünüyor (20 saattir bu sorunlarla karşılaşmadım). Tekrar çok teşekkürler.
    beni umursayan olmamış driver'ı olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.