Şimdi Ara

General Mobile 4G Stock ROM ve Rootlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
252
Cevap
13
Favori
34.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, uzun süredir telefon ile ilgilenen bir developer yoktu ortalarda ve bende dedim ki en azından bir custom recovery oluşturup en azından stock rom'un yedeğini alayım ki en azından geliştiriciler güvenle denemeler yapabilsin ve recovery konusunda başarılı oldum ve soft-brick ettiğim cihazımı hayata geri döndürdüm :)

Bugün sizlere custom recovery'i nasıl kuracağınızı ve kendi stock rom'unuzu nasıl yedek alacağınızı göstereceğim.

19 Ağustos GÜNCELLEME

Merhaba arkadaşlar öncelikle kusura bakmayın, bir kaç gündür bilgisayarın başına geçemeidğim için konuyu aksatmış bulundum fakat bugün bunu telafi ediyorum. Elimde olan rootsuz tamamiyle stock LUZ59K numaralı ROM'u fastboot ile flashlanabilir hale getirip paylaşıyorum.
    Öncelikle yapmanız gereken şey indirip kurmaktır(daha önceden indirip kurulum yapanların kurmasına gerek yok)
    Ardından telefonu bootloader moduna almak.
    Ondan sonra ise STOCK_LUZ59K.rar dosyasının içindekileri bir klasöre çıkartıp, rardan çıkan flash_all.bat dosyasını çalıştırmaktır.
    Bunları yaptıktan sonra cihazınız tamamen stock rootsuz ve güncelleme almaya hazır hale gelecektir.
    STOCK_LUZ59K.rar dosyasını aşağıda dosyalar kısmında bulabilirsiniz.

Öncelikle [link=]ADB&Fastboot minimal tool
    indirip yüklememiz gerekmektedir. Bunu xda-developers tan indirip kuruyoruz. Ardından işlemlerimize başlıyoruz. Ve benim derlemiş olduğum custom recovery dosyasınıda indirip bir klasöre saklamanız gerekmektedir.
    Telefonumuzdan Ayarlar>Telefon Hakkında>Derleme Numarasına birkaç kez hızlıca dokunuyoruz ve artık geliştirici modunu aktif etmiş bulunuyoruz.
    Aktif edildikten sonra bir geri ekrana geliyoruz ve Geliştirici seçenekleri menüsüne giriyoruz ve "USB hata ayıklaması" ve "OEM kilit açma" seçeneklerini açık konumuna getiriyoruz.
    Bunları yaptıktan sonra telefonumuzu kapatıyoruz ve recovery modda tekrardan açıyoruz.
    (Bilmeyenler için recovery'i mode giriş işlemi Ses Açma + Power tuşuna basılı tutarak açmak general mobile yazısı geldiğinde elleri çekmektir tekrardan ekrana android robotu geldiğinde ise önce power tuşuna basarken ses açma tuşuna bir kere dokunma ile recovery mode giriş yapmış oluyoruz.)
    Telefonumuz recovery modda ise "Reboot to bootloader" seçeneğini seçiyoruz.
    Bu seçeneği seçtikten sonra ekranımıza General Mobile yazısı gelecek ve o ekranda bekleyecektir korkmayın telefonu bilgisayara usb kablosu ile bağlayın ve recovery-cwm.img dosyasının olduğu klasörde mousse ile sağ tıklayıp komut penceresini burada aç'a tıklayın.
    Ardından gelen siyah ekranda "fastboot oem unlock-go" komutunu vereceğiz.
    AMAN DİKKAT! BU İŞLEM TELEFONUNUZUN İÇİNDE OLAN BÜTÜN VERİLERİ SİLECEKTİR LÜTFEN BU İŞLEMİ VERİLERİNİZİ YEDEKLEDİKTEN SONRA UYGULAYINIZ

Komut uygulandıktan sonra "fastboot boot recovery-cwm.img" koomutunu vereceğiz ve bir süre bekledikten sonra ekranımızda PhilZ recovery olacak :)
    "Backup and Restore" a tıklayıp "Backup to /sdcard" a tıkladıktan sonra "Yes" e tıklayıp yedekleme işlemini başlatmış olacağız. Stock ROM yedeği almak bu kadar basit hale geldi fakat ben sizler için bu yedeği aldım sizlerin uğraşmasına hiç gerek yok!

Root Kurulumu
    Öncelikle sdcard'ımızın içine vermiş olduğum subin.zip dosyasını atıyoruz ve arkasından telefonu PhilZ recovery'i ile başlatıyoruz.(Yukarıda anlattığım adımlar ve fast boot boot recovery-cwm.img komutuyla)
    Ardından eçılan ekranda "Install Zip"'i seçiyoruz
    Choose zip from /sdcard a tıkladıktan sonra sdcardımıza kopyaladığımız subin.zip dosyasını seçiyoruz ve önümüze gelen mesajda "yes" i seçiyoruz.
    Tebrikler telefonunuz artık rootlanmış oldu!

İndirme Dosyaları;

[link=]GM4G-STOCK-LUZ17E.rar

[link=]STOCK_LUZ59K.rar

[link=]ADB&Fastboot minimal tool[/link]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CCBD5E53F -- 23 Şubat 2021; 12:6:40 >

• Çok iyi bir rehber olmuş hocam. İnşallah yakında custom ROM işi de çözülür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elleriniz dert görmesin. Bu recovery dosyası bir nimet. Prensip olarak rootsuz android kullanmam ama orijinal ROM olmayışı beni tedirgin ediyordu. Çok sağolsun, Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

• Eline saglik

Tesekkurler

• hocam birşey sormak istiyorum şimdi, recoveryi kurtuktan sonra sizin vermiş olduğunuz dosyayı restore edersek normal rootsuz bir stock rom mu olacak güncellemeleri alabilen tarza sokabilir miyiz, bu konuda aydınlatabilir misiniz
  • Paylastigim romun icinde root var miydi yoksa yokmuydu hatirlamiyorum ama eger varsa gerekli kontrolleri yaptiktan sonra rootsuz olarak paylasimi tekrardan yaparim. Ve evet rootsuzsa eger guncellemeler cihaziniz icin normalde gorunur durumdaysa direk gozukecektir ve yuklenecektir.

• Hocam zahmet olmazsa videolu anlatım yapabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_Age -- 17 Ağustos 2015; 0:08:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu da 2 guncelleme gormus suan itibariyle en guncel olan stock tek hatli GM4G komple yedegi

http://www.mediafire.com/download/27k2f7zz3xiwb6r/GM4G_LUZ59K.rar

Sadronis in port ettigi custom recovery ile guncel olanin yedegini aldim .
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Usta bizdeki sürümün derleme numarası farklı LUZ17E sendeki farklı yüklesek problem çıkarmı ?
  • Geçici olarak kaldırdım imei numaram da klonaniyor mu diye başka bir cihazda tedbirli olarak kontrol edeceğim.

Test edeceğim cihaz da zaten hiçbir güncelleme almamış .

Bilgileri paylaşırım .

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Geçici olarak kaldırdım imei numaram da klonaniyor mu diye başka bir cihazda tedbirli olarak kontrol edeceğim.

Bilgileri paylaşırım .

Bekliyoruz :)
  • Bu arada XDA'da da TWRP portlanmış ve şahsen denedim çalışıyor. Rootlu iseniz Flashify ile yükleyebilirsiniz direk.

http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/android-one-secondgeneration-general/twrp-2-8-7-0-mobile-iq-ii-mobile-4g-t3180385#post62366093

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 17 Ağustos 2015; 10:56:51 >
  • Hocam bir şey sorucam. Bunu kurarken bootloader interface drverlarını kurmamız gerekiyor. minimal adbden olmuyor. fakat interface driverlarını kurduğumuz halde bootloader halinde telefona komut gönderdiğimiz halde waiting diyor ve bekletiyor. Sebebi nedir?
  • Rygebin R kullanıcısına yanıt
    Yüksek ihtimalle driver yüklü değil.
  • Sistem güncellemeleri orjinal recovery üzerinden yüklenmiyor mu? Eğer custom recovery yüklüyse ota updatelerin hata vermesi lazım.Durum böyleyken nasıl güncelleme yapılacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rygebin

Hocam bir şey sorucam. Bunu kurarken bootloader interface drverlarını kurmamız gerekiyor. minimal adbden olmuyor. fakat interface driverlarını kurduğumuz halde bootloader halinde telefona komut gönderdiğimiz halde waiting diyor ve bekletiyor. Sebebi nedir?

hata ayıklama modunda bağladın mı bilgisayara hiç?
  • En azından diye diye baya bişey yapmışsın eline sağlık

• Aldığınız yedek Micromax Sprout'a ait.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Geçici olarak kaldırdım imei numaram da klonaniyor mu diye başka bir cihazda tedbirli olarak kontrol edeceğim.

Bilgileri paylaşırım .

eğer imeide problem olmazsa hocam paylaşımınızı bekliyoruz :)
  • Romu zip olarak, cwm ile direkt yüklenir yapabilirim ama güncelleme alır mı bilmem.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.