Şimdi Ara

General Mobile Discovery 2 lanse edildi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
2
Favori
8.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K@sToR

Alüminyum çerçeve yerine, Samsung gibi plastik üzerine metal görünümü krom kaplama olduğuna dair bir kanıtınız var mı? Yanlış anlamayın yalnızca merak ettiğim bir konu o yüzden sordum.

TeknoSeyir video incelemesinde bizzat kontrol edip söylemişlerdi
  • güzel özetlemişsin de, son 2 sayfaya şöyle bir bak. bir GMD fan kitlesi oluşmuş bile. 700-800 e alınır diyenlerin büyük bölümünün baba parasıyla alacağını düşünüyorum. kendi kazanan vermez bu parayı. ben de gmd yi ilk alanlardanım, 520 ye iyi telefondu, bugün olsa hayatta almam tabi. zaten sonrasında Z1 aldım
  • çok iyi bir inceleme yapılmalı...
    tlf parçalanmalı hangi parçası kimin üretimi ortaya konmalı....örnek erkranı kim üretti yada kamera kim üretti...pil 2500 mah olsada ne kadar doğru. pil kimin üretimi.
    ayrıca cihaz darbelere karşı ne kadar dayanıklı...discovery 1 baya sorunlar yaşandı...ekranda beyaz lekeler.şarj soketi pilin anlık düşüşü rehber sorunları vs vs...

yani iyice incelenmeli..

xiaomi Mi4
    ekran shrap
    pil sony
    kamera sony...
    vs vs... gm2 nedir.
    işelmci mtk eyvalah..
    ram 2 gb eyvallah
    diğerleri...ekran çok önemli biz bütün işlemleri orda yapıyoruz...lekeli ekran gelecekse onların olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 30 Temmuz 2014; 1:47:25 >
  • parcalarında ırdelendıgı bı ınceleme cok guzel olur ama ımkanlar vs buna ne kadar ızın verır
    ben almadan once mumkunse teardown videolarına bakarım mesela kameranın mercegını suny urettıyse beklentımı dusururum sensor ıstedıgı kadar sony olsun mercek suny olduktan sonra pek bıse ıfade etmıyor(yazılımda onemlı tabi)
    wifi gps gsm modulu guc modulu ekran kımın hatta moto g ıcın yurtdısı ıncelemede suya atıyor ve calıstıgını gorunce ıncelyen kız merak edıp sebebıne bakıoyr ve bı plasıtık fırmasına ulasıyor keske bu tur hareketlerı buralardada gorsek

• quote:

Orijinalden alıntı: interestedintech33

Saf android olsaydı daha iyi olurdu sanki.

saf android berbat bu gm lerin en güzel özelliği kendi optimizasyonları
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryzboy43

parcalarında ırdelendıgı bı ınceleme cok guzel olur ama ımkanlar vs buna ne kadar ızın verır
    ben almadan once mumkunse teardown videolarına bakarım mesela kameranın mercegını suny urettıyse beklentımı dusururum sensor ıstedıgı kadar sony olsun mercek suny olduktan sonra pek bıse ıfade etmıyor(yazılımda onemlı tabi)
    wifi gps gsm modulu guc modulu ekran kımın hatta moto g ıcın yurtdısı ıncelemede suya atıyor ve calıstıgını gorunce ıncelyen kız merak edıp sebebıne bakıoyr ve bı plasıtık fırmasına ulasıyor keske bu tur hareketlerı buralardada gorsek

bu tür detaylar bilinçli toplumlarda konuşuluyor.. aslında benim en çok asabımı bozan konu detayların önemli olduğunu bilen kişilerin gelip burada tipi bir telefonla aynı olduğunda örnek : idol bu telefonu alcatel üretti vs deyip bir nevi gm nin pazarlama elemanı olmak. söylediğiniz gibi kesinlikle doğru bir şekilde hangi donanımı hangi firmanın ürettiği belli olursa zaten kafada soru işareti yaratacak bir problem olmaz..

türk toplumunun en büyük hatası samimiyetsizlik, adam sadece herhangi marka telefonu aldı diye o telefon markasını ölümüne savunuyor. bunun aldınta psikolojik ve maddi çıkar da var.. "kendinin en iyi yada iyi telefon aldığına inandımak istiyor , talep gördükçe telefonun ikinci el fiyatının düşmemesini sağlıyor " iyide kardeşim bütün hayatın 600tl lik telefonmu? kendini geliştir iyi para kazanmanın yollarına bak. derslerini düşün vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 30 Temmuz 2014; 13:34:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: casual

quote:

parcalarında ırdelendıgı bı ınceleme cok guzel olur ama ımkanlar vs buna ne kadar ızın verır

bu tür detaylar bilinçli toplumlarda konuşuluyor.. aslında benim en çok asabımı bozan konu detayların önemli olduğunu bilen kişilerin gelip burada bu telefonu alcatel üretti vs deyip bir nevi gm nin pazarlama elemanı olmak. söylediğiniz gibi kesinlikle doğru bir şekilde hangi donanımı hangi firmanın ürettiği belli olursa zaten kafada soru işareti yaratacak bir problem olmaz..

kımın uretııgınınde cok onemı yok bkz foxconn her urettıgı aynı kalıtetemı hayır eger oyle oslaydı robotlasmaya gıtmezlerdı
    foxconn yada alcatel uretıyor dıye bu sorunsuz demek sacma zaten.ınsanlar kullanır zamanla sorunlar ortaya cıkar bu forumların degerıde burda deneyımlerı paylasmak

• quote:

quote:

quote:

bu tür detaylar bilinçli toplumlarda konuşuluyor.. aslında benim en çok asabımı bozan konu detayların önemli olduğunu bilen kişilerin gelip burada bu telefonu alcatel üretti vs deyip bir nevi gm nin pazarlama elemanı olmak. söylediğiniz gibi kesinlikle doğru bir şekilde hangi donanımı hangi firmanın ürettiği belli olursa zaten kafada soru işareti yaratacak bir problem olmaz..

kımın uretııgınınde cok onemı yok bkz foxconn her urettıgı aynı kalıtetemı hayır eger oyle oslaydı robotlasmaya gıtmezlerdı
    foxconn yada alcatel uretıyor dıye bu sorunsuz demek sacma zaten.ınsanlar kullanır zamanla sorunlar ortaya cıkar bu forumların degerıde burda deneyımlerı paylasmak

kimin ürettiği çok önemli değil?? çok ilginç geldi .. peki siz piranha telefon vs alın bir deneyin iphone dan kaliteli çıkar belki bizde alırız.. ne dersiniz? bir markanın kalitesini kabul ettirmesi 10 yıllar alıyor. ve birçok marka kalite peşinde değil ucuz maliyetle ortaya kullanılabilir yada çalışsında ne olursa olsun mantığıyla üretim yapıyor.

yani buradan şu anlaşılmalı örnek: piranha asla apple kalitesinde yada iphone kalitesinde bir ürün yapmayacak.. marka olma yolunda işe başlayan bir firmanın öncelikle ucuz ürün yapıp piyasa kapma çabası inanılmaz bir stratejik bir hatadır. o yüzden genelde bu hatayı yapmazlar. bu bakımdan kimse dark, piranha vs gibi ürünleri alıp ondan samsung , iphone ,htc , lg kalitesi beklemezler zaten beklenmeside embesillik olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kimin ürettiği çok önemli değil?? çok ilginç geldi .. peki siz piranha telefon vs alın bir deneyin iphone dan kaliteli çıkar belki bizde alırız.. ne dersiniz? bir markanın kalitesini kabul ettirmesi 10 yıllar alıyor. ve birçok marka kalite peşinde değil ucuz maliyetle ortaya kullanılabilir yada çalışsında ne olursa olsun mantığıyla üretim yapıyor.

yani buradan şu anlaşılmalı örnek: piranha asla apple kalitesinde yada iphone kalitesinde bir ürün yapmayacak.. marka olma yolunda işe başlayan bir firmanın öncelikle ucuz ürün yapıp piyasa kapma çabası inanılmaz bir stratejik bir hatadır. o yüzden genelde bu hatayı yapmazlar. bu bakımdan kimse dark, piranha vs gibi ürünleri alıp ondan samsung , iphone ,htc , lg kalitesi beklemezler zaten beklenmeside embesillik olur.

iphone larda da kronık sorunlar olablıyor bkz yamulma vs nette vidoları goruyoruz.
    samsung u ele alalım cok satan bı marka ama 1 yıl ıcınde boya atması vs olabılıyor
    sımdı bu ıkı fıramnın urunlerı fıyat olarak ust sevıyede bılnırlık ve marka degerı olarakta ust sevıyede
    ama mazleme ve ıscılık bakımından bence bı motorola yada htc nın gerısınde
    kımın urettıgı onemlı deyılden kastım buydu eger yarın pıranhada yapablırse motorola yada htc ıle benzer malzeme ve ıscılık kalıtesınde urunler
    donanım ve fıyat makul olcude olursa almaktan cekınmem.memnun kaldıgımdada dıyer ınsanlarada onerırım (pıranha deyıseblır yarın gm olur zopo olur vs )
    ulkemızde donanım olarak bıse sunmadan nokanın cok satmasının sebebıde bu.nokıayı kımın urettıgı onemlımı foxconn vs kalıte nerdeyse deyısmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ByHpTeaM

quote:

Orijinalden alıntı: interestedintech33

Saf android olsaydı daha iyi olurdu sanki.

saf android berbat bu gm lerin en güzel özelliği kendi optimizasyonları

GM, androide optimizasyon yapıyor öyle mi :) Güldürmeyin.
  • ara yüzünde yapıyor
  • saf android dedin bende gm+optimize dedim yani sistemin özgün haline müdahale ediyor demedim burda ara yüzü anlatılıyor ve anlaşılıyor
  • kendi tasarımını yapamıyacak kadar aciz mi bu firma anlamıyorum resmen çakma telefon gibi gmye kuruş para vermem.
  • Çok eksik bilgi var forumda. Discovery diyorsak mesela, aslında Gionee markasının Elife E3 modeli bu alet ve Discovery üzerinde gelen Android, hani şu sizin "GM optimize etti" dediğiniz android , standart Gionee E3 modelindekinin modifiye halidir. Android zaten bi tane. 10 tane android yok. Orijinali Gionee bu aletin. "Donanım ve yazılım" dahil. Bizim Discovery'lerdeki android, Gionee'nin modifiye ettiği android. Bazı Çin'de işe yarayan aplikasyonlar çıkmış daha sade hali diyelim. Youtube'da iki tıkla bunu anlamak mümkün. Gionee Çin'de telefonuna ne güncelleme yapıyorsa, GM fason modeli için de kırpılmış halini yayınlıyor veriyor GM'ye onlar da alıp OTA'ya atıyor biz de indirip yüklüyoruz. Hatta Gionee bundan da önce MTK'dan yeni kernel bekliyor filan. Kısaca GM bildiğiniz aracılıktan başka hiç bir şey yapmıyor. Yazılımcı/developer kaş kişi çalışıyor GM'de bana biri söylesin ? Ya da var mı böyle bir çalışan şirkette ? Web sitelerini güncellemekten acizler ne android optimizasyonu. O optimizasyonların tamamı Gionee tarafından yapılıyor ve gümüş tepside geliyor.

Türk insanı olarak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak konusunda dünyada birinciyiz. Mesela kitkat niye gelmiyo diye GM'ye değil Gionee'ye kızması gerektiğini kimse bilmiyor :) Gionee son sürümü yayınladığında Discovery için de (eğer GM ile anlaşmalarında varsa, ki var ki telefon günelleniyo) yayınlayıp GM'ye gönderecek. Onlar da OTA'dan bütün discovery'lere çakacaklar. Olay bundan ibaret.

GM'yi abartmayın, gözünüzde büyütmetin. GM bir aracı kurum. Alıp satıyorlar hepsi bu. Asıl emek Gionee'nin ve MTK'nın. Ha ucuza alabiliyorsam GM'ın da emeğini göz ardı etmem, ama sanırım artık ucuza alamıcam, "elit" olma sevdaları yüzünden. Kendilerine boş şans.

EK: Dİscovery 2'yi araştırdım. Alcatel Idol X+ modelinin aynısı (Bu kez Gionee değil, ilginç). Telefon güzel. 800 TL diceklerse sahiden çok güzel çünkü Amerika satış fiyatı 400 dolar civarı. Alınabilir yani. Alın, çekinmeyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 31 Temmuz 2014; 3:36:44 >

• Arkadaşlar telefon Alcatel Idol X+ ise JBL kulaklıkla geliyor. Discovery 2'nin içinden de JBL kulaklık çıkacak mı?
  • Yahu arkadaşlar öyle yada böyle GM'nin oturupta telefon üretmediği açık açık ortada değil mi? Önemli olan bundan öte GM'nin bir şekilde bazı özelliklerde (satın alım imkanı daha iyi) telefonları Türkiye'de pazarlaması... Bu açıdan baktığımızda ben GM'yi kötülemek istemiyorum. Bakalım neler olacak. Henüz çamur atmak için erken bence. He evet pazarlanan telefonda farklı onada bir şey demiyoruz :D

• Yok hayır. Bu firmanın yaptığı bir seçim. Alcatel JBL koymuştur, GM onu koydurtmak zorunda değil pakedin içine. Zaten bu fiyata vereceklerse başka çaresi yok, daha ucuza mal etmek için bi sürü şey kırpmışlardır. Aslında benim endişem, iç aksamın "kamera, çipset, zart zurt", Idol X+'dan farklı, daha ucuz seçimler olması. Idol x+'la yan yana karşılaştırılabilse bu alet çok güzel olur, o zaman anlarız işte tam olarak ne satın alıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twilightened

Yok hayır. Bu firmanın yaptığı bir seçim. Alcatel JBL koymuştur, GM onu koydurtmak zorunda değil pakedin içine. Zaten bu fiyata vereceklerse başka çaresi yok, daha ucuza mal etmek için bi sürü şey kırpmışlardır. Aslında benim endişem, iç aksamın "kamera, çipset, zart zurt", Idol X+'dan farklı, daha ucuz seçimler olması. Idol x+'la yan yana karşılaştırılabilse bu alet çok güzel olur, o zaman anlarız işte tam olarak ne satın alıyoruz.

İncelemelwr var hocam arka kamera ayni on kamera daha iyi ekran tipatip ayni malzeme kalitesi vs ayni ses cipi ayni ektanin korumasi olan ggw vardi ifol x+da bunda gg3 var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: twilightened

Yok hayır. Bu firmanın yaptığı bir seçim. Alcatel JBL koymuştur, GM onu koydurtmak zorunda değil pakedin içine. Zaten bu fiyata vereceklerse başka çaresi yok, daha ucuza mal etmek için bi sürü şey kırpmışlardır. Aslında benim endişem, iç aksamın "kamera, çipset, zart zurt", Idol X+'dan farklı, daha ucuz seçimler olması. Idol x+'la yan yana karşılaştırılabilse bu alet çok güzel olur, o zaman anlarız işte tam olarak ne satın alıyoruz.

Haklısınız hocam, Idol X+ ile kafa kafaya içeriğe sahipse yukarıdaki eleştrilerin bir çoğu yersiz kalıyor. Umarım beklediğimiz cinsten bir cihaz çıkar. Çünkü açıkçası bu cihazı elimde tutup nedir ne değildir görmek istiyorum.
  • http://www.phonearena.com/reviews/Alcatel-OneTouch-Idol-X-Review_id3664

Testlere bakılınca 8 çekirdeğin aslında gereksiz bir şey olduğu ortaya çıkıyor. LG G2 bile daha hızlı gözüküyor bu aletten. Aynı bilgisayar piyasasında olduğu gibi, isterseniz 100 tane çekirdek koyun, programcıları o çekirdekleri kullanmadıkları sürece bi işe yaramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 31 Temmuz 2014; 12:39:15 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.