Şimdi Ara

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.535
Cevap
4
Favori
140.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Telefon Hakkında Bazı Sorularım Var...Yanıtlayan Arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler...

-Telefonda Mesela Vodafone Hattımdan Birini Ararken O Anda Bir Başkası Turkcell Hattımı Aradığında Meşgulmu Çalıyor,Kapalımı,Yoksa Bekletiyormu?
    -Pil Aktif Kullanımda Ne Kadar Gidiyor?
    -Bluetooth Kulaklık Desteği Varmı?
    -Çift Sim Kart Desteği Nasıl Samsunglarda Sim'i Seçiyorsun Arama Yapıyorsun veya Mesaj Atıyorsun Buna Benzer Birşeymi?
    -Rehbere Kişi Kaydederken Ünvan,E-Mail,Adres,Doğum Günü Gibi Bilgiler Eklenebiliyormu?
    -Kişiye Özel Zil Sesi,Resim Atanabiliyormu?
    -İpod Touch 1G Kullanmış Biri Olarak Dokunmatik Ekranın Hassasiyeti Nasıl?
    -Müzik Kalitesi Ses Seviyesi Nasıl?
    -Telefonun Eksi Yönleri ve Şuda Olsa Daha İyi Olurmuş Dediğiniz Tarafları Nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erolbey

Merhaba Arkadaşlar.....

Bugün itibari ile ben de Teknosa'dan DSTL1 telefonu aldım...Sağolsun Teknosa'daki arkadaş yardımcı olup orada güncellemeyi yaptırdım 1.6 Donut yazılımına yükselttim.
    İlk kez dokunmatik telefon kullandığımdan telefona alışmaya çalışıyorum..İşletim sistemi olan Android gerçekten çok güzel..Evden wifi ile internete bağlanıp biraz telefonda internette dolaştım..Forumu bile telefon üzerinden okuyup inceledim (görmemişin wifili telefonu olunca böyle oluyor galiba)...neyse internetde gezinmek beklediğimden çok hızlı ve gayet başarılı idi.Facebook a girip arkadaşların paylaştıkları fotoğrafları da gayet hızlı ve başarılı şekilde açıldı. Bu arada sormak istediğim wifi aç dedim, benim modemi gördü şifreyi girdim ve bağlandım,ben şimdi wifi den girmiş oluyorum değilmi yani EDGE den bağlanıp sonradan telefon faturası şişmesin.İnternete Edge den mi? yok sa wifi den mi bağlandığımı nereden anlayabilirim.?..

- Bir de internet de youtube yada normal sitelerdeki video ları izleyebilirmiyim...izleniyorsa bunun için neler yapmam gerekiyor?..

- Asıl canımı sıkan ,belki de geri vermeme neden olacak durum ise, malesef telefon görüşmelerinde sesler hep cızırtılı yani gerçekten kötü ve çok rahatsız edici..Şimdi bu sizlerde de böylemi yani genel bir sıkıntımı yoksa benim telefonda olan bir durum mu?..Yarın teknosaya gidip soracağım ve başka telefonda da deneyeceğim. Aynı durum onlarda da varsa telefonu geri verip başka bir telefon bakmam gerekecek.Benim için işim gereği çift hatlı şart olduğu için,bu telefonu geri vermek zor olacak ama, gerçekten telefon konuşmasındaki karşı tarafın sesleri çok rahatsız edici.
    Bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmı...yada çözümü varsa bilgilendirirseniz sevinirim....
    Şimdiden çok teşekkürler...Bana acil bilgi verebilirseniz yarın ona göre geri iade edeceğim...

Arkadaşım sorularına cevap vermeye çalışayım:

Öncelikle şunu belirteyim, bu tarz cihazlar genel itibariyle internetle uyumlu çalışabilmek için tasarlanmış cihazlardır. İnternete bağlanma sıralaması ki eğer sen cihazındaki veri iletişimini kapatmadıysan şu şekilde, 1. Wi-Fi, 2. EDGE, 3. GPRS. Şeklindedir. Peki neye bağlandığımı nasıl anlayacağım dersem, ekranın en üstünde yer alan bildirimler barında SIM1 ve SIM2 sinyallerinin yanında bulunduğun yere göre E yada G harfi gözükür. E EDGE, G de GPRS i tanımlar. Wi-Fi da ise küçükten büyüğe doğru giden beyaz yarım halkalar vardır. Bu şekilde bağlantılarını ayarlayabilirsin.

Bu arada General Mobile'ın yeni yazılımda yapmış olduğu güzel bir ekleme var, istersen devamlı bir iletişim halinde olan EDGE yada GPRS bağlantısını kapatabiliyorsun. Bunun için Ayarlar -> Kablosuz Bağlan. Kont. ->Mobil Ağlar -> Veri Bağlantısı. Burdan SIM1 ve SIM2 için bağlantıları isteğine göre kapatıp açabiliyorsun. Bu arada benden sana bir tavsiye eğer internet paketi almamışsan bu bağlantıyı kapalı tutman daha mantıklı olacaktır.

Diğer soruna gelince görüşme sırasında sesler oldukça net ve parlak, telefonu yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ama bahsettiğin şikayeti 1 kere bile yaşamadım. İstersen cihazını değiştir.

Birde sana en son bir tavsiye; yukarıda paylaşılan Android marketli yazılımı yüklemeni şiddetle tavsiye ederim, cihaz şu anda tadından yenmez halde

• quote:

Orijinalden alıntı: GaMeLeCtROniCa

Merhaba Arkadaşlar Telefon Hakkında Bazı Sorularım Var...Yanıtlayan Arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler...

-Telefonda Mesela Vodafone Hattımdan Birini Ararken O Anda Bir Başkası Turkcell Hattımı Aradığında Meşgulmu Çalıyor,Kapalımı,Yoksa Bekletiyormu?
    -Çift Sim Kart Desteği Nasıl Samsunglarda Sim'i Seçiyorsun Arama Yapıyorsun veya Mesaj Atıyorsun Buna Benzer Birşeymi?
    -Rehbere Kişi Kaydederken Ünvan,E-Mail,Adres,Doğum Günü Gibi Bilgiler Eklenebiliyormu?
    -Telefonun Eksi Yönleri ve Şuda Olsa Daha İyi Olurmuş Dediğiniz Tarafları Nedir?

Arkadaşım sorularına cevap vermeye çalışayım:

Evet, konuşmalar arasında geçiş yapabiliyorsun. Cihazda 2 yerine 3 tane işlemci kullanılmış. Birisi 624Mhz'lik ana işlemci diğerleri SIM1 ve SIM2 için ayrı ayrı atanmış işlemciler. Geçende çift sim kart olayını biraz abarttım galiba, hatta hiçbir çift sim kartlı cihazda bu özelliğin olduğunuda sanmıyorum. Şöyleki SIM1 den konuşma yaparken bu görüşmeyi bekletip SIM2 den başkasını arıyorum, SIM2 ile görüşmeye başladıktan sonra SIM2'yi bekletip tekrar SIM1 geçiş yaptıktan sonra tekrar SIM2 ye geçiyorum. Anlatırken bile ne kadar karışık olduğu ortada. Tek söyliyebileceğim şey General Mobile çift sim kart teknolojisinde 1 numara Bu cihazla iki telefonun yapabildiği tüm işlemleri tek telefonla yapar hale geliyorsun, üstelik Android işletim sistemiyle

PDA tarzı telefonlarda ortalama pil tüketimi 2 gün civarıdır. DSTL1 de çift sim kartlı olmasına rağmen hemen hemen bu süreyi yakalıyor. Benim pilim ortalama 2-2.5 gün gidiyor, pilim bittiğinde de kutunun içinden çıkan yedek pili takıyorum yani ortalama 5 gün kullanıyorum cihazı.

Var

Piyasada bulunan tüm çift sim kartlı cihazlara bakıldığında çift sim kart kullanımı en basit cihaz bence. (Farklı modellerde çift sim kartlı cihaz kullandığım için bu konuyu iyi biliyorum). Çift sim kart kullanımı şu şekilde çalışıyor. SIM1 arama, SIM2 arama için atanmış 2 tane ayrı tuş mevcut, istediğin gibi bu tuşlara basıp numarayı arayabilir, SIM1 ve SIM2 için ayrı ayrı çağrılarını görebilirsin. Eğerki dokunmatik ekranı kullanmak istersende numarayı yazdıktan sonra bu numaraya seçmen yeterli SIM1 Arama, SIM2 arama seçeneklerinden birini seçiyorsun. Mesaj konusuna gelince mesaj metninin yanında SIM1, SIM2 olmak üzere 2 ayrı button var göndermek istediğin hatta tıklaman yeterli.

Ünvan, E-mail, Adres bilgileri, sohbet adresleri, kişiye özel zil sesi gibi bilgiler için yer var, doğum gününü notlar kısmına ekleyebilirsin.

Evet

Dokunmatik ekran hassasiyeti yeni yazılım oldukça iyi hale geldi. Cihazın içinde kalemi olmasına rağmen, kalemi bir kere bile kullanmadım diyebilirim. Tabi I-phone kadar olmasada sorun yaşayacağını zannetmiyorum.

Oldukça iyi, özellikle kutunun içinde çıkan kulaklık çık kaliteli, daha önceden kullandığım Sony marka kullaklığım vardı, artık onu kullanmıyorum GM'in kendi kullaklığı bana ses olarak daha galiteli geldi.

Forumdaki genel yorumlara bakabilirsin. Benim tek eksik olarak gördüğüm şey, cihazda Android Market olmamasıydı, ancak bunun nedeni Google mış Türkiyedeki hiçbir Android cihazda Android market yer almıyor, buna Samsung ve HTC de dahil. Ancak geçenlerde sağolsun bir arkadaş yurt dışı bir forumdan Android marketli yazılımı bulmuş onu paylaştı forumda, ben şu anda bu yazılımı kullanıyorum, cihazda şu an için eksik bulduğum bir yön kalmadı.

• Acemi Arkadaslar icin Yeni UPDATE lerin linkileri..

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!!

ANDROID MARKET' li 1.6 DONUT
    http://rapid share.com/files/320773041/update.rar.html
    http://www.4shared.com/file/173334539/e2df1172/update.html

ANDROID GM ORJINAL 1.6 DONUT
    http://rapid share.com/files/320776635/update.rar.html
    http://www.4shared.com/file/173333059/2f994ca6/update.html

Not : update.rar dosyasini içinden çıkan "update" klasorunu direk hafıza kartına atıp herhangi bir degisik yapmadan alttaki yonergeleri uygulayın.

Yazılım Versiyon Kontrolünü Nasıl Yapılır?
    Yazılım versiyonunu aşağıdaki prosedürü takip ederek kontrol edebilirsiniz
    Ayarlar -> Telefon Hakkında -> Kurulum Numarası

Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır:
    Eğer cihazınıza ilk defa yazılım güncellemesi yapacaksanız, cihazınızı ayarların içinde yer alan SD kart ve telefon hafızası bölümünden fabrika verilerine sıfırlayın.

SD Kartınızın içinde daha önceden oluşturulmuş bir "update" klasörü var ise bu klasörü silin. İndirmiş olduğunuz zipli dosyayı açtıktan sonra, "update" isimli klasörü SD kartınızın içine koyun.

1- Recovery dosyasını güncelleyin.
    • Telefonu açın.
    • Bir kaç dakika bekleyin
    • /sdcard/update/recovery.img dosyasının silinmiş olması recovery dosyasının düzgün bir şekilde yüklendiğini gösterir

2- Telefonunuzun kapalı olduğundan emin olun ve yazılım güncelleme moduna geçmek için SIM2 Arama / Ana sayfa tuşuna ile Açma/ Kapama, Sonlandırma Tuşuna aynı anda basın. Ekranda beliren seçenekler için aşağıdaki yönergeleri takip edin:
    • Hafıza kartındaki update klasörünün bulunması için SIM2 Arama/Ana sayfa tuşuna, hemen ardından yazılımı yüklemek için SIM2 Arama/Ana sayfa tuşuna tekrar basınız
    • Yazılım yüklemesi bittikten hemen sonra cihazı açmak için Açma/ Kapama, Sonlandırma Tuşuna basın.

Not: Yazılım güncelleme sırasında daha önceden kaydedilmiş kişisel verileriniz (kontaklar, mesajlar, daha önceden yüklenmiş yazılımlar,vb.) silinecektir. Bu yüzden yazılımı güncellemeden önce lütfen verilerini yedekleyiniz

Not: Rapid e alternatif link eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 18 Aralık 2009; 9:30:12 >

• mkprl arkadaşım öncelikle ilgilendiğin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim....
    Evet ben de telefonu çok sevdim fakat sadece dediğim gibi konuşma esnasındaki seslerin cızırtılı olması gerçekten çok rahatsız ediciydi..
    Sizde böyle bir sorun yoksa telefonu değiştireceğim umarım aldığım telefonda da böyle bir sorun olmaz.çünkü gerçekten işletim sistemi olarak da harika bir telefon..(Bu arada resim ve bilhassa video çekim vasat keşke onun üzerinde de biraz dursalarmış..neyse çok önemli değil..)

Bir de son bir şey soracağım bu Android marketli yazılı nereden ve nasıl yükleyebileciğim konusunda detaylı anlatabilirmisin..?
    Çok teşekkür ederim.(telefonu değiştirdiğimde sonucu buraya yazarım)...
  • Teşekkürler @cryptdlg. Bu iyi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eway -- 15 Aralık 2009; 9:50:58 >
  • Arkadaşlar ben telefonu alırken 1.6 sürümüne güncelledim..Şimdi marketi yüklemek istesem tekrar hafıza kartından updte klasörünü silmem gerekiyormu?..yukarıda yazılana göre marketli 1.6 android varmış.. hafıza kartındaki 1.6 yüklü bu update klasörünü silip 1.6 marketli update klasörünü mü yükleyeceğim?...
  • quote:

Arkadaşlar ben telefonu alırken 1.6 sürümüne güncelledim..Şimdi marketi yüklemek istesem tekrar hafıza kartından updte klasörünü silmem gerekiyormu?..yukarıda yazılana göre marketli 1.6 android varmış.. hafıza kartındaki 1.6 yüklü bu update klasörünü silip 1.6 marketli update klasörünü mü yükleyeceğim?...

Yukardaki yonlendirmeleri asama asama yaparsan problem olmayacaktir.
  • Arkadaşlar bende 1.6 orijinal update yüklü idi. Marketli versiyonu yüklemek istiyorum, sdcard'a attım update klasörünü ama recovery.img dosyası silinmiyor. Recovery dosyasını güncellemiyo, yine de yüklemelimiyim acaba. 1.5'ten 1.6'ya geçerken silmişti. Acaba bu halde silinmesini beklemeye gerek yokmu, sizde de böyle mi olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eway

Arkadaşlar bende 1.6 orijinal update yüklü idi. Marketli versiyonu yüklemek istiyorum, sdcard'a attım update klasörünü ama recovery.img dosyası silinmiyor. Recovery dosyasını güncellemiyo, yine de yüklemelimiyim acaba. 1.5'ten 1.6'ya geçerken silmişti. Acaba bu halde silinmesini beklemeye gerek yokmu, sizde de böyle mi olmuştu.

İkiside Android 1.6 olduğundan Marketli yazılımı yüklerken recovery.img dosyası ikinci kez silinmez, daha önceden yapmış olduğun recovery.img dosyası yüklemesi yeterlidir. Bu yüzden General Mobile web sayfasından indirilen orjinal Android 1.6 yazılımı yüklendiyse, recovery dosyasının yüklemeden direk yazılımı yüklemeye geçebilirsin.

• Evet arkadaşlar bugün itibari ile telefonu teknosadan birebir değiştirdim...Orda 1-2 konuşma yaparak konuşma seslerinde cızırtı olup olmadığına baktım..temiz duyuluyordu..yanlız işe geldikten sonra bazı konuşmalarda yine hafif cızırtılı oldu canım sıkıldı... birde telefon çaldığında çalan ilk müzik takılma yapar gibi ses çıkarıyor...off yaaa ben şimdi bu telefonu iade edeyimmi ne dersiniz?...(işletim sistemi için bu telefonu çok sevmiştim..) şimdi ben yeni çıkacak android işlemcili bir modeli mi bekleyeyim?...
  • quote:

mkprl arkadaşım öncelikle ilgilendiğin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim....
    Evet ben de telefonu çok sevdim fakat sadece dediğim gibi konuşma esnasındaki seslerin cızırtılı olması gerçekten çok rahatsız ediciydi..
    Sizde böyle bir sorun yoksa telefonu değiştireceğim umarım aldığım telefonda da böyle bir sorun olmaz.çünkü gerçekten işletim sistemi olarak da harika bir telefon..(Bu arada resim ve bilhassa video çekim vasat keşke onun üzerinde de biraz dursalarmış..neyse çok önemli değil..)

Bir de son bir şey soracağım bu Android marketli yazılı nereden ve nasıl yükleyebileciğim konusunda detaylı anlatabilirmisin..?
    Çok teşekkür ederim.(telefonu değiştirdiğimde sonucu buraya yazarım)...

Kamera çekim kalitesine kötü demişsin ama ben buna katılmıyorum, kamera düğmesi normalde 2 kademeli olarak çalışıyor ilki odaklanmak için, ikincisi kademe ise fotoğrafı çekmek için, resim çekerken şuna dikkat et, ekranda beliren mavi çerçeve yeşil döndüğünde resmi çek, eğer kırmızadayken resmi çekersen çektiğin resim kaliteli olmayacaktır. Bu arada kamera objektiğini temizlemeyi unutma, bazen parmakların objektiğe değmesinden dolayı pisleniyor doğal olarakta cihaz bulanık resim çekiyor.

Video olayına gelince video kayıt çözünürlüğü biraz düşük, ancak bu cihazla alakalı değil android işletim sistemi ile alakalı, yanılmıyorsam Android şu anda 352*288 çözünürlüğü destekliyor

• General Mobile DSTL1 ile çekilmiş birkaç fotoğraf:

Buda gece çekimi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkprl -- 15 Aralık 2009; 17:15:58 >
  • Merhaba arkadaslar ben teknosadan bu cihazi almak istiyorum. Fakat forumda yazan bir kac yorum aklima takildi? teknosadaki satilan dstl1 ler kullanilmiz ve tamir edilmis sekildemi? eger hepsi degil ama arada bir bu sekilde cikiyorsa bunu nasil anlayabilirim? 3. olarak da aldiktan sonra cesitli arzilanma durumlarinda ne sekilde iade ve degisim yapilmakta?

bilgilerinizi benimle paylasirsaniz cok sevinirim telefonu cok begendim cok heveslendim ama bu tip sorunlarlada karsilasabilicek olmak beni biraz cekingen kiliyor. vereceginiz cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.
  • Fotograf lar güzel daha güzel olanı yavru kangallar :)
  • Arkadaşlar ne yaptıysam windows 7 de usb sürücüsünü yükleyemedim..yani bilgisayardan telefonu göremiyorum....bu sorunumu çözüm söyleyebilecek var mı acaba?..teşekkürler..
  • churshad arkadaşım ben pendik-neomarin teknosadan aldım..ilk aldığım malesef harici kart arızalı olduğu için 2 saat sonra götürüp birebir değişim yapıp yenisini verdiler..2.aldığımda da konuşma seslerinde karşı tarafın sesleri cızırtılı geldiğinde 1 gün sonra yani bugün götürdüm ve orada onlarda denediler gördüler tekrar başka bir yeni kutu verip birebir değişim yaptılar..hatta orada yeni aldığım telefonla 1-2 görüşme yaptım yine cızırtı var mı diye ses temiz geliyordu fakat iş yerine gelince 1-2 konuşmada da cızırtılı olduğunu gördüm(yanlız hepsinde değil bazı konuşmalarda oldu)...birde şu usb kablosuyla windows 7 işletim sistemimdeki laptopa taktığımda sürcüsünü bir türlü kuramadı (usb sürücüsünü GM sitesinden indirdim) ve bilgisayardan malesef telefonu göremiyorum..anlayacağın canım biraz sıkıldı belki yarın götürüp iade edeceğim...Bu arada teknosada ki arkadaş sağolsun çok yardımcı oldu hem değişimlerde hemde orada bana 1.6 sürümünü de yükledi....telefonu dün almıştım..
    Şimdi teknosadaki telefonlar arızalı mı bilmiyorum ama bana verdikleri 3 yeni telefonun kutusunda da kapağındaki TSE 2 yıl garantili yapışkanlı kağıdını önümde yırtıp açtılar...
    Ben yarına kadar bakıp karar vereceğim belki telefonu iade ederim..ama dediğim gibi benimkinin sadece ses ile problemi vardı şansıma......
    Sonuç da telefon fiyatına göre çok güzel bilhassa Android işletim sisteminin olması,çift sim kart,wifi nin çok iyi çalışması ve ses yüzünden geri verebileceğim ihtimalinden dolayı bakmadığın bir çok güzel özallikleri....

• wireless ve edge problemlerini çözdüm yanlış update yapmışım teknik servisteki arkadaş ile tekrar update yaptık ve düzeldi daha önceki update de failed yapmıştı. sonrasında ise burada verilen 1.6 marketli linkten indirip android i tekrar kurdum. hiç bir problem yok ve google maps te çalışıyor. ip alamama veya edge problemi olan arkdaşlara tavsiyem 9. sayfadaki linkten marketli 1.6 versiyonu indirip kursunlar. tabi update öncesi fabrika ayarlarına dönsünler. (yedek alamayı unutmayın sd card hariç herşey gidiyor) bu arada update konsoluna girebilmek için ben sanki sim 2 , orta tuş ve kapama 3 tuşa aynı anda basılacak diye biliyordum ama sadece sim 2 ve kapama tuşu yeterli. Saygılar
  • arkadaşlar ben mesajlara giriyorum mesela geri tuşuyla çıkıyorum ama uygulama kapanmıyo ama ben girdiğim her uygulamayı mesajlar ayarlar telefon gibi kapatmak istiyorum bunu nasıl yapcaz??
  • tesekkur ederim Erol bey. Fiyatina gore cok iyi ozelliklere sahip bir telefon ama kucuk seyler migde bulandirir derler ya bu teknosa konusu canimi SIkIyor. hala emin diiilim alip alamamakta. Bide biraz agresif bir kisiligim var bi sorun cikarsa ve yok falan derlerse kotu seyler olabilir. Acikcasi o yuzden tam karar veremiorum. Sitede okudugum yorumlarin yuzde 90 i telefonu ilk aldiktan sonra bir sorun yasamis bende kalan yuzde 10 un icinde olabilecegimi dusunmuyorum sanirim bi kac hafta daha dusunucem. Birde bu telefon media markt yada electro world de satilmiyormu? bide erol bey biseyi merak ediyorum wireless kullanirken iphone da ki gibi parmak hareketleriyle sayfa yakinlastirila biliyormu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.