Şimdi Ara

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.535
Cevap
4
Favori
140.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bugün itibari ile 3.defa değiştirdiğim DSTL1 cihazımı teknosaya iade ettim...Şunu söylemek istiyorum GM bu telefon için kesinlikle sesle ilgili sorununu çözmeli diye düşünüyorum.Gerçekten işletim sistemi ile, çift sim kartlı olması ile(ki benim en çok ihtiyacım olan özellik), çeşitli özellikleriyle, yanında verdikleri ile, ve fiyatıyla çok güzel telefon.Fakat tahmin ediyorumki genel bir sorun olan, konuşma sırasındaki ses problemi yani temiz birşekilde karşı tarafın sesini duyamama ve telefon çalarken zil sesinin (veya müzik sesinin) bazen takılarak çalması.
    İşte bu sorun yüzünden istediğim bu telefonu alamadan geri iade etmek zorunda kaldım...( Teknosada 3 defa değişim yaptım.Her seferinde yeni bir kutu açıp verdiler ama hepsinde de aynı sorunu yaşadım.)

Sanırım Android işlemcili yeni ve sorunsuz telefonların çıkmasını bekleyeceğim....
    Bu telefonu alamayı düşünen arkadaşlar gerçekten fiyatına göre çok iyi telefon fakat benim yaşadıklarım belki sizlerde olmayabilir.Ben sadece sizlerle bu telefon ile ilgili yaşadıklarımı paylaşmak istedim...

Bu arada telefonun wifi ile internete bağlanması konusunda hiç sorun yaşamadım. gayet güzel hem işte hemde evde bağlanabildim ve de hızlıydı..

Tekrar burada telefon ile bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara saygı ve teşekkürlerimi sunarım..

• BENDE BU TELEFONU ALMAK İÇİN DÜŞÜNÜYORUM. BÜTÜN FORUMU OKUDUM NEREDEYSE! BİR İKİ SORU SORMAK İSTEDİM.
    1- İNTERNETE Wİ-Fİ İLE BAĞLANDIĞINIZDA FACEBOOK VB. SİTELERDEN VİDEO İZLEME VE İNDİRME OLANAĞI VAR MI?
    2- BAZI ARKADAŞLAR YENİ SÜRÜM YÜKLEMİŞLER ( MARKET VERSİYONLU), BU SÜRÜMDE TÜRKÇE Mİ?
    3- TELEFONDAN DİVX İZLEYEBİLİYORMUYUZ?
    4-GOOGLE MAPS CİHAZDA YÜKLÜ MÜ? YÜKLEME ŞANSIMIZ VAR MI?

TEŞEKKÜRLER.
  • Herkese merhabalar arkadaşlar, yukarıdaki fotoğraflar gerçekten GENERAL MOBİL DSTL1 ile çekilmişse (fotoğraf ayrıntısında kamera:domingo yazıyo, acaba bu hafıza kartının ismimi) çok güzel kamerası varmış. telefondaki hataların zamanla düzeltilmesi ve yeni yazılımlarla sorunsuzca kullanılmasına emin olduğumuzda alırız inşallah...
  • general mobile 2 kere kullandım ilkinde bilinçsizdim fb1907 special aldım ilk çıktıgında daha sonra aynı tarzda bi telefon hediye geldi g333 ikisi de çok sorun yarattı.General mobile düşünen arkadaşlar 2 kere düşünsünler.Hee servisleri çok ilgili ona birşey demiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frenist

BENDE BU TELEFONU ALMAK İÇİN DÜŞÜNÜYORUM. BÜTÜN FORUMU OKUDUM NEREDEYSE! BİR İKİ SORU SORMAK İSTEDİM.
    1- İNTERNETE Wİ-Fİ İLE BAĞLANDIĞINIZDA FACEBOOK VB. SİTELERDEN VİDEO İZLEME VE İNDİRME OLANAĞI VAR MI?
    2- BAZI ARKADAŞLAR YENİ SÜRÜM YÜKLEMİŞLER ( MARKET VERSİYONLU), BU SÜRÜMDE TÜRKÇE Mİ?

TEŞEKKÜRLER.

1-Flash destegi henuz yok android te. mpg leri oynatiyor diye biliyorum. Flash destegi 2010 ilk ceyrekte adobe tarafindan android e gelecekmis oyle diyorlar.
    2- Marketli versiyonda turkce. Programlarla eklenen ekstra ayarlar ingilizce oluyor oda normal birsey.
    3- Malesef linux tabanli bir isletim sistemi oldugu icin android, divx te lisansli oldugu icin boyle birseyin olmasi yasal yollarla imkansiz gibi bisey, Haa parayi bastirip GM alir divx lisansini ekler orjinal yazilima o ayri tabi LG nin android tabali telefonunda var misal. İleriye dogru 3. parti yazilimlarla bu is gelebilir.
    4- Google Maps Marketli yazilim ile geliyor. Wifi den baglandiginda yerini asagi yukari (1-2 mahalle sapmayla) gosteriyor sana.

quote:

Orijinalden alıntı: alican60

Herkese merhabalar arkadaşlar, yukarıdaki fotoğraflar gerçekten GENERAL MOBİL DSTL1 ile çekilmişse (fotoğraf ayrıntısında kamera:domingo yazıyo, acaba bu hafıza kartının ismimi) çok güzel kamerası varmış. telefondaki hataların zamanla düzeltilmesi ve yeni yazılımlarla sorunsuzca kullanılmasına emin olduğumuzda alırız inşallah...

Ayni sekilde benim cektimlerindede ayni sekilde yaziyor Domingo 5M diye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 17 Aralık 2009; 10:49:56 >

• quote:

BENDE BU TELEFONU ALMAK İÇİN DÜŞÜNÜYORUM. BÜTÜN FORUMU OKUDUM NEREDEYSE! BİR İKİ SORU SORMAK İSTEDİM.

TEŞEKKÜRLER.

1. soruna cryptdlg arkadaşımızın söylediklerine ek olarak şunu belirtmek istiyorum. Eğer marketli yazılımı yüklersen içinde youtube uygulaması ile birlikte geliyor. (Gerçi General Mobile'ın internet sitesindeki orjinal yazılımıda youtube uygulamasını kurup çalıştırabilirsin, ama marketli yazılımda herşey elinin altında) Ben buradan youtube taki tüm videoları izleyebiliyorum, bunun için maalesef youtube türkiyede kapalığı olduğu için dns ayarlarını yapman gerek. Bu arada cryptdlg arkadaşımızın dediği gibi Adobe firmasının yapmış olduğu açıklamaya göre 2010'nun 2. yarısında Android cihazlara falsh desteği gelecekmiş, üstelik flash'ın en üst sürümü olacakmış bu. Android çok hızlı bir şekilde gelişiyor, 1-2 sene içinde heryerde Androidli cihazlar olacak, hele birde Google 2010 yılında kendi Android cihazını piyasaya sürdüğünde o zaman görün siz Android'i, Iphone'un nesamesi okunmayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ozhan.gul

allah rızası için yardımcı olun.dstl1 telefonu alalı 2 saat oldu ve şu problemle karşı karşıyayım galeriye kameraya giremiyorum.girmeye çalıştığımda ekranda şu yazı çıkıyor.ÜZGÜNÜZ! Kamera uygulaması(com.android.camera işlemi)beklenmedik biçimde durdu.Lütfen yeniden deneyin.

BİLEN VARSA BU SORUNU LÜTFEN CEVAPLASIN,NE OLURSUNUZ YARDIM EDİN :(

Aynı sorun bendede var ya telefonu aldığım gün hemen netden güncellemesini yapmış olmama rağmen ne resimlere bakabiliyorum (duvar kağıtları değil) nede kamerayı çalıştırabiliyorum. Bu hata çıkıyo. Lütfen biri akıl versin napmam lazım arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: akndigital

Arkadaşlar telefonumun sağ üst (Geri) tuşuna bastığımda kasadan çık çık diye ses geliyor ve içeri gidiyor kasa. Birde bugün telefonumu tam dolu olarak şarjdan öğlen saat 13.00 gibi çıkardım. 17.30 gibi 34 dakikalık telefon görüşmem oldu ki telefonu aldığım dan beri en uzun telefon görüşmemdi. Telefonda kendi konuştuğumu duyuyorum.Dedim belki hattandır ama diğer Vodafone hattımdada sesler ara ara kesiliyor ve çok az çızırtı geliyor. ve şuanda şarjım tek çizgi olarak gösteriyor şarjdan çıkardığım dan beri 4 tane mesaj aldım 2 tane mesaj attım ve 34 dakikalık telefon görüşmesi başka hiçbirşey yok Wifi açık değil Bluetooth açık değil parlaklık en düşük seviye ve telefonu aldığım ilk gün bataryaları boşaldıktan sonra 12 saat süre ile hiç kullanmadan şarj ettim ama neden böyle anlayamadım.

Bugün teknosaya götürdüm ve servise verip telefon değişikliği veya para iadesi olacağını söylediler bende telefonum serviste iken benim mağduruyetim ne olacak dediğimde hiçbirşekilde yardımcı olamadılar ve cuma günü servise vereceğim. Bakalım sonuç ne olacak gerekli bildirimleri yazarım.

Yeni yazılımı yükledikten sonra mı oldu bunlar?, bende ilk başta yazılımı yüklerken recovery dosyasını ilk olarak yüklemediğimden dolayı wi-fi ve pil tüketiminde problem çıkmıştı. Yazılımı tekrardan GM 'in web sayfasında anlattığı gibi yükledikten sonra tüm problemler ortadan kalktı. Belki senin sorununun nedeni bu olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: cybercup

quote:

allah rızası için yardımcı olun.dstl1 telefonu alalı 2 saat oldu ve şu problemle karşı karşıyayım galeriye kameraya giremiyorum.girmeye çalıştığımda ekranda şu yazı çıkıyor.ÜZGÜNÜZ! Kamera uygulaması(com.android.camera işlemi)beklenmedik biçimde durdu.Lütfen yeniden deneyin.

Aynı sorun bendede var ya telefonu aldığım gün hemen netden güncellemesini yapmış olmama rağmen ne resimlere bakabiliyorum (duvar kağıtları değil) nede kamerayı çalıştırabiliyorum. Bu hata çıkıyo. Lütfen biri akıl versin napmam lazım arkadaşlar

Telefonu açıp kapa birde ondan sonra dene kamerayı açmayı, olmadı şu marketli yazılımı yükle birde öyle dene bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: mkprl

quote:

quote:

Telefonu açıp kapa birde ondan sonra dene kamerayı açmayı, olmadı şu marketli yazılımı yükle birde öyle dene bakalım

kapadım açtım ama olmadı. General mobile'ın sitesine giriyim dedi orasıda açılmıyo sahibinden.com açılıyo ne alakaysa

• VALLA BEN KARARSIZ KALDIM ÇOK FENA HALDE! BU TELEFON ALINIR MI YOKSA ALINMAZ MI?
  • 1- Recovery dosyasını güncelleyin.
    • Telefonu açın.
    • Bir kaç dakika bekleyin
    • /sdcard/update/recovery.img dosyasının silinmiş olması recovery dosyasının düzgün bir şekilde yüklendiğini gösterir

Ben bu kısmı anlamadım ya. Update klasörünü sildim yenisini attım. Telefonu açtım. /sdcard/update/recovery.img diye bi uyarımı çıkması lazım ? bekledim çıkmadı öyle bi yazı
  • Android ten güzel bir uygulama daha:

Uygulamayı indirme linki:

ht tp://r apidshare.com/files/322021624/Wapedia_1.5.3.apk.html

Wapedia Mobil Wiki

İnternetin en büyük ve özgür ansiklopedisi olan wikipedia’nın zengin içeriğine android cihazlarımızdan da erişebiliriz.Hızlı ve kolay kullanımı tescilli bir android uygulaması olan wapedia 3 milyon makaleye ve diğer pek çok wikilere erişmenizi sağlar. Wapedia’nın yeni sürümü android 1.6 Donut versiyonuylada kullanılabilir.

Wapedia , android market verilerine göre 19 Eylül itibariyle 100.000 indirilme sayısına ulaşmıştır.Çoklu dil desteğide mevcut.

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!!

Android Türkiye den alıntıdır.

• kendim baktım şimdi sdcard/update içine recovery dosyası duruyo. Olmamışmı yani. Neyi yanlış yaptımı anlamadımki. O dosya kendiliğindenmi silinecekki ?
  • quote:

1- Recovery dosyasını güncelleyin.
    • Telefonu açın.
    • /sdcard/update/recovery.img dosyasının silinmiş olması recovery dosyasının düzgün bir şekilde yüklendiğini gösterir

Ben bu kısmı anlamadım ya. Update klasörünü sildim yenisini attım. Telefonu açtım. /sdcard/update/recovery.img diye bi uyarımı çıkması lazım ? bekledim çıkmadı öyle bi yazı

Arkadaşım yazılım yükleme olayını madde madde anlatmaya çalışayım:

1. Öncelikle eğer cihazını ilk defa yazılım güncellemesi yapıyorsan, cihaza format atman gerekiyor. (Yalnız cihazını formatladığında kontakların mesajların vb bilgilerin otomatik olarak gidecektir. Bu yüzden aşağıda verdiğim programla bilgilerini yedekleme yapabilirsin.)

Mybackup yedekleme uygulaması:

h ttp://r apidshare.com/files/322028295/MyBackup.apk.html

Format işlemini şu şekilde yapabilirsin: Ayarlar-> SD kart ve telefon hafızası -> Fabrika verilerine sıfırla

2. General Mobile web sitesinden indirdiğin zip dosyayı indirdikten sonra bu dosyayı aç, update isimli klasörü hafıza kartının içine at (Not: Hafıza kartının içinde bir tane update klasörü olması lazım.)

3. Daha sonra telefonu aç 1-2 dakika bekle, dosya yöneticisinden update klasörünün içine bak recovery dosyası silinmiş mi? Eğer silinmişse bu işlem tamamdır. (Ancak bu bahsettiğim 1.5 yazılımından 1.6 yazılımına geçerken olan bir durum, yani 1.6 yazılımının üzerine tekrardan 1.6 yazılımını atmaya kalkarsan recovery dosyası silinmiyecektir.)

4. Telefonu kapat. Daha sonra SIM2 arama tuşu ile Açma kapama tuşuna 1-2 saniye basılı tutup çek, sarı fontlu yazıların olduğu yazılım yükleme ekranı gelecek, 1 kere SIM2 arama tuşuna bas, daha sonra tekrardan bu tuşa bas

5. Yazılım yüklenmeye başlayacak, yaklaşık 1 dakika sonra yazılım yüklenecektir, ekranda suc yazısı çıktıktan sonra açma kapama tuşu ile cihazı aç.

6. Ayarlar -> Telefon hakkında -> Derleme numarası -> r2544 yazıyorsa yazılım yüklenmiştir.

• quote:

VALLA BEN KARARSIZ KALDIM ÇOK FENA HALDE! BU TELEFON ALINIR MI YOKSA ALINMAZ MI?

Arkadaşım ben bu cihazı yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum, bazı arkadaşlarda sorun olmasına rağmen ben hiç bir sorunla karşılaşmadım, üstelik yeni gelen yazılımlarla özelliklede Android marketli yazılımla cihaz muhteşem oldu, bence bu fiyata kaçırılmayacak bir cihaz. Eğer sorun çıkarsada Teknosa değişim yapmak zorunda zaten, o yüzden sorun olacak bir durum yok bence. Ama bu tabiki benim fikrim sonuçta karar verecek olan sensin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkprl -- 17 Aralık 2009; 12:22:06 >
  • quote:

quote:

1- Recovery dosyasını güncelleyin.
    • Telefonu açın.

Arkadaşım yazılım yükleme olayını madde madde anlatmaya çalışayım:

1. Öncelikle eğer cihazını ilk defa yazılım güncellemesi yapıyorsan, cihaza format atman gerekiyor. (Yalnız cihazını formatladığında kontakların mesajların vb bilgilerin otomatik olarak gidecektir. Bu yüzden aşağıda verdiğim programla bilgilerini yedekleme yapabilirsin.)

Mybackup yedekleme uygulaması:

h ttp://r apidshare.com/files/322028295/MyBackup.apk.html

Format işlemini şu şekilde yapabilirsin: Ayarlar-> SD kart ve telefon hafızası -> Fabrika verilerine sıfırla

2. General Mobile web sitesinden indirdiğin zip dosyayı indirdikten sonra bu dosyayı aç, update isimli klasörü hafıza kartının içine at (Not: Hafıza kartının içinde bir tane update klasörü olması lazım.)

3. Daha sonra telefonu aç 1-2 dakika bekle, dosya yöneticisinden update klasörünün içine bak recovery dosyası silinmiş mi? Eğer silinmişse bu işlem tamamdır. (Ancak bu bahsettiğim 1.5 yazılımından 1.6 yazılımına geçerken olan bir durum, yani 1.6 yazılımının üzerine tekrardan 1.6 yazılımını atmaya kalkarsan recovery dosyası silinmiyecektir.)

4. Telefonu kapat. Daha sonra SIM2 arama tuşu ile Açma kapama tuşuna 1-2 saniye basılı tutup çek, sarı fontlu yazıların olduğu yazılım yükleme ekranı gelecek, 1 kere SIM2 arama tuşuna bas, daha sonra tekrardan bu tuşa bas

5. Yazılım yüklenmeye başlayacak, yaklaşık 1 dakika sonra yazılım yüklenecektir, ekranda suc yazısı çıktıktan sonra açma kapama tuşu ile cihazı aç.

6. Ayarlar -> Telefon hakkında -> Derleme numarası -> r2544 yazıyorsa yazılım yüklenmiştir.

dediklerinin hepsini yapıyorum fakar recovery silinmiyo. Donut vardı market yüklicem ama recovery duruyo hala. Napıcam ben şimdi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybercup -- 17 Aralık 2009; 12:23:08 >

• quote:

dediklerinin hepsini yapıyorum fakar recovery silinmiyo. Donut vardı market yüklicem ama recovery duruyo hala. Napıcam ben şimdi ?

General Mobile web sitesinde yer alan yazılımı yükledikten sonra, android marketli yazılımı yüklersen de recovery dosyası silinmiyor, o yüzden geri kalan maddeleri yapmaya devam edebilirsin.
  • quote:

quote:

General Mobile web sitesinde yer alan yazılımı yükledikten sonra, android marketli yazılımı yüklersen de recovery dosyası silinmiyor, o yüzden geri kalan maddeleri yapmaya devam edebilirsin.

peki telefonu ilk aldığımız 1.5 versiyonuna geri döndürme ihtimalimiz varmı acaba?
  • Writing boot.img
    Succ
    Copying system start
    Succ
    Formating DATA:
    Copying data start
    Succ

Recovery tools:
    HOME: Sd-card update
    CALL: Board test
    BACK: Factory reset
    POWER: Reboot system

en son çıkan mesajlar bunlar. Bitti dimi yeniden başlatıcam
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.