Şimdi Ara

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.535
Cevap
4
Favori
140.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Market versiyonu yükledim. Dokunmatik kalibrasyonunuda yaptım. "İşlemi şunu kullanarak tamamla" diye iki seçenekli bi menü çıktı hangisini seçmem gerekiyo arkadaşlar acil yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybercup

Market versiyonu yükledim. Dokunmatik kalibrasyonunuda yaptım. "İşlemi şunu kullanarak tamamla" diye iki seçenekli bi menü çıktı hangisini seçmem gerekiyo arkadaşlar acil yardım lütfen

herhangibirini seçebilirsin, bu seçimi yaptıktan sonra ekranda bir adroid robotu çıkacak onu tıkla, yalnız işleme devam edebilmen için gmail hesabın olması lazım, gmail hesabını girdikten sonra cihaz marketli bir şekilde hazır hale gelecektir.

Bu arada eski yazılımı ne olur ne olmaz diye saklamıştım, istersen onuda aşağıdaki linkten indirebilirsin

General Mobile DSTL1 Android 1.5 Cupcake yazılımı:

h ttp://r apidshare.com/files/322061100/Android_20090825_r1502_pr_gm_sleep_wakeup_patch.zip

• quote:

Orijinalden alıntı: mkprl

quote:

Market versiyonu yükledim. Dokunmatik kalibrasyonunuda yaptım. "İşlemi şunu kullanarak tamamla" diye iki seçenekli bi menü çıktı hangisini seçmem gerekiyo arkadaşlar acil yardım lütfen

herhangibirini seçebilirsin, bu seçimi yaptıktan sonra ekranda bir adroid robotu çıkacak onu tıkla, yalnız işleme devam edebilmen için gmail hesabın olması lazım, gmail hesabını girdikten sonra cihaz marketli bir şekilde hazır hale gelecektir.

Bu arada eski yazılımı ne olur ne olmaz diye saklamıştım, istersen onuda aşağıdaki linkten indirebilirsin

h ttp://r apidshare.com/files/322061100/Android_20090825_r1502_pr_gm_sleep_wakeup_patch.zip

eski sürümü bende nolur nolmaz diye sordum saolasın. Peki ben şimdi bu market yüklüyken 1.5 sürümünü yükleyebilirmiyim ? Öyle bi niyetim yok çok şükür ama nolur nolmaz :) he birde, bi arkadaşa daha güncelleme yapıcam. 1.5 var onda hiçbişi yüklemedi henüz. update klasörünü atıp (donut) başlattıktan sora recovery dosyası kendi başına silinmezse napmam gerek?

• quote:

quote:

quote:

eski sürümü bende nolur nolmaz diye sordum saolasın. Peki ben şimdi bu market yüklüyken 1.5 sürümünü yükleyebilirmiyim ? Öyle bi niyetim yok çok şükür ama nolur nolmaz :) he birde, bi arkadaşa daha güncelleme yapıcam. 1.5 var onda hiçbişi yüklemedi henüz. update klasörünü atıp (donut) başlattıktan sora recovery dosyası kendi başına silinmezse napmam gerek?

Peki ben şimdi bu market yüklüyken 1.5 sürümünü yükleyebilirmiyim ?
    - Yükleyebilirsin, ancak yüklemeden önce cihazı formatlaman gerekebilir

update klasörünü atıp (donut) başlattıktan sora recovery dosyası kendi başına silinmezse napmam gerek?
    -Recovery dosyasını yüklemeden önce cihazını formatlarsan böyle bir sorunla karşılaşmazsın

• Arkadaslar bu bahsettiginiz cizirti herkezin telefonunda varmi acaba? Birde dstl1 in ekran parlakligi nasil?
  • DSTL1 kullanan Sayın Arkadaşlar; benim acil merak ettiğim ve cevap aradığım bir konu var bu telefon için:

Teknosadan bu salı günü aldım telefonu. Telefon hem mp3 player programında hem de zil seslerinde genellikle parçanın ilk
    1 sn si içinde bir takılma sanki bir arabanın kalkışta zorlanması gibi bir hareket yapıyor ve bu esnada cızırtı da olabiliyor. Ben
    de hemen ertesi gün teknosaya geri gittim. Yeni ürün açtılar ama aynı sorun onda da vardı. Dedim bunların hepsi mi böyle,
    benim gibi başkaları da bu şikayetle geldi mi? Evet gelenler oldu birebir değişim yaptık gittiler bir daha da gelmediler dediler.
    Eğer hepsi böyle sorunluysa birebir değişimin ne anlamı var bu ürün kusurlu ürün kapsamına girer iade etmek istiyorum dedim.
    Ama o zaman %15 keseriz diyorlar fakat ben kabul etmedim. Ürün kusurlu bir ürün ise sizin kurallarınızın bir geçerliliği olmaz.
    Bildiğim kadarıyla tüketici kanununa göre parayı koşulsuz iade etmek zorundalar. Onlar ısrarla servis raporu tutar ona göre davranırız
    diyor ve bedel iadesine yanaşmıyorlar. Ben ise diğer yönleri itibariyle telefonu beğendiğim için bu müzik çalma olayındaki
    kusurunu şimdilik görmezden gelip 4 gün dolmadan ikinci gün içinde birebir değişim yaptırdım. Aslında ikinci üründe
    aynı sorunlu çıkınca üçüncü bir ürünü daha açacaklardı. Ama ben bu durumu komik buldum, sanki piyango meselesiymiş
    gibi bahtına ne çıkarsa sorunlu ya da sağlam. Bana hepsi aynı çıkacakmış gibi geldiği için üçüncü bir ürün daha açtırmayıp ikincisini
    aldım. (Şu an ne teknik servisle ne tüketici hakem heyetiyle uğraşmak istemiyorum...)

Şimdi bu noktada benim sorum size şu olacak: Bu telefonu alıpta kullanan arkadaşların hepsi bu müzik parçalarında ilk saniye
    içinde takılıp parazit yapma meselesiyle karşılaştılar mı? Yoksa bu sorun şu an satılan serilerin bazılarında mı var da hepsi bana mı denk geldi?
    Eğer bazıları sorunluysa yarın benim için 4. gün yani birebir değişim için son gün. Teknosaya gidip durumu anlatıp sağlam ürün buluncaya kadar
    yeni ürün açtırabilirim!

Lütfen bu müzik parçalarındaki ilk saniye içinde takılma ve parazit sorunu için yaşadığınız deneyimleri paylaşın...

Not: Acaba bu sorun yazılımsal bir yamayla giderilebilecek mi? Gençcell'den bilgisi olan varsa paylaşırsa seviniriz... 1.6 sürümü bu soruna çare olmadı...

Bu sorunu test etmek için şöyle yapabilirsiniz: SD kartınızdaki tüm parçaları listelediğinde tümünü çal deyip playerda sonraki parça
    butonu ile parçalar arasında geçiş yapıp parçaları çalmaya başladığı ilk saniye içindeki davranışını gözlemleyiniz. Parçaların müziğe
    direk giriş yapan parçalar olması özellikle önemli çünkü başında yarım ya da bir saniye gibi boşluk olan parçalarda bu olay
    gerçekleşmiyor sanırım...

Yazım çok uzadı ama ard arda mesaj yazmamak için keşfettiğim yeni bir şeyi paylaşmak istiyorum;
    Bu telefonun ses sisteminde şöyle bir sorun var: Bunu gözlemlemek için kulağınızı arkadaki hoparlöre dayayınız
    ve önden telefonun Menü (büyük yuvarlak tuş) tuşuna basınız (telefon uyku modunda değilken yani ekranda görüntü
    varken ve ekran kilitli değilken). Doğal olarak kulağınıza hoparlörün açılma sesi ve menü tuşunun çıss diye basma efekt
    sesi gelecektir. Ama olay bundan sonra başlıyor. Efekt bittikten sonra bile 2 3 saniye hoparlör açık kalıyor ve hissss diye
    arka plan gürültüsü devam ediyor... Bu bana hiç normal gelmedi... Benim yorumum bu telefonun hoparlörü süren ses
    devresinin tasarımında yada yazılımsal olarak kontrolünde bir sorun olabilir... Belki ilk bahsettiğim müzik sorunu da
    bundan kaynaklanıyordur...

Dediğim gibi arkadaşlar bu telefonla ilgili yaşadıklarınızı lütfen paylaşın bizimle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G_u_R_u -- 17 Aralık 2009; 23:50:22 >

• maşallah nede sorunlu cihazmış valla almayı düşüyordum ama bu sorunlardan sonra almam heralde nokia 5800 alırım heralde
    zaten dstl1 tek avantajı android olması gerisi fiyasko
  • süleyman_21 o kadar da değil. 5800 ın bir sürü problemi var. Onları sıralarsam ondanda vazgeçersin. Bir kere 5800 da yön tuşları yok. Bu çok büyük bir problem oluşturuyor. Her zaman ekrana dokunmak zorunda kalmana neden oluyor. Program bulma sorunu tam bir bela. Bulduğun programlarda signed olmadığı için sertifika sorunundan kurulamıyor. Telefona sertifika almak için çince öğrenip çin sitelerinde imei numaranı vererek alabiliyorsun. çinliler senin telefonun imei numarası ile yeni bir cihaz üretip Türkiyeye göndermeyecekleri ne malum? Bu da ayrı bir handikap. Daha başka bir sürü problemi var. bence ondan da vazgeç.
  • iyi de dstl kullananların bir çoğu konuşurken seste cızırtı var diyorlar
    kafam çok karışık açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum valla yardım ederseniz çok makbule geçer
  • konuşmada cızırtı bende olmuyor. Müzik çalarken ilk başlangıçta çok ince küçük bir cızırtı oluyor . Ama bunu sorun olarak görmüyorum. Bu da bence yazılımsal bir sorun gibi geliyor. Çünkü ilk versiyon yüklüyken o cızırtı daha fazlaydı. Güncellemeden sonra gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hicazi45 -- 18 Aralık 2009; 2:35:33 >
  • süleyman 21 nasıl bir telefon istiyorsun? telefondan beklentilerin ve fiyat aralığın ne kadar? biraz belirtirsen sana tavsiyede bulunabilirim.
  • aslında dstl1 tam istediğim model hem istediğim özellikler onda var
    ama kafam konuşurken cızırtı yapmasına takıldı
    bide bulunduğum ilde sadece teknosada var e zaten teknosa malum hep bozuk ürün satıyor
    bu yüzden dstl 1 de karamsarım
  • Ben sim 2 yi sadece gelen çağrılar için kullanıcam, arama yapmıycam,
    -SIM2yi aramalara kapatma özelliği varmı acaba?
    -Yada tüm aramaları SIM 1 den yap gibi bi özellik varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: süleyman_21

iyi de dstl kullananların bir çoğu konuşurken seste cızırtı var diyorlar
    kafam çok karışık açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum valla yardım ederseniz çok makbule geçer

Bende bu cızırtı olayını hiç rastlamadım, bazı arkadaşlar biraz fazla abartıyorlar, yani problem bulmak isterseniz nokia da samsung ta yüzlerce problem bulunur. Nokia 5800'ın bir dokunmatiğini test etmeni öneririm, daha sonrada DSTL1'in dokunmatiğini. İkiside resistive ekran olmasına rağmen farkı direk göreceğine eminim.
    Maalesef bizde marka takıntısı yüksek, markaya çok önem veriyoruz. Sana şöyle bir örnek vereyim,ilk çıktığında 1500-2000TL gibi fiyatlara çıkan ilk I-phone'da MMS özelliği ve Bluetooth özelliği yoktu. Yani düşünebiliyor musunuz bu kadar para verdiğiniz bir telefonda en temel 2 özellik bulunmuyor, buna ek olarak ilk I-phone 2G olarak çıktı, ha diyeceksiniz ki o zamanlar Amerikada İngilterede Almanyada vb ülkelerde 3G yokmuydu, tabikide vardı. Ve şu anda bile 2000TL gibi fiyata satılan I-phone 3GS Bluetooth'un çalışmadığını bizzat şahit oldum. Bu kadar temel diyeceğimiz özellikler eksikken bu kadar para verilip satın alınan telefona bir şey demiyoruz, ama fiyat/performans olarak bakıldığında şu anda piyasadaki en iyi telefon diyebileceğimiz telefonda bu kadar sorun bulmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi bu marka takıntısından kurtulmadığımız sürece pazarlamayı güzel bir şekilde yutturan firmaların kurbanı olmaya devam ederiz.

• öncelikle mrblar...
    Ben bu cihazı ilk tanıtımından beri takip ediyordum. 4 gözle satışa sunumunu bekliyordum. Sonunda piyasaya girdi dedim ve gittim aldım hayatımda kullandığım en sorunlu cihaz diyebilirim. Hoparlör cızırtısından tutunda kullandıkça dokunmatikten basmatik haline gelmesine kadar. Video müzik vb. takılmalarda cabası 20 gün önceye kadar kullandım. En sonunda öldü fiyatına sattımda kurtuldum. Bu arada tüm gerekli güncellemerini vb herşeyi son versiyon olarak kullanıordum. HTC tavsiye ederim g1 dahi bu cihazdan iyidir hiç yoktan sorunsuz kullanabiliyorsunuz....
  • quote:

maşallah nede sorunlu cihazmış valla almayı düşüyordum ama bu sorunlardan sonra almam heralde nokia 5800 alırım heralde
    zaten dstl1 tek avantajı android olması gerisi fiyasko

Arkadaşım eğer 5800 almayı düşünüyorsan aşağıdaki linkte belki yardımcı olabilir:

http://www.sikayet.name/index.php?q=node/3805
  • quote:

quote:

iyi de dstl kullananların bir çoğu konuşurken seste cızırtı var diyorlar

Bende bu cızırtı olayını hiç rastlamadım, bazı arkadaşlar biraz fazla abartıyorlar, yani problem bulmak isterseniz nokia da samsung ta yüzlerce problem bulunur. Nokia 5800'ın bir dokunmatiğini test etmeni öneririm, daha sonrada DSTL1'in dokunmatiğini. İkiside resistive ekran olmasına rağmen farkı direk göreceğine eminim.
    Maalesef bizde marka takıntısı yüksek, markaya çok önem veriyoruz. Sana şöyle bir örnek vereyim,ilk çıktığında 1500-2000TL gibi fiyatlara çıkan ilk I-phone'da MMS özelliği ve Bluetooth özelliği yoktu. Yani düşünebiliyor musunuz bu kadar para verdiğiniz bir telefonda en temel 2 özellik bulunmuyor, buna ek olarak ilk I-phone 2G olarak çıktı, ha diyeceksiniz ki o zamanlar Amerikada İngilterede Almanyada vb ülkelerde 3G yokmuydu, tabikide vardı. Ve şu anda bile 2000TL gibi fiyata satılan I-phone 3GS Bluetooth'un çalışmadığını bizzat şahit oldum. Bu kadar temel diyeceğimiz özellikler eksikken bu kadar para verilip satın alınan telefona bir şey demiyoruz, ama fiyat/performans olarak bakıldığında şu anda piyasadaki en iyi telefon diyebileceğimiz telefonda bu kadar sorun bulmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi bu marka takıntısından kurtulmadığımız sürece pazarlamayı güzel bir şekilde yutturan firmaların kurbanı olmaya devam ederiz.

Tarafsız olarak yorumumu yapayım , bende DST L1 kullanıyorum , eskiden yazılımsal olarak 1.5cupcake versiyonunda birçok eksik mevcuttu fakat 1.6donut versiyonu ile bu eksikler gerçekten gözle görülür bir şekilde giderildi , cihazımı aktif olarak kullanıyorum fakat hiç cızırtıya rastlamadım , özellikle marketli versiyonu yükledikten sonra , herşey daha kolaylaştı , daha çok internet,video ve muzik için kullanıyorum,Generalmobile.com sitesindeki güncel yazılımları takip ederek en son versiyonu kurmanı tavsiye ederim , benim şahsen bir sıkıntım olmadı..

• Arkadaşlar elimdeki ikinci DSTL1 ne birincisinde ne de ikincisinde
    karşı tarafla konuşma esnasında cızırtı falan olmuyor. Ses gayet berrak...

Ama benim gerek yukarda uzun uzun yazdığım şikayet konuma gerekse bu
    sorun için açtığım yeni konu başlığıma hiç kimse değinmek istemiyor...

Özellikle bu telefon konusunda deneyimli, uzun zamandır kullanan arkadaşlardan
    rica ediyorum. Benim değindiğim müzik çalarken takılma ve hoparlördeki uzun süren
    açık kalma olayını herkes yaşıyor mu yaşamıyor mu? Aydınlatırsanız seevinirim...

Detay için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36476246/tm.htm
  • Beyler,

telefonu 2 gün önce aldım, yazılımı yükledim gayette hoş ve çift hatlı olarak güzel bir telefon, benim sorunum wifi ile ilgili açıyorum , adres alınıyor diyor ama sonra bağlanamıyor cevaplarsanız sevinirim başka da sorunum yok telefonla ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxswain75

Beyler,

telefonu 2 gün önce aldım, yazılımı yükledim gayette hoş ve çift hatlı olarak güzel bir telefon, benim sorunum wifi ile ilgili açıyorum , adres alınıyor diyor ama sonra bağlanamıyor cevaplarsanız sevinirim başka da sorunum yok telefonla ilgili.

Bu problem en son versiyon yazılımı yüklerken bende de olmuştu, muhtemelen recovery dosyasını yanlış yüklememden dolayı böyle oldu. Yazılımı tekrardan yüklemeyi dene, eğer tekrar yazılımı yükledikten sonra problem devam ediyorsa, birde cihazı formatlayıp yazılımı tekrar yükle, muhtemelen sorunun bu şekilde çözülmesi gerek.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.