Şimdi Ara

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!! (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.535
Cevap
4
Favori
140.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu telefonu almadan önce bunları biliyordum. evet çakma bir telefon kullanıyoruz. bu beni rahatsız ediyor mu? evet ediyor. fakat düşünüyorumda bu fiyata eşdeğer bir telefon var mı ? yok... samsung herseyiyle kendine ait bir telefon yaptıda ne oldu? bugün fiyatı 1000 lira.... yazılım desteği verdi mi? hayır. adamlar halen 1.6 yı bekliyorlar.
    sıkıntılı bir telefon mu yaptılar bilmem ama gerisi gelmedi... şimdi sorsan o adamlarında zoruna gidiyordur 1000 lira veripte destek alamamak. hatta imreniyorlardır da bize... adamlar 450 liraya android aldılar. hemde cakma aldılar ama bizden önce 1.6 ya kavustular diye...
    şimdi cosmos cıkacak, dstl2 cıkacak, alır mıyım? evet alırım. neden? fiyatı iyi olacak yani çıkışta pahalı olsada bir kaç ay sonra makul seviyeye gelecek. benim çift sim derdim yok zaten tek kartla kullanacagım. şimdi dstl2 nin özellikleri netleşsin cosmos ile dstl2 arasında hem fiyat hem özellik karsılartırması yapıp birini sececegim...

• aFile, On Air ve markette rastladığım bir iki benzer program ile WiFi üzerinden telefona erişip kablosuz olarak sdcard içeriğini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu programların hepsi WEbDAV protokolünü kullanarak yerel ağda bir Web dizini oluşturuyor ve siz de bir WEbDAV client programından, herhangibi browserdan veya windows exlorerdan bile telefonunuza erişebilirsiniz.

Ben bunun için OnAir programını kullanıyorum. Marketten ücretsiz indirebilirsiniz. Basit bir arayüzü var. Bağlanmak için yapmanız gerekenler:
    - Öncelikle Wireless'ın açık olduğundan ve bağlandığınızdan emin oluyorsunuz. Aynı ağa laptopla da bağlanmış olmalısınız.
    - Sağ üstten WEbDAV'ı seçiyorsunuz ve ortadaki büyük Power tuşuna bastığınızda Serverı çalıştırmış oluyorsunuz.
    - Çalıştırdığınız anda Power tuşunun altında telefonunuzun ip adresine bağlı olarakhttp://xxx.xxx.xxx.xxx:8880 adresini (http://192.168.2.9:8880 gibi) ve her seferinde değişen 4 haneli bir şifre çıkacaktır.
    - Bilgisayarınızda yapmanız gereken ise (XP için) Ağ Bağlantılarıma girip yeni bir ağ bağlantısı eklemeyi seçip web klasörü için telefonunuzda verilen adresi aynen buraya girmek (http://xxx.xxx.xxx.xxx:8880) Telefonunuz için Statik ip seçerseniz her seferinde yeni bir bağlantı oluşturmanız gerekmez
    - İleriyi tıkladığınızda şifre sorucaktır. Burada kullanıcı adını boş bırakıp şifreye 4 haneli şifreyi girin.
    Böylece explorer penceresinde sdcardınızın içeriğini görebilir, her türlü dosya transferi yapabilirsiniz. Benim ölçümlerinde yaklaşık 600KB/sn lik hızlar elde ettim.

Ne yazıkki Android AdHoc bağlantıyı desteklemiyor. Bu nedenle bir wireless ağa ihtiyaç var ne yazıkki.

• quote:

Orijinalden alıntı: eway

aFile, On Air ve markette rastladığım bir iki benzer program ile WiFi üzerinden telefona erişip kablosuz olarak sdcard içeriğini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu programların hepsi WEbDAV protokolünü kullanarak yerel ağda bir Web dizini oluşturuyor ve siz de bir WEbDAV client programından, herhangibi browserdan veya windows exlorerdan bile telefonunuza erişebilirsiniz.

Ben bunun için OnAir programını kullanıyorum. Marketten ücretsiz indirebilirsiniz. Basit bir arayüzü var. Bağlanmak için yapmanız gerekenler:
    - Öncelikle Wireless'ın açık olduğundan ve bağlandığınızdan emin oluyorsunuz. Aynı ağa laptopla da bağlanmış olmalısınız.
    - Sağ üstten WEbDAV'ı seçiyorsunuz ve ortadaki büyük Power tuşuna bastığınızda Serverı çalıştırmış oluyorsunuz.
    - Çalıştırdığınız anda Power tuşunun altında telefonunuzun ip adresine bağlı olarakhttp://xxx.xxx.xxx.xxx:8880 adresini (http://192.168.2.9:8880 gibi) ve her seferinde değişen 4 haneli bir şifre çıkacaktır.
    - Bilgisayarınızda yapmanız gereken ise (XP için) Ağ Bağlantılarıma girip yeni bir ağ bağlantısı eklemeyi seçip web klasörü için telefonunuzda verilen adresi aynen buraya girmek (http://xxx.xxx.xxx.xxx:8880) Telefonunuz için Statik ip seçerseniz her seferinde yeni bir bağlantı oluşturmanız gerekmez
    - İleriyi tıkladığınızda şifre sorucaktır. Burada kullanıcı adını boş bırakıp şifreye 4 haneli şifreyi girin.
    Böylece explorer penceresinde sdcardınızın içeriğini görebilir, her türlü dosya transferi yapabilirsiniz. Benim ölçümlerinde yaklaşık 600KB/sn lik hızlar elde ettim.

Ne yazıkki Android AdHoc bağlantıyı desteklemiyor. Bu nedenle bir wireless ağa ihtiyaç var ne yazıkki.

Ha bu arada ekran karardığında bağlantı duraksıyor. Programda ekranı sürekli açık tutacak bir özellik yok ne yazıkki ama Keepscreen ile bunu sağlayabilirsiniz. Ben ebook okurken de kullanıyorum. Buradan indirebilirsiniz:
    ht tp://w ww.mediafire.com/?hzobm0nzzkj

• quote:

Orijinalden alıntı: cihangir151

@bayhacker80

bu telefonu almadan önce bunları biliyordum. evet çakma bir telefon kullanıyoruz. bu beni rahatsız ediyor mu? evet ediyor. fakat düşünüyorumda bu fiyata eşdeğer bir telefon var mı ? yok... samsung herseyiyle kendine ait bir telefon yaptıda ne oldu? bugün fiyatı 1000 lira.... yazılım desteği verdi mi? hayır. adamlar halen 1.6 yı bekliyorlar.
    sıkıntılı bir telefon mu yaptılar bilmem ama gerisi gelmedi... şimdi sorsan o adamlarında zoruna gidiyordur 1000 lira veripte destek alamamak. hatta imreniyorlardır da bize... adamlar 450 liraya android aldılar. hemde cakma aldılar ama bizden önce 1.6 ya kavustular diye...
    şimdi cosmos cıkacak, dstl2 cıkacak, alır mıyım? evet alırım. neden? fiyatı iyi olacak yani çıkışta pahalı olsada bir kaç ay sonra makul seviyeye gelecek. benim çift sim derdim yok zaten tek kartla kullanacagım. şimdi dstl2 nin özellikleri netleşsin cosmos ile dstl2 arasında hem fiyat hem özellik karsılartırması yapıp birini sececegim...

Evet cihangir kardeşim dediklerine aynen katılıyorum. evet bu durum benide rahatsız ediyor. ama dediğin gibi bu fiyata tüm bunları sunan başka markada yok. zaten dstl1 de bu yüzden aldım. D980 700-800tl idi ne vardı içerisinde hiçbişey normal telefon. o yüzden dstl1 seçtim.

çift hatlı
    dokunmatik ekranlı
    çift hatlı android 1.6 yakında 2.0
    wirelessli
    5mp flash kameralı
    16gb sd kart destekli
    çift bataryalı + aksesuarlı
    bunlar ve daha fazlası hepsi 450tl diye aldım.

umarım yanlış yapmıyoruzdur. yani demek istiyorsunki geri vermeyelim kullanmaya devam edelim diyorsun. peki edelim bakalım inşallah sorunlar çıkmaz...

• h ttp://www.4shared.com/file/190827787/84674fe2/GenieWidget.html
    HTC Nexus One'dan dump edilmiş bir uygulama 1.6 ve üzeri yazılımlarda çalışıyor. Dstl1'imiz 1.6 olduğu için bizimkilerde de çalışıyor. Hem hava durumu hem de haber okuma . Yalnız ana ekrana widget ekleme yapamadım.
     General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hicazi45 -- 8 Ocak 2010; 1:05:32 >

• Çakma olsa da bu söz ağır olucak diye kullanmıyorum, ama telefonuma verdiğim parayı hakettiğine inanıyorum, en azından sattığı telefonun arkasında duran bi firma var. Yazılım desteği olsun karşında muhatap bulabilmen olsun.
  • Merhaba Arkadaslar,

Ne yazikki biryerlerde yaniliyorsunuz. General mobile telefonunu uzun yillardir biliyorum. Ve su ana kadar cikardiklari butun modellerin ozgun tasarimlar oldugunu dusunuyorum. Gidip baska telefonlarin cakmasini yapmiyorlar. DSTL1 e gelince: DSTL1 in cakmasini yapmislar. DSTL1, bir telefonun cakmasi degil. Bence arada cok onemli bir fark var. Yani General Mobile ozgun bir tasarim ile DSTL1 i yapti, digerleri bu tasarimi ya calarak ya da anlasarak kullaniyorlar.

İlk ciktigi zamanlardan beri dstl1 i takip ediyorum. Ve bu zamana kadar bu fiyata bu ozelliklere sahip baska bir telefon gormedim. Ancak bu telefonun kusursuz oldugu anlamina gelmiyor. Tabiki kusurlari var. Ben bile aldigim andan itibaren problemler yasiyordum. Takip edenler bilirler, ilk aldigim anda sim kartimla yasadigim uyumsuzluk problemi, (ben yasamadim ancak forumda gordugum kadariyla bir cok arkadas yasiyor) Bluetooth memnuniyetsizligi ve sorunlari, ekran dokunmatiginin cok hassas olmayisi ... gibi eksiklikler ve problemler yasaniyor. Ancak eksikliklerini bilerek ben bu telefonu aldim ve kullaniyorum. Eksiklikleri artilarindan daha az oldugu icin ben umursamiyorum. Ancak kimisi icin bu eksiklikler cok onemli olabilir. Onlar icin bu telefonu kullanmamalari ve gidip 1500 liraya iphone almalari daha hayirli olur.

Kisacasi ben dstl1 icin cakma demiyor aksine ozgun bir telefondur diyorum. Hatta bu telefon ciktiktan sonra ingilterede bahsedilen cakmalardan birisinin satis yaptigini gordum. Ancak anlasarak da boyle bir modeli satmaya baslamis olabilirler. Dstl1 android isletim sistemine sahip tek cift hatli telefon oldugu icin su anda bir rakibi yok. Ancak sadece android olarak bakarsaniz bile digerleri fiyat olarak yanina bile yaklasamiyorlar.

• Bu arada dstl1 ile bluetooth kulaklik kullanan var mi? Var ise sorun yasadilar mi? merak ediyorum.

Ben Samsung wep870 modelini aldim. ilk basta bir konusmada bir problem yasamadim. FM radyoyu denedikten sonra tekrar muzik dinlemeye kalkisirsam ses bozuluyor. kulakligi kapatip tekrar acip deniyorum o zaman problem yok. Ancak fm radyoyu actiktan sonra bu aletin ayarlari bozuluyor galiba ve muzik dinlerken kesik kesik geliyor ses.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canatali -- 8 Ocak 2010; 10:21:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmetguducu

cybercup arkadaşım; tlfona marketli 1.6 donutu yükle gmail hesabını istiycek skip yap ertele o işlemleri; sonra o modemin kablosuz güvenligini wap yap yeni bir rakamsal şifre belirle 10 haneli olsun atıyorum 3422252525 gibi, daha sonra tlfona baska hiç bir program felan yüklemeden baglanmayı dene bende de aynı sorun olmuştu ama bu şekilde düzeldi. Sorunu çözersen bizlere bildir. Benim sorunumda tema yükleyemiyorum tlfona root olmak gerekiyormuş, bilen bir arkadaşım varsa yazsın lütfen...

Hikmet arkadaşım aynı sorun bendede var. ne zamandan beri dstl1 evde wifi ile bağlayamıyorum. laptopda hiç sorun yok ama dstl1 bağlayamıyorum. onun dışında hava alanında AVM lerde falan TTnet wifi ile çok kez bağlandım. ayrıca abimin evinde de bağlanıyorum. bende wifi buluyor şifreyi giriyorum ama bi türlü bağlantı gerçekleşmiyor. sorunu bi türlü çözemedim tahminim sorun benim modemden ayarlarında bi sorun yada eksiklik var. modemin kablosuz güvenliğini wap yap demişsin. bende öyle bişey yok galiba yada nereden nasıl oluyor? 1.6 donutu GM nin sitesinden indirip yükleyeli çok oldu. bu konuda bi yardımcı olursan sevinirim. saygılar...
    Philips SNA 6500 Modem

Arkadaşlar ikinci bi sorum olarak. DSTL1 için hangi koruma kılıflarını önerirsiniz? INVISIBLE SHIELD olarak ekran koruma streçleri var. bunlardan alan kullanan varmıdır? dstl1 için hangi INVISIBLE SHIELD'ı nereden nasıl alalım? yada aşağıdaki linklerden sizce hangisi/hangileri dstl1 için olur? bu konuda düşünce ve yardımlarınızı bekliyorum...

En uygunu bu gibi ama:http://www.hepsiburada.com/zagg-invisible-shield-asus-p320-gorunmez-cizilmez-kilif-omur-boyu-garanti-/productDetails.aspx?categoryid=16102&productid=telkilifip320

http://www.hepsiburada.com/zagg-invisible-shield-telefon-kiliflar/department.aspx?CategoryID=16102&sp=brand%3dzagginvisibleshield

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayhacker80 -- 8 Ocak 2010; 10:46:38 >

• @canatali

ne yazık ki sende biyerde yanılıyorsun. sözü geçen benzer telefonlar dstl1 cıktıgından beri var. sence piyasa yeni çıkan bir telefonu ilk günden kopyalayıp bir başka ad ile bu kadar hızlı sekilde piyasaya sunmak mumkun mu? hadi mümkün diyelim bunu yasal olarak satmaları mumkun mu? işte o değil. tamam bahsi gecen benzer modeller dstl1 den bir iki ay sonra piyasaya cıkmış. özellikle su n21/x2 diye geçen model yasal olarak satısta ve 250$ civarında. bu ne demek gm dstl1 i şatmış.... evet belki tamamiyle gm ürünü olan bu telefonu para hırsı yüzünden bir baska firma içinde üretmiş ya da ürettirmiş. buna izin vermiş olduğu apaçık ortada. butun bunları dile getiriyor oluşum telefondan memnun olmadığım manasına gelmez. evet telefon parasını hakedip beni memnun ediyor. ama sözü edilen konuda da üzülmüyor değilim...

bakın yine yuhua... peki bu hangisi dersiniz?
    http://www.yuhuatel.com/english/cicada.php

general mobile fece2face yani F2F mi? evet o...

bunu inkar etmek bişiyleri değiştirmeyecek. general mobile ya çaktı ya da çaktırdı...

bakın yine yuhua... fakat bu kez aynı yüzle olmasına karsın şaşırtıcı özellikleriyle göz dolduruyor...

http://www.yuhuatel.com/english/x2cdma.php

hani şu ilk zamanlar poz gösteren 3g li diye heveslendiğimiz dstl1 modeli... yetmemiş adamlar 4g li yapmış.. buyur burdan yak... neymiş demekki bükemediğin bileği öpeceksin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihangir151 -- 8 Ocak 2010; 11:00:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: po_man

DSTL1 lerimizin ekranları için endişelenmeye son arkadaşlar.
    3 haftaya yakındır yeni tanıştığım android işletim sistemini az buçuk anlamaya başladım fakat aslında en büyük korkum ekranın çizilmesi veya zarar görmesiydi. Zaten orjinalde gelen ekran koruyucusunu da streç filmden fazla bir farkı olmadığı için 2 günde çıkarmak zorunda kaldım ve 1 haftadır yana döne invisible shield arıyordum. Invisible shield normalde modele göre üretiliyor ama DSTL1 e uygun olanını bulamadığım için ben de universal paket var istediğiniz objeye uygulayabiliyorsunuz ondan temin ettim.
    Çok değişik nanateknolojiyle geliştirilmiş bir materyelmiş ayrıca şu an dünyada 1 numaralı ekran ve yüzey koruyucusu hiç bir şekilde ekranınız çizilmiyor(tabii ki baltayla satırla vurmazsanız )

hatta savaş helikopterlerinin pervanelerinde kullanılıyor.

yeni duyanlar için bir kaç tane tanıtım videosu:

http://www.you tube.com/watch?v=rQcv3ETEQdM

i-phone işkence testi

http://www.you tube.com/watch?v=bJH3xZ5ZDwE&feature=channel

Poman arkadaşım...

DSTL1 için hangi koruma kılıflarını önerirsiniz? INVISIBLE SHIELD olarak ekran koruma streçleri var. dstl1 için hangi INVISIBLE SHIELD'ı nereden nasıl alalım? universal paket demişsin. bunu nerden nasıl alabilirim. bi resmi yada linki varmıdır? yada nereden aldıysan bende gidip alabilirim. yada aşağıdaki linklerden hangisi/hangileri dstl1 için olur? bu konuda düşünce ve yardımlarınızı bekliyorum...

En uygunu bu gibi ama:http://www.hepsiburada.com/zagg-invisible-shield-asus-p320-gorunmez-cizilmez-kilif-omur-boyu-garanti-/productDetails.aspx?categoryid=16102&productid=telkilifip320

http://www.hepsiburada.com/zagg-invisible-shield-telefon-kiliflar/department.aspx?CategoryID=16102&sp=brand%3dzagginvisibleshield

• mesajlarıma bakmak istediğimde mesaj uygulaması (com.android.mms.işlemi) beklenmedik biçimde durdu yeniden deneyin diye bi uyarı cıkmakta fabrika ayarlarına don dediğimde tekrar duzgun calısmakta
    ama her seferinde içindeki uygulamar telefonlar yukle sil bunaltıı ne yapmam gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihangir151

@canatali

ne yazık ki sende biyerde yanılıyorsun. sözü geçen benzer telefonlar dstl1 cıktıgından beri var. sence piyasa yeni çıkan bir telefonu ilk günden kopyalayıp bir başka ad ile bu kadar hızlı sekilde piyasaya sunmak mumkun mu? hadi mümkün diyelim bunu yasal olarak satmaları mumkun mu? işte o değil. tamam bahsi gecen benzer modeller dstl1 den bir iki ay sonra piyasaya cıkmış. özellikle su n21/x2 diye geçen model yasal olarak satısta ve 250$ civarında. bu ne demek gm dstl1 i şatmış.... evet belki tamamiyle gm ürünü olan bu telefonu para hırsı yüzünden bir baska firma içinde üretmiş ya da ürettirmiş. buna izin vermiş olduğu apaçık ortada. butun bunları dile getiriyor oluşum telefondan memnun olmadığım manasına gelmez. evet telefon parasını hakedip beni memnun ediyor. ama sözü edilen konuda da üzülmüyor değilim...

bakın yine yuhua... peki bu hangisi dersiniz?
    http://www.yuhuatel.com/english/cicada.php

general mobile fece2face yani F2F mi? evet o...

bunu inkar etmek bişiyleri değiştirmeyecek. general mobile ya çaktı ya da çaktırdı...

bakın yine yuhua... fakat bu kez aynı yüzle olmasına karsın şaşırtıcı özellikleriyle göz dolduruyor...

http://www.yuhuatel.com/english/x2cdma.php

hani şu ilk zamanlar poz gösteren 3g li diye heveslendiğimiz dstl1 modeli... yetmemiş adamlar 4g li yapmış.. buyur burdan yak... neymiş demekki bükemediğin bileği öpeceksin...

Baska bir baslik altinda da okuduktan sonra gordum. Evet dstl1 GM in kendi tasarimi degilmis. Yuhuatel den satin almis kullaniyor. Tabi digerleri de ayni sekilde yapmislar. Ben dstl1 in tasarimi gm e ait saniyordum. Olmamasi beni uzdu. Ancak islerin boyle yurudugu de ne yazikki gercek. Ancak yine de icimden diger cin mali tek tip tasarimi kullanan modellerden daha kaliteli oldugunu dusunuyor veya umuyorum.

Dediginiz gibi boyle olmasi telefondan memnun olmadigimiz anlamina gelmiyor. Telefondan eksilerine ragmen memnunum. Umarim bir gun kendi tasarimlarini yaparak ozgun bir marka olurlar.

• Bir zamanlar HTC üretici olarak İ-mate , dopod, Qtek gibi markalara pda ve smartphone üretirdi. Bu cihazlar birbirinin aynısı olur sadece isimleri ve markaları başka başka olurdu. Hiç kimse bu cihazlara çakma demezdi. Çünkü hepsi HTC firmasının ürettiği cihazlardı. DSTL1 de aynen YUHUA firmasının ürettiği bir cihazdır. Tasarım ve imalat o firmaya aittir. General MOBİLE YUHUA firmasına ürettirmiştir ve çakma değildir. 2009 da 2 tane ödül almıştır.
    Bildiğiniz gibi DSTL1 in ekran çözünürlüğü 240x400 dür. Diğer android cihazlar ise 320x 480 ve üzeridir.
    DSTL1 in ekranının biraz düşük olması bazı programlarda sıkıntı çıkarmaktadır. Örneğin java midled manager programı 1.5 cupcake yazılımda sorunsuz çalışırken 1.6 donut yazılımında sorun çıkarmaktadır.
    Bunun en önemli nedeni 1.5 yazılımında ekran çözünürlük ayar 240x400 değildi . 1.6 ile 240x400 e uyarlandı. Bunu general mobile sitesinde 1.6 donut ile ilgili açıklamalardan öğreniyoruz.
    Şimdi ekranımızı değiştiremeyeceğimize göre acaba programların dna'ları ile oynayıp programları 240x400 çözünürlüğe çekmek mümkün mü?
    Apk uzantılı program dosyaları bilindiği gibi winrar ile açılıp içeriğine müdahale edilebiliyor. Bir programı winrar ile açtığımızda içerisinde res isimli bir dosyanın olduğunu görüyoruz. Res isimli dosyanın içinde drawable isimli başka bir dosyanın ve onun içinde de png uzantılı resimlerin varlığı ile karşılaşıyoruz. Bu png uzantılı resimler programın ekranda nasıl yer alacağını boyutları ile belirliyorlar.
    Biz png uzantılı resimlerin pixel ve boyutlarında değişiklik yaparsak inancım o ki sorun çıkaran çoğu apk uzantılı program DSTL1 de çalışacaktır.
    Bunu yapmak için image boyutlandırıcı bir programa ihtiyacımız var. Batch picture resizer olabilir.
    Akşam bu işle uğraşacağım. Acaba düşüncemde bir yanlışlık var mı? başka bir düşüncesi olan lütfen benimle paylaşsın. Yardımlarınız gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hicazi45

Bir zamanlar HTC üretici olarak İ-mate , dopod, Qtek gibi markalara pda ve smartphone üretirdi. Bu cihazlar birbirinin aynısı olur sadece isimleri ve markaları başka başka olurdu. Hiç kimse bu cihazlara çakma demezdi. Çünkü hepsi HTC firmasının ürettiği cihazlardı. DSTL1 de aynen YUHUA firmasının ürettiği bir cihazdır. Tasarım ve imalat o firmaya aittir. General MOBİLE YUHUA firmasına ürettirmiştir ve çakma değildir. 2009 da 2 tane ödül almıştır.
    Bildiğiniz gibi DSTL1 in ekran çözünürlüğü 240x400 dür. Diğer android cihazlar ise 320x 480 ve üzeridir.
    DSTL1 in ekranının biraz düşük olması bazı programlarda sıkıntı çıkarmaktadır. Örneğin java midled manager programı 1.5 cupcake yazılımda sorunsuz çalışırken 1.6 donut yazılımında sorun çıkarmaktadır.
    Bunun en önemli nedeni 1.5 yazılımında ekran çözünürlük ayar 240x400 değildi . 1.6 ile 240x400 e uyarlandı. Bunu general mobile sitesinde 1.6 donut ile ilgili açıklamalardan öğreniyoruz.
    Şimdi ekranımızı değiştiremeyeceğimize göre acaba programların dna'ları ile oynayıp programları 240x400 çözünürlüğe çekmek mümkün mü?
    Apk uzantılı program dosyaları bilindiği gibi winrar ile açılıp içeriğine müdahale edilebiliyor. Bir programı winrar ile açtığımızda içerisinde res isimli bir dosyanın olduğunu görüyoruz. Res isimli dosyanın içinde drawable isimli başka bir dosyanın ve onun içinde de png uzantılı resimlerin varlığı ile karşılaşıyoruz. Bu png uzantılı resimler programın ekranda nasıl yer alacağını boyutları ile belirliyorlar.
    Biz png uzantılı resimlerin pixel ve boyutlarında değişiklik yaparsak inancım o ki sorun çıkaran çoğu apk uzantılı program DSTL1 de çalışacaktır.
    Bunu yapmak için image boyutlandırıcı bir programa ihtiyacımız var. Batch picture resizer olabilir.
    Akşam bu işle uğraşacağım. Acaba düşüncemde bir yanlışlık var mı? başka bir düşüncesi olan lütfen benimle paylaşsın. Yardımlarınız gerekiyor.

Valla senin dedigin gibi bir olay degil. Benim bildigim kadariyla bu uygulamalarda uygulamanin kullanacagi alan ya isletim sistemi (yani android) uzerinden ya da kendi icerisinde kodlarda ayarlama yapilarak belirlenir. Ve uygulama tumden yani kodlarinda da ekran boyutu olarak dogru ayarlanamazsa uygulama yanlis tepkiler verir. ( siz ok tusuna basmaya calisirsiniz o anlamaz, belki o butonun cevresinde bir yere kaymistir asil algilanacak yer)

• quote:

Orijinalden alıntı: canatali

Bu arada dstl1 ile bluetooth kulaklik kullanan var mi? Var ise sorun yasadilar mi? merak ediyorum.

Ben Samsung wep870 modelini aldim. ilk basta bir konusmada bir problem yasamadim. FM radyoyu denedikten sonra tekrar muzik dinlemeye kalkisirsam ses bozuluyor. kulakligi kapatip tekrar acip deniyorum o zaman problem yok. Ancak fm radyoyu actiktan sonra bu aletin ayarlari bozuluyor galiba ve muzik dinlerken kesik kesik geliyor ses.

Arkadaslar soru gumburtuye gitmesin. :) bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?
  • sizin dediginiz gibi olabilir ama shape writer keypad programini yukleyip incelerseniz sanki benim dedigim dogru gibi geliyor. png lerini inceledigimde tuslarin yer aldigi panel 309 480 olceklerinde. dogal ilarak ekranimizin dışina tasmakta.
  • Dediginiz bazi programlarda gecerli olabilir. Goruntuyu ekrana sigdirabilirsiniz. Ancak bazi ozellikler kod icerisinde de duzenleme gerektirir. Hangi oyunda oldugunu hatirlamiyorum galiba bir ucak oyunuyda, arkadaslardan birisi forumda linkini vermisti. O oyunda hic bir menu tusu ustune gelip dokundugunuzda calismiyordu ancak yanina butonun ustune altina dokununca calisiyordu. Boyle sonuclar dogurabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hicazi45

Bir zamanlar HTC üretici olarak İ-mate , dopod, Qtek gibi markalara pda ve smartphone üretirdi. Bu cihazlar birbirinin aynısı olur sadece isimleri ve markaları başka başka olurdu. Hiç kimse bu cihazlara çakma demezdi. Çünkü hepsi HTC firmasının ürettiği cihazlardı. DSTL1 de aynen YUHUA firmasının ürettiği bir cihazdır. Tasarım ve imalat o firmaya aittir. General MOBİLE YUHUA firmasına ürettirmiştir ve çakma değildir. 2009 da 2 tane ödül almıştır.

Hicazi arkadaşım bu dediğini ben yaptım ama malesef olmadı. Hi Msn 5.0.3 full çince bunun msn.png simgesini çok beğendim ve full ingilizce olan Hi Msn 5.0.0 in içine winrar msn.png ekledim. yani Hi Msn 5.0.0 ama 5.0.3 logolu oldu ve dstl1 attım ama malesef yüklemedi. 5.0.0 hiç oynama yapmadan attım ve yükledi. yani demekki apk dosyalarında oynama yapınca yüklemiyor. msn.png lerin kb boyutları ve ölçüleri aynı idi. malasef ben başaramadım ama darısı sana dene bakalım... saygılar

msn.5.0.0 png ve msn 5.0.3 png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayhacker80 -- 8 Ocak 2010; 21:14:00 >

• http://www.yuhuatel.com/english/x2.php
    bu linkte dediğiniz yuhuatel firmasının x2 model telefonu var ama telefonun resmine dikkat ederseniz üstünde general mobile dstl1 yazıyor... bu iki firma ortak olma gibi bi şansları var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.