Şimdi Ara

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!! (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.535
Cevap
4
Favori
140.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bayhacker80

quote:

Orijinalden alıntı: hicazi45

Bir zamanlar HTC üretici olarak İ-mate , dopod, Qtek gibi markalara pda ve smartphone üretirdi. Bu cihazlar birbirinin aynısı olur sadece isimleri ve markaları başka başka olurdu. Hiç kimse bu cihazlara çakma demezdi. Çünkü hepsi HTC firmasının ürettiği cihazlardı. DSTL1 de aynen YUHUA firmasının ürettiği bir cihazdır. Tasarım ve imalat o firmaya aittir. General MOBİLE YUHUA firmasına ürettirmiştir ve çakma değildir. 2009 da 2 tane ödül almıştır.
    Bildiğiniz gibi DSTL1 in ekran çözünürlüğü 240x400 dür. Diğer android cihazlar ise 320x 480 ve üzeridir.
    DSTL1 in ekranının biraz düşük olması bazı programlarda sıkıntı çıkarmaktadır. Örneğin java midled manager programı 1.5 cupcake yazılımda sorunsuz çalışırken 1.6 donut yazılımında sorun çıkarmaktadır.
    Bunun en önemli nedeni 1.5 yazılımında ekran çözünürlük ayar 240x400 değildi . 1.6 ile 240x400 e uyarlandı. Bunu general mobile sitesinde 1.6 donut ile ilgili açıklamalardan öğreniyoruz.
    Şimdi ekranımızı değiştiremeyeceğimize göre acaba programların dna'ları ile oynayıp programları 240x400 çözünürlüğe çekmek mümkün mü?
    Apk uzantılı program dosyaları bilindiği gibi winrar ile açılıp içeriğine müdahale edilebiliyor. Bir programı winrar ile açtığımızda içerisinde res isimli bir dosyanın olduğunu görüyoruz. Res isimli dosyanın içinde drawable isimli başka bir dosyanın ve onun içinde de png uzantılı resimlerin varlığı ile karşılaşıyoruz. Bu png uzantılı resimler programın ekranda nasıl yer alacağını boyutları ile belirliyorlar.
    Biz png uzantılı resimlerin pixel ve boyutlarında değişiklik yaparsak inancım o ki sorun çıkaran çoğu apk uzantılı program DSTL1 de çalışacaktır.
    Bunu yapmak için image boyutlandırıcı bir programa ihtiyacımız var. Batch picture resizer olabilir.
    Akşam bu işle uğraşacağım. Acaba düşüncemde bir yanlışlık var mı? başka bir düşüncesi olan lütfen benimle paylaşsın. Yardımlarınız gerekiyor.

Hicazi arkadaşım bu dediğini ben yaptım ama malesef olmadı. Hi Msn 5.0.3 full çince bunun msn.png simgesini çok beğendim ve full ingilizce olan Hi Msn 5.0.0 in içine winrar msn.png ekledim. yani Hi Msn 5.0.0 ama 5.0.3 logolu oldu ve dstl1 attım ama malesef yüklemedi. 5.0.0 hiç oynama yapmadan attım ve yükledi. yani demekki apk dosyalarında oynama yapınca yüklemiyor. msn.png lerin kb boyutları ve ölçüleri aynı idi. malasef ben başaramadım ama darısı sana dene bakalım... saygılar

msn.5.0.0 png ve msn 5.0.3 png

bazı yabancı forumlarda winrar ile apk dosyalarına müdahale edince yeniden paketleme yaptığımızda problem olduğunu okumuştum. yeniden paketleme yapmanın nasıl olması gerektiğini soruyorlardı. Demek bu yüzden. Hatırladığım kadarı ile winzip ile paketlemeyi öneriyorlardı yanılmıyorsam.

maalesef winzip ile de olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hicazi45 -- 8 Ocak 2010; 22:04:58 >

• sistem iconlarında değişiklik yapılabiliyor ama sonradan yüklenen programlarda signed unsigned meselesinden bu olay gerçekleştirilemiyormuş.
  • Hicazi kardeşim apk dosyasının içindeki bir *.png yi winrar ile açmadan silip aynı boyut aynı ölçüde bir *.png yi ekleden ekleyebiliyorum. bu şekilde paket bozulmamış oluyor. ve yeniden paketlemeyede gerek yok kalmıyor. ancak bu şekilde bile dstl1 e apk dosyası yüklenmiyor. galiba apk dosyasına müdahale edildiği için. benim deneyimlerim böyle...
  • Arkadaşlar yardım lütfen.. şu 1.6 güncellemesini yapamadım sanırım.. telefona ne yaptıysam açılmıyor.. hep o DOS ekranı gibi sarı yazılar çıkan ekranı açıyor.. bir türlü kurmadı su yeni güncellemeyi.. kurma işlemi başlıyor. alttaki yükleme çubugu yarıdn fazlaya geliyor fakat sonra "E:Can't shown/mod/system/xbin(No such file or didirectory)..... E:Update system fail Installation failed." diye bir yazı çıkıyor.. Telefondan hafıza kartını çıkarıyorum olmuyor, takıyorum olmuyor, hangi yolu denediysem sonuç alamadım.. bu sarı yazılı ekranda kala kaldım.. :(
    hafıza kartının da adaptörü bozuk çıktı, o yüzden hafıza kartının içindekileri de yenileyemiyorum..
    ne yapmam gerekiyor.. bu hatayla karşılaşan arkadaşlar sorunu nasıl çözdüler lütfen yardım edin..

• hafıza kartına ulaşamadan birşey yapamazsın. önce adaptör sorununu hallet. sonra geçmiş sayfalarda bahsedileni bire bir uygula bu kadar....
    quote:

Orijinalden alıntı: by_esat

Arkadaşlar yardım lütfen.. şu 1.6 güncellemesini yapamadım sanırım.. telefona ne yaptıysam açılmıyor.. hep o DOS ekranı gibi sarı yazılar çıkan ekranı açıyor.. bir türlü kurmadı su yeni güncellemeyi.. kurma işlemi başlıyor. alttaki yükleme çubugu yarıdn fazlaya geliyor fakat sonra "E:Can't shown/mod/system/xbin(No such file or didirectory)..... E:Update system fail Installation failed." diye bir yazı çıkıyor.. Telefondan hafıza kartını çıkarıyorum olmuyor, takıyorum olmuyor, hangi yolu denediysem sonuç alamadım.. bu sarı yazılı ekranda kala kaldım.. :(
    hafıza kartının da adaptörü bozuk çıktı, o yüzden hafıza kartının içindekileri de yenileyemiyorum..
    ne yapmam gerekiyor.. bu hatayla karşılaşan arkadaşlar sorunu nasıl çözdüler lütfen yardım edin..

• by_esat arkadaşım; şimdi yazacaklarımı dikkatli oku ve uygula. İlk olarak hafıza kartını telefondan çıkar kendine bi kart yuvası al ve içindeki her şeyi sil. Daha sonra general mobile sitesinden 1.6 donut indir, kartta yeni bir update klasörü aç ve indirdiğin dosyayı içine at. Sonra telefona kartı yerleştir ve ev anamenü ve kapatma tusuna basılı tutarak aç yükleme ekranı gelince iki kez ev tusuna bas yükleme bittikten sonra tlfonu kapat aç.

Şimdi pür dikkat et; yine olmadıysa tlfona usb kablosunu tak ve pc ye takılı vaziyet tekrar ev tusuna ve kapatma tusuna bas, iki kere ev tusuna bas yükleme bittikten sonra tlfonu kapat aç ama kabloyu sakın çekme.

Aynı şeyi bende yaptım ilk aldıgım gün çökertmiştim tlfonu, geçmiş olsun. Cevabını yaz.
    Saygılar
  • bayhacker80 arkadaşım, ilk olarak tlfonu sıfırla yeniden kur, daha sonra modemin basına geç ve wriless/securıty bolumunda güvenlik wep olarak tekrar ayarla, yeni bir anahtar gir 34233343434 gibi rakamsal olsun ayarları kaydet, modemi kapat aç ve öle dene.

Son olarak bunlarda işe yaramazsa, modemi resetle, ama bundan önce ttnet kullanıcı adını ve sifresini bi yerlere not al wriles ayarlarını da dediğim gibi yap kaydet. Bide bu şekilde dene. Cevabını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmetguducu -- 9 Ocak 2010; 14:57:01 >
  • evet arkadaşlar, bende dün akşam itibariyle DSTL1 sahibi oldum, başlığı en başından itibaren güzelce inceledim bi çok bilgiye sahip oldumm.. bir kaç arkadaş marketli vers. ile radyoda sorun olmadığını söylemiş, ama genellikle böyle bi problem mevcut anladığım kadarıyla.. bu noktada yapabilceğimiz bişi var mı, format atma versiyon düşürme dışında (çünkü bunların hepsini dün geceden beri bu saate dek aralıksız denedim :) )
  • radyo çalışmadı mı?
  • yok hocam malesef, tüm frekanslarda sadece boş bi cızırtı var, hiç bi yerden çekmiyo
  • geçmiş olsun. radyonun yazılımsal olarak bir problemi yok. donanımsal bir arıza söz konusu bence. çünkü eger geçmiş mesajlarımdan okuduysan radyonun sırt sıtra koydugum radyo vericisinden radyo kanalını bulup çaldıgını fakat uzaklastırdıgım anda kanalı kaybettiğini söylemiştim. bunu arabaların çakmaklıgına takarak kullandıgınız fm transmitter mp3 çalardan ayarladığınız bir kanalı telefondanda esleştirerek deneyebilirsiniz. dibindeyken çekiyor fakat uzaklatırdımı çekmiyor... ben servise gönderdim bakalım ne olacak...
    quote:

Orijinalden alıntı: elessargs

yok hocam malesef, tüm frekanslarda sadece boş bi cızırtı var, hiç bi yerden çekmiyo
  • saolasın hocam bilgilendirme için, çok bi aciliyeti yok şu an radyonun, senden haber gelene dek telefonu kurcaliyim biraz, senin telefon servisten geldikten sonra duruma göre bizde servise götürürz olmadı şimdi daha ilk günden hiç servise yanaşmak istemiyorum :)
  • aynen benimde hiç niyetim yoktu fakat ekranı kırınca göndermek şart oldu gitmişken radyoyada baksınlar. dün gönderdim gelince durumdan haberdar ederim başlığı
    quote:

Orijinalden alıntı: elessargs

saolasın hocam bilgilendirme için, çok bi aciliyeti yok şu an radyonun, senden haber gelene dek telefonu kurcaliyim biraz, senin telefon servisten geldikten sonra duruma göre bizde servise götürürz olmadı şimdi daha ilk günden hiç servise yanaşmak istemiyorum :)
  • çok teşekkrler, umarm çok uzun süre ayrı kalmazsn ;)
  • arkadaşlar konu oldukça büyüdüğü için aradımızı bulmakta zor olmaya başladı. Paylaştığınız bu oyunları ve programları nereye atıcaz hafıza kartında ve kurulumu nası yapıcaz?
  • hafıza kartında direk atabilirsin dosya yöneticisinden .apk uzantılı dosyanı actıgında kurulacak...
    quote:

Orijinalden alıntı: cybercup

arkadaşlar konu oldukça büyüdüğü için aradımızı bulmakta zor olmaya başladı. Paylaştığınız bu oyunları ve programları nereye atıcaz hafıza kartında ve kurulumu nası yapıcaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eway

aFile, On Air ve markette rastladığım bir iki benzer program ile WiFi üzerinden telefona erişip kablosuz olarak sdcard içeriğini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu programların hepsi WEbDAV protokolünü kullanarak yerel ağda bir Web dizini oluşturuyor ve siz de bir WEbDAV client programından, herhangibi browserdan veya windows exlorerdan bile telefonunuza erişebilirsiniz.

Ben bunun için OnAir programını kullanıyorum. Marketten ücretsiz indirebilirsiniz. Basit bir arayüzü var. Bağlanmak için yapmanız gerekenler:
    - Öncelikle Wireless'ın açık olduğundan ve bağlandığınızdan emin oluyorsunuz. Aynı ağa laptopla da bağlanmış olmalısınız.
    - Sağ üstten WEbDAV'ı seçiyorsunuz ve ortadaki büyük Power tuşuna bastığınızda Serverı çalıştırmış oluyorsunuz.
    - Çalıştırdığınız anda Power tuşunun altında telefonunuzun ip adresine bağlı olarakhttp://xxx.xxx.xxx.xxx:8880 adresini (http://192.168.2.9:8880 gibi) ve her seferinde değişen 4 haneli bir şifre çıkacaktır.
    - Bilgisayarınızda yapmanız gereken ise (XP için) Ağ Bağlantılarıma girip yeni bir ağ bağlantısı eklemeyi seçip web klasörü için telefonunuzda verilen adresi aynen buraya girmek (http://xxx.xxx.xxx.xxx:8880) Telefonunuz için Statik ip seçerseniz her seferinde yeni bir bağlantı oluşturmanız gerekmez
    - İleriyi tıkladığınızda şifre sorucaktır. Burada kullanıcı adını boş bırakıp şifreye 4 haneli şifreyi girin.
    Böylece explorer penceresinde sdcardınızın içeriğini görebilir, her türlü dosya transferi yapabilirsiniz. Benim ölçümlerinde yaklaşık 600KB/sn lik hızlar elde ettim.

Ne yazıkki Android AdHoc bağlantıyı desteklemiyor. Bu nedenle bir wireless ağa ihtiyaç var ne yazıkki.

Program için teşekkürler kablo derdinden kurtardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmanselim -- 10 Ocak 2010; 21:36:34 >

• Teşekkür ederim arkadaşım.. dediklerini yaptım oldu.. tabii bir de 8 GB hafıza kartı aldım (Kingston 67 TL) 4 GB lik kartı kurtarma kartı olarak kullanmayı düşünüyorum herhangi bir çökmeye karşı.. şimdi sıra şu 1.6 nın türkçesini bulmaya geldi.. ve wifi ayarlarını da kurcalamam lazım bir türlü giremedim.. sanırım mesajlarda vardı bir bakayım..

ilgin için tekrar teşekkürler..

quote:

Orijinalden alıntı: hikmetguducu

by_esat arkadaşım; şimdi yazacaklarımı dikkatli oku ve uygula. İlk olarak hafıza kartını telefondan çıkar kendine bi kart yuvası al ve içindeki her şeyi sil. Daha sonra general mobile sitesinden 1.6 donut indir, kartta yeni bir update klasörü aç ve indirdiğin dosyayı içine at. Sonra telefona kartı yerleştir ve ev anamenü ve kapatma tusuna basılı tutarak aç yükleme ekranı gelince iki kez ev tusuna bas yükleme bittikten sonra tlfonu kapat aç.

Şimdi pür dikkat et; yine olmadıysa tlfona usb kablosunu tak ve pc ye takılı vaziyet tekrar ev tusuna ve kapatma tusuna bas, iki kere ev tusuna bas yükleme bittikten sonra tlfonu kapat aç ama kabloyu sakın çekme.

Aynı şeyi bende yaptım ilk aldıgım gün çökertmiştim tlfonu, geçmiş olsun. Cevabını yaz.
    Saygılar

• bu telefonda web'den nasil video izleyecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihangir151

hafıza kartında direk atabilirsin dosya yöneticisinden .apk uzantılı dosyanı actıgında kurulacak...
    quote:

Orijinalden alıntı: cybercup

arkadaşlar konu oldukça büyüdüğü için aradımızı bulmakta zor olmaya başladı. Paylaştığınız bu oyunları ve programları nereye atıcaz hafıza kartında ve kurulumu nası yapıcaz?

eywallah kardeş ;)
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.