TEELFON TAM ŞARJ OLDUKTAN SONRA ŞARJI 100 İKEN KAPTIP AÇINCA ŞARJI 80 OLUYOR SEBEBİ NEDİR |
★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi ★★ (2319. sayfa)
-
-
-
Eğer şarj gözünüzün önünde artarak 98-99-100 olduğu halde kapatıp açtığınızda o kadar düşüyorsa bataryadir diye düşünüyorum.
Geceden takıp sabaha uyanınca kapatıp açıyorsanız batarya 100olunca orada 100 yazmaya devam etse de şarj almayı bırakıyor dolayısıyla kapatıp açınca 4 -5 birim hepsinde düşer ama 80 yine fazla bir düşüş...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gm 5 plus d modeli için anakart arıyorum. Elinde olanlar, satmayı düşünenler iletişime geçerse sevinirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar, pederin telefonu kurcaliyordum da 7.1.1 de kalmış,
8.0 a güncellesem mi? Tavsiye eder misiniz
Kayda değer birşey var mı?
Yavaşlama falan yapacaksa hiç yapmayayım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: emre_virüs
Merhabalar, pederin telefonu kurcaliyordum da 7.1.1 de kalmış,
8.0 a güncellesem mi? Tavsiye eder misiniz
Kayda değer birşey var mı?
Yavaşlama falan yapacaksa hiç yapmayayım7.1.1 en iyisi güncelleme.
-
Arkadaşlar telefona bildirim geldiğini de telefon kendini yeniden başlatıyor sorun ne olabilir bilgisi olan varmı?
istanbulda anakart tamiri yapan iyi bir yer varmı dokunmatik soketinde problem var
-
Arkadaşlar batarya önerisi yapabilecek var mı ?
Deji kullanabilirsin. Ben 7 aydır kullanıyorum sorun yok. Oyun vs de oynamıyorum.
Sanal menü tuşlarının olduğu kısım çalışmıyor, o kısmın bittiği yerin 1 cm üst kısmına basıyormuş gibi algılıyor ve kamera açılıyor mesela. Başına gelen var mı? Yazılımsal mi donanımsal mi bilemedim.
Bu sorunun çözümü ne hocam? Annem de bu telefondan var internet üzerinden konuşma da hiç bir problem yok fakat normal arama yapınca ara ara ses kesiliyor ses gitmiyor.
-
Vay be az mı kahrımı çekti şu telefon ne günlerdi. Halen iş yeri telefonu olarak kullanıyorum.
-
Ben şu yanıtı yazdıktan sonra Pixel 3 çıktı, 4 çıktı, 5 çıktı, 6 çıktı. Katlanabilen telefonlar, hatta dokununca büyüyen, genişleyen telefonlar çıktı. Ne kameralar, ne işlemciler, ne sürümler çıktı. Ve 5.5 yıldır hâla stock 7.1.1 sürümüyle bu telefonu kullanıyorummm. 😊
Ben şu yanıtı yazarken dolar 3.97'ymiş. Artık Türkiye'den telefon alınmaz arkadaşlar. Yurt dışındaki 1000 dolarlık telefon Türkiye'de 1700 dolar.
Arkadaşlar ekranı kırık GM5 plus var. Yaklaşık 1,5 yıldır bir köşede bekliyormuş. Bu telefona masraf ederek yeni bir batarya ve yeni bir dokunmatik ekran (çıtalı) alıp toplamak istiyorum. Sizce masraf etmeye değer bir telefon mu ? Ekran fiyatı n11 gibi sitelerde 350 ila 400 lira. 100 tl kadar fiyatlı deji marka batarya almayı düşünüyorum. 2021 itibariyle bu telefon kullanmaya değer mi? Telefon kardeşime ait . Bize ziyarete geldiklerinde anneme bırakmış. Bense masraf etmeye değer bir telefon mu değil mi bunu merak edip sizlerden fikir almak istedim.
Şubat ayından bu yana Deji batarya deneyiminiz bu telefonda nasıl oldu merak ettim.
Deji anlatıldığı gibi efsane değil ama boş da değil.
Telefonun rami, işlemcisi, hafızası bugün bile yeterli sayılır. Uygun fiyata ayağa kaldırabilirseniz güzel güzel kullanırsınız.
Telefonu şimdi oğlum kullanıyor o da evde fişe takılı geziyor:)
Ögrenci, masa başı çalışanı ya da vaktinin çoğunu evde geçiren birileri kullanacaksa şarj o kadar sorun olmaz, bir şekilde şarj ederler. Gün içinde sürekli hareket halinde olan birileri kullanacaksa, powerbank taşımayı da alışkanlık haline getirmeli. Sıfır bataryayla bile sabahtan akşama yetmeyebilir bir de bataryanın raf ömrünü de düşünmeli...
Son: fiyatlar orjinalle aynı ise orjinal tercih ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanıtladığınız için teşekkür ederim. Orjinal batarya fabrikada olur diye yıllardır servise bile değişim yaptırmadım. Markayı üzerine basıp orjinal diye itelemeye çalışıyorlar. Servislerde bile orjinal batarya bulunduğuna inanmıyorum.
Çıtalardan dolayı serviste cam değiştirirken şarj soketini de değiştirmişlerdi, burada da yazmış olabilirim, o zaman bildirim ışığı da gitmişti yeni ekranlarda kaldırdılar demişlerdi.
Az önce youtubeda şarj soketi videosu izledim ben değiştirebilir miyim diye... Kolay geldi gözüme... Soket kartını söküp takarken ledleri farkettim. Kartta eski led yerinin sağında ve solunda 2 led var ama ekrandan belli olmuyor. Tornavida ile ekranın ledlere denk gelen yerini hafifçe vida açıyormuş gibi döndürerek boyasını kazıdım. Kartı taktığımda 1 çift bildirim ışığım oldu:)
Yapmak isteyenler şarj soketi kartlarını kontrol etsin led yoksa boşa ekranı kazımasın. İkisi de aynı anda çalışıyor, iki led gözü rahatsız edebilir sadece bir tarafı da açmak yeterli gelebilir. Tornavidayı hafif hafif deneyerek döndürün fazla led ışığı rahatsız edebilir. Kararında bırakmak isteyebilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yarısı çalışmıyor artık ekranın.
500 TL istiyorlar ekran için değer mi bilemedim, kayınvalide kullanıyor yetiyordu ama batarya da bitik.
500+150 masraf yerinde a101 gibi yerlerde satılan android go işletim sistemli bir cihazı 1500 TL civarı almak daha mı mantıklı sizce?
Birde içindeki resimleri nasıl alırız? Ekran kilidi açılmadığı için bağlanmıyor PC ye, sedece telefon gelince cevaplayabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X