Şimdi Ara

★★ General Mobile GM 8 [ANA KONU] ★★Sd 435 İşlemci /5.7' - 720p Ekran ★★ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
24
Favori
128.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Ayni kanal su nano zimbirtisini ( 100₺ye mi ne satiliyordu) temin edip, telefonun ekranina uygulayip, ekrani masa uzerine denk gelecek sekilde vurmak suretiyle , ekranin inanilmaz dayanikli oldugunu soylemisti.

Hatta, Ekranin uzerinde ceviz falan da kirmislardi. O zamanlar cok dedik, buna 100₺ vermeyin, insanlari dolandirmak icin cekilmis bir video. Zira ceviz, ufak darbelerde dagilir. Cekicin darbe siddetini ceviz sonumler ve ekran darbe almaz demistik.

Ayni kanal bu sefer telefonu kizgin yaga atmis. Gmyi gereksiz yere ovenlere ne kadar kiziyorsak, aybi sekilde yerin dibine sokanlara da kiziyoruz. Hangimiz gunluk hayatta telefonu yaga dusurebilir? Bicaklar, cihazin orasini burasini kazir?

Bu videoda dikkatimi ceken uc sey vardi ki bunlar da cihazin kalitesizligini gosteriyor zaten:

1) marka logosunun kazi kazan gibi bozuk parayla silinip gitmesi

2) telefonun kot cebindeyken, uzerine oturulmasi neticesinde yamulmasi

3) bas mesafesinden yere dusen cihazinin ekraninin tuzla buz olmasi.

Not: bu nano ekran koruyucu siviyla ilgili olarak Sdn de benzer sekilde video cekmis, o da yakin mesafeden ekrani masaya vurmus ve carpmanin siddeti ile ekrana bir sey olmadigini savunmustu. Reklam amacli oldugu cok belliydi. Gm 8 incelemesinde de telefonunyere goge sigdiramamislar. Micro usb nin gunumuz sartlarinda ne kadar dogru bir tercih oldugundan falan bahsetmisler, kulakligin cok ust duzey oldugunu, bu fiyat segmentinde bu kulakligin boyle bir telefonun kutusundan cikmasinin “mucize” oldugunu da eklemisler. Kamera bildigin odaklayamiyor ve beyaz dengesi namina bir sey yok, lakin kameradan da asiri memnun kalmislar.

Ayni Tolga Cem, bazi iphone incelemelerinde (hangi modeli oldugunu hatırlamıyorum) oldukca tarafsiz davranmisti. Para sen nelere kadirsin diyor insan. Sira gm konusunda gozume mi inanayim, soylenenlere mi, bilemedim. Acik bir celiski var, anlatilanlarla gorulenler ve yorumlar arasinda.

Sdnmis,webteknoymus bunlari cok onemsemiyorum. Teknoseyir editorleri Murat Gamsiz ve Levent Pekcanin deneyimlerini paylastigi video ile Erdi beyin ( veya burak beyin) inceleme videolarini merakla beklemekteyim. En azindan cihaz hakkinda adam gibi bir bilgiye sahip oluruz.

Ote yandan gm bugune kadar ne zaman kaliteli bir model piyasaya surmus ki bu da kaliteli olsun, kendi icinde istikrarli !!! Bir firma oldugunu bir kez daha kanitlamis bulunmaktadir.

Sıvı ekran koruyucu olayı baştan aşağı fake zaten, yabancı bir kanal bununla ilgili video çekmişti, kılcal çizikleri bile engelleyemiyor.

Benim bahsettiğim olay Buff ekran koruyucu incelemesi. Birkaç milimetre inceliğindeki bir materyalin çekiç darbesini veya taşla vurmayı engellemesi fizik kurallarına göre tamamen imkansız. Çekici tam güçle vurmak ve çekici vururken son anda yavaşlatıp vurmak arasında çok büyük fark vardır, ama kamerada gözükmez.

Webtekno zaten hiçbir zaman ciddiye alınacak bir kanal değildir. O test videosunda da saçma sapan şeyler vardı ilgi çekmek için. Dayanıklılık testi yaparken ciddiye alınacak iki şey vardır: Mohs ölçeği ile çizilme testi ve bükme testi. Düşürme testinin sonucu ise tamamen malzeme kalitesine bağlıdır, bu da bükme testiyle belli olur zaten.

Ama Webtekno'nun bükülme testi cihazın içinin neredeyse tamamen plastik olduğunu gösteriyor. Bu ayıplanacak bir şey değil başta, ama GM 5 Plus da bükülüyordu, ve bu daha kötü bükülüyor. Hatadan ders almamak utanılacak bir şeydir. Aynı hatayı Apple, İPhone 6 Plus ile yaptı, bükülüyordu telefon ve 6S Plus ile düzeltti bu sorunu. Xiaomi de aynı hatayı yaptı Mi 5'te, ama Mi 5S'te tamamen metalden oluşan sağlam bir kasa kullandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

TürkTelekom hat üzerinde peşin fiyatına 12taksitle veriyor ayda 83liraya iyi bir seçenek gibi geldi hanım için düşünüyorum

Xiomi 1A daha iyi bencede ancak vatan mediamarkt vs. bayiler satıyormu deneyerek alma şansımız varmı İzmirde?

İşlemcinin 1.4ghz ve 28nm olması kafamda soru işareti oluşturdu acaba kasma donma vs. oluyormu kullananlar biraz tecrübelerini aktarabilirmi

Benim J7core 14nm 1.6ghz 2gbram 5.5hd Samoled ekran var ppi çok iyi değil ama piksel falan göremiyorum bayada memnunum

4ram/64hafızalı olanıda daha çıkmamış

Kasma donma olmaz. Oyun oynanmayacaksa çok memnun kalınır. Öyle piksel falan da burda atanlara bakmayın, görünmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bana Gm8 in kullanım kılavuzunun linki lazım. bir türlü bulamadım yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar merhaba gm8 aldım ve kullanmaya başladım. Deneyimlerimden bahsediyim. Almak isteyen arkadaşlara yol göstermiş olur hem. Telefonu yedek telefon olarak aldım ama belli bir süre ana telefonum gibi sık kullanıcağım gibi yeni telefon alana kadar en azından. Gelelim deneyimlerime; Ses düzeyi-kalitesi bu segmentin üzerinde. Aynı zamanda ahize-ses kalitesi de iyi. Wifi çekim gücü çok iyi. Arayüz çok sade ve akıcı. Arayüzünü begendim. Ekranın parlaklığı, renk doğruluğu güzel. Ekrandan yana bir sorununuzun olucağını düşünmüyorum. Hızlı şarj var ve aşağı yukarı 1 saat 40 dk tam şarj ediyor. Bataryası kesinlikle normal gidiyor. Ne kötü ne de iyi. Ama kesinlikle kötü değil. Ekran samsungun en üst modellerinde dahi olmayan ekrana 2 kere tıklamaya açılıyor ve kapanabiliyor. Bana göre iyi bir özellik. Telefon kapalıyken bildirim geldiğinde ve biri aradığında samsungun always on display özelliğine benzer. Saat bidirim veya arayan kişiyi gösteriyor. Kamerası bu fiyata göre iyi. Biraz daha kötü bir kamera bekliyordum ama beklediğim gibi çıkmadı. Kamera iş görür yani.En sevdiğim yanı kesinlikle ses seviyesi ve kalitesi oldu diyebilirim.

Sevmediğim yanları, telefonun kasası plastik, bu kalite hissiyatini düşürüyor. Klavyesini sevmedim. Belki klavye uygulamarıyla daha iyi duruma gelebilir. Birde alttaki sanal tuşların yerini ayarlama yok. Güncellemeyle düzelir umarım.

Bu fiyata; yüksek işlem gerektiren oyunlar oynamıyorum, kasasının plastik olması çok rahatsız etmez diyorsanız kesinlikle çok iyi bir alternatif. Zaten sosyal medya uygulamaları olsun kesinlikle her işinizi yapabilirsiniz.

Edit: Telefonu kullandığım süre boyunca ısınmadı ve ortalama 5 saata yakın ekran süresi verdi.

2. Edit: Yukarıda ekranın yeterli olduğunu söyledim ama sanki az daha iyi olabilirmiş. Renk doğruluğu iyi ama. Mesela kırmızıyı gerçekten kırmızı renk gibi veriyor. Dışarıda güneş altında ekranı rahat görebiliyorsunuz.

Detaylı bir şekilde yazdığımı düşünüyorum. Yazacak pek de bir şek kalmadı gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asetonnn -- 27 Şubat 2018; 1:1:7 >

• Subat guvenlik guncellestirmesini alan var mi acaba?

• Asetonnn kullanıcısına yanıt
    peki ekranın hd ve büyük olması hocam ? pikseller belli oluyor mu
  • GM almayın, aldırmayın...

• "Asla sana güvenen birisine yalan söyleme! Asla sana yalan söyleyen birisine güvenme!"

"Bir İnsanı Yalanlarla Kazanmak Yerine Doğrularla Kaybetmeyi Tercih Ederim!"

"Yalancılık Meslek Dalı Olarak İlan Edilmeli Çünkü Çok Fazla Ustası Var!"

Gm Almayın,Aldırmayın...Yalanı Adet Edinmiş Yalanları İle İnsanları Saf Yerine Koyan Tüketicisini Mağdur Eden BU Firmadan Ve Ürünlerinden Uzak Durun.★★ General Mobile GM 8 [ANA KONU] ★★Sd 435 İşlemci /5.7" - 720p Ekran ★★ ★★ General Mobile GM 8 [ANA KONU] ★★Sd 435 İşlemci /5.7" - 720p Ekran ★★

• quote:

Orijinalden alıntı: haldir54

peki ekranın hd ve büyük olması hocam ? pikseller belli oluyor mu

Hayır belli olmuyor. Ya da en azından ben farketmiyorum.
  • adamların müşteriye bakış açısı bu altından telefon yapsa neye yarar

★★ General Mobile GM 8 [ANA KONU] ★★Sd 435 İşlemci /5.7" - 720p Ekran ★★

• Arkadaşlar valla yaptık bir halt affedin artık şeytana uyduk yakında yeni telefonuma GM8'e kavuşuyorum :) cümleye böyle başladım çünkü son 3-4 sayfaya bakarsanız yazılan olumsuz negatif eleştiriler gırla gidiyor maşallah GM8'i boğazından tutup yerden yere vurmuşsunuz GM8 alan olsa bi dövmediğiniz kalmış, gerçekten bu kadar mı rezil rüsva kötünün en kötüsü bir telefondur yahu! hani gözüm korkmadı değil neyse.

Öncelikle şunu söyleyeyim GM8'in üzerine 300-500TL daha koyulsa Nokia 6 / LG Q6 alınabilirdi bu ikisi arasında çok bocaladım ama düşündüm ki benim telefonda fotoğraf çekmek yayınlamak vb merakım yok, telefondan müzik dinlemek (youtube) video izlemek oyun oynamak falan işim olmaz, Internetini Wi-Fi'ını full kullanırım (HotSpot, Wi-Fi Direct gibi şeyler) sadece Twitter bir de e-mail uygulaması Steam app falan başka bir ihtiyacım olmaz dedim, ee daha ne? 1.000TL üstüne (ister 100TL ister 500TL fazlası olsun) neden para vereyim ki dedim GM8'i aldım.

Nokia 6 / LG Q6'dan vazgeçip GM8'i almamın en büyük sebebi tabiki 2 yıl boyunca Android ONE desteğiyle tüm Android güncellemelerini alma garantisinin olmasıydı, en azından Android 8.0 Oreo ile kutusundan çıkıyormuş, bugün yeni Android 8.1 haberini Google Blog'unda gördüm herhalde GM8'e gelecektir.

GM8'de tek takıldığım nokta ekranın pixel yoğunluğunun 282ppi olması, mesela diğer benzer özellikli telefonlarda bu 400ppi ve üstü oluyor umarım ekran renk doygunluğu parlaklığı netliği konularında pişman etmez. Ayrıca ön tarafın full cam (corning gorilla glass destekli) olması ve yan çerçevenin özel üretim Alüminyum tasarımlı oluşu hoş bir detay, fakat arka kısmın full plastik olması canımı sıkmadı değil.

---
    Şimdi bilgi almak istediğim asıl meselelere gelelim;
    Kutusundan çıkarıp ilk kez şarj'a taktığımızda kapalı halde %100 olmasını bekleyip öyle mi SIM kartımızı takıp açmalıyız?. Telefonun ilk açılışını ayarlarını yaparken dikkat edilecek bir şeyler var mı? Cihazın seri numarası model numarası derken eskidir/yeni seridir gibi bir şeylere bakılıyor mu?. Bir de bu yakınlarda GM8'e bir güncelleme geldi mi nedir son durumu?.

Böyle şeylere de dikkat eden biriyim sormadan geçmeyeyim şimdi GeneralMobile'ın kendi telefonlarına yönelik kendine ait bir PC yazılımı yok galiba bu hiç hoş olmamış, telefonu kendi üzerinden (OTA'mı deniyor buna) cep hattı Internetinden (bunun için Wi-fi kullanamam) güncellemek yerine PC'den bağlayıp yazılımından güncelleme yapsak sanki daha iyidi neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 27 Şubat 2018; 20:6:48 >

• 2.ele baktımda hemen düşmeye başlamış ve çoğu beğenmediği için satışa çıkarmış.

Örnek,

''Cihazı eşime almıştım fakat beğenmedi...2 yıl Telpa garantili... Türk Telekom dan alındı aksesuarları kullanılmadı..''

Bayan bile beğenmemiş.
  • Biraz da mizah :)

• Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Eh, geçmiş olsun. Hiç değilse cayma hakkın var. General Mobile şişe su üretse almam artık. Birkaç ay sonra kronik sorunlar baş göstermeye başlar zaten. Yazılım konusunda ise General Mobile tam anlamıyla rezalet. GM 5 Plus kullanıyordum eskiden, ve sık sık hatalı güncelleme verdiklerini gördüm. Hatalar da toplum içinde rezil olmama sebebiyet verecek hatalardı, kulaklıkla müzik dinlerken ekran görüntüsü alınca tüm müziği dışarıya veriyordu. Ve GM 5 Plus hala söz verilen Oreo güncellemesini almadı. Android Oreo, Ağustos 2017'nin sonunda çıktı, ve Şubat 2018'de hala GM 5 Plus güncelleme almadı.

Xiaomi Mi A1 gibi her açıdan daha iyi ve arkasında Xiaomi gibi bir devin olduğu telefon varken bu alınmaz bence. Xiaomi Mi A1 de Android One projesi kapsamında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

TürkTelekom hat üzerinde peşin fiyatına 12taksitle veriyor ayda 83liraya iyi bir seçenek gibi geldi hanım için düşünüyorum

Xiomi 1A daha iyi bencede ancak vatan mediamarkt vs. bayiler satıyormu deneyerek alma şansımız varmı İzmirde?

İşlemcinin 1.4ghz ve 28nm olması kafamda soru işareti oluşturdu acaba kasma donma vs. oluyormu kullananlar biraz tecrübelerini aktarabilirmi

Benim J7core 14nm 1.6ghz 2gbram 5.5hd Samoled ekran var ppi çok iyi değil ama piksel falan göremiyorum bayada memnunum

4ram/64hafızalı olanıda daha çıkmamış

Hanım için bende düşünüyorum. Eski telefonu Samsung Grand 2 iyice son nefesini vermeye başladı. Ben açıkçası kullanamam, 1.4Ghz çekirdek hızı Snap435 işlemci beni kanser eder ama Grand2'den bu cihaza geçecek eşim için hissedilir bi fark olur. Kendisi temiz bi telefon kullanıcısı. Bu telefonu da eminim temiz dikkatli kullanır. 3 yıllık Grand2'nin kasasında çizik yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ravenholm

Arkadaşlar valla yaptık bir halt affedin artık şeytana uyduk yakında yeni telefonuma GM8'e kavuşuyorum :) cümleye böyle başladım çünkü son 3-4 sayfaya bakarsanız yazılan olumsuz negatif eleştiriler gırla gidiyor maşallah GM8'i boğazından tutup yerden yere vurmuşsunuz GM8 alan olsa bi dövmediğiniz kalmış, gerçekten bu kadar mı rezil rüsva kötünün en kötüsü bir telefondur yahu! hani gözüm korkmadı değil neyse.

Öncelikle şunu söyleyeyim GM8'in üzerine 300-500TL daha koyulsa Nokia 6 / LG Q6 alınabilirdi bu ikisi arasında çok bocaladım ama düşündüm ki benim telefonda fotoğraf çekmek yayınlamak vb merakım yok, telefondan müzik dinlemek (youtube) video izlemek oyun oynamak falan işim olmaz, Internetini Wi-Fi'ını full kullanırım (HotSpot, Wi-Fi Direct gibi şeyler) sadece Twitter bir de e-mail uygulaması Steam app falan başka bir ihtiyacım olmaz dedim, ee daha ne? 1.000TL üstüne (ister 100TL ister 500TL fazlası olsun) neden para vereyim ki dedim GM8'i aldım.

Nokia 6 / LG Q6'dan vazgeçip GM8'i almamın en büyük sebebi tabiki 2 yıl boyunca Android ONE desteğiyle tüm Android güncellemelerini alma garantisinin olmasıydı, en azından Android 8.0 Oreo ile kutusundan çıkıyormuş, bugün yeni Android 8.1 haberini Google Blog'unda gördüm herhalde GM8'e gelecektir.

GM8'de tek takıldığım nokta ekranın pixel yoğunluğunun 282ppi olması, mesela diğer benzer özellikli telefonlarda bu 400ppi ve üstü oluyor umarım ekran renk doygunluğu parlaklığı netliği konularında pişman etmez. Ayrıca ön tarafın full cam (corning gorilla glass destekli) olması ve yan çerçevenin özel üretim Alüminyum tasarımlı oluşu hoş bir detay, fakat arka kısmın full plastik olması canımı sıkmadı değil.

---
    Şimdi bilgi almak istediğim asıl meselelere gelelim;
    Kutusundan çıkarıp ilk kez şarj'a taktığımızda kapalı halde %100 olmasını bekleyip öyle mi SIM kartımızı takıp açmalıyız?. Telefonun ilk açılışını ayarlarını yaparken dikkat edilecek bir şeyler var mı? Cihazın seri numarası model numarası derken eskidir/yeni seridir gibi bir şeylere bakılıyor mu?. Bir de bu yakınlarda GM8'e bir güncelleme geldi mi nedir son durumu?.

Böyle şeylere de dikkat eden biriyim sormadan geçmeyeyim şimdi GeneralMobile'ın kendi telefonlarına yönelik kendine ait bir PC yazılımı yok galiba bu hiç hoş olmamış, telefonu kendi üzerinden (OTA'mı deniyor buna) cep hattı Internetinden (bunun için Wi-fi kullanamam) güncellemek yerine PC'den bağlayıp yazılımından güncelleme yapsak sanki daha iyidi neyse.

Hocam GM 8'i bizzat deneyimledim. Ve kimsenin de bizzat deneyimlemeden, elle dokunmadan, gözle görmeden, kulaklarla duymadan Webtekno'nun gömen, SDN'nin öven videolarıyla veya forumlarda şu yazılanlarla vs. bir kanaate varmaması gerekiyor. Ve zaten herhangi bir elektronik cihazı bizzat incelemeden de almamak gerekiyor.

Ama -hangi segmentte olursa olsun- daha yeni çıkmış bir cihazı almadan önce 3-5 ay kadar beklemek gerekiyor ki yine çıkan haberlere, forumlardaki insanların şikayetlerine bakarak kronik bir sorunun olup olmadığı anlaşılabilsin.

Size tek bir şey söyleyeceğim: Telefon elinize ulaştığında cayma hakkınızın süresi dolmadan iyice bir gözden geçirin; telefonu hissedin... Bir yerleri sürekli zihnimi meşgul eder diye düşünürseniz direk cayma hakkınızı kullanıp geri iade edin.

Ekranın 5.7" olup HD olacağını duyduğumda ben de çok endişelenmiştim. Netlik konusunda öyle söylendiği gibi uçurumlar yok. Piksellerin gözle görülmesi zaten söz konusu değil. Ekran doygunluğu gayet iyi. Parlaklık yine GM 5 Plus'taki gibi çok yüksek. 400+ nit. Ama sürekli günlerce, haftalarca parlaklığı sonuna kadar açan arkadaşların ekranı yine sarartması muhtemel. Önlemi de çok basit. Parlaklığı sürekli en yüksekte, hiç düşürmeden günlerce, haftalarca kullanmamak. Açık havada rahat rahat kullanabilin; rahat rahat çekim yapabilin; fotoğraflarınıza rahat rahat bakabilin, düzenleyebilin vs. diye o kadar yüksek yapmışlar parlaklığı. Adı üstünde Android One, saf Android. Kontrol tamamen sizde. Samsunglar gibi parlaklık barının köşesine bir tane açık hava modu tuşunu eklemeye izni yok maalesef GM'in. Parlaklık günlerce, haftarca, sürekli %80'in üstünde durmasın. Parlaklık seviyesini günlerce, haftalarca %80'nin üstünende kullanmayın derim.

İşlemcisinin Snapdragon 435 olacağını duyduğumda da üzülmüştüm. Ama GM 5 Plus'taki Snapdragon 617 ile kıyasladığımda hayrete düştüm... sd435'te GPU olarak Adreno 505 var; 617'de Adreno 405... Ve sd435, 400 ailesi içinde 8 çekirdeğe sahip tek işlemci. Sanki sd600 ailesinden dışlanmış da sd400 ailesine zorla katılmış gibi bir havası var. Özellikerini bizzat Qualcomm'un sitesinden kıyaslayın... 617 daha iyi tabi ki ama yeni nesil sd435 ile arasında sanıldığı gibi uçurum yok. Gönül isterdi ki kur 2.5 olsun, içinde en azından sd630 vs. olsun, kasa full metal olsun, böyle soğuk soğuk olsun, ama işte...

One Plus'ı... Samsung'u... Yetmedi Xiaomi'si... Şimdi de Nokia'sı...
    Hepsi belli segmentlerde krallıklarını, imparatorluklarını ilan etmiş. General Mobile'a artık ₺1200 üstünde pek yer yok. Kur da artıyor. Giriş - Orta segment arasında bu krallığını sürdürmeye de mecbur. Kur arttıkça böyle bir yerlerden kısmaya da mecbur. Her şeyiyle sağlam 1500-2000'lik bir cihaz çıkarsa pek alan olmayacağı da gerçek; oralarda türlü türlü markalar imparatorluklarını çoktan ilan etmiş. Oralarda tanınmıyor, zarar etme potansiyeli çok yüksek.

Sorularınıza gelecek olursak:

★ Telefonu kutusundan çıkardığınız an hiç şarj vs. etmeden direk kullanmaya başlayabilir, kurulumu yapabilirsiniz ama siz yinede fulleyin, sonrasında her şeyi rahat rahat halledersiniz. Kapalı sarj etme, 7-8 saat sarjda bırakma vs. gibi şeyler gerekmiyor.

★ Android One cihazlarda; değil cihazın o ilk açılış ayarlarını, bulduğunuz tüm ayarları didik didik etmeniz, hepsini de dibine kadar yapmanız gerekiyor ki hiç pil, ekran süresi, uykuya geçmeme vs. problemi yaşamayasınız. Adı üstünde Android One; saf Android... Hazır Android One da demişken: GM 8 3. nesil Android One kapsamında bir cihaz ve "en az 2 yıl" boyunca güncelleme alacak. Ama Android One'ın ne olduğunu bilin: Mesela söylenenlerin aksine; en hızlı şekilde güncelleme alacağınızı, güncellemenin ilk sizde olacağını, her zaman en günceli siz olacağınızı, eksiksiz ve tam bir şekilde güncelleme alacağınızı vs. zannetmeyin.

android.com/one

Ya da sırf saf Android diye pilinizin daha iyi gideceğini, stabil bir şekilde huzurla kullanacağınızı vs. de hayal etmeyin. Android One telefonlar at gibidir. Sürekli aylık güvenlik güncellemeleri aldıkları için koşan bir ata benzetebilirsiniz. Her koşuştan sonra bakım isterler; wipe cache isterler, sıfırdan format isterler. Bakımları yapıldığı sürece sizi her yere götürürler. Bakımları, kontrolleri yapılmazsa da nalları diker, sizi üzerlerinden atar, teperler. Yani bir uygulama durduruldu hatası da verebilir, reset de atabilir, güncellerken hata da verebilir, pili daha hızlı da tüketebilir; kasım kasım da kasılabilir, uykuya da geçmeyebilirler; uğraş isterler hocam. Görüyorsunuz; bir sürü sürünen insancıklar var; bu attan çok fena düşmüşler...Bu atlar bunları gömmüş, fena tepmiş. Kimi ise vermiş elektriği vurmuş kırbacı atın kuyruğu bacağı kopmuş. Prizin yanında devirmiş organları, hızlı sarjlı cihazı takmış sarja, parlaklığı da dayamış sona, girmiş oyuna; sonra soket kolay bozuluyor, cihaz felaket ısınıyor, ekran sararıyor, batarya öldü falan filan... Ben 1.5 yıldan beri GM 5 plus kullanıyorum; bunca şikayete, "kronik sorunlu" diyen onca vatandaşa rağmen donanımsal olarak hiçbir problem yaşamadım; temiz kullanırsanız, her güncellemeden sonra bakım yaparsanız (her ay format atmanıza da gerek yok), sistem ayarı olsun, konum ayarı olsun, uygulama ayarı olsun tüm ayarlarınızı da dibine kadar yaparsanız hiçbir problem vs. yaşamazsınız. Yaşarsanız da garanti bunun için var. Uğraşınca cayır cayır çalışıyor, yağ gibi akıyor bu telefonlar. Ve bu büyütülecek bir şey de değil. Güncellemeler geldikten sonra wipe cache yapmak, arada bir formatlamak; bu cihazların artılarını ve eksilerini görüp temiz bir şekilde kullanmak çok da zor bir şey değil.

★ Yakın zamanda GM 8'e herhangi bir güncelleme gelmedi. 8.1 ne zaman verilir, hatta verilir mi ben bilmem... Siz şimdiden Android 9.0'a, 9.1'e, 10.0'a vs. odaklanın. Çünkü General Mobile'ın geliştirici ekibi bu günlerde bir taraflarını yırtıyor. Malumunuz, MWC 2018'e stabil bir şekilde yetiştirilemeyen ve Mart sonu satışa çıkması planlanan GM 8 Go, hala Şubat güncellemesini alamayan GM 6, Şubat ayında Oreo'yu artık alması gerekip alamayan bir GM 5 Plus, Yine Mart ortasına kadar yetişmesi gereken GM 8'in 64/4 GB modeli... Yine Nisan'a kadar Oreo'su yetişmesi gereken GM 5... Bunun nedenini de anlatmak Çin işkencesi. Pixel politikasından dolayı Oreo'yu (kaynağı) iş ortaklarına haklı olarak 2-3 ay geç göndermiş bir Google; taa aylar öncesinden -ülke ekonomisini göz önünde bulundurarak- politikalar, stratejiler belirlemiş; çeşitli planlamalar yapmış ve yeni malum cihazlar üzerinde çalışmış bir General Mobile; bu ikisinin birleşimiyle kombo olup adeta zincirleme bir kazaya dönüşen Android One programı; ve şu an eli ayağı birbirine dolanmış bir GM geliştirici ekibi; ve yine şu an ne yaparsa yapsın ayağına sıkmış olacak bir General Mobile... Diğer üreticilerin de "3. nesil" Android One programına dahil olan ve güncellemeyi Oreo çıktıktan en az 4 ay sonra almış olan- 2017 sonlarında çıkarmış oldukları- o cihazları... Cümbüş... Android One patladı bu sene. Google da patladı, General Mobile da patladı. Ama kimsenin korkmasına gerek yok, bu günler geçici. Forum ortamındayız, doğal olarak herkes panik; pek sağlıklı düşünen yok. Siz onlara bakmayın.

★ Maalesef General Mobile'ın kendi telefonlarına yönelik bir PC Suite yazılımı yok ve bu da galiba bilerek yapılıyor. Ama yinede Telpa desteğe, Whatsapp destek hattına vs. bu konuda bir geri bildirim atmak gerekiyor. Böyle bir program gerçekten de gerekli. Ben de OTA ile değil de sizin gibi yapmak isterdim güncellemeleri. General Mobile dışında, Google'ın da bu konuda bir şeyler yapmasını isterdim. Pixel ve Nexus gibi Android One da bir Google programı. Pixel ve Nexus'lar için ay-ay geçmiş güncellemelerin bile indirilebildiği resmi bir Google sayfası var; Android One için ise yok...

Yine bilgisayardan telefonu güncelleyebilirsiniz ADB ile ama sıkıcı iş. OTA linkini alacaksınız; indireceksiniz; telefonu bağlayacaksınız; bootloader'e gireceksiniz; uldate from ADB diyip bilgisayardaki ADB terminaline 3-5 kod girip yükleyeceksiniz. Diğer arkadaşlar daha iyi bilir. Eskiden zevkliydi böyle uğraşmak, artık hiç tadı yok, boşa vakit kaybı gibi geliyor. GM'in bir suite programı olmalı gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GM Savunucusu -- 28 Şubat 2018; 13:38:13 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 28 Şubat 2018; 19:2:25 >
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Adamın dediği kafama takıldı
    Stok (saf) android kullanıp pil performansı iyi olan telefon var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkcell de ilk 3 taksit bizden kampanyasi var.

Dediklerine gore 12/24/36/48 ay taksitli satislarda gecerliymis. Aylik taksit 116 TL ile 9 ayda 1044 TL ye mi geliyor simdi bu telefon?

Oyleyse iyi.

• karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Gmden başkasını kullanmadıgımız için bilemiyoruz. Ama bildiğim şu ki yazılımla falan düzelmiyor pil kaliteside iyi olmayınca resmen facia yaşıyoruz

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.