Aynen bende öyle düşünüyorum kim ne derse desin genetik en agir basan şeydir. Mesela afganistan hindistan gibi yerlere bakın insanlar her gun kirin pisliğin içinde yaşıyorlar ama saçları çok saglam dölülmüyor uzun oluyor. Bir insanın genetiği iyiyse emin olun çevresel şeyler bile kolay kolay erki etmiyor. Jeff bezos her gun stres mi yapiyordu? Kirin pisliğin içinde mi yasiyordu? Hayır. Ama adam daha genc yaslarda kel kalmıştı. Oysa yedi gun yirmi dort saat pisligin icinde yasayan insanların sacina bakiyoruz hala uzuyor dökülmüyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Genetiğin önemi (3. sayfa)
-
-
Dış görüntünün üstüne bu pislik içinde yaşayan insanların aynı şekilde sağlık sorunu vb. de olmuyor, millet sürekli ayy ne kadar pis onlar ölür demesine rağmen adamlar sapasağlam, sokak lezzetleri vb. eğlenceli videolarda görüyoruz yedikleri şeyler de sağlıksız ama aynı şekilde etmiyor, bize bakıyosun sağlıklı beslenen spor yapan adam erken yaşta kanser olup ölüyor o da ne ailesinde zaten kanser varmış
-
O kadar dogru bir tespit ki helal olsun. Böyle mantikli ve gercekci yaklasanlari gorunce mutlu oluyorum. Genetik çok onemlidir NOKTA
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Genetik bir başlangıç paketi verir insana. Gerisi insanın elinde. Blraz da epigenetik araştır
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
onun sebebi mikrobun, pisliğin bağışıklığı güçlendirmesi. tırnak yemek bile bağışıklığı güçlendirir.
genetik konusuna gelince evet seni bir fare değilse insan yapan şey genetiktir.
ama insan ırkları arasında çok büyük eşitsizlik olduğunu düşünmüyorum aborjin falan değilsen.
genetik dediğin şey milletlerin ve insanların coğrafi izolasyona göre adaptasyona uğraması.
yani sahip olduğun tip bulunduğun coğrafya ve aile, ait olduğun ırkla ilgili.
ben insanları ırksal olarak kategorize ediyorum.
fiziksel olarak asyalılarla beyazlar bir değil misal. eşitte değilller.
fakat beyaz ırktaysan arada çok bir fark yok. ve düzeltemeyeceğin birşeyde yok. 1.58 de çok kısa falan değil. kadınlar 1.60 civarında falan zaten dünya ortalaması. hatta erkekler minyonları daha tatlı bulur ve daha çok sever. ha erkekte daha büyük dezavantaj boy konusu o ayrı.
birde bu toplum genetiği konusunda öjeninin insanoğluna çağ atlatabileceğini düşünenlerdenim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 13 Aralık 2024; 6:12:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ortalama ya da ortalamanın biraz altında olan insanlar için dediğin şeyler olabilir ama yüzünde ciddi derecede eğrilik kafasında yamuklukla falan doğmuş birisinin asla sporla falan yuzu duzgun gorunemez. Hatta bana inanmiyorsan arastir kafatasınım gelisimi belli yastan sonea duruyor ve olene kadar şekli ayni kaliyor. Ee durum boyleyken o kişi her gun sabaha kadar spor yapip ugrassa emek versede kafasinin sekli degismeyecek ki yuzunde ki asimetrilik sporla falan gecmez. Yani en fazla ortalama tipli insanlar icin spor ugras falan tipi iyi gosterebilir o da kesin deil zaten ama ihtimal var digerleri icin imkansiz
Her yer oyle nazik yaklasmiyor ama. Mesela bir işe girecektim sırf kısa boylu oldugum icin alinmadim ustelik o işte bilgili ve yetenekliydim. Ama benim yerime uzun boylu manken gibi gorunen bir kiz gitse cok buyuk ihtimalle fazla yeyenegi olmasa bile boyu uzun diye alinirdi
Ne olursa olsun insan hayatta çabalamalı. İyi o zaman kısa boylu doğdu diye kendi kabuğuna çekilsin hayattan kendini soyutlasın. Ne de olsa kısa boylu hayatını düzeltmesine gerek yok.
Kısa boylular iş bulup evlenemiyor mu? Sosyal hayatta dünya kadar örnek var bu iş nasip işi. Boyu normal olup iş veya evlenecek birini de bulamayabilir. Denk gelirse olur bu işler sorunun neyse karamsarlık sana bir şey kazandırmaz.
Senin elinde olmayan şeylerden dolayı kendini olduğun gibi kabul edersin ya da hayatın boyunca kompleks yapıp hayatını zehir edersin. Her insan yüzde yüz sağlıklı değil zaten her güzelin bir kusur vardır.
Kısa boylu olmakla Allah korusun tek kolun olmaması bir değil. Yine elin ayağın tutuyorsa işini rahatça yaparsın. Bu konularla alay edenler zaten geçmişinde aşağılık kompleksi yaşamış olgun olmayan insanlar. Aç değilsin açıkta değilsin elin ayağın tutuyor hayatta neler var bilincinde olmak lazım.
quote:
İnsanların takma demesi kolay işte.
"kafaya takma" deyince şöyle bi anlam çıkıyo: sanki adamın fiziksel farklılığının hayatına bi etkisi yok da, sadece adam kafaya taktığı için kendi kendisine zorluk yaratıyor gibi.
işin gerçeği şu: senin fiziksel farklılığından dolayı diğer insanların sana muamelesi doğrudan değişir.
- network yapmak
- iş bulmak ve yeni işlere transfer olmak
- evlenmek
tüm bunların hepsinde fiziksel niteliğimiz doğrudan etkilidir. zira insan sosyal bi canlı türüdür.
mesela sen bilgili ve alanında iyi bi çalışansın, doğal olarak da farklı şirketlere transfer gerçekleştirip kariyer yapan biri olmak istiyosun. bunun yolu çevreni geliştirmekten geçiyo. ama insanlar seni fiziksel niteliklerinden dolayı ezik görürlerse senin network'üne dahil olmamayı tercih ederler. yani, o kişilerle tanışıp aranı iyi yapabilirsin, hiçbir sorun yok gibi görünür, onlar senin netowrk'lerinmiş gibi görünürler, senin çok başarılı biri olduğunu söylerler, ama o kişiler yarın bi gün referans olacaklarında sana değil de 3 gündür tanıdıkları çömez birine referans olurlar çünkü o yeni yetme olan kişi uzun boyludur, kalın seslidir, otoriter görüntü vermektedir. sen ise kısacık boyun ve çömez vücudunla kenara itilirsin. iş dünyasında olan budur. istersen yazılımcılık gibi teknik iş yap hiç fark etmez. senin fiziksel yapın senin kariyerine etki eder. istisnalar kaideyi bozmaz. tabii ki cılız olup kariyer yapan var ama ortalama olarak senin fiziksel yapın senin kariyerine doğrudan etki eder.
mesela ksıa boylu cılız olan erkek, kiralık ev arayacak olursa, tüm ev sahipleri o erkeğe evlerini verirler. bekara ev vermem diye bağıran ev sahipleri bile evlerini direk verirler.
ama aynı kişi evlenecek kız arayacak olsa, tüm kız babaları o erkeği kovalarlar.
neden? çünkü kiralık ev verirken adam şöyle düşünüyo: "lan zaten bu herif ufacık, bana hiçbir artistlik yapamaz, en ufak bi şey yaptığında dövüp sokağa atarım" aynı adamın kızını isteyecek olursan, adam kızını vermeyip seni kovalıyo güçsüzsün diye.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Kısa boylular iş bulup evlenemiyor mu? Sosyal hayatta dünya kadar örnek var
hocam bak sen bu düşünce yapınla futbol takımının başına teknik direktör olacak olsan, kendi futbolcularına: "her maç 8 gol atmaları gerektiğini" söylersin.
futbolcular sana: "hocam bu çok zor" dediklerinde de, tarihteki 8 gol atılmış maçları çıkartıp gösterirsin, sonra dersin ki: "al bak imkansız değilmiş, hadi çıkın şimdi 8 gol atın"
hayat böyle işlemiyo. hayat istatisliksel olarak işler. istatisliksel olarak kısa boylu kişinin evlenmesi de, işyerinde yaptığının karşılığını alması da, çooook daha zordur.
sen ve senin gibiler bunu anlayamazsınız. çünkü belli ki 160 boyunda 55 kilo ağırlığında yetişkin bi erkek olmanın ne olduğunu hiç yaşamamışsın. böyle bi erkek olduğunda herkesin sana muamelesinin nasıl değiştiğini tasavvur edemezsin. sen ve senin gibiler tüm ömürleri boyunca: "kendini geliştir" gibi "hayata pozitif bak" gibi "kafaya takma" gibi "sana yapılanları görmezden gel" gibi kişisel gelişim safsatalarını yaymaya devam edersiniz.
-
cevap verdiğin kullanıcı 4F3, kendisi şunları yazmış:
quote:
1.58 de çok kısa falan değil. kadınlar 1.60 civarında falan zaten dünya ortalaması. hatta erkekler minyonları daha tatlı bulur ve daha çok sever. ha erkekte daha büyük dezavantaj boy konusu o ayrı.
şunu söyleyelim: 4F3 bu konularda yazmamalı çünkü kendisi çalışmayan birisi. herhangi bi kariyeri yok. dolayısıyla iş yaşamı hakkında bi bilgisi yok.
aslında kendisinin bir çalışma geçmişi olsaydı bile, gene onun söylediklerini ciddiye almazdım ben. çünkü kendisi uzun boylu ve yapılı-güçlü birisi. böyle kişiler Türkiye'deki işyerlerinde kolay kolay hiçbir kötü muameleye maruz kalmazlar. çünkü ülkemizdeki iş yerlerinde fiziksel güce sahip kişilere müdürleri bile saygılı-düzgün konuşurlar. bu tarz kişilere fırça kayılması gerektiğinde bile kapalı odada kimsenin görmediği yerde kibar sözcüklerle fırça kayılır. ama 158 boyundaki kişiye tüm ofisin ortasında özensiz ve alaycı kelimelerle laf söylenebilir rahatça. 2+2=4 gibi olan budur. dolayısıyla böyle birinin bana kalkıp da: "158 boyunda olmana kafayı takma, önemseme" demesi ciddiye alınacak bi söz değildir.
-
Takılacak bir şey yok aşırı fazla kilo verdim. Genetiğin kilolu duruma yatkın neden o kadar kilo verebilir yağ oranımı düşürebildim? Ya da 2 yıl önce aşırı disiplinli brisiyidim şuan neden değilim oysaki genetiği de yazılıydı bu? Her şey genetik değil. Her şey adaptasyon sonucu. En iyi şekilde uyum sağlayabilecek olan daha güçlü olacak. Değişimlere ne kadar hızlı uyum sağlayabilşyorsanız o kadar güçlü görüşürsünüz. Çoğu Mr olimpiyadan daha uzunum ama daha az kas kütlem var nasıl olacak? Oysaki genetiğim iyi dediğiniz gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toporov -- 13 Aralık 2024; 11:28:10 >
Genetiginde kilo verebilmenin mumkun olmadigini ne biliyorsun? Bizim burda bahsettigimiz sadece kilo deil ayrica. Boy'da. Her gun kucuklugunden beri spor yapip duzenli beslenip sigara alkolu olmayan bir kişi yinede 1.65 boyunda falan takilip kalmissa ve bir turlu uzamiyorsa bu bile genetigin en agir basan şey oldugunu kanitlar. Her şey sporla bakimla falan olsaydi herkes nasil olsa ucunda kesin olarak ödül var derdi hemen baslardi yapmaya. Oysa yaptiklari halde uzamayanlari gorunce bak demek ki genetikle alakali diyorlar hakli olarak
Bide şunu fark etmişsindir. Ortamlarda dış görünüş falan boş deyip önemsiz gösteren kişiler en çok görünüşüne kafayi takan ve kendini en iyi hale getirmeye calisan kisiler oluyor. Konu aciliyor ya bunlar boş ya önemli olan iyi biri olmak karakter kişilik basarili olmak bilmem ne derler ama kendilerini kültürel anlamda gelistirmek yerine dış gorunuşunu en iyi hale getirmek icin kırk takla atarlar. Her gun aynanin karsisinda daha iyi gorunmek icin saatlerini harcarlar. Ee hani bunlar boş şeylerdi? Hani önemsizdi? Sen sadece kendini kültürel anlamda falan gelistirsene o zaman neden dis gorunusunu daha iyi hale getirmek icin kirk takla atiyorsun diye sorarlar. İnsanların çoğü böyle iki yüzlü işte bu yuzden cogu yorum yazan kisinin samimi olduguna inanmiyorum işte. Burda aman bunlar boş şeyler diyen kişiler hepimiz cok iyi biliyoruz hepsi olmasa da çoğu gorunusunu en iyi hale getirmek icin kirk takla atacak. Ee önemsizse neden ugrasiyorsun derler insana. Bir örnek daha vereyim çevremizde birisi vardı böyle konular açılında aman bunlar önemsiz derdi bir insanın iyi olmasina bakarim derdi ama ilk fırsatta kısa boylu çirkin birisini gördüğü an eziklemeye başlardı. Yani anlatmak istedigim cogu insan ortamlarda tabi kendini şirin gosterir farkli gostermeye calisir ama uygulamaya gelince nedense öyle değiller.
-
Boy'da yazmana koptum tek sorunun boy değil
quote:
Ortamlarda dış görünüş falan boş deyip önemsiz gösteren kişiler en çok görünüşüne kafayi takan ve kendini en iyi hale getirmeye calisan kisiler oluyor.
şunu da ekleyelim:
bize "dış görünüş önemsiz" diyen kişiler Avrupa'ya gittiklerinde, ordaki yerel Avrupa halkının kendilerine ufak tefek mimiklerde "farklı" davranmasını: "gizli ırkçılık" diye ifşa ediyolar. ve açıkça diyolar ki: "biz Avrupa'lı değiliz diye bize bunlar yapılıyo"
yani adam 2+2=4 gibi kendisine tipinden dolayı farklı muamele yapıldığını söylüyo.
adam kendisine yapılan farklı muameleyi youtube videosuna taşıyıp başkalarına anlatıyo.
aynı adam kendisi Avrupa'ya gitmeden önce bana hitaben: "yahu tipin önemi yok yaaavvv" diyodu.
aynı adam kendisi Avrupa'ya gitmeden önce bana hitaben: "yahu tipinle alay ediyolarsa kafaya takma yauvvv" diyodu.
Avrupa'da bunlara yapılan gizli ırkçılık dedikleri şey ise, böyle alay etmek gibi "açıktan" yapılan şeyler değil. çok basit şeyler, mesela telefona geç cevap vermek, restoranda-işyerinde falan görmezden gelmek gibi, oranın yerel halkına yapılmayan ama göçmenlere yapılan pasif hareketler.
adamlar bu pasif hareketleri bile kafaya takıp "GİZLİ IRKÇILIK!!!!" diye videoya taşıyacak kadar gururlular.
aynı adam benim tipimden dolayı bana "açıktan" yapılan rezilliklere diyo ki: "görmezden gel" yani diyo ki: "bununla yaşa, ve bunu kafaya takma"
neden kafaya takmayayım? ben insan değil miyim? bende gurur yok mu? sen kendin Avrupa'ya gidince çooook basit eylemleri bile "Avrupa'lı olsaydım bana bu ypılmayacaktı" diye kafaya takıyosun? neden sen gururlu olma hakkına sahipsin de ben değilim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 13 Aralık 2024; 12:52:44 >
-
evet genetik her şeydir ama yapacak bir şey yok.
kadın mısın erkek misin anlamadım, 1.58 boy kadın için sıkıntı değil. yaşın genç ise kadın erkek fark etmez büyüme hormonuyla boyunu uzatabilirsin.
benim boy 170-erkek keşke büyüme hormonu alsaydım doktor kontrolünde. çocuğunun boyu kısa olanları uyarmak lazım artık her şey fiziksel görünüşe bakıyor.
boyun kısa önem vermiyorsun sonra saçın dökülüyor ulan boy yok saç yok bu nasıl hayat diyip kafayı yiyorsun, ben yiyorum arada.
kadınsan zten. boş yapıon.158 boylu kız için ölürüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 13 Aralık 2024; 13:59:6 > -
Yaşım 23 az kaldı 24 olacam ama boy hala kısa ve küçüklüğümden beri hareket halinde olan birisiyim asla boş durmam. 'Kızlar da boy dert edilmez' her zaman doğru olan bir şey değil. Birçok iş başvurusunda yeyenekli olmama rağmen sadece kısa boyumdan dolayı işi beceremeyecegim algisina kapilip red ettiler. Tipimde sorun yok bu arada dusun yani buna ragmen. Her şey genetik. Genetiginde boyun uzamasi yoksa istedigin kadar spor yap iyi beslen bunun etkisi vucuduna en fazla %5'i gecmez evrim agacinin bununla ilgili videosu bile var izleyebilirsin. Oysa yedi gun yirmi dort saat abur cubur yiyip sigara alkolunu kullandigi halde boyu 1.90 insanlar bile var. Genetik en onemli şey
O teknik direktör 8 gol atmak zor nasıl olsa kaybedersiniz çabalamayın maçı satın mı diyor yoksa canla başla elindeki imkanları mı değerlendiriyor? Ahlaklı bilinçli bir teknik direktör ne yapar?
Doğuştan müdahale şansının olmadığı konularda kendini olduğun gibi kabul etmeyip dert yanarak elindekilerin kıymetini bilmez hayata küsersen baştan kaybetmişsin demektir. Senle alay eden cenahla aynı safta oluyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izayoi -- 13 Aralık 2024; 14:5:15 >
Hocam bence boya biraz tqkmışsınız, boy önemsiz demiyorum. Dediğim gibi mr olimpiyatlarda uzunum ama kas kütlem onlar kadar yok ki onların doğla hallerindekş kas kütlesi bile yok bende öyle düşün. Genetik ağır basıyor evet umrumda değil açıkcası. Dediğin gibi insülin direnci+tansiyon olmasına rağmen 40 kg verdim. Sonuçta uyum sağlayamayacak isen senin bir önemin kalmıyor. Afrika kabilelerine gidip ben İngilizce biliyorum demek gibi düşün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toporov -- 13 Aralık 2024; 14:9:26 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X