Öncelikle herkeze selamlar. Ben bir kaç ay içinde maksimum 30.000-37.500 TL fiyat aralıklarında geniş bir araç almayı düşünüyorum.
İkiz bebeklerim olunca anne ve baba ile birlikte alie 7 kişi oldu ve bebek malzemeleri, bebek arabası falan derken geniş bir araç ihtiyaç haline geldi.
Fakat bu seçimi yaparken ikinci el, parça, bakım masrafları ve yakıt konularında en hesaplı ve tasarruflu gideceğim araçlar tercihim olacaktır. (Malum kalabalık aile geçim zor.)
Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım. Kullanıcı ve bilgisi olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Artı ve eksilerini belirterek yazarsanız çok sevinirim.
Benim aklımda olan araçlar: (Baktığım araçlar 10 yaşını geçmemiş 2002 ve üzeri olacak.)
O kadar büyük bakıyorsan. Hyundai starex 140 lıklarına bakmanı öneririm. Parça ve bakımları daha ucuzdur.
Ikı tane tanıdık, bu şekilde araç güncelledi. İkiside elektrıkten çok çekti, biri Vito (ilk kasa) diger transporter. Gerçi onların makinalar 12 20 bin arasıydı.
quote:
Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux
O kadar büyük bakıyorsan. Hyundai starex 140 lıklarına bakmanı öneririm. Parça ve bakımları daha ucuzdur.
Ikı tane tanıdık, bu şekilde araç güncelledi. İkiside elektrıkten çok çekti, biri Vito (ilk kasa) diger transporter. Gerçi onların makinalar 12 20 bin arasıydı.
Önerin için teşekkür ederim ama o kadar büyük olsun diye bi düşüncem yoktu sadece örneklendirmek istedim baktığım arabaları. Hyundai starex dediğin gibi daha makul ama onlarıda çok yakıyor diye biliyorum ve ikinci elleride sıkıntılı gibi geliyor bana. Komşumuzda vardı istediği paranın aşağısına satmak zorunda kalmıştı en sonunda.
Ucuza alır ucuza satarsın. Devamlı bakımları ucuzdur. Koreden ihtaller ve 140 crdi motorlar az yakar. diğerleride az yakarda, servisler uğraşmıyor adı çıkmış az yakar diye kimse düzeltmeye uğraşmıyor. Mersin taraflarında bir motor hocasında vardı kavga döğüş yaptırmış servise gayet güzel çalışıyordu.
Valla starexi değerlendirmeye alıcam tabiki ama tip konusunda takıntılarım var bide Transporter ve Vito ya nazaran daha iri ve hantal bi görüntüsü var ısınamadım. ayrıca Hyundai H1 ler var kimse onlardan bahsetmiyor bile hiç tutmadı nedense internettende bir fikir edinemedim bu araçlar için. Bu arada başka fikirleriyle yardımcı olacak arkadaşlar yokmu aramızda.
7 kişilik sceniclerde iş görür bence bandrol sigorta kasko, yakıt açısındanda cep yakmaz
quote:
Orijinalden alıntı: designtalha
7 kişilik sceniclerde iş görür bence bandrol sigorta kasko, yakıt açısındanda cep yakmaz
Evet scenic ler hoşumada gidiyor zaten galiba bu tarz arabalara bakıcam öteki türlü her sene muayene masrafı vermek var bide işin ucunda. Scenic ile alternatif ne olabilir acaba.
Evet scenic ler hoşumada gidiyor zaten galiba bu tarz arabalara bakıcam öteki türlü her sene muayene masrafı vermek var bide işin ucunda. Scenic ile alternatif ne olabilir acaba.
opel zafira, citroen c4 grand picasso, vw touran, ford c-max aklıma gelenler bunlar, :)
Bu arada Opel Meriva'ya baktım çok hoşuma gitti 1.3 dizel ve sıfır fiyatı full olan sadece panaoramik cam tavan yok 52.000TL ye geliyor. Acaba sıfıra girsem mi biraz peşin verip. Ayrıca yılbaşından sonra fiyatlarda bişeyler olurmu iniş çıkış falan. Beklesem mi nasıl yapsam?
Mercedes Viano Serisini Öneririm Ww Multivan bulabilirsen Ama orjinal çif sürgülü kapı. Tam Aile aracın olur.
2 tercihinde güzel hangisini alırsan al memnun kalırsın.
Her geçen gün kafam karışıyor bu gidişle araba alamıycam galiba Bi arkadaş DFM Succe almış arabayı öyle bi övüyoki mercedes sanarsın. Bu parayı hak ediyo 30.000 km oldu yağından başka bişey değiştirmedim bakımdan başka servise gitmedim dedi. İçine falan baktım baya geniş araba, tipide fena değil. O paraya ikinci ellere bakacağına 0 Succe al dedi bişey diyemedim araba donanım bakımından dolu, ama ön yargılıyım sonuçta aile için kullanıcam. Ne yapsam kafam karman çorman oldu. Önerileriniz nedir.
c5 veya laguna al, yayıla yayıla git
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme