Şimdi Ara

GENiUS-SW-5.1-3000 NE YAPTIYSAM TAM SES ALAMIYORUM !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle s.a beyler. GENiUS-SW-5.1-3000 markalı lanet olası bi 5+1 'im var ne yaptıysam bi türlü hepsinden aynı anda ses alamıyorum. Ses efektleriyle oynuyorum olmuyo kabloları değiştiriyorum olmuyo. Lütfen elinde bu marka cihaz yada bilgisi olanlar yardım etsin kırıp atıcam yemin ederim !!! Windows 7 64 bit işletim sistemim var. Ses kartım onboard realtek. Anakart modelimde 880GMA-UD2H buradan sürücüye felan bakabilirsiniz. Elimde extra bi 5+1 uyumlu creative sound blaster audigy value var buna taktım yine olmuyo. Olmuyor ne yapsam olmuyor lütfen bi yardım edin allah rızası için..

• Yokmu arkadaşlar yardım edicek bilgi verebilecek kimse ?
  • elinize bir adet mp3 çalar alınız.
    bir adette ak243 muadili kablo alınız.
    (http://www.bimel.com.tr/yeni/urun/ak-243-015)
    geniusun tüm kablolarını (uydular ve center) takınız.
    sistemi açınız.

mp3 çalar çıkışına taktığınız ak 243 kablonun RCA çıkışlarından birini sırayla genius çalışır halde geniusun tüm RCA girişlerine takınız.
    takılan girişlerden ve girişin gittiği kabinlerden hepsindende takma sırasına göre aynı yükseklikte ses geliyorsa (sub hariç tabi o farklı olacak) ses sisteminde sorun yoktur sorun ses kartı ayarlarınızda dır. Yada sistemde yürütülen ses işlemi 5.1 değildir.
  • Cevabınız için teşekkür ediyorum. Şimdi ben anladığımı anlatim size. Kablo dediğiniz ürünün içinden çıkan 2 ses sistemi girişi kırmızı beyaz yeşil turuncu siyah olmak üzerede 3 farklı çıkışta 3 farklı kablo var bunları tek tek mp3 çalara takıp ses alabiliyorsam sorun yok diyorsunuz yani doğrumudur. Tabi sistemdeki bütün hoparlörler takılı halde ?
  • Kardeşim söylediklerini yaptım cep telefonumdan(Turkcell T10) yeşil siyah ve turuncu çıkışlarını tek tek bağlayıp ses aldım bütün kolonlardan hepsi çalışıyo bi problem yok. Problem bilgisayarla ilgili peki bunu nasıl çözücez ?
  • Şimdide şunu denedim çıkışları 5+1 destekli anakarta bağladım önce turuncu test ettim realtek uygulamasından çalıştı. Sonrasında yeşil bağladım oda çalıştı. Siyahı bağlayınca onlardan ses alamıyorum test yapınca mesela...
  • Ses sisteminizde sorun yok.
    Sorun yukarıda dediğim gibi ses aldığınız uygulama çevresel ses içermiyor. yada siz onu çevresel mod altında çalıştıramıyorsunuz.

Çevresel ses içeren uygulamalar:

1- DVD den sürülen dvd filmler.
    2- Çevresel ses destekli oyunlar (ayarlarından çevresel ses desteği açılmalıdır)
    3- Mkv vb. formatında çevresel ses izlerini kapsayacak şekilde sıkıştırımış ve hdd üzerinden yürütülen filmler.
    4- Wav formatında dolby yada dts ses izleri. (uzantıları dts, ac3 vb. olabilir)
    ....

tabi bu yürütümlerde kullanılan programlar ve ayarları uygun olmalıdır.

Ayrıca streo seslerde realtek in yazılım ayarıyla sanal 5.1 haline getirilebilmektedir.

kısaca sizin sorununuz yaptığınız ayarlar ile ilgilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 31 Mart 2011; 20:40:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartım 5+1'e Uyumlu mu?
    13 yıl önce açıldı
    cs 1.6 win 10 tam ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki ben sıradan bi mp3 dosyasını 5+1 de dinleyemezmiyim ? Birde şöyle bir şey okumuştum farklı forum sitelerinde 5+1 destekli mp3ler ? Mp3lerin mi 5+1 ses desteği yok yoksa problem sadece bilgisayardaki ses ayarlarıyla ilgili mi ?
  • Sevgili kardeşim 300 TL ye kadar bana önerebileceğin güzel bir 5+1 markası varmı ? Boğulmayan bir bass kulağa güzel gelen bir ses tonu ve son teknolojileri barındıran bi sistem varsa nedir ? Gidip alıcam yemin ederim. Hiç sevmedim ben bu geniusu..
  • Ses sistemi tavsiyesi için yeni konu açınız yada bu konuda açılmış eski konuları inceleyiniz.
    Kulağı iyi olanlar derdinize çare olacaktır.
  • bende geçen gün GENİUS-SW-5.1-3000 aldım. satış sorumlusu ev sinema sistemi olarakta kullanabileceğimizi söyledi fakat girişleri ne televizyona uyuyor ne dvd ye ne de d smart kutusuna. şu anda ses sistemini sadece bilgisayarda kullanabiliyorum bu ürüne sahip olan veya bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi ses sistemini tv de nasıl çalıştıracağım hakkında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.