Şimdi Ara

Geometri çalışma teknikleri :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
19.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar genel itibariyle eğitim öğretim hayatım boyunca başarılı bir öğrenciyimdir.Fizik kimya matematik biyoloji derslerim gerçekten çok iyidir.
    Okulumda yada dershanemde bu derslerde çok çok yukardayken bu derslerden benden kötü olanlar geometride benden başarılı olabiliyor.11.sınıfım gerçekten buaralar geometriye moralim çok bozuluyor.ÖSS için endişelenmeye başladım.Çözemediğim soruların çözümlerine baktığımda gerçekten basitmiş diyorum ama ne bileyim adam ordan bişey çiziyor bişeyler yapıyor soruyu basitleştiriyor.Bense başka bi soruya geçtiğimde kendim bişeyler ekleyip deniyorum tık yok.Gerçekten geometriye nasıl çalışmam gerektiği hakkında sizlerinde yardımını almam gerektiğini düşünüyorum.
    Geometriye nasıl çalışılmalı soruları çözmeye çalışırken ne yapmalıyım.Gerçekten geometri çok garip bir ders benim için

• Bir yardım yapamayacağım ama up
  • Geometri çözmek çok basitdir geometri sorularını çözmenin yollarından %90'lık dilimi sallama dilimidir açı sorularında sağa sola a dersin sonra büyük üçgen bakarsın mesela a+b+c 180 dersin küçük üçgene bkarsın ikizkenar vardır dış açıya eşitlersin a+b bulursun c yi çekersin soruya bakıp şöyle yapsak olurmu demiyceksin görür görmez boşlukları doldurucaksın çember daire soruları için biraz tekniki bilgi lazım ama soru tarzı bellidir yaparsın dik üçgen sorularını (metrik bağıntı deniyodu galiba ) ve benzerlik bilmeden alan çözmek çok zor olur alan sorularının çoğunu yapamazsın benzerlik geometrinin temelidir bence heryerde kullanıyon sonuçta diktörtgen soruları çember soruları üçgen soruları heryerde çıkıyo geomtriye nasıl çalışılıcağı ise tek yol bol bol soru çözmektir açıları yapamadığını sanmıyorum tahminim alan ve benzerlik zorluyodur benzerlik öğrenmeden alan çözemezsin benzerliği ne yap et öğren zaten benzerlikte paralellik varsa mutlaka z vardır eşit açıları çizersin birbirine bakanları oranlarsın kenarları bulursun vs.. alan zaten hep aynı şey formülleri ezberlemeye kalkma uygulamaya çalış bizde vardı bi çocuk elinde kağıt eşkenar üçgen bu dik üçgen bu diye geziyodu mal diyodum soru çöz formülleri ezberliyim çözcem diyodu öyle olma bol bol soru çöz çözemediğin olursa öğren forumdan dershaneden biyerden aksi gibi bende fizik anlamıyorum ya sende yardım ette bende fiziği toparlıyım

• sakin olacaksin ve cozerken egleneceksin , bir de butun formullerini filan tam oturtacaksin hafizana
  • Önce doğruda açıları ve üçgeni hâlledin. Özellikle üçgenlerle ilgili şeyleri bilmeden geometriyi hâlletmek imkansız. Tabii iç açılar toplamının 180 derece olması gibi şeyleri demiyorum. Dik üçgenin özellikleri, ikizkenar ve eşkenar üçgenin özellikleri (Muhteşem üçlü, "Tabana indirilen dikme hem kenarortay, hem açıortay, hem de yüksekliktir." gibi en baba özellikler en başta kavranmalı.), iç teğet çember, açıortay ve kenarortay, üçgende alan (Adınızı ve soyadınızı unutun, bunu unutmayın.)... Çünkü bu söylediğim şeyler geometrinin her yerinde çıkıyor, kullanılıyor. Dörtgenlerde, çember ve dairede bile, yer yer analitik geometride bile, katı cisimlerde bile çıkıyor. Eğer doğruda açılar ve üçgen bilgileriniz zayıfsa, direkt bu söylediğim sonraki konulara atlamak yerine önce doğruda açıları ve özellikle de üçgeni hâlledin.

Çeşitli püf noktalar, özel çözüm teknikleri vardır. Kopyala-yapıştır metotunun görüleceği soru tipleri, Menelaus'un görüleceği yerler, paralel çizgiler arasına oturtulmuş üçgenin tepe açısını çizgi üstünde kaydırma gibi... Bunları kavrayın. Bunlar bazen ya zorunlu oluyor ya da oradan buradan dik çeke çeke, paralel çeke çeke soruyu uzatarak çözmek yerine pratiklik sağlıyor.

"Özel Teoremler" diye bir konu vardır. Bu konudaki teoremleri (Thales, Menelaus, Carnot, Seva, Stewart...) iyi öğrenmenizi öneriyorum. Zorunlu değildir; ancak muhteşem pratiklik sağlar. Özellikle de Stewart Teoremi, çoğu soruda kurtarıcı olabilir. Formüller en başta gıcık gelebilir; ancak bol ve değişik soru çöze çöze mutlaka oturtulur. Formülleri oturup ezberlemeyin, soru çöze çöze kafanıza oturtun. Bir testi çözerken formülü hatırlayamadınız mı? Sorun değil. Kopya çekin. Böyle yapa yapa o formül kafanıza oturuyor zaten, bu bütün derslerde geçerli.

Bir de yapamadığınız soruları mutlaka sorun. Etütlere gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 20 Kasım 2009; 13:56:13 >

• geometriye bulmaca çözermiş gibi bakarsan emin ol hiç zorlanmıyorsun. devamlı otobüste tuvalette sağda solda heryerde bulmaca çözer gibi çöz kesinlikle bir zaman sonra hem zevk alıyorsun hemde takır takır soru çözüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 20 Kasım 2009; 14:13:33 >
  • Teşekkürler arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kimya ve geometri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mesajım bulunsun bende yapamıyorum bi ara bakarım teşekkürler.En basit kaynak olarak ne önerirsiniz ? Konu anlatımlı da olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DesertEagLe_

mesajım bulunsun bende yapamıyorum bi ara bakarım teşekkürler.En basit kaynak olarak ne önerirsiniz ? Konu anlatımlı da olabilir ?

Bizim hoca açı yayınları kolay demişti ama hiç çözmedim bilmiyorum ;)
  • Geometri çoğu kişiyi kurtarır aslında geometriyi hemen çözüp matematiğe zaman ayırman gerek bunu bilerek çalış bence eğer sorudaki olayı bir kerede görememişsen direk geç 2.kere bakma tüm geometri testini bitirdiğinde başa dön yapamadıklarını yap ama yine zaman geçirme 20-30 saniye alsın her yapamadığın soru matematiği yaptıktan sonra zaman kalırsa geometriyi yaparsın.Geometride soru çeşitleri bellidir aslında çok soru çözerek bunu oturtman lazım kitap olarakta bireyin A serisi kolay ordan başlayabilirsin ama sen en iyisi kitapevine git al 10 tane kitap hepsine bak konu anlatımlarına bak sorularına bak konu anlatımlarıyla sorular ilişkilimi ona göre alırsın kitabı ona karışmak istemem.
  • Cevaplar arasında söylenmiş ama dikkat çekmek için tekrarlayım, soru bakıp bakıp durmamak lazım, heryere bir değer verip, boşlukları doldurup bakmak lazım, yani kalem oynatmak lazım. Birde geo-2 için (gerçi bu sene sistem değişmiş şimdi nası soruyorlar bilmiyorum) birey geo yu çözmeye çalışın, soru üzerinde epey uğraştıktan sonra çözdürüp çözümü düşünün, son olarak geometride her soruya baktığınızda ilk olarak benzerlik yada alandan çözmeye çalışın yada şöyle deyim, çoğu soru ordan çıkar:D. Kolay gelsin
  • Hort ve up
  • Bende 11.sınıfım bendede aynı sorunlar oluyor.10 sınıfta analitik konuları vardı zorluk çekmiyordum bu sene kare,yamuk,deltoit,dikdörtgen falan filan biraz ağır geldi.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.