Şimdi Ara

GERÇEK JBL SUB NASIL ANLAŞILIR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
14.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arabama yeni bir sistem kurma telaşı içindeyim şu günlerde.ancak kafamı kurcalayan bir soru var.o da yukarıda da belirttiğim gibi orjinal mi sahte mi karmaşası.sanırım sahteden kasıt olarak jbl amerika'da değil de çin'de üretilmesi durumunda sahte vs gibi yakıştırmalar olabiliyor.tabi bu bilgiler biraz kulaktan dolma bilgiler.peki ben ve benim gibi jbl sub, mid veya amfi alacak olan arkadaşlar olarak neye dikkat etmemiz gerekir.sadece garanti belgesinin olması bir ispat sebebimidir.
    bu konuyu merka ettim de.

• Yapay Zekanın Yanıtı

GERÇEK JBL SUB NASIL ANLAŞILIR?

JBL sub, yüksek kaliteli ses sistemleriyle tanınan bir Amerikan markasıdır. Gerçek bir JBL sub'ı taklitlerden ayırt etmek için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsin:

Görünüm ve Tasarım:

• Orijinal JBL sub'lar, sağlam bir yapıya ve şık bir tasarıma sahiptir.
    • Kabin genellikle MDF veya kontrplaktan yapılmıştır ve dayanıklı bir kaplamaya sahiptir.
    • Bas sürücüler genellikle siyah veya gri renktedir ve JBL logosuna sahiptir.

Ses Kalitesi:

• Gerçek JBL sub'lar, net ve derin bir bas sunar.
    • Düşük frekansları doğru bir şekilde yeniden üretirler ve bozulma yaşatmazlar.
    • Güçlü ve verimli amplifikatörlere sahiptirler.

Teknik Özellikler:

• Orijinal JBL sub'ların teknik özellikleri, kaliteyi yansıtır.
    • Güç çıkışı, frekans tepkisi ve hassasiyet gibi özellikler, yüksek performans sağlar.
    • Geniş bir frekans aralığına sahiptirler ve çeşitli müzik türlerini doğru bir şekilde yeniden üretirler.

Barkod ve Seri Numarası:

• Her gerçek JBL sub'da, JBL'nin web sitesinde doğrulanabilecek benzersiz bir barkod ve seri numarası bulunur.
    • Bu numarayı kontrol ederek ürünün orijinalliğini doğrulayabilirsin.

Satıcıyı Kontrol Et:

• Güvenilir satıcılardan alışveriş yap.
    • JBL'nin yetkili bayilerinin bir listesini JBL'nin web sitesinde bulabilirsin.
    • Şüpheli derecede düşük fiyatlı veya güvenilmez görünen satıcılardan uzak dur.

JBL Ne Malı?

JBL, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir ses ekipmanı üreticisidir. 1946 yılında James Bullough Lansing tarafından kurulmuştur. JBL, hoparlörler, kulaklıklar, sub'lar ve diğer ses sistemleriyle tanınır. Ürünleri, profesyonel ses sistemlerinden ev eğlence sistemlerine kadar çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • made in u.s.a. damgasını garanti belgesinden kontrol et...

ve kutu üzerinde üretim yeri ve yılı yazıyor...

bu bilgiler ile anlayabilirsin...
  • piyasada üzerinde made in usa yazan jbl subwoofer yokki.. çin veya kore üretimi hep. üzerinde yazanda şu
    engineered and designed usa (tasarım ve mühendislik)
    made in korea/china
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertannn

piyasada üzerinde made in usa yazan jbl subwoofer yokki.. çin veya kore üretimi hep. üzerinde yazanda şu
    made in korea/china

bende var gt-5 de made in usa diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2_Fun

quote:

Orjinalden alıntı: sertannn

piyasada üzerinde made in usa yazan jbl subwoofer yokki.. çin veya kore üretimi hep. üzerinde yazanda şu
    made in korea/china

bende var gt-5 de made in usa diye

ben 3. kez jbl alıom (gt4-gto1202-gt5) kullandığım gt4 çin malıydı, gto1202'de kore malıydı..şuan bende gt5 kullanıom oda çin malı.. hiçbiride sorun çıkarmadı gayet kaliteli bass aldım..(ayrıca kicker es124 kullandım oda malezya malıydı.)

kardeş sen güvendiğin yerden alışveriş yap. hiç bilemedin murtaş'ı ara..(ben öle yaptım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertannn -- 16 Şubat 2008; 17:51:51 >

• mesela burada jbl bayisi var gt5 12 ile orjinal kabini 250 200 civarına bırakıyor ama internette falan daha ucuz burdakimi kazık satıyor yoksa digerlerimi sahte anlamadım ucuz jbl de var pahalıda harbiden su çin olayı cok kotu herseyn cakması var
  • ben izmir'de oturuyorum ve bugün çankayaya fiyat araştırması için gittim.gt-5 12 ve 30 cm bass kutusunu adam 140 a bıraktı.ayrıca tüm ürünlerinin murtaş garantili olduğunu söyledi ve garanti belgesini gösterdi.sizce fiyat nasıl.aslına bakarsanız nerde baktıysam en ölücü haliyle 170 e buluyordum.biraz kıllandım.fiyatlar ne durumdadır sizce normalmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eskişehir media markette 120ytl gt5 ama ne malı bilmiyorum kutusunu hiç incelemedim. Garantisi var tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vakay_26 -- 16 Şubat 2008; 21:30:01 >
  • küçük dükkanlarda daha pahalı oluyor.. atıyorum kabinli 150 ytl'ye alıp kar koyup 200-250ytl'ye satıyorlar..
    ben almadan önce istanbul içerenköyde bi dükkanda sordum kabinsiz 160 ytl dedi ertesi gün eminönün'e gittim 100 ytl'ye aldım.)
    kabiniyle birlikte 150 ytl'den fazla , kabinsizde 110ytl'den fazlaysa almayın bence..
  • sertanın dediği gibi kabinsiz 110-130 arası kabinde kabinine göre değişiyor orjinal jbl kabinlere 100ytl istiyorlar üzeri minnex kaplı normal kabinlerde 50den aşağı bulman zor
  • arkadaşlar merhabalar...

sertan arkadaşım sen o zaman aynı paraya çin malı almaya devam ...

nasıl olurda piyasada usa malı jbl yok dersin....

jbl in memleketi usa...

• quote:

Orjinalden alıntı: C.R.D.N.D.M.

arkadaşlar merhabalar...

sertan arkadaşım sen o zaman aynı paraya çin malı almaya devam ...

nasıl olurda piyasada usa malı jbl yok dersin....

jbl in memleketi usa...

ahmet kardeş doğru diyor sertan sen şu gt-5indeki madi in china yazısınının bi fotosunu çekip koysana ben kitapçığını kaybettim bulsam made in usa yazısını göstercem ama bulamıyorum birde sakın ve sakın gt-5 en fazla 110 lira verin şu anda.ben ilk türkiyeye geldiği 2. günü sipariş verdim 4. günü elimdeydi kargo dahil 125 ytl verdim şuanda kabiniyle birlikte 150 kabinsiz 100 liraya çok rahat bulunuyor

• kitapçığı yoktu cihazın mıknatısın üzerinde bir yapıştırma vardı made in china die. onuda söktüm. memleketi usa biliorum ama adamlar çoğunlukta çin,kore gibi yerlerde fabrika açıp üretiyorlar bu demek değilki kalitesiz..malzemesi yine amerikadan gidiyo fabrikaya..usa malı olayına takılmayın tasarlayanda amerika malzemesini çindeki fabrikaya gönderip ürettirende amerika olay çin'de falan ucuza işçi çalıştırıyor olmaları..basit bi örnek puma ayakkabım var içinde made in vietnam yazıyor...
    ayrıca eski gto1202'im kuzenimin arabada benm gt5'ide koydum arabada durulmuyor..2 ohm'da çalıştırıyoruz gto1202'yi 7 aydır kullanılıyor hiçbir sorun çıkmadı..
    (yukarda yazdıım gibi bu gto1202 kore malı gt5imde çin..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertannn -- 17 Şubat 2008; 14:29:36 >
  • arkadaşlar jbl e 150 ytl çok yüksek karaköy de köprü altında gt5 leri 80 ytl ye satıyolar toptan 30ytl ye falan alıyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 17 Şubat 2008; 14:53:15 >
  • Trabzonda kabinsiz JBL GT5 30 cm 190 YTL.Bu fiyatı duyuncu çok şaşırdım ve hemen oradan uzaklaştım
  • en güzelini yapmışsın kardeş bende öle fiyatlar duyunca uzaklaşıyorum ordan..
  • sertann. bende senin gibi bnm gt-5 dede designed and engineer usa mıktanısın arkasındada made in china yazıodu
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarisinan

sertann. bende senin gibi bnm gt-5 dede designed and engineer usa mıktanısın arkasındada made in china yazıodu

• arkadaşlar...çin ve korede fabrika açıp üreten adamlar bunun hammaddesininde orada üretiyorlar...amaçları işçi çalıştırma ücretini aşağılara minimum seviyelere çekme....

günde 1$ çalışan adamların yaptığı ürünün kalitesinden de çok fazla birşey beklemeyin...

belki ürünün dış görünüşü çalışma sistemi aynı olabilir...fakat biliyorsunuz çin malı denilince hepimiz acaba elimizde patlarmı diye tereddüte düşüyoruz...

o yüzden alırken satıcıdan ürünün made in usa yazılı bir garanti belgesini isteyiniz...çünkü çoğu yer garanti belgesini içinden alıyor...herhangi bir arızada uğraşmamak için...kimi yerlerde almıyor tüketici hakkını arasın bizde yardım edelim diye ama garanti belgesinin muhakkak olmasına dikkat edin...

bu arada size bir anımı anlatayımda gülün ...bir arkadaşımla beraber gto 1202d leri evde kabine montajlıyorduk...ben bir yandan kabloları bağlamak ile uğraşıyorum oda beni video ya çekiyor anı diye (o zaman lar kicker L5 ler filan piyasada yoktu)....kabloları taktım ve sesi açıp nasıl bass vurduğuna bakıcaz...arkadaşım birden abi dur bişey unuttun dedi...bende afalladım doğrusu onca yıldır hoparlör bağlarım bu sistemler ile uğraşırım bir an için şüphe düştü içime...ve sonra ne unuttum dedim oda bana subwoofer a elektrik vermiyecekmisin dedi...tabiii ben kahkahalar la ortalıgı inletiyorum...gülmekten bir an öleceğimi filan sandım...ve bu arkadaşım ses sistemlerine çok meraklıydı arabası olunca güzel bir sistem yapacaktı ama adam o günden sonra elini bile sürmedi bu işe...

ve tekrar söylüyorum garanti belgesi hangi dilde yazıldıysa yazılsın önemli değil...sadece subwooferın ve garanti belgesinin üzerinde made in u.s.a. yazısını arayın ...yoksa çin malı söyliyim...

benimkilerde yazıyor eğer bu akşam fotosunu çekme imkanım olursa buraya ekliyeceğim...

• quote:

Orjinalden alıntı: C.R.D.N.D.M.

arkadaşlar...çin ve korede fabrika açıp üreten adamlar bunun hammaddesininde orada üretiyorlar...amaçları işçi çalıştırma ücretini aşağılara minimum seviyelere çekme....

günde 1$ çalışan adamların yaptığı ürünün kalitesinden de çok fazla birşey beklemeyin...

belki ürünün dış görünüşü çalışma sistemi aynı olabilir...fakat biliyorsunuz çin malı denilince hepimiz acaba elimizde patlarmı diye tereddüte düşüyoruz...

o yüzden alırken satıcıdan ürünün made in usa yazılı bir garanti belgesini isteyiniz...çünkü çoğu yer garanti belgesini içinden alıyor...herhangi bir arızada uğraşmamak için...kimi yerlerde almıyor tüketici hakkını arasın bizde yardım edelim diye ama garanti belgesinin muhakkak olmasına dikkat edin...

bu arada size bir anımı anlatayımda gülün ...bir arkadaşımla beraber gto 1202d leri evde kabine montajlıyorduk...ben bir yandan kabloları bağlamak ile uğraşıyorum oda beni video ya çekiyor anı diye (o zaman lar kicker L5 ler filan piyasada yoktu)....kabloları taktım ve sesi açıp nasıl bass vurduğuna bakıcaz...arkadaşım birden abi dur bişey unuttun dedi...bende afalladım doğrusu onca yıldır hoparlör bağlarım bu sistemler ile uğraşırım bir an için şüphe düştü içime...ve sonra ne unuttum dedim oda bana subwoofer a elektrik vermiyecekmisin dedi...tabiii ben kahkahalar la ortalıgı inletiyorum...gülmekten bir an öleceğimi filan sandım...ve bu arkadaşım ses sistemlerine çok meraklıydı arabası olunca güzel bir sistem yapacaktı ama adam o günden sonra elini bile sürmedi bu işe...

ve tekrar söylüyorum garanti belgesi hangi dilde yazıldıysa yazılsın önemli değil...sadece subwooferın ve garanti belgesinin üzerinde made in u.s.a. yazısını arayın ...yoksa çin malı söyliyim...

benimkilerde yazıyor eğer bu akşam fotosunu çekme imkanım olursa buraya ekliyeceğim...

koskoca jbl firması çinde,korede üretilen ürünlerinin kalitesiz olduğunu biliyor buna rağmen dünya çapında pazarlayıp milleti kazıklıyor öylemi... dediklerinden bu sonuç çıkıyor... (kutunun içinde kitapçığı mutlaka olsun ona katılıyorum eğer yoksa almayın o ürünü..)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.