Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Teşekkürler kağıt filtreyi alacağım zaten.İlk seferinde Tchibodan 3-4 çeşit alıp denemek isterim.O yüzden başka önerisi olan varsa onları da alaym azar azar

kimsenin yok sanırım hehehe , en azından dediğin gibi yap iyi olur , walla delogninin makinası güzelmiş . inan bana gerçekten çok iiy yaptın sinbo almayarak ucuz ama maddesi kötü
  • Elbet önerisi olan olur sizin gibi
    Valla ucuz olacağına çok F/P ürünü almak bana göre herzaman mantıklıdır.Tekrarlıyorum Tcihbodan kahve önerisi bekliyorum
  • Tchibo kahvelerini çok beğenmiyorum. Kurukahveci Mehmet Efendi kahvelerini dene, bence daha iyiler. Colombia ve Etiyopya çeşitleri tavsiyemdir.

Bir de en kötü makineyi kullan ama french press kullanma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 19 Mart 2012; 22:34:22 >
  • makinayı sipariş verdim hocam.Denemek amaçlı alacağım için sordum az az alayım diye.Onu da denerim herhalde.Babamla biz götürürz zaten hemen

senin önerin neydı sturbucks tan?
  •  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • quote:

makinayı sipariş verdim hocam.Denemek amaçlı alacağım için sordum az az alayım diye.Onu da denerim herhalde.Babamla biz götürürz zaten hemen

senin önerin neydı sturbucks tan?

Özel seri olan kahverengi ambalajlılardan bulursan kaçırma Daha pahalılar ama enfesler. Starbucks oldu mu her çeşidine bayılıyorum, artık adamlar ne koyuyorlarsa içine

• valla sturbucstan bi tane kendime özel alırım birde uygun fiyatlı misfairlerim için

o dediğiniz tam adı ne ona göre bi deneyeyim

Bakalım yarın Tchibodan guetemala alacam herhalde ilk olarak
  •  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Efsane bu ama bulma şansın çok düşük. Başka kahverengi bulsan da al derim. Yalnız 250 gr 20 TL şimdiden uyarayım
  • Bakalım bi başlayayım bunu alrım ben.İzmir'de de bulunsun artık

Ama önce biraz denemek için tcihbodan guetemal alacağım
  • quote:

Bakalım bi başlayayım bunu alrım ben.İzmir'de de bulunsun artık

Ama önce biraz denemek için tcihbodan guetemal alacağım

Moralini bozmayayım ama ben İstanbul'da bulamadım Ben de Tchibo ile başlamıştım. Jacobs falan sakın alma bu arada, odun gibi dümdüz kahve.
  • Bakalım şansımıza ararız artık

Bi başlayalım yavaş yavaş deneriz.
  • bu kahverengi starbucksı caddede çok gördüm hiç bune die bakmadım taki siz diene kadar bakalım görürsem bi alırım walla , ama dediğim gibi alınca yanında tall boy kahve ne isterseniz veriolar o yüzden 20 TL lik ücret 14 TL ye filan geliyor . bu olay bence çok makul . ewt sakın baska marka alma jacobs filan . guetimela iyidir .
  • Herhalde yarıngelir ürün kahveyi de alırım yarınYardımlar için teşekkürler
  • quote:

Herhalde yarıngelir ürün kahveyi de alırım yarınYardımlar için teşekkürler

bir şey merak ediyorum bu cihazın ısıttığı suyun sıcaklığını ölçebilecek bir cihazınız var mı? eğer var ise sonucunu çok merak ediyorum.

niye diye sorarsanız şöyleki en iyi kahve demleme sıcaklığı 95 civarı daha fazlası kahveyi yakıyor. Şu an kullandığım sinbo ise 80 i zor buluyor yeteri kadar kahve demlenmiyor.

philips'lerin bu konuda çok başarılı olduğu söleniyor eğer sizin aldığını makinede bu sıcaklığı bulabiliyorsa philips e 150 lira vermeye gerek yok.
  • Kahve makinayı bugun denedim ve sıcaklığını ölmedim ama uygun gibi geldi baya.Eğer ölçersem haber veririmbir şekilde.

Bu arada Tchibo ya gittim bugun guetemalyokmuş.Bende olanladan 100Er gram aldım denemek için.

African Blue
    Brazil Mild ve bir tane daha tam adı aklımda değil.

Kağıt filtre de aldım.İlk yapmama rağmen ben beğendim Aramolar iyi geldi.Ama daha anlamaya çaışıyorum ancak daha aramalı bakabilirim
  • @ ayhanım hayırlı olsun , bugun bende caddede akşam kahvemi içtim bir de yukardaki kahve rengi pakette göz attım ama yoktu hiçbirisinde .
  • .Teşekkürler yardımların için.Valla bende guetemala bulamadım :)Bu arada bir soru.Kahvenin tamamı hazneye geçtikten sonra beklemek gerekli mi bir süre?

Birde aldığım kahvelerin çiğ kokusu müthiş yapınca da o kadar koksa biterdim benAma genizden koku almak istiyorum içerken
  • quote:

.Teşekkürler yardımların için.Valla bende guetemala bulamadım :)Bu arada bir soru.Kahvenin tamamı hazneye geçtikten sonra beklemek gerekli mi bir süre?

Birde aldığım kahvelerin çiğ kokusu müthiş yapınca da o kadar koksa biterdim benAma genizden koku almak istiyorum içerken

Tamamı hazneye inince 2-3 dk beklemenizi tavsiye ederim, biraz daha ısıtma yapıyor. En azından benim makinemde böyle.
  • Bende bekliyorum biraz daha.Ama çiğ kahve kokusu bitirdi beni pişirince de kokaydı iyiydi o kadar.
  • quote:

Bende bekliyorum biraz daha.Ama çiğ kahve kokusu bitirdi beni pişirince de kokaydı iyiydi o kadar.

Çekirdeği çeksen de çekmesen de o koku kısa süre sonra bitiyor. O sebeple azar azar almak iyidir kahveyi. Bir de filtre kısmına koyduğunuz kahve miktarını ayarlamak için biraz daha fazla koymayı vs. deneyebilirsiniz. Az ya da fazla koymak, kahve tanelerinin büyüklüğü ve kağıt filtre kullanıp kullanmamak kahve tadını etkiler.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.