Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekledim bilgileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Ekledim bilgileri.

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

eğim lehinize değilse çok iyi bir değer(yolu bilmiyorum)

Fırsat bulursam aynı güzergahta aynı şekilde bir de ters istikamette deneyeceğim.

Dün akşam dönüşte denedim, ama trafik biraz yoğundu, çok fazla yavaşla-hızlan-yavaşla-hızlan şeklinde geçtim yolu. 6.1 litre gibi bir sonuç çıktı.
    Gidiş güzergahında ilk denemede yola sabah çıktığım için yol müsaitti, bu kadar fazla dalgalanmamıştı hızım.

Sonunda aynı güzergahın dönüş yolunda da benzer şartları ve ortalama hızı yakalayabildim, fark 0.3 litre çıktı. Gidiş yönünde yolun eğimi birazcık avantaj sağlamış.

Güzergah :
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

A-B (Ispartakule-Kınalı) 123km/h ortalama hız :

B-A (Kınalı-Ispartakule) 122 km/h ortalama hız :

• Çok iyi hatta mükemmel değerler

• Fotoğraf 10.03.2014'e aittir.

Depoyu OPET ECO FORCE ile (FULL FORCE değil) full doldurduktan sonra yaklaşık 170 km yol yaptım. Hava sıcaklığı yol bilgisayarında yazıyor.

Yol güzergahı BANDIRMA-MANİSA GELEMBE. (Gelembe rampaları dahil)

Araç 2012 FORD CONNECT 1.8 90 PS.

BALIKESİR PAMUKÇU'da tüketim 5.1 idi.

GELEMBE'de yarım saat durup, 10 dk yol gittikten sonra tüketim 4.7'ydi. İZMİR-SABUNCUBELİ Rampaları'na kadar bu ortalamayla geldim.

1.030 km'lik turu ise 5.4 ortalamasıyla tamamladım. Dönüş yolunun 300 km'si aşırı rüzgarla geçmesine rağmen...

•  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) konya-Ankara arası 2 yetişkin 2 çocuk Full bagaj klima kapalı 120-140 arası suratlerle yapılan değerler(fotoğraf Ankara girişi kepekli kavşağında çekildi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 26 Nisan 2014; 23:21:41 >
  • quote:

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) konya-Ankara arası 2 yetişkin 2 çocuk Full bagaj klima kapalı 120-140 arası suratlerle yapılan değerler(fotoğraf Ankara girişi kepekli kavşağında çekildi)

Aynı yolun dönüşü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 26 Nisan 2014; 23:22:46 >

• focus tdci 109 bg
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

• Bu tüketim verileri o kadar çok faktöre bağlı değişkenlik gösteriyor ki bence bu tür paylaşımlar objektiflikten çok uzak sonuçlar ortaya koyuyor.
    Örneğin 470 km.lik mesafede dizel aracımla 180-230 km hızlarda 11 lt tüketimi görürken, aynı güzergahta 120-140 km hızlarda ise 5,4 lt tüketim ortalaması yakalayabiliyor

Demek istediğim bu paylaşımlar kafa karıştırmaktan öteye hizmet etmez. Çünkü burayı okuyupta aracım niye bu kadar fazla yakıyor diyenler çıkabilecektir. O kadar düşük yakıt tüketim verileri var ki !!!! Bu veriler hatta daha düşük değerler bile yakalanabilir ama gerçek hayatta aracımızı bu şekilde kullanmıyoruz ki!!

• quote:

Orijinalden alıntı: hassey

Bu tüketim verileri o kadar çok faktöre bağlı değişkenlik gösteriyor ki bence bu tür paylaşımlar objektiflikten çok uzak sonuçlar ortaya koyuyor.
    Örneğin 470 km.lik mesafede dizel aracımla 180-230 km hızlarda 11 lt tüketimi görürken, aynı güzergahta 120-140 km hızlarda ise 5,4 lt tüketim ortalaması yakalayabiliyor

Demek istediğim bu paylaşımlar kafa karıştırmaktan öteye hizmet etmez. Çünkü burayı okuyupta aracım niye bu kadar fazla yakıyor diyenler çıkabilecektir. O kadar düşük yakıt tüketim verileri var ki !!!! Bu veriler hatta daha düşük değerler bile yakalanabilir ama gerçek hayatta aracımızı bu şekilde kullanmıyoruz ki!!

Hocam konunun açılış amacı ve başlığı gerçek yakıt tüketimlerinin paylaşılması ancak en az 10 kez uyarmama rağmen insanlar sadece rekor değerlerini paylaşıyorlar. Aslında konunun amacına uygun paylaşımlar olmalı ve odlu da birkaç arkadaş mükemmel veriler (detaylı anlamında söylüyorum) paylaştı ve paylaşıyor ancak geri kalanı (özellikle forumdaki benzinli araç sahipleri) ya paylaşımda bulunmuyor yada (özellikle dizelciler) sadece rekor değerlerini paylaşıyorlar. Yoksa konunun ilk mesajına uygun paylaşımlar bence çok net bir şekilde güzergahı bilen insanların bir fikir edinmesine yardımcı olur. Bakın hem şehir içi hem de uzun yol değerlerimin tamamını yol, kullanım tarzı, aracın yük durumu vesaire ile sürekli paylaşıyorum. Yoksa en düşük değeri alsam bende 3,5 litre ortalamasını koysam dediğiniz gibi sadece kafa karıştırır.
    Ama ne yapalım insanlar araçlarının çok çok az yaktığını paylaşmayı seviyor.
    Son söz eğer bu şekilde devam ederse bende paylaşımda bulunmayı bırakacağım. Çünkü verimsiz ve zevksiz bir konu olmaya doğru hızla gidiyor.

• arkadaşlar aracım 2013 astra j hb 1.6 115 ps,54,5 lt gazla 627 km yol gittim 20 kmsi benzinle gidildi,100 km 9 lt lpg tüketimim oldu,yol bilgisayarının verisinin üzerine yüzde 20 eklediğimizde aynı değer elde ediliyor,bu değerler sehir içi sakin kullanımla elde edilmiş değerlerdir,düz yolda 2000-2200 devirde vites değiştiririm yokuşta 2500-2800 arası vites değiştiririm,yokuş aşağı gaza hiç dokunmam araç kendi ağırlığı ile akıp gider,ışıklara yaklaştığımda yolun durumuna göre 100-300 metre mesafe kala ayağımı gazdan çekerim,genelde tek yolcu,zaman zaman iki-üç kişi,hava sıcaklığı 1-12 derece

• 2010 Corsa CDTI 75HP - İstanbul
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

• Depoyu doldurduktan (50LT - Shell Nitro+) sonra 192KM yaptım, Konya hafif şehir içi trafiği, sakin kullanım
    2013 GT86 2.0:

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 26 Nisan 2014; 15:24:53 >

• Merhabalar,
    Ben de e60 530d'nin tüketim verilerini paylaşayım.
    İlk değer son 8800 km ortalama tüketim: 8.5/100km. Ortalama hız: 39,2. Kullanım yaklaşık %60 şehir içi, %40 şehirler arası. Şehir içi rutin günlük 10+10 işe gidiş geliş(Ankara yıldız- oran trafiği) ve diğer Ankara içi. İstanbulluların bahsettiği köprü vb. dur kalk trafiğine nadiren girildi. Ancak soğuk hava, soğuk motor, iniş çıkış ve kış lastikleri olumsuz etken. Şehirler arası 3 kez 1200 km uzun yolculuk. Şehirler arası yolculuklarda 120 civarında giderim. Ama bazen şehir içinde ve dışında kendimizi tutamadığımız zamanlar oluyor.
    İkinci değer: Tek gidiş Ankara Afyon. Ortalama tüketim: 6,1. Ortalama hız: 113. Deneyenler bilir, aslında 120-130 bandında gittim ancak ortalama polatlı ve afyon duraklama ve ışıkları nedeniyle 113 oldu.
    Fotolar ektedir.

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elagance45 -- 26 Nisan 2014; 16:33:34 >

• Megane II Sedan 1.6 16v tüketim değerlerim.

http://forum.donanimhaber.com/m_86158834/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: elagance45

Merhabalar,
    Ben de e60 530d'nin tüketim verilerini paylaşayım.
    İlk değer son 8800 km ortalama tüketim: 8.5/100km. Ortalama hız: 39,2. Kullanım yaklaşık %60 şehir içi, %40 şehirler arası. Şehir içi rutin günlük 10+10 işe gidiş geliş(Ankara yıldız- oran trafiği) ve diğer Ankara içi. İstanbulluların bahsettiği köprü vb. dur kalk trafiğine nadiren girildi. Ancak soğuk hava, soğuk motor, iniş çıkış ve kış lastikleri olumsuz etken. Şehirler arası 3 kez 1200 km uzun yolculuk. Şehirler arası yolculuklarda 120 civarında giderim. Ama bazen şehir içinde ve dışında kendimizi tutamadığımız zamanlar oluyor.
    İkinci değer: Tek gidiş Ankara Afyon. Ortalama tüketim: 6,1. Ortalama hız: 113. Deneyenler bilir, aslında 120-130 bandında gittim ancak ortalama polatlı ve afyon duraklama ve ışıkları nedeniyle 113 oldu.
    Fotolar ektedir.

hocam detaylı paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
    aracınızın yakıt tüketimi hakkında bilgi arayanlara gerçek bir tüketim değeri paylaşmışsınız ellerinize sağlık diyor uzun km'li ve bu şekilde açıklamalı paylaşımların devamını bekliyorum.
    Bu arada aracın cüssesi ve motor hacmi göz önünde bulundurulduğunda gerçekten güzel değerler. Bu arada o 113 lük ortalamada pek 120 li hızlarla elde edilmez ama laf aramızda kalsın

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbacanaklar

2010 Corsa CDTI 75HP - İstanbul
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

22 km ortalama hız için mükemmel bir değer.
    paylaşımların devamını bekliyoruz hocam mümkünse sürüş tarzı, güzergah vesaire gibi detayları da eklerseniz daha da hoş olur.
    Saygılarımla...

• tam 1.5 yılın yol bilgisayarı verisi arkadaşlar ilk 10.000 km ye kadar excel tablom ile başa baş giden (%1,5-2 civarı sapma ile gidiyordu) yol bilgisayarı km arttıkça hata payını artımaya başladı bu nedenle tam 1.5 yıl olması hasebiyle de bugün bc değerini depoyu tekrar fulleyerek sıfırladım ilerleyen zamanlarda paylaşımları tekrar ederim.
    Normalde bilgisayar tüketimi az gösterirken (ilk 10.000 km ye kadar da bu böyleydi) bizimki km ilerledikçe excel tablomuza göre daha fazla yakıt tüketim işaret etmeye başladı ve 6,7 litrede sabit kaldı (aşağı yukarı son 10.000 kmdir 6,7 de) bununda en büyük nedeni konya merkezindeki ortalama süratin düşük olduğu ama tüketiminde düşük olduğu olayı bilgisayarın aklı almadı
    Neyse Excel Tablomuzda görünenler şu şekilde
    toplam yakıt tüketimi 980 litre
    bu 980 litre için ödenen tutar 4723 lira
    bu 4723 liranın 509 lirası kredi kartı kampanyaları ile bedava alınan yakıt
    yakıtı ortalama olarak 4,82 liradan almışım
    yakıta verilen paranın %10,8 i promosyonlardan sağlanmış
    ve reel takıt tüketim veriside 6,3 litre olmuş
    yapılan yolun yarısı şehir dışı
    şehir içi olarak görünen kısmın yarısıda konya şehir içi (yer yer şehir dışı tüketiminden bile daha az tüketim çıkıyor) dolaysıyla toplam tüketimin sadece 1/4 şehir içi değeridir ki bunada gerçek şehir içi denemez (ankara ve kocaeli)

Düzeltme: Aracı yazmamışım Astra H 1,4 easytronic (benzinli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 26 Nisan 2014; 23:16:04 >

• araç c4 picasso 1.6 hdı dizel otomatik 2010 model...

yol ankara afyon arası.. ankaradan 4 yetişkin 1 çocuk ve biraz bagajla ankara çıkışına kadar yaklaşık 25-30km yoğun bi trafikten sonra genelde boş sayılır ama malum afyon rakımı yüksek olduğundan yolun çoğunluğu rampa.. özellikle emirdağ ve köroğlubeli çıkışında artalamam arttı 3.9lara geldi o naktalara kadar 3.6lardaydı.. hız genelde 90km/h cc sabitliydi ancak yolda bi kaza ile 10dk baya yavaş ilerledik.. artalama hız 75 toplam km 230km ortalamam 3.9 oldu.. hdı motorun az yaktığını söylüyorlardı ancak bu kadarınıda beklemiyordum doğrusu full depo ile uzun yolda 1400km rahat yol alıyor araç bu arada ağırlık ve boyut olarak oldukça büyük...
    2/3 kalan depoda yakıtla 1020km menzil görünüyor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozbacanaklar

2010 Corsa CDTI 75HP - İstanbul

22 km ortalama hız için mükemmel bir değer.
    paylaşımların devamını bekliyoruz hocam mümkünse sürüş tarzı, güzergah vesaire gibi detayları da eklerseniz daha da hoş olur.
    Saygılarımla...

Genelde haftasonları biniyorum ve mutlaka anadolu yakasından avrupa yakasına geciyorum. Genelde gittigim guzergah bostancı-bakırköy-avcılar. Sakin kullanıyorum. Ama %20 agresiflik de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bacanakis -- 27 Nisan 2014; 22:57:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.