Bildirim
Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (14. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hocam Kırklarelindeyim , 130 kmdir sıfırlamadım yol bilgisayarını. Güzergah şehir içi , dur kalk. -
quote:
Orijinalden alıntı: kkke_3319
Hocam Kırklarelindeyim , 130 kmdir sıfırlamadım yol bilgisayarını. Güzergah şehir içi , dur kalk.
Hocam kaç km gidip kontak kapatıyorsunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: otomobilci_x
quote:
Hocam Kırklarelindeyim , 130 kmdir sıfırlamadım yol bilgisayarını. Güzergah şehir içi , dur kalk.
Hocam pardon yani hep kısa mesafe kullanıyorum 4-5 km civar -
quote:
quote:
quote:
Hocam pardon yani hep kısa mesafe kullanıyorum 4-5 km civar
O halde normal hocam. Siz bana fotoğrafları paylaşmadan bu şartlar altında kullanıyorum aracım ne yakar diye sorsaydınız 8,5 litre civarı derdim. Hava sıcaklıkları arttıkça, kar lastiklerini çıkardığınızda 7,5-7,8 litre bandına inecektir tüketiminiz (26-28 km ortalama hız ile)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
O halde normal hocam. Siz bana fotoğrafları paylaşmadan bu şartlar altında kullanıyorum aracım ne yakar diye sorsaydınız 8,5 litre civarı derdim. Hava sıcaklıkları arttıkça, kar lastiklerini çıkardığınızda 7,5-7,8 litre bandına inecektir tüketiminiz (26-28 km ortalama hız ile)
Anladım hocam peki rodajda fazla yakma ihtimali düşünülebilir mi ?
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Anladım hocam peki rodajda fazla yakma ihtimali düşünülebilir mi ?
Rodaj tabiki yakıt tüketimi üzerinde etkili ancak siz artık o sürecin sonlarına yaklaşmışsınız (bunun için kesin bir km verilemez yani 2000 km de 5000 km de bu iş biter demek doğru değil şartlara göre değişir)
-
Anladım Hocam teşekkür ederim.İleriki zamanlarda tekrar ölçüp paylaşırım. @otomobilci_x -
quote:
Anladım Hocam teşekkür ederim.İleriki zamanlarda tekrar ölçüp paylaşırım. @otomobilci_x
Mayıstan sonra aynı koşullarda kar lastiksiz verilerinizi bekliyorum bakalım tahminim doğru çıkacakmı
fotoğraf yok ama vallahi doğru
11,5 litre / 100km
şoklardayız. -
quote:
Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady
11,5 litre / 100km
şoklardayız.
Araba nedir, guzegah nedir ortalama hız nedir acaba
quote:
quote:
11,5 litre / 100km
şoklardayız.
opel corsa 1.4 otomatik. 110 km kullandık çeyrek depo bitti.(depo 45 litre) . araç daha 110 km de . fakat babama araç kullanmayı öğrettiğimiz için dur kalkımız , diklerde kaydırmamak için yüklenmelerimiz çok bol , klima da açık. motor da lastikler de yeni. düşer inşallah. -
quote:
quote:
quote:
11,5 litre / 100km
şoklardayız.
opel corsa 1.4 otomatik. 110 km kullandık çeyrek depo bitti.(depo 45 litre) . araç daha 110 km de . fakat babama araç kullanmayı öğrettiğimiz için dur kalkımız , diklerde kaydırmamak için yüklenmelerimiz çok bol , klima da açık. motor da lastikler de yeni. düşer inşallah.
Düşecektir tabi ama aracınız otomatik şanzımanın etkisi nedeniyle b segmentinin yakıt anlamında müsrif araçlarından bunu bilin
-
quote:
quote:
quote:
quote:
11,5 litre / 100km
şoklardayız.
opel corsa 1.4 otomatik. 110 km kullandık çeyrek depo bitti.(depo 45 litre) . araç daha 110 km de . fakat babama araç kullanmayı öğrettiğimiz için dur kalkımız , diklerde kaydırmamak için yüklenmelerimiz çok bol , klima da açık. motor da lastikler de yeni. düşer inşallah.
Düşecektir tabi ama aracınız otomatik şanzımanın etkisi nedeniyle b segmentinin yakıt anlamında müsrif araçlarından bunu bilin
8 litre diyor şehir içi ortalama tüketime . 8 e inse dans edicem. aldığımızda 17-18 di .
-
Aracım 2012 tdci fiesta Gelibolu da yaşıyorum benimde ş.içi 8-8.5 arası kış aylarında günlük en fazla 4 km yapıyorum ş.içi.Demekki bu değerler normal. -
quote:
Orijinalden alıntı: Uluğbey01
Şimdi tatildeyim eve dönünce servise baktıracağız artık.Gerçi yazılın falan güncellediler ama en son enjektörler kontrol edilecek.
Hocam ben de aynı araca sahibim. Sizinle aynı oranda yakıyorum . Gidip kontrol ettirdiniz mi ? -
quote:
Aracım 2012 tdci fiesta Gelibolu da yaşıyorum benimde ş.içi 8-8.5 arası kış aylarında günlük en fazla 4 km yapıyorum ş.içi.Demekki bu değerler normal.
Araçlarımız aynı motor sayılır.yazın 4,3 olan tüketim şimdi 5 e çıktı.başıma ağrılar girmeye başladı.sizin tüketimde sıkıntı var gibi.bir uzun yol yada sabit hızla boş yolda deneme yapın.tüketim fazla
quote:
Orijinalden alıntı: msansertekin
quote:
Şimdi tatildeyim eve dönünce servise baktıracağız artık.Gerçi yazılın falan güncellediler ama en son enjektörler kontrol edilecek.
Hocam ben de aynı araca sahibim. Sizinle aynı oranda yakıyorum . Gidip kontrol ettirdiniz mi ?
Dizel araçlar kısa mesafe ve kış kullanımında bu tüketim değerlerini görüyorlar o yüzden bence normal.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: msansertekin
quote:
Hocam ben de aynı araca sahibim. Sizinle aynı oranda yakıyorum . Gidip kontrol ettirdiniz mi ?
Dizel araçlar kısa mesafe ve kış kullanımında bu tüketim değerlerini görüyorlar o yüzden bence normal.
Uzun yolda 5 litre ortalama görüyorum 95-100 giderken
-
Yok artık :)
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X