Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Dizel araç kullanan arkadaşlar sakın beni yanlış anlamayın ama lutfen araçlarınızın minimum değerleri yanında gerçek değerlerinide paylaşım da bulunun.

quote:

Hocam arkadaşlar rekor değerlerini paylaşıyorlar sorun orada
    İyi de böyle bir yaklaşım da saçma oluyor biraz. Mesela ben işim gereği neredeyse sürekli paylaştığım güzergahta kullanıyorum aracımı. Haftasonları falan da şehiriçinde bir yerlere gidersek maksimum 4 - 4,5 gibi ortalamalar çıkıyor, sadece işe git-gel yaparsamda paylaşımda bulunduğum civarlarda ortalamalarım oluyor, şimdi benim tüketimim gerçek değil mi?

Yukarıda paylaştığım da rekor değil, rekor kırmaya çalışsam 90-100 gitmem, 70-80 civarı giderim, çok daha aşağılara, 3 civarlarına çekebilirim

"Gerçek"ten kastınız yoğun trafik falansa o şekilde belirtseydiniz keşke, daha anlaşılır olurdu, sonuçta paylaşılan tüketimlerin hepsi gerçek, bir tarafımızdan uydurup da paylaşmıyoruz, fotoğrafı var, kanıtı var

Yaklaşık 2 yıldır fırsat buldukça yaptığım ölçümleri bir excel tablosunda topluyorum, gördüğüm en yüksek rakam 6,1 eğer bunu merak ediyorsanız.

Shell GTL konusunda paylaştığım tam depo ölçümlerim vardı, bakayım onları bulabilirsem onları koyayım ~1200 km gibi mesafelerde aldığım ortalamalar vardı.

Saçma kelimesi çok hoş kaçmamış öncelikle onu belirteyim. Altıntı yaptığınız iki yazıda sizin için yazılmadı çünkü ben sizin ne paylaştığınızı bile göremiyorum (mobilim fotoğraflarınız görünmüyor)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Saçma kelimesi çok hoş kaçmamış öncelikle onu belirteyim. Altıntı yaptığınız iki yazıda sizin için yazılmadı çünkü ben sizin ne paylaştığınızı bile göremiyorum (mobilim fotoğraflarınız görünmüyor)

Şahsi tartışma olarak algılamayın. Kelimeyi üzerinize alınmanıza da gerek olduğunu düşünmüyorum, sonuçta hakaret değil, bir şey değil, polemik çıkartma amaçlı yazan birisi değilimdir zaten. Bir yanlış anlaşılma mı var, onu netleştirelim istedim.

Jeton sonradan düştü, uzun süreli ölçümlerimden bir iki tanesini bulup paylaştım. PC'ye geçtiğinizde görürsünüz sanırım

• Olan ortada..Araba az yakıyo diyecem bilgisayar hiç öyle demiyor..Herkes böyle gerçek değerleri yazarsa fayda sağlamış oluruz..Denildiği gibi uzun yolda her araç kendine göre az yakıyor zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

Şahsi tartışma olarak algılamayın. Kelimeyi üzerinize alınmanıza da gerek olduğunu düşünmüyorum, sonuçta hakaret değil, bir şey değil, polemik çıkartma amaçlı yazan birisi değilimdir zaten. Bir yanlış anlaşılma mı var, onu netleştirelim istedim.

Jeton sonradan düştü, uzun süreli ölçümlerimden bir iki tanesini bulup paylaştım. PC'ye geçtiğinizde görürsünüz sanırım

• Standartlara göre ölçülen fabrika verilerine inat paylaşın bakalım
  • 2011 Scirocco 160 Hp Manuel-33Psi Kış Lastiği-Camlar,klima,kalorifer kapalı.

Beylikdüzü-Maslak (TEM) arası en ekonomik şekilde kullanılmaya çalıştığımda elde ettiğim değerdir.2100Km genel ortalamasıda 9.1 litre.
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyradel -- 23 Ocak 2014; 18:37:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

2011 Scirocco 160 Hp Manuel-33Psi Kış Lastiği-Camlar,klima,kalorifer kapalı.

Beylikdüzü-Maslak (TEM) arası en ekonomik şekilde kullanılmaya çalıştığımda elde ettiğim değerdir.2100Km genel ortalamasıda 9.1 litre.

2100 km bin ortalama sürati nedir

• 28 Km/h
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

28 Km/h

Bence 160 hp lik bir araç için fena değer değil

•  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

2005 Fiat Albea Multijet. 189.000 Km de
    İstanbul şehiriçinde Kayaşehir Güneşli arasında işe gidip gelirken yada haftasonu gezmelerinde yapılan km. Doğal olarak trafik saatlerinde.
    Arada bi çakallık var bakalım kimler farkedecek
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

• Fiati olan herkes :))

5.34 falan tuketiminiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evomania kullanıcısına yanıt
    Önceden Doblo vardı onda tam olarak yazıyodu da Albeaya geçince ilk önce anlamadım bozuk sandım hatta beyincilere falan gittim Sonradan km/l yi farkedip daha fazla rezil olmadan çözdüm işi
  • O duzeliyor isterseniz.

• Birimi değiştiremiyor musunuz?

Benim araç Fiat değil fakat yol bilgisayarından 3 farklı birim ayarlayabiliyorum :

lt/100km , km/lt , mpg şeklinde.

lt/100km'yi kullanıyorum hep.
  • Bizim doblo 3 satir yol bilgisayarina sahip.

Menuye girip oradan units e girere degistirilebiliyor diye hatirliyorum.

Beni yol bilgisayarını gördünüz. Ben çok uğraştım ama öyle bişey bulamadım. Servise kadar aradım yok öyle bişey dediler. Bilin biri varsa acayip yardımcı olur yeminlen
  • quote:

Orijinalden alıntı: cileli_sofor

Beni yol bilgisayarını gördünüz. Ben çok uğraştım ama öyle bişey bulamadım. Servise kadar aradım yok öyle bişey dediler. Bilin biri varsa acayip yardımcı olur yeminlen

Hocam saat ayarladiginiz menunun icinde tuketim ya da comsuption gibi bir sey olmasi lazim. Onun icinden ayarlanacaktir. Menuye girmek icin sol tarafta havalandirmanin oradaki tuslari kullanacaksaniz.

SPEED HOURS dan başka bişey yok o menüde. Kurcalamadığım nokta bile kalmadı valla
  • Kullanma kilavuzundan baktim 2005 albeanin unit diye bir sekme olmasi gerekiyor diye yaziyor. Cok garip.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    O kadar kurcaladım ama bulamadım. Farzedelim ki var nasıl değişir o zımbırtı ve ne şekilde olması gerekir ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.