Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yakım yakmadığını araba kullanan herkes biliyor
    kullanan arkadaşlar öyle yakmasını umuyor
  • Geçen yıla ait bir resim vereyim. Bir sıkışık bir orta karar trafikte sevgili megane 2 dizel aracımın ortalamasını gösteren fotoğraf. Güzergah Rumeli hisarından Bebek civarına çıkma çabası. Ortalama 5.1LT

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Şehirler arası 3.9Lt, klima açık 4.2Lt, tepe bayır çıkılan tip uzun yol 4.5lt
    Şehir içi boş trafik 5Lt, orta karar 5.5Lt, sıkışık trafik 6Lt, tepe bayır çıkmalı sıkışık trafik 7Lt

Tabii ki bunlar uzun dönem ortalamalarıdır. Anlık olarak 14Lt veya 2lt yakıt tüketimi gibi ilginç değerler elde edilebiliyor.

Not: Farım hep açıktır. Klima kapalı olsa bile havalandırma 2.kademede hep açıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Geçen yıla ait bir resim vereyim. Bir sıkışık bir orta karar trafikte sevgili megane 2 dizel aracımın ortalamasını gösteren fotoğraf. Güzergah Rumeli hisarından Bebek civarına çıkma çabası. Ortalama 5.1LT

Şehirler arası 3.9Lt, klima açık 4.2Lt, tepe bayır çıkılan tip uzun yol 4.5lt
    Şehir içi boş trafik 5Lt, orta karar 5.5Lt, sıkışık trafik 6Lt, tepe bayır çıkmalı sıkışık trafik 7Lt

Tabii ki bunlar uzun dönem ortalamalarıdır. Anlık olarak 14Lt veya 2lt yakıt tüketimi gibi ilginç değerler elde edilebiliyor.

Not: Farım hep açıktır. Klima kapalı olsa bile havalandırma 2.kademede hep açıktır.

Dizellerdeki son rakam 5 değil miydi?

Bir de kısaları her zaman yakmanızı takdir ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

Neyi kastettiniz anlayamadım.

Far konusunda teşekkür ederim. Fark etmek kadar edilmek de önemli diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Neyi kastettiniz anlayamadım.

Far konusunda teşekkür ederim. Fark etmek kadar edilmek de önemli diye düşünüyorum.

Dizellerin devir saatindeki son rakam 5 değil miydi? (Eksik yazmışım kusuruma bakmayın.)

Ben de artık nasıl olduysa oyunlarda bile (zaten sadece oyunlarda araç kullanıyorum,ehliyet yaşının dolmasına 8 ay var.) kısalar hep açıktır.Gündüz farı etkisi yapıyor.
  • quote:

Dizellerin devir saatindeki son rakam 5 değil miydi? (Eksik yazmışım kusuruma bakmayın.)

5 olmadığına eminim de en çok kaça kadar tam bilmiyorum.

Sizi de en kısa sürede ehliyetinizle sürücü koltuğunda görmek dileğiyle.
  • quote:

quote:

İnşallah.Zaten aldıktan sonraki ilk hedefim, @brkprlk35 hocamla yarışmak.
  • cok güzel
  • quote:

quote:

quote:

Hani şu zamlardan sonraki yarışlar var ya arabadan çıkıp koşarak yarışıyorlar bak o olabilir :D

Resimleri görmemiştim. Bazı araçlarda tasarruf amaçlı benzinli göstergesi takabiliyorlar. Çevirebileceği devir 5 bini geçer mi bilmiyorum. Benimki 4600-4800 civarına çıkıyormuş. Ben 3000 civarını pek geçmediğimden bilemiyorum. Arabanın motoru uçacak sanıyorum ses var gidiş yok çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 26 Ekim 2013; 23:59:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RaptorFX kullanıcısına yanıt
    enteresan bu araç benzinlimi dizelmi
    benzinliyse bu veriler imkansız ki 3 sene kullandım bu aracı dizelde bile hiç görmedim bu verileri ama konforlu araba 3 den daha iyi derim..
    yok dizelse devir saati benim ki 5 e kadardı netten baktım olan bi arkadaşımı aradım onlarda 5 bin de
    sizinki neden 7 anlayamadım farklı bi araç mı bu..
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    2004-2006 olanlarda 7ye kadar, 2006 sonrası kadranlarda 5e düşürmüşler sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

Araç : 2011 Mitsubishi Colt
    Motor : 1332cc 95bg Euro 5 Benzinli
    Depo 47 litre
    Araç yük durumu : 2 kişi full bagaj + arka koltuk dolu
    Güzergah : Ankara - Side
    Klima kullanımı : %40
    Ortalama Hız : 70-120 arası % 80 80km hıza cruise control ile sabitlendi.

Ankara Antalya ortalaması 100km/4,1lt yapılan km 498,9

Antalya içi full klima açık 150km gezdim ve geri dönüşte konya kuluda benzinim bitti toplam 1 depo ile (45 litre) 1027km yol yaptım.

Emniyet kemerimizi takalım lütfen :) memleketim antalyada 500 km hızla modıfıye edilmiş bir kuş grubu dalabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

anlamadığım aracınızın az yakması sizin karınıza ancak kendi inanmaığınız değerleri neden paylaşıyorsunuz anlamadım..
    adam resim çekmiş eklemiş ortalama hızım 10 diyor yol bilgisayar resminide eklemiş okadar cahilki ordada 48 görünüyor bide utanmadan 6 diyor aynı araç geçen yıl bende de vardı uzun yolda cc ile 6-7 nin altına inmiyordu... markası x önemsiz...
    adam video çekmiş giden aracın yokuş aşağı gaza basmazken ki anlık verisini çekmiş o durumda 3 çok güzel insan 2.0 cc aracım da 0.1 görünüyor o durumda bende...
    biri çıkıyor b sınıfı araca 1.5 ton diyor öteki 1.2 aracıyla korkmadan 13 litre yaktım derken öteki dev gibi aracıyla 3-4 diyor..
    hodri meydan o 3-4 litre şehir içinde yakan bütün araçlara talibim ayrıca subayım ve noter huzurunda onaylı bu değerleri 1 litre geçerse ben araçlarını bedavaya verecekler...
    kimse kimseyi kandırmasın arkadaş aranızda dürüst insanlarda var mertçe yazmış ama bazılarıda satlıkta ilanı olan araçlarını düz bile değil rampa aşağı bi yolda denemiş bide resim koymuş.. evde 2 araç var biri 1.4 dizel öteki 2.0 dizel 2012 modeller ve hiç 3-4 litre yaktıklarını görmedim benzinde 5-6şehir içinde gülerler insana

Konu nedense forumdaki diğer yakıt konularına döndü iki elin parmağını geçmeyecek kadar az kişi gündelik verisini paylaştı kalanı yine en az yakıt tüketim rekorlarını paylaştılar.(hakkını yememek lazım bazı arkadaşlar gerçekten mükemmel verileri [litre anlamında değil uzun kmlerin ortalaması anlamında] paylaştılar)
    Böyle olmasın diye sürekli bütün değerlerimi paylaşıyorum belki başkaları da benzer şekilde yapar diye ama bu şekilde devam ederse bende paylaşımı keseceğim.

Konu en az kim yakar durumuna dönüşmüş. İlk mesajı okumayan paylaşım amacının farkına varamıyor. Herhalde!

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

quote:

quote:

Hani şu zamlardan sonraki yarışlar var ya arabadan çıkıp koşarak yarışıyorlar bak o olabilir :D

Resimleri görmemiştim. Bazı araçlarda tasarruf amaçlı benzinli göstergesi takabiliyorlar. Çevirebileceği devir 5 bini geçer mi bilmiyorum. Benimki 4600-4800 civarına çıkıyormuş. Ben 3000 civarını pek geçmediğimden bilemiyorum. Arabanın motoru uçacak sanıyorum ses var gidiş yok çünkü

Yok hocam ben ekonomi yarışını kastetmiştim.

Hatta şöyle bir iddiaya girelim sizinle;

Siz 207 ile gidin ben de sizin Astra 1.3 CDTI ile geleyim 150 km sonra bakalım kim daha az yakmış

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Siz 207 ile gidin ben de sizin Astra 1.3 CDTI ile geleyim 150 km sonra bakalım kim daha az yakmış

Hiç adil bir yarış olmaz Astra'da CC var ve 6 vites Kafa kafaya olur yani aynı araç olmazsa olmaz

• inanılmaz faydalı başlık olmuş gerçekten tabi paylaşımlarda samimi olunduğu dikkate alınırsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 27 Ekim 2013; 12:20:56 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hiç adil bir yarış olmaz Astra'da CC var ve 6 vites Kafa kafaya olur yani aynı araç olmazsa olmaz

Punto'yu da alabilirim. Ya da araçları siz belirleyin.

CC var da,Opel'in CC'si biraz karışık geliyor.(Zaten benim simulasyonda da beceremedim bir türlü aktif etmeyi )

• Mazda 2 ile Ankara'da 5.2 ile 5.5 litre arası değişen depo ortalamaları yakalıyorum. Benzini de tp, moil, lukoil gibi kurumsal sayılabileceklerin en ucuzlarından alıyorum.

Ortalama hız 40 km, güzergahım 17 km kadar, toplam 3 veya 4 kez duruyorum, 70-80'i çoğunlukla geçmiyorum (zaten her yer radar).

Diğer taraftan aynı araba istanbulda 20 km gibi ortalama hızlarda 7-7.5 litre yakıyordu. Uzun yolda bile 5.5'un altına çok zor iniyor, 120 -130 da 6.5 150-160'da 8.5 litre yakıyor.

Diyeceğim o ki; bu da şehiriçi, istanbul'da bakırköy-fındıkzade veya levent-beşiktaş-sirkeci-yenikapı yapılan yol da şehiriçi...

Kısaca şehiriçi kavramı yetersiz, ortalama hız verisi bir nebze nitelik katsa da standart sapma olmaksızın o da yetersiz.

O yüzden bu tip konu başlıklarında paylaşılan veriler yerine kardinal değil ordinal veri olarak da olsa fabrika verilerine güvenmeyi tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 27 Ekim 2013; 12:54:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Mazda 2 ile Ankara'da 5.2 ile 5.5 litre arası değişen depo ortalamaları yakalıyorum. Benzini de tp, moil, lukoil gibi kurumsal sayılabileceklerin en ucuzlarından alıyorum.

Ortalama hız 40 km, güzergahım 17 km kadar, toplam 3 veya 4 kez duruyorum, 70-80'i çoğunlukla geçmiyorum (zaten her yer radar).

Diğer taraftan aynı araba istanbulda 20 km gibi ortalama hızlarda 7-7.5 litre yakıyordu. Uzun yolda bile 5.5'un altına çok zor iniyor, 120 -130 da 6.5 150-160'da 8.5 litre yakıyor.

Diyeceğim o ki; bu da şehiriçi, istanbul'da bakırköy-fındıkzade veya levent-beşiktaş-sirkeci-yenikapı yapılan yol da şehiriçi...

Kısaca şehiriçi kavramı yetersiz, ortalama hız verisi bir nebze nitelik katsa da standart sapma olmaksızın o da yetersiz.

O yüzden bu tip konu başlıklarında paylaşılan veriler yerine kardinal değil ordinal veri olarak da olsa fabrika verilerine güvenmeyi tercih ederim.

Ben size katılmıyorum.
    Güzergahı bilen birisi için kullanım detayları ile ortalama hızın belirtildiği veriler bence bilgi arayanlar için paha biçilemez. Biraz tecrübesi olan herkes güzergahı da az buçuk kestirebiliyorsa bence aracın nerede ne yakacağını 3 aşağı 5 yukarı belirleyebilir.
    Örneğin siz belirtmemişsiniz ancak ben ankarada ana arterlerlerden birisinde aracı kullandığını tahmin ediyorum (İstanbul-Eskişehir veya konya yollarından birisi)
    veya burada bir çok kişi Antalya-İstanbul arası ortalama sürat belirterek veri paylaştı bir çok aracın bir biri ile mukayesini çok rahat yapabildik.

Bence sorun insanların gerçek tüketimlerini bir türlü paylaşmak istememeleri.
    Bu forumda yıllar boyunca insanlar ben corsa 1.0 ile şehir içinde 6,5 litre yakıyorum dediğimde bana 1.6 araçlarının şehir içinde 7 litre yaktığını söyleyip duruyorlardı (aynı zamanda benim 1.6 aracımda vardı ve ben corsanın 6,5 litre yaktığı yerde 1,6 aracın 9 litre yaktığını bir türlü anlatamıyordum) şimdi gördüğünüz gibi kimse (özelikle benzinli aracı olanlar) veri paylaşmıyorlar. Sadece bu konu içinde değil hiç bir konuda ciddi bir şekilde paylaşım olmuyor.
    Ve burada 10 km ortalama hızla 1,2 aracın 13 litre yaktığını paylaşan arkadaşa oooooo araban su gibi benzin içiyor yazıp benim 2.0 aracaım şehir içinde 8 litre yakıyor cevabını verebiliyorlar (bu konuyuda o gün açmıştım zaten)
    neyse uzatmayayım bence buradan ortalama sürat ile detyalı bir şekilde paylaşılan uzun dönem kullanım ortalamaları bir aracın yakıt tüketimini ortaya koymak için son derece önemlidir diye düşünüyorum.

• Afyon ALANYA arası yakıt tüketimi..Afyon'dan 300 metre daha yüksek noktada burdurda geçitteyken ortalama 3,4 dü.antalya ya 3,2 ile girdim.1 saat kadar Antalya trafiğinde kaldım ve alanyaya 3,2 ile girdim.dikkat ettikten sonra gayet güzel değerler yakalanıyor.istanbulda da ortalamam 5 in altında.araç mk3 leon tdi.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.