Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sinan26tr

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Bu arada bugun depodaki yakit tamamen bittiginde aşağıdaki fotoğrafi cektim simdi excel tabloma baktığımda (tamamen bos depo ile araci aldigimdan beri butun yakitlari kaydediyorum) toplam alinan yakit 598 litre yani yol bilgisayar inin sapma orani cok cok dusuk gorunuyor ben bunu depo ölçümleri ndede teyid ediyorum ama uzun dönemde de teyidi daha önemli (excel tablosunu buraya nasil yukleyecegimi bilen varsa makbule gecer)
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Hocam bu araç astra 1.4 benzinliydi değil mi? Değerleriniz benzinliye göre güzel değerler...

Evet benzinli atmosferik ve otomatik vites (easytronic) yakıt tüketiminden inanılmaz memnunum.

• 5 gunluk şehir içi kullanım sonucudur. Sakin kullanımla konya ilinde elde edilmiş değerlerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

5 gunluk şehir içi kullanım sonucudur. Sakin kullanımla konya ilinde elde edilmiş değerlerdir

Sizde mivec motor bi lancer yada asx olsa tüketim rekoru kırarsınız:)

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

5 gunluk şehir içi kullanım sonucudur. Sakin kullanımla konya ilinde elde edilmiş değerlerdir

Sizde mivec motor bi lancer yada asx olsa tüketim rekoru kırarsınız:)

hocam daha ne rekoru olsun otomatik benzinli c segmenti araç 24 km ortalama hız tüketim 7 litre :)

• fotoğraf yok zaten aracımın yol bilgisayarı ortalama hız göstermiyor sağolsun ..

2013 Toyota auris 1.33 life lpg li depo 32 litre alıyor 1 depo ile uzun yolda 430-450 km ;
    şehir içinde ise 350-380 km kadar gidebiliyor burada lpg yi 2,64 den alıyorum

uzun yolda km yi 18-19 kuruşa , şehir içinde ise 22-23 kuruşa geçebiliyor

not:bu değerler yaz aylarında elde ettiğim değerlerdir klima sürekli açık kullanıyorum aracımı otomatik klima hep 21-22 derece civarında çalıştırıyorum.ayrıca kullanım olarak uzun yolda 130 km yi geçmem şehir içinde seri kullanırım aracımı .
  • BENDE NACİZANE BİLGİLER EKLEYEYİM;

arkadaşlar aracım clio 3 2008 model 1.2 16v 33.000 km ler de bakımları tam. tekerlekler dunlop 185/65/R15 hava 33 psi civarı

şimdi verilerden önce yapılan yoldan bahsedeyim,

araç 3 defa izmir - balıkesir - izmir yaptı, bu 3 defa da 250 km civarı köy yolunda 2. vites 20 km ile sürüldü, hatta acemi olan eşim sürdü bunların çoğunu (anlayın benzin durumunu)

1 defa da izmir - bodrum - izmir yaptı

bunun haricinde sürekli izmirde karşıyaka - gaziemir - hava alanı - karşıyaka yaptım arada gezmeler de var tabi, bu yolun tamamı şehir içi yollarda yapıldı cevre yolu 1 defa dönüşte kullanıldı

bu arada eşimde yeni şöför o da en az 250 km kullanmıştır

toplam yapılan 2710 km bunun 2000 i şehir dışı muhtemelen gerisi şehir içi.

ekleme : şehir dışı hız genelde 90-100 km şehir içi hız 60-70 km

EKLEME 2 : ben şehir dışı diye şehir dışında yaptığım km leride ekledim :) iş güç arasında kafa 1 milyon, şehir dışındaki şehir içi de muhtemelen 500 km vardır.

bu bilgilerden sonra resimler ve veriler;

resimlerde ortalama 5.7 olarak var ama işten eve dönerken 5.6 ya düştü :) onu çekmedim ayrıca vaktim olmadı.

burada bir şey daha ekleyeceğim araba ile karşıyaka - hava alanı - karşıyaka denemesi yaptım

bayagı kastım bu sürüşte 83 km 4.9 ortalama şeklinde ama onun fotoğrafını kaybetmişim.

bende de durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertay_a -- 27 Eylül 2013; 16:53:22 >

• hocam acemi birisi direksiyonda ise yakıt tüketimi inanılmaz noktalara gelebiliyor o yüzden bence güzel bir değer yakalamışsınız.
  • yol bilgisayarı yok bende:D
    1997 polo classic 1.6 benzinli

şehir içi istanbul 10,5lt/100km lpg
    şehir içi ankara 8,5lt/100km lpg
    şehirler arası (120-140km/s hız ile) 8lt/100km lpg
  • quote:

hocam acemi birisi direksiyonda ise yakıt tüketimi inanılmaz noktalara gelebiliyor o yüzden bence güzel bir değer yakalamışsınız.

sağolasın hocam ama açıkçası ben çok dikkatli kullanıyorum :) eşimde öğreniyor ama yavaş yavaş.
  • detay için

http://forum.donanimhaber.com/m_61440932/mpage_2/f_/key_alikum//tm.htm#msglink_61457231
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 27 Eylül 2013; 17:09:23 >

• quote:

soğuyan hava, daha sert kullanım (normal kullanım diyelim) kış lastikleri takılması ve daha yoğun trafik sonucunu paylaşıyorum

• Ankara-Bolu arası. S60 2.3 T5 Geartronic, benzinli.
    Boluda biraz şehir içinde gezdikten sonra fotoğrafları çektim, 15km kadar. ortalama hızım 120kmh idi, 109'a düştü süratle 20-30kmh hızlarda gezince ve durunca şehirde.
    ortalama hızım 120kmh iken ortalama tüketimim 6.9lt idi, genel olarak 150-160kmh hızlarla gittim, bir kere 230kmh'yi geçtim. onun dışında 170i hiç geçmedim. ortalama, deponun durumu ve menzil aşağıda:

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

pek rakım farkı olmamasına rağmen sonuç bana da çok ilginç geliyor ama durum bu :) belki sürekli arkadan rüzgar aldım, bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 19 Ekim 2013; 17:24:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Ankara-Bolu arası. S60 2.3 T5 Geartronic, benzinli.
    Boluda biraz şehir içinde gezdikten sonra fotoğrafları çektim, 15km kadar. ortalama hızım 120kmh idi, 109'a düştü süratle 20-30kmh hızlarda gezince ve durunca şehirde.
    ortalama hızım 120kmh iken ortalama tüketimim 6.9lt idi, genel olarak 150-160kmh hızlarla gittim, bir kere 230kmh'yi geçtim. onun dışında 170i hiç geçmedim. ortalama, deponun durumu ve menzil aşağıda:

pek rakım farkı olmamasına rağmen sonuç bana da çok ilginç geliyor ama durum bu :) belki sürekli arkadan rüzgar aldım, bilemiyorum.

Tüketim oldukça ekonomik olmuş eh bu araçla da ancak bu kadar az tüketilirdi benim merak ettiğim şehir içi tüketimi mesela 1 ay boyunca her gün şehir içi 15 km yol yaptığınızda sonuç olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Katip1
    Tüketim oldukça ekonomik olmuş eh bu araçla da ancak bu kadar az tüketilirdi benim merak ettiğim şehir içi tüketimi mesela 1 ay boyunca her gün şehir içi 15 km yol yaptığınızda sonuç olur ?

Şehir içinden kasıt, İstanbul trafiği gibi 15-18kmh ortalama hızın olduğu yoğun trafikse ~14lt civarı yakıyor. Bu trafikte dikkat edilmez zorlanırsa 16-17lt'lere kolayca çıkıyor.

Kısmen daha rahat Ankara trafiğinde, 28-30kmh gibi ortalama hızlarla ortalama tüketimim, 10.5-11 civarı.. Hız arttıkça, tüketim hemen düşüyor. Yüksek hızlar ortalamayı fazla bozmuyor, araba seviyor yüksek seyir hızını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Ankara-Bolu arası. S60 2.3 T5 Geartronic, benzinli.

Araç çok tatlıdır görünce yazmadan geçemedim..

Tam bir uzun yol canavarı.. Dediğiniz gibi şehir içinde rahatlıkla 13-14-15 litreleri görse dahi uzun yolda 150-160km gibi hızlarda seyredilince birçok aracın 100-120km arası verilerini yakalıyor motorun güçlü olması sebebiyle..

Kazasız belasız, iyi günlerde binin inşallah canavarınıza.. ;)

• konya- side arası oldukça performanslı bir sürüş tarzıyla full bagaj 2 yetişkin 2 cocuk yolun ancak 20 kmsinde klima acık ve ug8 kış lastikleri takılı. Yolu bilmeyenler için eğim bizim lehimize

• quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Fotoya gerek yok, video koyalım.
    Yeni i30 1.6 GDI Manuel Mersin - Adana arası 110 km/h CC ile 5.6 litre

i30'larda yakıt göstergesi nerede diye merak ederdim hep.

Görmüş olduk.

Babam gibi 90-100 arası giden birisi herhalde 5.5 lt'den aşağısını görür sanırım,değil mi?

• anlamadığım aracınızın az yakması sizin karınıza ancak kendi inanmaığınız değerleri neden paylaşıyorsunuz anlamadım..
    adam resim çekmiş eklemiş ortalama hızım 10 diyor yol bilgisayar resminide eklemiş okadar cahilki ordada 48 görünüyor bide utanmadan 6 diyor aynı araç geçen yıl bende de vardı uzun yolda cc ile 6-7 nin altına inmiyordu... markası x önemsiz...
    adam video çekmiş giden aracın yokuş aşağı gaza basmazken ki anlık verisini çekmiş o durumda 3 çok güzel insan 2.0 cc aracım da 0.1 görünüyor o durumda bende...
    biri çıkıyor b sınıfı araca 1.5 ton diyor öteki 1.2 aracıyla korkmadan 13 litre yaktım derken öteki dev gibi aracıyla 3-4 diyor..
    hodri meydan o 3-4 litre şehir içinde yakan bütün araçlara talibim ayrıca subayım ve noter huzurunda onaylı bu değerleri 1 litre geçerse ben araçlarını bedavaya verecekler...
    kimse kimseyi kandırmasın arkadaş aranızda dürüst insanlarda var mertçe yazmış ama bazılarıda satlıkta ilanı olan araçlarını düz bile değil rampa aşağı bi yolda denemiş bide resim koymuş.. evde 2 araç var biri 1.4 dizel öteki 2.0 dizel 2012 modeller ve hiç 3-4 litre yaktıklarını görmedim benzinde 5-6şehir içinde gülerler insana

• Ankara- 1.2 benzin 208
    Kullanım tarzı: 2.fotodaki 159 kmnin yaklaşık 15kmsi çevre yolu, kalanın %60ı anadolu bulvarı kalanı ise odtü içi ve biraz eskişehir yolu ve demetevler.
    Anadolu Bulvarı'nda ortalama 4 litre yakıyorum ama geri kalanındaki sıkışık trafik özellikle odtü nün yokuşları ve tümsekler tüketimin artmasına sebep oluyor.
    Sakin kullanmaya çalışsam da eskişehir yolu ve anadolu bulvarında bazen sol şeritte basabildiğim kadar basıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

anlamadığım aracınızın az yakması sizin karınıza ancak kendi inanmaığınız değerleri neden paylaşıyorsunuz anlamadım..
    adam resim çekmiş eklemiş ortalama hızım 10 diyor yol bilgisayar resminide eklemiş okadar cahilki ordada 48 görünüyor bide utanmadan 6 diyor aynı araç geçen yıl bende de vardı uzun yolda cc ile 6-7 nin altına inmiyordu... markası x önemsiz...
    adam video çekmiş giden aracın yokuş aşağı gaza basmazken ki anlık verisini çekmiş o durumda 3 çok güzel insan 2.0 cc aracım da 0.1 görünüyor o durumda bende...
    biri çıkıyor b sınıfı araca 1.5 ton diyor öteki 1.2 aracıyla korkmadan 13 litre yaktım derken öteki dev gibi aracıyla 3-4 diyor..
    hodri meydan o 3-4 litre şehir içinde yakan bütün araçlara talibim ayrıca subayım ve noter huzurunda onaylı bu değerleri 1 litre geçerse ben araçlarını bedavaya verecekler...
    kimse kimseyi kandırmasın arkadaş aranızda dürüst insanlarda var mertçe yazmış ama bazılarıda satlıkta ilanı olan araçlarını düz bile değil rampa aşağı bi yolda denemiş bide resim koymuş.. evde 2 araç var biri 1.4 dizel öteki 2.0 dizel 2012 modeller ve hiç 3-4 litre yaktıklarını görmedim benzinde 5-6şehir içinde gülerler insana

Konu nedense forumdaki diğer yakıt konularına döndü iki elin parmağını geçmeyecek kadar az kişi gündelik verisini paylaştı kalanı yine en az yakıt tüketim rekorlarını paylaştılar.(hakkını yememek lazım bazı arkadaşlar gerçekten mükemmel verileri [litre anlamında değil uzun kmlerin ortalaması anlamında] paylaştılar)
    Böyle olmasın diye sürekli bütün değerlerimi paylaşıyorum belki başkaları da benzer şekilde yapar diye ama bu şekilde devam ederse bende paylaşımı keseceğim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.