Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Tiguan 1.4tsi 122 bg. İstanbul yoğun şehir içi trafiği. Ortalama hız 17 km/sa. Ortalama tüketim 9,6 lt...

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

çok iyi tüketim bence. Kaç km nin ortalaması hocam bu sonuc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sgtforce

Mazda 3 1.6 dizel;

Arabayı satın aldığımda 5.5 tüketim 35 km ortalama hız idi. Benim ortalamalarım ise resimdedir.

1. Şehir içi işten eve.

2. Ayrıca dün Ordu-Trabzon gittim geldim. Sağanak yağış, araçta 3 kişi, şehir girişi yoğun trafik (Yaklaşık 30 dk dur-kalk),

3. Dönüşte farklı olarak trafik yoktu ancak yağmur yüzünden zaman zaman durdum...
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Şunuda belirteyim; istenirse normal koşullarda (Düz yol) uzun yolda 3.2 lt-3.8 lt tüketim ile uzun süreler gitmek mümkün ama bu durum sıkıcı olabiliyor...

bu aracı merak edenler için sunduğunuz veriler çok işe yarayacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Tiguan 1.4tsi 122 bg. İstanbul yoğun şehir içi trafiği. Ortalama hız 17 km/sa. Ortalama tüketim 9,6 lt...

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Yenibosna'dan Mecidiyeköy'e git gel yaptım hocam. Yanılmıyorsam 42 km civarı idi.

Aynı yolu akşam nispeten daha açık bir trafikte gittim geldim. Ortalama 5,8 lt oldu. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 22 Eylül 2013; 10:59:54 >

• quote:

quote:

quote:

Yenibosna'dan Mecidiyeköy'e git gel yaptım hocam. Yanılmıyorsam 42 km civarı idi.

Aynı yolu akşam nispeten daha açık bir trafikte gittim geldim. Ortalama 5,8 lt oldu. ;)

• Şehir içi ortalama 3 litre yaktım diyenleri şiddetle kınıyorum. Uzun yolda 70-80'i geçmediniz herhalde şehir içi yaptım diye yazıyorsunuz. Bir arabanın karbon izi vardır. 1400 kilo arabaya o karbon salınımından daha az yaktıramazsınız. B kasa arbalar benim bildiğim görüntüsünden daha çok yakar.
  •  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

http://imgur.com/PzrLUhW

golf 7 1.2 tsi dsg, ankara izmir uzun yol verisi. sehiricinde nispeten dusuk hiz ortalama hizi 81 e cekmis. ama sehir disi 100-110 civari gidildi. klima 2.seviye devamli acikti.

•  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)http://imgur.com/y9TEbWG

bu da bursa ankara verisi. ankara ve bursa sehiricinde daha cok zaman kaybedildi. klima sanirim 1 ila 2. seviye arasinda gitti geldi. radar coktu, 95-100 civari gidildi. 1.2 tsi dsg golf bmt...

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Şehir içi ortalama 3 litre yaktım diyenleri şiddetle kınıyorum. Uzun yolda 70-80'i geçmediniz herhalde şehir içi yaptım diye yazıyorsunuz. Bir arabanın karbon izi vardır. 1400 kilo arabaya o karbon salınımından daha az yaktıramazsınız. B kasa arbalar benim bildiğim görüntüsünden daha çok yakar.

Dediğinize katılıyorum, şehir içi diye ortalama hız 40 ve üstünde olupta az yaktım diye geçinenleri kınıyorum.

Parkurum sıkışık trafik, son bir haftalık değerim (Aracı zorlamadan, sakin sürüş)
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

• Ankara şehir içi, yakıt shell nitro.
    HDI motor yakıt tüketiminde çok iddialı.

• quote:

9 ayın tum ortalaması yapılan km nin yarısı sehir dısı yarısı şehir içi otomatik c segmenti benzinli bir arac icin hiç kasılmadan normal kullanımla elde edilmiş bir değer nasıl sizce ?

bence gayet iyi değerler,araç 115 ps astra mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajf39 -- 22 Eylül 2013; 16:26:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ajf39

quote:

9 ayın tum ortalaması yapılan km nin yarısı sehir dısı yarısı şehir içi otomatik c segmenti benzinli bir arac icin hiç kasılmadan normal kullanımla elde edilmiş bir değer nasıl sizce ?

bence gayet iyi değerler,araç 115 ps astra mı

yok hocam 1,4 90 hp

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81631676
    Bilsem konu açmazdim

• quote:

Sabah konyadan tekirovaya (antalya)yola ciktik amac 90 la gidip 4 litrelik bir fotoda biz koyalimdi. Ama bir kez daha anladim ki bu is benlik degil 10 km bile sabit 90 la gitmeye dayanamadim. Fazla abartmadan yolun gerektir digi hizlarda gitmeye calistik antalya-alanya yoluna kadar yol sürekli bir gidiş bir gelis oldugu ndan ve surekli bir kamyon sollama durumu olduğu ndan defalARca kick down yapildi sabit bir hiz sergilemek mümkün olmadi. Yolun 170 km sinde klima acikti.side tekirova arasindaki ışıkları zaten aanlatmama gerek yoktur. Aracta toplam 250 kg agirlik vardi ve tek olumlu tarAf egimin lshimize olmasiydi.

aynı yolu bugün geri döndük biraz daha süratli bir kullanım oldu 10 km kadar antalya şehir içinde kullanıldı araçta gidişe göre 50 kg fazla yük vardı klima gidişteki gibi kullanıldı

•  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Araç Citroën Grand picasso 1.6hdi 6 ileri yarı otomatik mcp.

Araç boş ağırlığı 1570kg
    Lastikler 215 55 16 93v good year efficient grip performance 1 aylık.

Kullanim şekli istanbul bolu gidiş geliş. Klima 22.5derece otomatik. Giderken yolda kaza vardı 1.5 saat bekleme süresi vardı. Hız 120 sabitti. Gelirken 110 sabitti.

Geri kalan km istanbul içi işe git gel şeklinde idi. Ev iş arası 10km motor tam isinamiyor.

Yeni lastiklerim yarım litre kadar ekonomi sağladı sanırım. Bu depoda bir kere de köprü trafiğinde kaldım. Şile sariyer 4 saatte geldim ortalama Hızim 10km idi.

• kullanım şekline göre güzel değerler.
  • quote:

kullanım şekline göre güzel değerler.

Teşekkürler. Bu yıl eski lastiklerimle 90'la sabit gittiğim de oldu ama 5.2'nin altına indirememiştim. Eski lastiklerimin yakıt ekonomisi F sınıfı idi. Bunlar ise B. Dediklerine göre her harf değişiminde %3 bir fark oluyormuş. 4 basamak demek %12 demek. Bu da 6 lt yakan araçta 0.6lt demek. Yılda 20bin km civarında yapıyorum. Her yüz km'de 0.6lt tasarrıf olsa 120lt tasarruf ederim. Bu da yılda 550TL tasarruf demek.

Küçümsenemeyecek kadar iyi bir miktar. Bakalım görecez ilerleyen günlerde.

Edit: anlatım bozukluğu giderildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 22 Eylül 2013; 22:06:38 >
  • Akhisardan İzmire dönüşüm klima açık tek kişi 100-120 km/h arası geldim ortalamam 6.2lt Audi A4 1.8Tfsi
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makinaaa -- 22 Eylül 2013; 22:41:07 >

• Bu arada bugun depodaki yakit tamamen bittiginde aşağıdaki fotoğrafi cektim simdi excel tabloma baktığımda (tamamen bos depo ile araci aldigimdan beri butun yakitlari kaydediyorum) toplam alinan yakit 598 litre yani yol bilgisayar inin sapma orani cok cok dusuk gorunuyor ben bunu depo ölçümleri ndede teyid ediyorum ama uzun dönemde de teyidi daha önemli (excel tablosunu buraya nasil yukleyecegimi bilen varsa makbule gecer)

• Fotoya gerek yok, video koyalım.
    Yeni i30 1.6 GDI Manuel Mersin - Adana arası 110 km/h CC ile 5.6 litre

• quote:

Bu arada bugun depodaki yakit tamamen bittiginde aşağıdaki fotoğrafi cektim simdi excel tabloma baktığımda (tamamen bos depo ile araci aldigimdan beri butun yakitlari kaydediyorum) toplam alinan yakit 598 litre yani yol bilgisayar inin sapma orani cok cok dusuk gorunuyor ben bunu depo ölçümleri ndede teyid ediyorum ama uzun dönemde de teyidi daha önemli (excel tablosunu buraya nasil yukleyecegimi bilen varsa makbule gecer)

Hocam bu araç astra 1.4 benzinliydi değil mi? Değerleriniz benzinliye göre güzel değerler...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.