Bildirim
Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (6. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
208 1,4 e-hdi . İstanbul şehiriçi.haftada bir Anadolu-Avrupa,yeni bir defa ikitelli Eminönü geri kalanı büyük sitede servis amaçlı kullanılıyor,yani kısa mesafe aç-kapa. -
quote:
Orijinalden alıntı: maximusix
Cok detayli ve bilgili olmus yillik baya mazot yakmissiniz
Tesekkur ederim. Benim tavsiyem benim kullandigim gibi programlar kullanilmasi. Ben bu programi bulmadan once not olarak kaydediyordum. Programi kesfedince cok rahatladim. Tum hesaplamalari kendisi yapiyor, isterseniz benim gibi araca harcanan servis ve diger masraflarida kaydedebiliyorsunuz. Boylece genel olarak aracin size maliyeti daha guzel ortaya cikiyor! Birde programi kesfedince elimdeki verileri bi anda girdigim icin kisa zamanda bu kadar yol yapilmis gozukuyor. Aslinda aracin 2011 eylul ayindan beridir tutulan kayitlar. Yoksa maasima ortak oldugu icin coktan bosardim araci Sakasi bir yana tum harcamalarinizi girerseniz araclarin ulkemizde ne kadar masrafli olduklarini ve yillar icinde bu masrafin nasil arttigini gozleriniz gorebilir bol bol efkarlanabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ugur_bek
quote:
Orijinalden alıntı: maximusix
Cok detayli ve bilgili olmus yillik baya mazot yakmissiniz
Tesekkur ederim. Benim tavsiyem benim kullandigim gibi programlar kullanilmasi. Ben bu programi bulmadan once not olarak kaydediyordum. Programi kesfedince cok rahatladim. Tum hesaplamalari kendisi yapiyor, isterseniz benim gibi araca harcanan servis ve diger masraflarida kaydedebiliyorsunuz. Boylece genel olarak aracin size maliyeti daha guzel ortaya cikiyor! Birde programi kesfedince elimdeki verileri bi anda girdigim icin kisa zamanda bu kadar yol yapilmis gozukuyor. Aslinda aracin 2011 eylul ayindan beridir tutulan kayitlar. Yoksa maasima ortak oldugu icin coktan bosardim araci Sakasi bir yana tum harcamalarinizi girerseniz araclarin ulkemizde ne kadar masrafli olduklarini ve yillar icinde bu masrafin nasil arttigini gozleriniz gorebilir bol bol efkarlanabilirsiniz.
hocam vakit bulduğum bir zaman programınızı inceleyeceğim. Bende excelde bir tablo yapıyorum aracı aldıgımın yıl dönümünde verileri paylaşacağım hemde aracı aldığım gün yol bilgisayarını sıfırlamıştım onu kontrol etmiş olacagım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
dostum aynı araçtan var bende, sen birde AVG 28 km veya 30 km olduğu zamanki tüketimi göster
10.5 - 12.5 gibi değerleri göreceksin. -
Hocam o zaman sizden de fotoğraf bekliyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç henüz 300 km'deyken Edirne-Tekirdağ arası D100 kara yolundan sakin kullanım sonucu elde ettiğim değer (ne kadar az yaktırabilirim diye deneme amaçlıydı, bir daha bu kadar sakin kullanmaya sabrım yetmedi)
Bu da normal kullanım Edirne-İstanbul arası otobandan. Bu güzergahta ortalamam hep bu şekilde.
Şunuda ilave deyim, aşırı yoğun dur-kalk şehir içi trafikte 10-11 lt/100km tüketimi çok rahat görüyorum, fotoğrafını çekmeye gerek duymadım. Araç imzamda da yazdığı gibi 2012 F20 kasa kodlu 116i
-
-
Aracim 2013 astra J dizel.suan 2600km'de. Yakit ortalamam sehirici seri kullanimda suan 6.4lt.full depo 240tl civarina doluyor.yol bilgisayarinda 860km gosteriyor full depoya ama menzil kullanima gore 40-50km oynuyor.Motorun cigerli olmasi icin 3000-4000devir ceviriyorum. SS koyarim çektigimde
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kavalalı92
Beyler iyi güzel şehir dışı 60 70 km hızla 3.bilmem kaç yakıt tüketimi oluyor benim aracımdada o değerler söz konusu ama uzun yolda 100 110 dan aşağı hiç düşmüyorum siz gidebiliyormusunuz o hızlarda uzun süre merak ettim ?
özellikle trafik hız limitleri ve kameralar yeterince caydırıcı bence
örneğin nick ismimdeki araç segmenti bu iş için bire bir
alışıyorsunuz ve yaşam standartınız oluyor.
zor değil. -
Nerdeyse bir yıllık ortalamam, depoyu genellikle bitene kadar kullanıyorum. Genelde tüketim odaklı sakin sürerim. Kilometrenin çoğu sabah akşam 6 km.den işe git gel. Trafik çok sıkışık olmasada 7-8 tane trafik ışığı geçiyorum. Araç 2012 model Golf 1.6 LPG.li
14494 km ortalaması LPG olarak 8,38
6562 km ortalaması Benzin olarak 0,58 (benzin deposunu en son 6562 km.de doldurduğum için böyle çıkıyor)
Aşağıda linkte tüm veriler var. Ortalama hız, ortalama tüketim
http://www.spritmonitor.de/en/detail/539471.html -
quote:
Orijinalden alıntı: eczemre
Nerdeyse bir yıllık ortalamam, depoyu genellikle bitene kadar kullanıyorum. Genelde tüketim odaklı sakin sürerim. Kilometrenin çoğu sabah akşam 6 km.den işe git gel. Trafik çok sıkışık olmasada 7-8 tane trafik ışığı geçiyorum. Araç 2012 model Golf 1.6 LPG.li
6562 km ortalaması Benzin olarak 0,58 (benzin deposunu en son 6562 km.de doldurduğum için böyle çıkıyor)
http://www.spritmonitor.de/en/detail/539471.html
Hocam çok hoş bir çalışma olmuş hem benzin hemde lpg verilerinin aynı anda olması gerçekten süper.
Ancak benim merak ettiğim nokta dolu benzin deposu ilemi bu hesaplamaya başladınız acaba çünkü benzin ortalaması gerçekten çok düşük çıkmış (yada 14000 km nin içerisinde şehir dışı yapılan yolllarda varmı?) birde ortalama sürat verisi hangisi ben onu çözemedim.
-
-
-
bu arada araç otomatiktir ve eco LPG yani fabrika çıkışı lpg uyumludur.
8.7 litre tüketimi yol bilgisayarı benzine göre göstermekte araç aslında lpg yakmaktadır. LPG kiti üreticisinin kılavuzuna göre lpg tüketimi benzine göre %20 yüksek olacaktır.
dolayısıyla 10.44 olacaktır. LPG yi 2.78 dan aldığımı varsayarsak (aslında 2.49 dan alıyorum). km de 29 kuruş yakıyor diyebiliriz.
bu hesaptan hareketle şehir içi 29 kuruş ortalama ile 6.4 litre yakan bir dizel araç ile aynı yakmış anlamına gelir. zaten genelde dizeller de şehir içinde 6 litreden aşağı inmiyor, burada 3 litre 4 litre yazan arkadaşlar genelde uzun yol değerlerini veriyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: syntor
bu arada araç otomatiktir ve eco LPG yani fabrika çıkışı lpg uyumludur.
8.7 litre tüketimi yol bilgisayarı benzine göre göstermekte araç aslında lpg yakmaktadır. LPG kiti üreticisinin kılavuzuna göre lpg tüketimi benzine göre %20 yüksek olacaktır.
dolayısıyla 10.44 olacaktır. LPG yi 2.78 dan aldığımı varsayarsak (aslında 2.49 dan alıyorum). km de 29 kuruş yakıyor diyebiliriz.
bu hesaptan hareketle şehir içi 29 kuruş ortalama ile 6.4 litre yakan bir dizel araç ile aynı yakmış anlamına gelir. zaten genelde dizeller de şehir içinde 6 litreden aşağı inmiyor, burada 3 litre 4 litre yazan arkadaşlar genelde uzun yol değerlerini veriyor.
hocam otomatikse bence tüketiminiz gercekten iyi
quote:
Orijinalden alıntı: otomobilci_x
quote:
Hocam çok hoş bir çalışma olmuş hem benzin hemde lpg verilerinin aynı anda olması gerçekten süper.
Ancak benim merak ettiğim nokta dolu benzin deposu ilemi bu hesaplamaya başladınız acaba çünkü benzin ortalaması gerçekten çok düşük çıkmış (yada 14000 km nin içerisinde şehir dışı yapılan yolllarda varmı?) birde ortalama sürat verisi hangisi ben onu çözemedim.
Tüm tüketimlere dolu depo ile başladım. Arabayi aliralmaz depoları doldurdum. Benzinin verisi 6500 km.lik çünkü o km.den sonra depoyu hic tam doldurmadım.
Dediğim gibi genelde tüketim odaklı sürerim, 14000 km.lik LPG tuketimi icinde uzun yol olarak bir Ankara-Adana, bir Adana-Gaziantep-Adana, bir Adana-Tekirova-Adana, birden çok defa da Adana-Mersin-Adana var yani ortalama 4000-5000 km.si sehir dısı geri kalanı sehir ici tüketim.
Verdigim linkte, tüketim degerlerinin sagında BC yazan yerin üzerine gelince yol bilgisayarının verdigi ortalama tüketim ve ortalama hızı bulabilirsiniz.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: otomobilci_x
quote:
Tüm tüketimlere dolu depo ile başladım. Arabayi aliralmaz depoları doldurdum. Benzinin verisi 6500 km.lik çünkü o km.den sonra depoyu hic tam doldurmadım.
Dediğim gibi genelde tüketim odaklı sürerim, 14000 km.lik LPG tuketimi icinde uzun yol olarak bir Ankara-Adana, bir Adana-Gaziantep-Adana, bir Adana-Tekirova-Adana, birden çok defa da Adana-Mersin-Adana var yani ortalama 4000-5000 km.si sehir dısı geri kalanı sehir ici tüketim.
Verdigim linkte, tüketim degerlerinin sagında BC yazan yerin üzerine gelince yol bilgisayarının verdigi ortalama tüketim ve ortalama hızı bulabilirsiniz.
Teşekkürler su haliyle mükemmel bir kaynak oldu.
-
Sehir icinde 4 lt yakan babayigit kim merak ettim hangi sehirde yasiyor acaba
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X