Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç 2010 astra 1.4 (h kasa) easytronic

Mayıs ayında Kocaeli-Tekirova(Antalya) yapmıştık
    gidişte 120 den asagi inmeme ragmen antalya girisinde ortalama hiz 100 idi tekirovaya geldigimde ise Isiklar ve trafik yuzunden 95 e dustu
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

dönüşte ise cocuk 4 kez kustu her defasında arabayı temizlemek için durduk çocuklar için 3 kez çiş molası verdik 2 kez benzin almak için durduk bir kez afyonda patetesli ekmek için 1 kezde kütahyada porselen alamak durduk toplamda 1o kez durduk yoldada en az 30 yerde çalışma var dolaysıyla mecburen yavaşladık. uzun lafın kısası son derece süratli gelmiş olmama rağmen ortalama hızım düşük çıktı.
    zaten tekirovadan antalyaya geldiğimizde 95 olan ortalam sürat 90 a düşmüştü.
    (ortalama süratin ne demek olduğunu bilenler zaten anlamışlardır kaç ile geldiğimi)
    yol boyunca klima sürekli açık değildi ara ara açılıp kapatıldı yolculuğun 1/3 ünde açıktır diye bir ortalama verebilirim.
    araçta 2 yetişkin 2 küçük çocuk ve çocuk koltuğu full bagaj ve koltuk altlarıda dolu olarak seyahat edildi.
    tüm yolculuğun değerleri aşağıdaki gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 13 Eylül 2013; 22:43:15 >

• fiorino 75 beygir 1.3 dizel
    ortalama hız
    45 km-h
    sivas -aksaray + şehir içi
    aksaray sivas + şehir içi
    2500 km lik ortalama genelde klima açık
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/835371/b672d660-08a3-4ff4-bbf6-f763060d9938.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayteking -- 13 Eylül 2013; 9:22:38 >

• ankaradan kocaeline e5 ten cc hiç kullanmadan ayağım hep gaz pedalında 110-120 arası hızlar ile yolculuğun neredeyse tamamında klima açık (sadece dik yokuşlarda kapattım) bir şekilde bagaj tamamen dolu ben ve oğlum geldik.
    bolu ve sakaryada çok oyalanmadık ancak düzce ve kocaelinde trafik çok kötüydü buda ortalam hızımızı bayağı düşürdü (düzcede neredeyse hiç bir ışıkta yeşilde geçemedik kocaelinde ise yahya kaptan ışıklarından kandıra sapağına kadar 20 dakikada geldik)

(eğimin bizim lehimize olduğunu göz ardı etmeyin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 9 Nisan 2015; 23:26:56 >

• yıl:2008
    araç: 2004 model çorsa 1.0
    güzergah: Kocaeli-ankara-konya-antalya
    aracın durumu: 2 yetişkin ve full bagaj full arka koltuk
    kulanım stili: otobanda 100-120 bandında diğer yollarda 90-100 bandında (ama 90 dan aşağı inilmeden)
    yol bilgisayarı yok bu nedenle hesap makinamızla sonuca ulaşıuyoruz 4.8 litre ortalama
    yakıt aksekide alındı dolaysıyla eğim tamamen bizim aleyhimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 13 Eylül 2013; 22:56:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: delgado1991

quote:

Orijinalden alıntı: Overtakes

Benimkinin rekoru

Hocam araç benzinli mi? Benim tüketim fazla diye ne zamandan beri kafayı yiyordum.

Benzinli hocam evet ama artık çok geliyor satıcam arabayı

• Beyler iyi güzel şehir dışı 60 70 km hızla 3.bilmem kaç yakıt tüketimi oluyor benim aracımdada o değerler söz konusu ama uzun yolda 100 110 dan aşağı hiç düşmüyorum siz gidebiliyormusunuz o hızlarda uzun süre merak ettim ?
  •  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)
  • quote:

quote:

quote:

Benimkinin rekoru

Hocam araç benzinli mi? Benim tüketim fazla diye ne zamandan beri kafayı yiyordum.

Aynen bankada çok geliyor heleki benzine yapılan son zamlardan beri arabaya dokunamıyorum. Sadece acil işlerde kullanıyorum. Yakın zamanda bir renault bayisine uğrayıp dizeli için fiyat alıcam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Beyler iyi güzel şehir dışı 60 70 km hızla 3.bilmem kaç yakıt tüketimi oluyor benim aracımdada o değerler söz konusu ama uzun yolda 100 110 dan aşağı hiç düşmüyorum siz gidebiliyormusunuz o hızlarda uzun süre merak ettim ?

hocam biz gidemiyoruz ama arkadaşlar gidiyor işte baksana herkes fotoğrafını koyuyor gitmişler
    bende uzun yolda neden hep sol şeritte gidiyoruz diye merak ediyordum.
    herkes ekonomi yapıyormuş.
    şaka bir yana insanlar ekonomi yapıp kastıklarında bunu belgelemek istiyorlar ama basıp gittiklerinde ekranda çıkan değerleri derhal unutmak istediklerinden üzerinde durmuyorlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benimkinin rekoru

Aynen bankada çok geliyor heleki benzine yapılan son zamlardan beri arabaya dokunamıyorum. Sadece acil işlerde kullanıyorum. Yakın zamanda bir renault bayisine uğrayıp dizeli için fiyat alıcam

Bende bravo yada lancia delta'ya bakıyorum bu ara hayırlısıyla delta alıcam gibi..Aynı arabadan inip aynısına binmek zor geliyor valla bana.Şuan ki zaten eşşek hem gitmiyor hem yakıyor bari az yakan çok kaçan dizel almak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Beyler iyi güzel şehir dışı 60 70 km hızla 3.bilmem kaç yakıt tüketimi oluyor benim aracımdada o değerler söz konusu ama uzun yolda 100 110 dan aşağı hiç düşmüyorum siz gidebiliyormusunuz o hızlarda uzun süre merak ettim ?

hocam biz gidemiyoruz ama arkadaşlar gidiyor işte baksana herkes fotoğrafını koyuyor gitmişler
    bende uzun yolda neden hep sol şeritte gidiyoruz diye merak ediyordum.
    herkes ekonomi yapıyormuş.
    şaka bir yana insanlar ekonomi yapıp kastıklarında bunu belgelemek istiyorlar ama basıp gittiklerinde ekranda çıkan değerleri derhal unutmak istediklerinden üzerinde durmuyorlar

Hocam taş olsa taşlar o hızlarda uzun yol çekilmez arabadan soğur insan o ekranda 3 lü değerler görmek tatmin edici olabilir ama o hızlarda uzun yol bana pek akıl karı gelmiyor.

• Katılıyorum. 90 ile gitmek uyku yapıyor. 110 120 gibi hızlar en optimum hızlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pazar günü konyadan-tekirovaya gideceğim vakit sıkıntım yok. eğer dayanabilirsem bende bir 90 km testi yapmak istiyorum bakalım bizde benzinli c segmenti otomatik bir araçla 4 litre civarı değerler tutturabilecekmiyiz.
    sonucu paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

Resim yüklemeye çalıştım ama şehir içi 20 km hızla ortalama tüketim

güzel araç :) bende de 2012 modeli var 100 km de ortalama 6 7 litre yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: VgrooveR

Bir aralar şöyle bir konu açmıştım. Burada aracım ile şehir dışı uzun yol tüketimlerini fişleri ile birlikte paylaşmıştım. Konunun linkini şöyle verebilirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_80105200/f_//tm.htm#80150073

Araç : 2006 Hyundai Elantra
    Motor : 1.6 Benzin + LPG
    Depo : 38 Lt lik simit Lpg tankı
    Araç yük durumu : 3 Kişi + çeyrek düzeyinde bagaj
    Güzergah : Manisa -> Ankara
    Klima kullanımı : %100 ( 8 kademeli otomatik klimada 2. ve 3. kademelerde )
    Ortalama Hız : 90-110 ( Aracımın yol bilgisayarın ortalama hız olmadığı için bu şekilde yazmak durumundayım. Ama tahminin 80-85 Km/h arasında çıkacaktır)

1 depo Lpg yani 32.6 Lt ile 430 Km yol yapıldı. Hesaplamaları yaparsak.

Km başına : 18 kuruş
    100 Km de : 7.5 Lt Lpg
    Ortalama hız : 90-110 arası.

Bendede aynı arabanın 2004 modeli var bende aynı güzergahı kullanıyorum bayramlarda tatillerde ama biraz seri kullanırım tabi hız sınırlarını aşmadan ama hiç ne kadar yaktığını hesaplamadım.Yakıt tüketimi fazla değilmiş kazasız sürüşler

• quote:

Orijinalden alıntı: yavusari

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

Resim yüklemeye çalıştım ama şehir içi 20 km hızla ortalama tüketim

güzel araç :) bende de 2012 modeli var 100 km de ortalama 6 7 litre yakıyor.

yalnız şehir dışı çok düşmüyor hocam araba 4 kişi klima açık 5.3 le 5.5 arası oluyor siz daha aşağı değerleri gördünüz mü? fabrika verisi 4.1

• quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

ortalama hız aynı zamanda tüketim fotosu atar mısınız?
    bendeki TDCI neden 23km ortalama hızda 6,2 litre tüketiyor?

hocam en kısa zamanda atarım inşallah
  • 225 tabana geçildiğinde 8.1 lt ' ye yükseldi

• quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Fotoğraf değil kısa videosu mevcut... 250km'de ortalama 3.0 lt. Varış noktası hareket noktasına göre 85 metre daha yüksektedir.

hocam arac vw mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: clb12

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Fotoğraf değil kısa videosu mevcut... 250km'de ortalama 3.0 lt. Varış noktası hareket noktasına göre 85 metre daha yüksektedir.

hocam arac vw mi?

Evet, Polo Bluemotion

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.