Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ort tüketim : 4,8
    ort hız : 35

peugeot 308 112hp e-hdi otomatik vites
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)
  • Güzel bir konu olmuş. Bu arada arkadaşlar tüm arkadaşların yorumlarını okudum benim araç bu motora göre gene iyi yakıyormuş ben çok yakıyor dedim ama şehir dışı azmış sizin motorlara oranla. Her neyse elimde şuan foto yok ama en kısa zamanda editliyeceğim mesajıma daha bu sabah Edirne den döndüm gidiş geliş toplam km yazıyorum 284 km. dün yola çıkmadan önce yakıt ışığı yandığında 60 liralık mazot aldım bu gün geldim yol bilgisayarında 130 km daha yol gidebileceğimi gösteriyor. Yol durumuna gelirsek çok keskin viraj yoktu genel olarak yol bakım olarak güzeldi. Ortalama hızım 90nı pek geçmedim arada 140-150 civarı hızlara çıksam da genel olarak hızım 90 dı yakıt tüketimim.
    Ne kadar uğraştıysam da 4.8 den aşağı indiremedim. Ne kadar kassam da inmedi daha aşağı. Ama sizin değerlere baktığımda Yakıt tüketimimin iyi olduğunu anladım. Ama iş şehir içine geldim mi kolay kolay 7.5 8.0 den aşağı inmiyor orası ayrı.

Bu arada giderken ve dönerken de sabah erken saate olduğu için ne klima açtım ne camı hava çok serindi. Edirne de hiç bir şekilde araç ile gezmedim bir giderken kulandım birde döneceğim zaman. Ayrı ayrı yazacak olursak 142 km de en az 4.8 idi diğer 142 km de en az 4.8 idi. Araç imzamdaki araçtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: endum126

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

quote:

Orijinalden alıntı: endum126

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Vallahi hiç öyle bir kaygım yok.Her daim fazla yakıyor.

Araba nedir?

O da ben de kalsın,ama imzam da motor yazıyor,sen anlarsın. :)

Hee tamam. Tahmin ediyorum o arabayı. Efsane.

Aynen öyle. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Guzel degerler arkadaslar. Ama sabriniza hayran kaldim. Bu arada ercan arkadasim ben donus verine hayran kaldim cunku donuste 5 litre yakmis görünüyorsun yokus cikarken ki degerin gercekten mükemmel.

teşekkür ederim hocama benim acelem yoktu giderken sadece 1 saat erken çıkmış oldum yola o kadar. aslında seydişehire kadar ortalamam 3,9 idi ama torosları çıkıp inince 4,1 oldu. dönüş ortalamamda aslında 4,5 litre çünkü dönmeden önce 150km antalya içi gezdim.şehir içinde trafiksiz yolda 4,5 trafikte 5,5-6 arası yakıyor. son depomu fazla trafiğe girmeden bitirdim sakin kullandım ankara şehir içinde 834km yol yaptım 1 depo ile. Ben yöntemim gaza ani yüklenmeden olabildiğince yavaş hızlanmak. şehir içi bile cruise control kullanmak.

• Ankara-Amasya arası
    5 kişi+full bagaj+ klima sürekli açık

• Araç; 2012 HB CRUZE LT WTCC AT SR...(124bg)
    Kullanım şekli; Sürüş kurallarına uyum, cut off / kick down'a dikkat. Normal sakin kullanıcı profili...
    Kullanılan şehir; Dümdüz, sıcak, sürekli klima...
    Trafik; Normal güzergah, zaman zaman akşam sabah trafiği, 200mt de bir trafik lambası, bazı lambalar 99+ dan düşüyor.
    Boş ağırlık; 1.315kg
    Lastikler; 215/50/17
    Basınç; ön-arka 32psi

Son güncel Değerler;
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

İstanbul-Antalya arası uzun yol. Araç tam yüklü, klima açık...(Ortalama hızı çekmemişim. Sanıyorum! 90Km ortalama civarı)

Daha önceki aracım olan 2010 NB CRUZE LS AT PLUS(113bg) araca ait geçmiş veriler.
    Kullanım ve şartlar tamamen aynı, veriler birbiri ile örtüşüyor.

Ortalama hız / Tüketim lt.
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Aynı aracın 600km sonrası. ortama hız düştüğünde oluşan değer;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 12 Eylül 2013; 14:37:54 >

• Peugeot 301 1.6 HDI Allure

Uzun dönem İstanbul şehir içi tüketim ortalamam:

Değerleri yukarıdan aşağı açıklamam gerekirse:

Toplam kilometre: 2242 km
    Ortalama tüketim: 4.1 litre/100km
    Ortalama hız: 34 km/s

Bu da geçen haftaki değerlerim:

Toplam kilometre: 1910 km
    Ortalama tüketim: 4.2 litre/100km
    Ortalama hız: 39 km/s

Yakıt olarak sadece Shell V-Power Diesel+GTL alıyordum fakat onu kaldırdılar. Bundan sonra Shell V-Power Nitro+ Diesel alırım herhalde. Lastik basınçlarını haftalık olarak kontrol ediyorum. Yani her zaman optimum durumda.

Forumda başka konuda yazdığım uzun yol değerlerini de paylaşırım daha sonra.

• şehir dışı otoban değerlerini zaten paylaşmayın her araba az yakar önemli olan atıyorum üsküdar ümraniye kadiköy arası yada beşiktaş levent taksim gibi benzinli araçlarda 10litrenin altına inemedim manuel vitesli otomatik araçlarla 14 15 litre
  • Bir aralar şöyle bir konu açmıştım. Burada aracım ile şehir dışı uzun yol tüketimlerini fişleri ile birlikte paylaşmıştım. Konunun linkini şöyle verebilirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_80105200/f_//tm.htm#80150073

Araç : 2006 Hyundai Elantra
    Motor : 1.6 Benzin + LPG
    Depo : 38 Lt lik simit Lpg tankı
    Araç yük durumu : 3 Kişi + çeyrek düzeyinde bagaj
    Güzergah : Manisa -> Ankara
    Klima kullanımı : %100 ( 8 kademeli otomatik klimada 2. ve 3. kademelerde )
    Ortalama Hız : 90-110 ( Aracımın yol bilgisayarın ortalama hız olmadığı için bu şekilde yazmak durumundayım. Ama tahminin 80-85 Km/h arasında çıkacaktır)

1 depo Lpg yani 32.6 Lt ile 430 Km yol yapıldı. Hesaplamaları yaparsak.

Km başına : 18 kuruş
    100 Km de : 7.5 Lt Lpg
    Ortalama hız : 90-110 arası.

• quote:

Orijinalden alıntı: maximusix

şehir dışı otoban değerlerini zaten paylaşmayın her araba az yakar önemli olan atıyorum üsküdar ümraniye kadiköy arası yada beşiktaş levent taksim gibi benzinli araçlarda 10litrenin altına inemedim manuel vitesli otomatik araçlarla 14 15 litre

Hocam ortalama hiz verildikten sonra ve kullanım detaylari paylasildiktan sonra bence her veri bilgi arayanlarin cok isine yarayacaktir. Amac az yakmak cok yakmak degil bilgi edinmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama tüketim 2.9

Megane II 1.5 dci 80 HP Extrem

2008 model 108.747 km de, araçda ben eşim ve 2 yaşında oğlum var, toplam ağırlığımız 120 kg civarı, bagaj boş, klima sadece bir kez açtım oda rampa inerkendi, sonrasında hep kapalı,

Yol hakkında kısaca bilgi,

depoyu fulledim ve yol bilgisayarını sıfırladım, yola çıktım, yolda çalışma olduğu için diğer taraf kapalıydı,

yaklaşık 4 km kadar düz yolda konvoy halinde 40-50 km hızla ilerledim, bu süreç içerisinde iki defa kırmızı ışıkta durdum.

yaklaşık 1 km daha konvoy halinde aynı hızlarda devam ettik sonra 800 metre civarı konvoy halinde 20-30 km hızda rampa çıktık, rampanın başladığı nokta ile en tepesi arasındaki yükseklik farkı tahmini 15-20 metre civarı

Rampada çalışma yoktu ve yine çift şerite geçtik,

rampadan sonra yaklaşık 2 km kadar iniş vardı ve en tepeden indiğim yer arasındaki yükseklik farkı tahmini 40-50 metre civarı,

sonraki 20 km kadar 100 km sabit hızda devam ettim ve alt geçide geldim, alt geçitden sola keskin viraj olduğu için hızımı 40 km ye kadar düşürdüm yaklaşık 100 metre kadar bu hızla ilerledim ve tekrar hızımı 100 km ye çıkardım,

5 km sonra yine bir rampa çıktım ve rampa 4 km kadar uzunlukta yükseklik farkı tahmini 10 metre kadar, rampadan sonra tekrar iniş yoktu ve düz olarak devam ettim,

yolculuğun son 3 km si şehir içinde geçti ama trafik yoktu şehir içine girdiğimde hızımı 50 ye düşürdüm bir kez kırmızıda durdum ve sonra evimin önünde bu videoyu çektim

Bir ara uzun yol için video çekmiştim ama telefonun kamerası iyi bir çekim yapmadığı için yol bilgisayarı okunmuyordu, 450 km gidiş de ortalmam 3.1 di, ben eşim ve oğlum vardı, bağaj boş, klima yolculuğunun %30 unda açıktı,

şehir içi 40 km kadar yoğun trafikte ( izmir ) kullandım klima hep açıktı ve ortalama 4.6 ya kadar çıktı

Aynı yolu dönerken ortalama 3.5 ye kadar düştü klima hep kapalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 12 Eylül 2013; 15:17:25 >

• Arac 2003 connect 90lik 1.8 dizel s.icinde bassanda 8 litre basmasanda 8 litre anlamadim gitti aracin piskolojik sorunlari var galiba :))) bundan onceki aracimda citro c4 2006 110luk dizeldi millet bu aracla forumda 5 litre yakiyo benim aldigim gunden beri s.ici 7-7.5 altna dusmemisti simdi millet arac bakimsizdir felan diyecek ama kardesimde yetkili servis calisani aracin bakimlari zamanindan once yapilirdi hep ama hakkini verirdi yaktiginin

• Panther tam otomatik 1.6 icin degerlerin cok iyi ama bunda bence senin kullanım tarzinda cok etkili

• Hyundai Getz 2011 1,5 crdi 88 beygir dizel. Muğla Merkezde kullanılıyor ve malumunuz büyük şehir trafiğinin esamesi yok burada. Araçta bırakın yol bilgisayarını fasılalı silecek bile olmadığı için telefonda "Road Trip" adındaki program ile tuttuğum kayıtları paylaşıyorum Araç sürekli olarak tam doldurulup, değerler programa girilmiştir. Gerçek tüketim değerleri için malumunuz bu oldukça önemli. Şehir dışına çıkılmadığı süreçte araca sürekli aynı yerden Shell Fuel Save dizel konuldu.
    Aracın genel kullanımı hafta içi her gün 10 kilometrelik yola gidip gelmek. 2 kilometrelik kısmı şehir içi, gerisi anayol. Bununda dışında araçla 2 dönem boyunca haftada bir gün olmak üzere 300 kilometrelik uzun yolda yapıldı, bayramlarda yada hafta sonları aileleri görmeye veya gezmeyede gidildi. Bu süreçte, aracı bilenler tahmin edebilirki, ara sıra hızlı kullanıldı; ama genel kullanım seri hızlanıp ulaşılan hızda sabit gitme üzerine.

Yakıt fiyatlarının değişimi

TL bazında kilometredeki yakıt tüketimi

lt/100km bazında yakıt tüketimi

ortalamalar
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

• 1.4 punto tüplü 30 - 32 litre gaz ile Ankara içi 380 - 400 km arası yapıyor
  • Araç 2013 Honda Civic LPG yok

Erzururum-Manavgat arası araçta tek kişi ve bagaj yok,

-Lastikler Michelin Primacy3,

-Yakıt Shell Fuelsave,

1174 km de 258tl lik benzin aldım ve 0.22 kuruş / km yakmışım.

----------------------------------------------------------------------------------------

Erzurum da bulunan shell bayisinde yoculuğa başlamadan km yi sıfırladım aynı bayide yolculuk bitimi tüketim ve km bilgileri (Erzurum-Manavgat-Ankara-Eskişehir-Erzurum);

Araç 1300 km tek şöför, 2000 km full dolu+bagaj.

-3379.7 km yapılan yol,

-184.518 lt tüketilen benzin,

-906tl harcanan para,

-26 kuruş/km tüketim (benzin).

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_bek

Hyundai Getz 2011 1,5 crdi 88 beygir dizel. Muğla Merkezde kullanılıyor ve malumunuz büyük şehir trafiğinin esamesi yok burada. Araçta bırakın yol bilgisayarını fasılalı silecek bile olmadığı için telefonda "Road Trip" adındaki program ile tuttuğum kayıtları paylaşıyorum Araç sürekli olarak tam doldurulup, değerler programa girilmiştir. Gerçek tüketim değerleri için malumunuz bu oldukça önemli. Şehir dışına çıkılmadığı süreçte araca sürekli aynı yerden Shell Fuel Save dizel konuldu.
    Aracın genel kullanımı hafta içi her gün 10 kilometrelik yola gidip gelmek. 2 kilometrelik kısmı şehir içi, gerisi anayol. Bununda dışında araçla 2 dönem boyunca haftada bir gün olmak üzere 300 kilometrelik uzun yolda yapıldı, bayramlarda yada hafta sonları aileleri görmeye veya gezmeyede gidildi. Bu süreçte, aracı bilenler tahmin edebilirki, ara sıra hızlı kullanıldı; ama genel kullanım seri hızlanıp ulaşılan hızda sabit gitme üzerine.

Yakıt fiyatlarının değişimi

TL bazında kilometredeki yakıt tüketimi

lt/100km bazında yakıt tüketimi

ortalamalar
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Cok detayli ve bilgili olmus yillik baya mazot yakmissiniz

• Megane 3 1.6 110 bg benzinli
    Şehir içi 9.4lt
    Şehir dışı 8.3lt yakıyor. Ortalama hız yanlış hatırlamıyorsam 35km/h
    akşama foto eklerim

• Benimkinin rekoru
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x
    Panther tam otomatik 1.6 icin degerlerin cok iyi ama bunda bence senin kullanım tarzinda cok etkili

Tabi! en büyük etken kullanıcı...

Her zaman dediğim gibi; "Araba fabrikadan hep aynı çıkıyor, kullanıcılar ve koşullar hep farklı farklı"

Mesela bu değer de başka bir kullanıcı arkadaşın. Araç MT (kullanım tarzını ve koşullarını bilmiyorum)
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Bu arkadaş Ankara kullanıcısı, aracı 113'lük MT NB. Maksimum dikkat ile ne yaktırabilirim testi yapmış...
    Bu arkadaş genel de 8.8-9lt yakan birisi.

Bu arkadaşta başka bir AT kullanıcısı (Araç aynı, ortalama hızı daha benim araçtan daha yüksek olmasına rağmen tüketim fazla!)

Şimdi bu arkadaş ile aynı arabayı kullanıyorum ama şartlarım ve kullanım alışkanlıklarım değişik.
    Benden 3lt fazla tüketimi var. Aradaki fark şehir yapısı ve kullanıcı....

Gördüğüm kadarı ile çoğu kişinin yaptığı hata; Kullandığı araçların hepsinin değerinin her yerde aynı olduğunu düşünmesi...

Birde herkes çok iyi araba kullanıcısı. Arabayı çalıştırıp vites atmayı beceren herkes; çok iyi şöför...

Önemli olan direksiyonu çevirmek değil.
    Sürüş kurallarına ve arabanın karakterine uyum sağlamak...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.