Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malesef hocam ortalama hız verisini hatırlamıyorum ancak 58 km gibi birşeydi sanırım. Yanlış olmasın ama emin değilim. Genel olarak şehir içi tüketimim bu şekilde.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    İlk sayfa guncelleme gerektirmediginden suan icin bu konuyu baska birine devretmeye gerek yok. Bu sekilde devam edebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sık sık aynı şehir dışı güzergahlarını kullandığımdan bu güzergahlardaki farklı kullanım özeliklerine göre oluşmuş verileri şu konularda paylamıştım.
    Tamamen gerçek veriler olduğundan özellikle aynı güzergahları kullanan arkadaşların kıyas yapma anlamında çok fazla işine yarayacağını düşünüyorum.
    (Araç: Astra H 1.4 easytronic)

Ankara-Konya-Ankara verileri
    http://forum.donanimhaber.com/m_95851937/f_//tm.htm#95851937

Ankara-Samsun-Ankara verileri
    http://forum.donanimhaber.com/m_97989011/f_//tm.htm#97989011

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 21 Nisan 2015; 10:56:37 >

• Uzun zamandır konuya yazmıyordum ama görüyorum ki forumda yakıt tüketim verileri anlamındaki (yakıt tüketim rekoru değil verileri) en kapsamlı konu (bir çok arkadaşın paylaştığı objektif veriler sayesinde) bu konu o yüzden ısrarla konu dışındaki paylaşımlara devam edilse de bunlara takılmadan veri paylaşımına devam edeceğim.

ilk olarak geçen senenin kış verisini paylaşayım.
    Kış lastiklerini takar takmaz(ekim sonunda) depoyu fulledim Yol bilgisayarındaki BC2 değerini sıfırladım excelde ayrıntılı bir tablo oluşturdum.
    Geçen hafta yazlıkları takarkende aynı şekilde depoyu fulleyerek sonuçları aldım.
    Durum şu; excel tablosunda alınan yakıt 282 litre ödenen para 1237 lira (bunun 143 lirası puanla alınmış bunu da detay olarak paylaşayım) oysa yol bilgisayarı 278 litre gösteriyor sapma %1,5 civarinda yapılan yolun 4 te 1i şehir dışı geri kalanı kısa mesafe şehir içi. Araç astra h 1.4 benzinli easytronic
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Buda aynı yöntemle 2014 Nisan-Ekim arası yaz lastikleriyle kullanım sonucu, burada yol bilgisayarının excel tablosunda belirtilen yakıtla kıyaslaması sonucunda sapma oranı %2,2 (km arttıkça benim aracın bilgisayarının hata oranı artiyor)

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) yolun yarısından fazlası sehirdisi

• fotoğraf ekleyeceğim ama şimdilik şunları yazayım

araç: 2007 toyota corolla 1.4 90 hp manuel
    mazot litre fiyat : 3.95
    mesafe samsun -> istanbul 770 km
    araç yükü: şöför + 2 kişi + sonuna kadar yüklü bagaj

yola çıkmadan evvel 2 diş mazot vardı depoyu fulledim, 40 litre aldı yarıdan 1 diş eksik bir şekilde istanbula vardım. kullanım şekli haliyle min 80, max, 110 km hızla oldu oldukça dikkatli kullandım bununla beraber yol üzerinde bazı şehirlere girip oyalanmışlığımız da mevcut

depo 45 litre desek yarısının biraz fazlasına 25 litre dersek ki hadi 30 diyelim

15 kuruş yakmış yani 3.8 litre
  • quote:

Orijinalden alıntı: IxnayOnTheSmash

fotoğraf ekleyeceğim ama şimdilik şunları yazayım

araç: 2007 toyota corolla 1.4 90 hp manuel
    mazot litre fiyat : 3.95
    mesafe samsun -> istanbul 770 km
    araç yükü: şöför + 2 kişi + sonuna kadar yüklü bagaj

yola çıkmadan evvel 2 diş mazot vardı depoyu fulledim, 40 litre aldı yarıdan 1 diş eksik bir şekilde istanbula vardım. kullanım şekli haliyle min 80, max, 110 km hızla oldu oldukça dikkatli kullandım bununla beraber yol üzerinde bazı şehirlere girip oyalanmışlığımız da mevcut

depo 45 litre desek yarısının biraz fazlasına 25 litre dersek ki hadi 30 diyelim

15 kuruş yakmış yani 3.8 litre

hocam keşke istanbula girdiğinizde de depoyu fulleseydiniz o zaman daha kesin bir sonuç olurdu.

• Leon 1.6 TDI ST

İlçe arası
    Genelde 65-80 arası gidildi yol düzdü, bu şekilde ortalama 3,6 lara kadar düştü ancak ilçe içi trafik felan olunca tekrar 4,0 ı gördü.

Şehirler Arası
    620Km si Ankara-İskenderun arasında yapıldı ortalama hız 100(yol durumuna göre 80-150km arası kullanıldı) idi, 230km si ise karışık kullanıldı.

• 2012 manuel son kasa ceed concept crdi ile 1780km uzun yol yaptim. Bunun 150 kmsi sehir ici idi. Sehir disinda 110-120 araliginda kullanildi ve 3 farkli sofor kullandik. 170 de gorduk 140la da gittik 100le de ama kisa sureler.

Genel ortalama 5.0 oldu. Reel olcum yapmadim ama surekli yaparim, ceed yol bilgisayarindan genelde azcik daha az yakiyor 0.1 0.2 gibi.

• Araç 2008 Ford Focus 1.6 TDCI 109 HP.
    Ortalama hız 38 km/saat
    Yol bilgisayarı 5.20 Litre/100 KM gösteriyor.
    Depo hesabı 5.19 Litre/100 KM
    Kıbrısta yaşıyorum, günlük en az 20 km okula git gel yapıyorum. Genellikle 4. vites 1800 devir/dakika 70 km/saat şeklinde gidiyor ve geliyorum. yaklaşık 80m rakım farkı var okul ve evimin arasında. Klima kullanımı yok.
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erimgurer -- 28 Nisan 2015; 22:43:11 >

• Nispeten uzun dönemli kullanım verisi paylaşayım bende.

Araç 208 e-hdi
    mesafe 1500km (tamamı istanbul içi, sadece haftasonu ve sakin kullanım,trafiğe girmemeye çalışırım)
    ort hız 28km
    ort tüketim 4.2lt
  • Araç:Ford Mondeo 2.0 tdci 140 ps tiptronik.
    Kullanım stili:Orta,zaman zaman serte yakın
    Ortalama hız:27 km/h
    Ortalama yakıt:9.9 lt/100km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugrakutuk -- 28 Nisan 2015; 23:08:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 18buru

Araç:Ford Mondeo 2.0 tdci 140 ps tiptronik.
    Kullanım stili:Orta,zaman zaman serte yakın
    Ortalama hız:27 km/h
    Ortalama yakıt:9.9 lt/100km

9 litre nedir ya dizel birde yüksek bence hele ki Ankara için çoğu zaman yoğun trafik olmuyor

• DowyJones kullanıcısına yanıt
    Araç 1997cc yani 2.0 litre 140 beygir boş ağırlığı net 1625kg ki bagajım ve ben ile beraber 1800-1900 kg ağırlığa sahip günlük 8 km kullanım da daha az yakamaz.
  • arkadaşlar corsa essantra dizel aracımda bu verileri görebilir miyim ?
  • 2008 Subaru Impreza 1.5R AWD (Sürekli 4 çeker)

Ankara - Adana otoyolu ortalama 100km/h ile (Hız sabitleme sistemi çoğunlukla açık)

Uzun yolda 458km sonunda ortalama 5.2lt

Şehir içi 7.5 lt.

Genel (şehir içi ve şehir dışı karışık sakin kullanımda) ortalama 6.4 lt

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 28 Nisan 2015; 23:51:19 >

• Araç o km mercedes e180 2.5 günde sonucu 9 km de aldığımız aracı 1006 km yol yapıldı.
    Güzergah İstanbul Atatürk Havaalanı-Ecebat-Çanakkale-Edirne-Kırklareli-Atatürk Havaalanı (sürekli şehir dışı kullanımı yok ama yapılan yolun büyük kısmı şehir dışı)

Bu km yi yapabilmek için 420 tl tutarında 88.83 litre yakıt almışız.
    Yalnız ben aracı teslim ederken aldığım seviyenin birazcık üzerinde (tahmini 1-2 litre) bir yakıtla aracı teslim dolaysıyla aracın 87 litre yakıt tükettiğini kabul edersek aşağı yukarı 8,7 litrelik bir depo verisi ile karşılaşıyoruz araçta genelde 2 yetişkin 2 çocuk vardı ara ara klima açıldı.
    Yolbilgisayarının ilk 400 km lik kısmını yanlışlıkla sıfırladım
    ama son kısmın durumu şu
    Bir kismi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 6 Mayıs 2015; 13:48:03 >

• Merhaba araba 2015 Yeni Kasa Fiat Doblo Maxi uzun şasi 1.6 dizel 105 HP alalı 1 ay daha dolmadı istanbul şehir içi 100 km de 5,86 lt tüketim gerçekleşti. değerlerini aşağıda bildiriyorum.

araç km si :3209 km
    ortalama hız: 30 kmh
    gidilen yol : 363 km
    tüketilen yakıt : 21,27 lt
    tüketilen yakıt tl : 85,29
    yol bilgisayarı : 5,4 lt
    depo ölçüm tüketim : 5,86 lt

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

•  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

E350 CDI 4matic Izmir Kemalpasa - Alasehir istikameti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon-Cooper -- 13 Haziran 2015; 20:50:38 >
  • Beyler şahsi rekorumdur. Astra h manuel 1.3 dizel 2011 aracımla yozgat samsun arası yolculuk verilerim. Yozgat 1100 rakımlı samsun 0. İnişler var ama yokuşu da bol olan bi güzergah. Aracın bakımları yeni 45000 km de. 1.2 tsi leon düşünürken bu veriler benzinli araçtan caydırdı beni.

• Opel İnsginia 1.4 turbo

Hem uzun yol, hem köprü trafiği iç içe yakıt tüketimi

İstikamet Silivri - Acıbadem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 23 Haziran 2015; 20:31:07 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.