Bildirim
Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (21. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Donald Draper
quote:
Orijinalden alıntı: otomobilci_x
quote:
Orijinalden alıntı: Donald Draper
Opel İnsginia 1.4 turbo
Hem uzun yol, hem köprü trafiği iç içe yakıt tüketimi
Düz yolda 120 km sabit hızla ne yakıyor acaba aracınız hiç test edebildiniz mi?
Hocam hiç test etmedim, yakın zamanda aracı satmayı planlıyorum. satmadan uzun yol yaparsam test eder buraya koyarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
-
-
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: serkanceren
mercedes b 200 cgi 2013 - 1.6 156 hp
mercedes c 180 K 2011 - 1.6 156 hp
Araçlar hemen hemen aynı kiloda b, c ye göre 1,5-2 litre az yakıyor
o fark ortalama hızdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Resimleri örnek olsun diye koymuştum, genel anlamda konuştum zaten c deki ortalama çok daha fazla bir kilometrenin ortalaması. Her iki aracı da ben kullanıyorum (b yi bazen eşim de kullanıyor) ve aynı güzergahlarda fark bana göre cgi -komp. motordan ve b deki 7 ileri şanzımandan kaynaklanıyor.
-
quote:
quote:
quote:
mercedes b 200 cgi 2013 - 1.6 156 hp
mercedes c 180 K 2011 - 1.6 156 hp
Araçlar hemen hemen aynı kiloda b, c ye göre 1,5-2 litre az yakıyor
o fark ortalama hızdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Resimleri örnek olsun diye koymuştum, genel anlamda konuştum zaten c deki ortalama çok daha fazla bir kilometrenin ortalaması. Her iki aracı da ben kullanıyorum (b yi bazen eşim de kullanıyor) ve aynı güzergahlarda fark bana göre cgi -komp. motordan ve b deki 7 ileri şanzımandan kaynaklanıyor.
-
Fotograf çekmeyi unuttum değerleri paylaşayım.
1.3 mjet doblo
3 kişi + full bagaj
Kastamonu-Eskişehir hiç durmadan tekrar Eskişehir-Kastamonu arası.Acelem oldugu için biraz bastım.
950 km
218 tl yakıt
53 litre harcanan
4.06 litre fiyatı
5.6 lt/100 ortalama
km de 0,23 kuruş -
-
Geçen hafta konya dan Antalya manavgata gitmiştik giderken de gelirken de araç ta 2 yetişkin 2 çocuk vardı, bagaj full dolu halde, giderken klima yolun tamamında, dönerken yolun yarısında açıldı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 28 Temmuz 2015; 7:34:09 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fotom yok ama 169 tl ye 200 km si ankara şehir içi 1120 km.mazotu 3.42 den aldım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konyadayım evde sıkılınca meke gölüne gidip orayı fotoğraflamak istedim tek başıma evden çıktım yol bilgisayarını sıfırladım hızımı 80-90 arasında cc ile sabitleyerek bir deneme yapayım dedim.
ve karapınara yaklaşırken durum bu oldu.
daha sonra karapınardaki trafik ışıkları (hepsine yakalandım) ve durum bu oldu
meke gölü acı göl etrafındaki 15-20 kez aracı durudurup fotoğraf çekimleri için beklemeler, tekrar hareket ettirmeler vesaire sonucunda dönüş yolculuğuna başlamadan önceki durum bu oldu.
dönüş yolculuğuna başladıktan hemen sonra yine karapınardaki ışıklara takıldım ve ortalama 4,2 ye çıktı.dönüş yolculuğunda da cc ile hızımı 80-90 arası süratlerle sabitleyerek konyaya döndüğümde durum buydu.
-
1.3 mjet doblo
4 kişi +1 çocuk + full bagaj
Kastamonu-Antalya arası
klima neredeyse 400 km boyunca açıktı
1109 km
220 tl yakıt
56.56 litre harcanan
3,89 litre fiyatı
5.1 lt/100 ortalama
km de 0,19.9 kuruş -
2014 vw caddy comfortline manuel 1.6 TDI
sinop samsun konya antalya kemer alanya sinoptan çıkarken depoyu fulledim
1219 km yol yaptım 214 liralık yakıt tüketti total excellium aracımın ortalamsı 4.4L/100km
hızım 90-110 km arası klima full açık 2 kişi bir valiz
km de 17 kuruş yaktı -
Yeni Aveo 1,3 dizel
Güzergah gidiş Adana- Mersin -Alanya. Dönüş Alanya-Konya-Adana.Araçta 2 yetişkin 1 çocuk ve bagaj full dolu. Gidiş ve dönüşte klima full çalıştırıldı. Gidiş dönüş 10 dan fazla mola verildi çocuk olduğu için.
Toplam gidiş dönüş mesafe 1029 km. Yakıt Po vmax euro dizel , gidişte Mersin e kadar 110 cc sabit hız daha sonra 90 üzerine çıkmadım çıkamadım yollar müsait değildi. Dönüşte aynı şekilde Konya Ereğli ye kadar 90 üzerine pek nadir çıktım gezici ve sabit bir çok radar mevcut.
Adana- Alanya ort hız ve tüketim
Konya düzlüklerinde sabit 90 km hız
Alanya- Konya- Adana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan0101 -- 5 Ağustos 2015; 17:15:26 >
-
CorsaD 1.2 Benzin
Yol bilgisayarı olmadığı için fotoğraf yok. Depodan ölçüldü.
Antalya-Eskişehir-Bursa-Eskişehir
790 km yol yapıldı. Yolun 3/4 ü klima açık. 2 yetişkin+1çocuk+bolca bagaj. Hız ortalama 90-100km/s. Nadir olarak 120km/s.
Ortalama tüketim: 5.8lt/100km
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X