Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)
  • 2008 bmw 1.16i s.ici-dışi karışık.
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Tüketim Şahane yalnız c4 cactus kuş gibi araba tam cimrilik yapmalık :)

TDI özellikle 120 hp lik dizel motor şehir dışı çok iyi yalnız şehir içi tüketim yükselebiliyor.

Her zaman bunu yapmak mümkün değil. Ama olabilirliğini bilmek de bana yeterli geldi.
    Bir kaç kez uzun şehirdışı yaptım 5-5.2lt den yukarı çıkmadı. Onu kabul ettim ve benimsedim.

Araç tüketim açısından beni memnun etti. Diğer yönleri de kabul edilebilir durumda. Yani fiyatına göre verdikleri doğru orantılı.

*Çoğu araç şehirdışı(normal kullanım ile) kullanımda sahibini pek üzmüyor.
    O yüzden şehir dışı verilerinden ziyade şehir içi verilerini dikkate almayı her zaman tercih ediyorum.

• 10.000 km ortalaması imza da yazan beyaz civic.

• Ekran verisini baz almak ne kadar mantıklıdır?
  • Bu veri yol şartları gayet uygun olduğundan gerçekleşmiştir.

Yanlış anlamayın binlerce km yol yapıp 1 kere en güzel değeri yakaladıktan sonra '' benim arabam kokluyor şurdan şuraya gittim sadece şu kadarcık yaktı'' cılardan değilim
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Bu veri ise araç 4 kişi uzun yolda yapılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: memocan2468

Ekran verisini baz almak ne kadar mantıklıdır?

Konu basliginda asagidaki ifadeler var paylaşımlar buna uygun olsa aslında konu çok işe yarayacak ama olmuyor. Ekran verisi ise çok hatalı değildir bir çok araçta denedim. En hatalı ölçen %7_8 den daha büyük bir hata göstermedi. Ortalama ise %3_4 civarında araclarinda ekran verileri sasiyor. Benim aracım da hata oranı %1-2 civarında şimdi uzun yoldan geldim aksama detaylı bir paylaşımda bulunurum.

Ancak paylaşımlarımızı yaparken aşağıdaki bilgileri de paylaşalım lütfen.
    1- Güzergah
    2- Sürüş sitili
    3- Yolun durumu
    4- Aracınızın yol bilgisayarının ne kadar sapma ile ölçüm yaptığını biliyorsanız bunu da belirtiniz.
    Eğer ölçümlerinizi pompa ile de test edebilmişseniz mutlaka bunu da paylaşınız.
    Şehir içi ölçümlerinde mutlaka belli bir km'den sonraki ölçümleri paylaşalım (mümkünde 300 km den daha fazlanın ortalaması olsun) yoksa 10 km git onu fotoğrafla değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Konu basliginda asagidaki ifadeler var paylaşımlar buna uygun olsa aslında konu çok işe yarayacak ama olmuyor. Ekran verisi ise çok hatalı değildir bir çok araçta denedim. En hatalı ölçen %7_8 den daha büyük bir hata göstermedi. Ortalama ise %3_4 civarında araclarinda ekran verileri sasiyor. Benim aracım da hata oranı %1-2 civarında şimdi uzun yoldan geldim aksama detaylı bir paylaşımda bulunurum.

1- Güzergah
    2- Sürüş sitili
    3- Yolun durumu
    4- Aracınızın yol bilgisayarının ne kadar sapma ile ölçüm yaptığını biliyorsanız bunu da belirtiniz.
    Şehir içi ölçümlerinde mutlaka belli bir km'den sonraki ölçümleri paylaşalım (mümkünde 300 km den daha fazlanın ortalaması olsun) yoksa 10 km git onu fotoğrafla değil.

Benim aracım lpg li genellikle ortalama 5,5 litre gösteriyor. Bu haliyle 11 kuruş yakması gerekiyor. Ancak gerçekte 15-16 kuruş arası.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

1- Güzergah
    2- Sürüş sitili
    3- Yolun durumu

Benim aracım lpg li genellikle ortalama 5,5 litre gösteriyor. Bu haliyle 11 kuruş yakması gerekiyor. Ancak gerçekte 15-16 kuruş arası.

Lpg ile yol bilgisayarı verilerinin kıyaslaması hakkında malesef tecrübe sahibi değilim ne desem yalan olur.

• Yeni bir veri ekleyelim, şimdilik fotoğraf yok.

Ford Transit Courier PanelVan 1100 kg
    Denizli içi 2000 km ortalaması 4,4L Dizel
    Ortalama hız 30 km

Motor: 1.6 95 Hp Tdci

• 3 hafta önce samsunda sürekli benzin aldığım istasyonda depoyu tabanca atana kadar fulledim ve önce ankaraya oradan konya ya oradan manavgata gittim. tabi bütün şehirlerde es dost akraba ziyaretleri nedeniyle kaldım ve şehir içlerinde de bayagi takıldık, daha sonra manavgat tan tekrar konyaya geldik konyada iken bir kez karapınara gidip geldim. daha sonra tekrar ankaraya ve ankarada da çevre yolundan bir kez etlikten etimesuta gittim. dolaysiyla yapılan yolun 2000 km si şehir dışı ve neredeyse tamamı klima açık full bagaj ve 2 yetişkin 2 çocuk şeklinde (son 400 km si ise 3 yetişkin 2 çocuk ve arabanin heryeri tika basa dolu) 110_120 km süratlerle kat edildi. şehir içlerinde sakin bir sürüş tarzım vardır. Bu arada konya_karapinar arasında ise yukarıda da paylaştığım bir yakıt denemem var buda yolculuğun yakıt tüketimi göz edilen tek istisnasıdir (220 km). Az önce bütün bu yolculuğa çıkmadan önceki benzin istasyonuna gittim ve aynı tabancayla tekrar tabanca atana kadar depoyu fulledim ve sonuç bu. Yol bilgisayarı ise herzamanki gibi hatasıza yakın bir hesaplama yapmış. Çünkü fişlerin toplami 141.51 litre iken bilgisayar 141.1 litre gösteriyor

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 9 Ağustos 2015; 10:20:38 >

• Honda Civic 1.8 İ-VTEC 140 HP İ-SHİFT
    Akdağmadeni-Yozgat-Kırıkkale-Ankara-Eskişehir-Bilecik-Gölpazarı
    Her 100-150 km de ortalamamı çektim.
    Sürüş bölünmüş yollarda 112 sabit şekilde yapıldı. Ankara'da çevreyolundan Eskişehir yoluna inilmiştir. Otobanda +200 km hızlara çıktım. Zaten 4.7'den 5.5'lara çıktı hemen
    Yol boyunca klima 19 derece auto konumunda kullanıldı.
    Arka sis neden açık diye sorarsanız yol sisli puslu bir durumdaydı. Yozgat'da sürekli yol yapım çalışması olduğu için yollar çakıl kum tozdan geçilmiyor bunun üzerine birde sis binince toz bulutunun içerisinde bir yolculuk yapıyorsunuz. Ön sis farları neden açık diyebilirsiniz gerek duymadım önümü görebiliyordum.

• Aracım clio-1, 1.4lt, 8valf.
    Dünkü lpg alımında 59tl lpg aldı(2.03 tl). 350 km si Gerede Istanbul arası otobanda( genellikle 100-120 arası gittim, araçta 4 kişi ve bagaj dolu sayılırdı), 120 km si Istanbul içi fazla trafiğe girilmedi.
    Hesaplamama göre 100 km de 12.55 tl lpg (6.18 lt) yakmış. Depom 32 lt alıyor ve benzinde hiç kullanılmadı.

• Aracım 2005 VW polo 75 HP Atiker LPG'li. Yol bilgisayarım olmadığından resim çekemedim fakat birçok kere ölçüm yaptım neredeyse ortalama aynı sonucu verdi.

1. Ölçüm Nevşehir - Mersin arası 280 KM : 38 TL (2.07 TL)
    2. Ölçüm Mersin- Nevşehir 280 KM : 40 TL (2.13 TL)
    3. Ölçüm: Nevşehir - Adana: 270 KM : 36 TL (2.09 TL)
    4. Ölçüm: Adana - Nevşehir : 270 KM : 40 TL (2.12 TL)
    5. Ölçüm: Nevşehir - Konya Ereğli 180 KM : 23 TL (2.05 TL)

Ortalama 13 - 15 arası yakıyor. Kışın biraz daha yükseliyor tabi 16- 18 arası yakıyor. Kışın gittiklerimi hatırlayamadım en yakın hatırladıklarım bunlar o yüzden onları ekleyemedim.
  • Pazar günü Kütahya-Lapseki arası yol yaptım.Kütahya da depoyu (Total Excelliumdizel) doldurdum.42 km Kütahya ş.içi+409 km Lapseki Kütahya arası.Klima açık,hız 90-120 km arası,bagaj ve arka koltuklar dolu.Ortalama tüketim 4.7 lt,ortalama hız 70 km,toplam menzil 451 km,kalan menzil 314 km. Yol bilgisayarı 0.2-0.4 arası sapma gösterebiliyor.
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

• On gün önce zonguldak antalya yaptım. Araç opel astra sedan 136 dizel. İki yetişkin iki çocuk üç valiz. Giderken gece idi 5.5 yaktı klima açıktı, resim çekmeyi unuttum sadece gidiş için. Dönüş kırk derece öğlen sıcağı ve bata hızlı geldim. 1600 kusur km ortalama hız 100 üstü ortalama yakıt 6.2. Bence başarılı. Biraz sabır ve vakit olsa 5.0 civarı yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: nitro

On gün önce zonguldak antalya yaptım. Araç opel astra sedan 136 dizel. İki yetişkin iki çocuk üç valiz. Giderken gece idi 5.5 yaktı klima açıktı, resim çekmeyi unuttum sadece gidiş için. Dönüş kırk derece öğlen sıcağı ve bata hızlı geldim. 1600 kusur km ortalama hız 100 üstü ortalama yakıt 6.2. Bence başarılı. Biraz sabır ve vakit olsa 5.0 civarı yakar.

Bayağı hizliymissiniz. Paylaşım için teşekkürler

• Subaru XV AWD CVT (Benzin) - Ankara içi kullanıyorum. Son 1400 km genel ortalaması 6.8 litre.

Ortalama hız 27 kmh iken
    Ortalama hız 56 kmh iken

• izmirden afyona geldim 1 hafta önce. Araçta 4 yetişkin, birde 15kg ağırlığında 3 yaşında bir çocuk vardı, bagaj ve her boş alan eşya ile ağzına kadar doluydu, klima yol boyunca açıktı 22 derecede auto modda. arac 2014 astra 1.4 turbo otomatik.

ort. hız ;

https://www.dropbox.com/s/f8x8fx493uze04i/IMAG0989.jpg?dl=0

tüketim:
    https://www.dropbox.com/s/1z77wlqnimyncjy/IMAG0988.jpg?dl=0

bana biraz yüksek geliyor hala..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinghenryy -- 15 Ağustos 2015; 21:41:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kinghenryy

izmirden afyona geldim 1 hafta önce. Araçta 4 yetişkin, birde 15kg ağırlığında 3 yaşında bir çocuk vardı, bagaj ve her boş alan eşya ile ağzına kadar doluydu, klima yol boyunca açıktı 22 derecede auto modda. arac 2014 astra 1.4 turbo otomatik.

ort. hız ;

https://www.dropbox.com/s/f8x8fx493uze04i/IMAG0989.jpg?dl=0

tüketim:
    https://www.dropbox.com/s/1z77wlqnimyncjy/IMAG0988.jpg?dl=0

bana biraz yüksek geliyor hala..

Afyonun rakımı oldukça yüksektir dolaysiyla yüklü bir araçla klima açık halde sürekli yokuş cikmissiniz bu açıdan bakınca normal. Eğer aynı yolu geri donecekseniz birde dönüşün ortalamasına bakmak lazım.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.