Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
28
Favori
138.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazık be her önüne geleni mühendis yapıyorlar sonra maaşlar bu halde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Köydesiniz heralde bu ne maaş yarabbi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Eskiden özelde çalışan bir işçi devlette çalışandan 2-3 kat artıyordu. Şimdi tam tersi oldu. Çalışan her zaman kazanır her türlü meslekte kazanç vardır ama kazanma olasılığın mesleğe göre değişir doktorsa %100 kazanırsın mühendissen %10. En iyisi her zaman devlette çalışıp ek iş yapmaktır

• ozzyken kullanıcısına yanıt
    Kaç senelik öğretmensiniz ???

• Almanyada yeni mezun olmuş elektrik elektronik mühosu master lı

Senelik 45k€ brüt + araba

Neti ise aylık 2.5k civarı€

Lüx bir evin aylık net gideri ( elektrik su gaz internet hersey dahil ) 1k€

Bu benim eski ev arkadaşımın maaşı umarım yurtdışı arkadaşlar için bir bilgi oluşturur

Not: almanlar kadar kokay işe giremezsiniz okadar fazşa maaş artışı alamazsınız ırkçılık yapılan her forsatta önünüze çıkar

Not2: almanyada alman da olsanız türk de , maaş artışı fazla olmaz
    Net maaşınız anca volkswagen merso vs yerlerde işe girebilirseniz +10k€ yu görebilirsiniz

Not3: vergi fazladır ve çok kazanırsanız verginizde çoğalır .+50k brütü olan birisi maaşının neredeyse yarısını sadeve kazanç vergisine verir

• quote:

Orijinalden alıntı: acbold

Yazılım geliştirici olarak bilgisayar programcılığı tercih edebilirsin. Yazılımda maaş düzeyini kendin belirlerken donanım ve ağ üzerine kariyer yaparsan şirketin büyüklüğü belirler.

Bilgisayar Mühendisliği mezunlarının büyük çoğunluğu yazılım geliştirme alanına yönelmiyor. Çoğunluğu alan dışı yöneticilik pozisyonu ya da yazılım yönetim süreçlerinde yer alıyorlar.

(Benim tercihim şuan için yazılım , analist ya da proje yöneticiliğine de hayır demem. Tabi burada (yazılım) kendi hedeflerime ulaştığımda bırakabilirim)

Bilgisayar programcılığı bölümünde ;
    - Mühendislikten daha yoğun bir yazılım eğitimi var.
    - Mühendisliğe göre daha çok boş vakit var.
    - Mühendislik kadar ağır derslerin yok.
    - Müfredatı beğenmesen bile çok ağır değil, kendi planlaman ile eş zamanlı devam edebilirsin.

Edit : 4 yıllığa kesinlikle tamamlamalısın ve yüksek lisans düşüncesi hep aklında olsun. İlerleyen yaşlarda büyük fırsatlar çıkabilir karşına.
    Cevabın için teşekkür ederim. Aslında yazılıma değilde başta dediğin gibi donanım ve ağ konusuna daha çok hakimim. Diploma için programcılık okuyorum mecbur. Yazılım olarak öğrendiğim şeyler de oldu tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

Kaç senelik öğretmensiniz ???
    14
  • ozzyken kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bende 3 yıllık dedim o kadar kazanamıyoruz 😀

• Ankara için yazayım:

Gazi, Hacettepe, Ankara sevivesinde üni. mezunları teknokent vb. yerlerde 2.0-3.5 arası(firmasına göre) başlamakta.

ODTÜ, Bilkent, TOBB ETÜ sevivesinde üni. mezunları teknokent vb. yerlerde 3.5-4.0 arası(firmasına göre) başlamakta.

TAİ, Aselsan, Roketsan ve Havelsan gibi savunma sanayii kuruluşlarında baçlangıç maaşları 4.5-5.5 arasında değişiyor. Tabi 16 maaş olayı var, yani 6.0-7.5 arası oluyor maaşınız.

Savunma sanayi kuruluşlarında yukarıda saydığım tüm üniversiteler kabul alabiliyor, her üniversitenin bir taban not ortalaması oluyor. Genel olarak 3.0 üzeri ortalama ve ingilizce sınavlarında %75 başarı göstermeniz gerekli.
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    6.5.16 diye duyduk hocam Savunma sanayiyi

• 6.5.16 nedir tam olarak anlayamadım.
    6,5 maaş 3 ayda bir çift maaş yani 6,5.16 diye diye duymuştum.

• 6.5 ile başlasa 8.5 gibi bir maaş alması demek çiftler ile buda pek mümkün değil. O seviyede değil emin olabilirsiniz.
    Hocam 2019 dan sonra zam gelmiş olabilir belki bende bilmiyorum da hep 6,5.16 duydum. Yaklaşık tabi az alanları vardır

• Zam geldi elbet ama yeni başlayan mezun maaşı o seviyede değil. Aselsan şuan en fazla veren oda 7.8 civarı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 31 Mart 2019; 0:7:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

Eskiden özelde çalışan bir işçi devlette çalışandan 2-3 kat artıyordu. Şimdi tam tersi oldu. Çalışan her zaman kazanır her türlü meslekte kazanç vardır ama kazanma olasılığın mesleğe göre değişir doktorsa %100 kazanırsın mühendissen %10. En iyisi her zaman devlette çalışıp ek iş yapmaktır
    Özel sektör Türkiye'de bok çukuru oldu artık. Kendini geliştirip iyi yere gelenler olacaktır ama piyasa koşullarında ancak %10 olur. Geriye kalanlara kötü bir gelecekten başka bir şey sunulmaz.
    Hocam ne mühendislikleri için geçerli bu

ODTÜ mezununun 3.5k ile başlaması normal değildir,ortalama maaşlarını söylemişsiniz bir de.

Universite sınavında ilk 3-5-10 bine giren elemanların gibi bir universiteden çıkıp ki -ingilizce eğitimi turkiyenin en iyi ingilizce eğitimlerindendir - nasıl 3.5k ile başlayabilir ?

olmaz demiyorum , sektör bu kadar mı doyum noktasında?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.