Nasıl kapış kapış gitmiyo ben de bunu anlamıyorum ? Ben bu sene ODTÜ Bilgisayardan mezun olucam 8 yere başvurdum, 5 inden teklif aldım. Alamadığım yerlerde de maaş beklentim yüksek olduğu için olmadı. ODTÜ'lü biri CV aşamasını her şirkette geçiyor. Türkiye'de mülakatlarda sorulan algoritma soruları zaten LeetCode Easy seviyesinde. Dolayısıyla bir ODTÜ'lünün bunları yapamama şansı yok zaten sadece Algoritma dersinde 12 ödev var her biri medium/hard seviesinde. Seviye o kadar düşük ki girdiğim her mülakatta ya string manipulation ya hash table soruluyo. Ben daha iş bulamamış veya telaşlı birini görmedim bizim bölümde. Bence sizlerin bir fikri yok bu üniversitelere veya sektöre dair. |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (16. sayfa)
-
-
İTÜ için söylüyorum, tüm arkadaşlarım zorlanmadan teklif alıyor, bırakın işe girmeyi birçok kişi teklifler arasından seçim yapıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çevremde EE ve bilgisayardan tanıdığım çoğu aday mühendis olup sonra teklif alıp gitti daha mezun olmadan. Ki ben ODTÜ nün bi tık altı sayılabilecek bir yerdeyim.
Eskiden mühendisler iş bulamıyor derdim de şimdi farkediyorum ciddi miktarda kafası çalışan adam açığı var her yerde.
-
Normalde okuduğunu anlamayan insanlara cevap yazmam çünkü açıkçası kimseye bir şeyi ispat etme görevi verilmiş biri değilim. Analitik düşünce ile bahsettiğim şey senin yazın boyunca konuştuğun mevzu zaten. Farkındaysan senin üniversitene de gömmüyorum. ODTÜ Tr'nin en değerli Bilgisayar Mühendisliği bölümüne sahip üniversiteden de biridir. Sakin ol bu kadar agresif olma. Helal olsun 5 teklif almışsın. Ben her hafta teklif alıyorum başvurmadan ne yapıcaz şimdi :) Sektörün kendisini bilmediğin için bunu okul faktörü zannediyorsun. Sen kendini yetiştirmişsindir eyvallah(Çalışan öğrenci için burada üniversite faktörü de destekleyici ve önemlidir). Ama eğer sen boş insanın teki olsaydın emin ol ODTÜ senin kurtarmazdı. İş dünyasına girince bunu anlayabilirsin. Bir sürü team lead yada head mühendislik çıkışlı bile değil ama efsane insanlardır. İlerde bu insanlara okul mastürbasyonu yapmamanı tavsiye de ederim. İçlerinden biri illa kin tutabilir ve zararı sana olur. Aklında olsun.
Ha bu arada diğer arkadaşlar için şöyle bir anımı paylaşayım. Hayatımda bir kez zevkine çalışırken saçma bir firmayı kabul etmiştim mülakat için. Adam teknik anlamda hiçbir şey bilmediği için okuldan saçma sapan konu açıyordu bu arada öğrencilik biteli çok olmuştu ve aktif olarak çalışıyordum. Adamlar üstüne kazık yemiş outsource'den ve bunu güzel iş zannederek bana anlatıyor. Kazık yediklerini güzelce söyledikten sonra görüşmeyi de bitirip güzel bir mail ile kendinize iyi bakın dedim.
Yani özetle eğer mülakat sırasında sizin değerlendirmeleriniz teknik anlamda saçma ise o firmaya da kuşkuyla bakın. Çünkü gerekli yetkinlikleri olmayabilir. Aynı zamanda bu insanlar çoğunlukla sizi de dibe çekmeye çalışırlar kendi iş bilmezliklerini kapatmak için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stewie G. -- 20 Haziran 2022; 0:11:14 >
-
Ben okuduğumu gayet iyi anlarım siz merak etmeyin. Sizin anlamadığınız şey bu okullara boş insan giremez girse de çıkamaz. Olmuş sıralamalar 800-900 zaten analitik düşünce olmadan adam bu netleri nasıl yapsın? Hadi yaptı bu sınavları ödevleri nasıl geçsin ? Ben dünyanın en iyi mühendisleri sadece bu bölümden çıkar kalan herkes de bok gibidir demiyorum, burdan çıkan adamlar iyidir her şekilde teklif alır çalışır diyorum. Kapış kapışında anlamı budur zaten yoksa kimse yakamızdan tutup ofise attıklarını falan söylemiyor. Okumadığınız bölümler hakkında ahkam kesip sonra doğrusu söylenince ego mastrubasyonuyla suçlamanız da ayrı komik. Okulunu söylemeden konuşan adama sen burda okumuyosundur zaten yazıyosunuz, okulunu söyleyince de okul mastrübasyonu.
-
Benim bilgisayar/yazılım mühendisliği veya benzer mühendislik programlarından mezun olmadığımı nasıl çıkardın cümlelerimden :). Sektörden verdiğim örneği yine dikkatli okumayarak cevap verdin. Örnek verdiğim kişilerden biri değilim ben, ama o kişilerde emin ol Türkiye de durmayıp yurt dışında yazılım konusunda ünlü firmalara head olarak gittiler. :) Ego mastürbasyonu yapmamanı hala tavsiye ederim bu arada.
Emin değilim ama galiba insanlar ODTÜ'ye filan sallıyor ve sende de bu sebeple agresif bir savunma mekanizması var. Eğer bu dediğim doğruysa savunmakta haklısındır. Ama doğru mesajlara karşı savunma yap lütfen.
Hayatta da başarılar dilerim umarım iyi yerlere gelir ve zevkle güzel işler yaparsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stewie G. -- 20 Haziran 2022; 0:54:7 > -
Bunaldım bu son mesajım olsun bu konuya dair. Son cümleyi yazmasanız özellikle gülücüklerle, sakin ollarla lgili daha çok konuşucaktım. Bu gibi öbekler en sakin insana bile kafayı yedirtir. BOUN, ODTÜ, İTÜ gibi yerlerden mezun olmadığınızı çıkardım mesajınızdan okumadığınız bölüm derken kastettiğim buydu.
-
Şimdi de BOUN'den ve benzeri üniversitelerden aforoz edildim galiba. Neyse ben seni herhangi bir fikre ikna etmeye çalışmadım. Sadece fikren haklı olduğun halde alakasız bir yorumuma laf atma tutarsızlığını anlatmaya çalıştım. Oradan gelip bir yerlerden kendince vurmaya çalıştın. Önce mühendislik mezunluğundan aforoz edildik şimdide kafandaki birkaç üniversiteden.
Kendimce dostane tavsiye verdim uyup uymamak senin elinde. Senin aksine bunu laf sokmak için demiyorum ama hiçbir mühendis buna sende bende dahil eşsiz, efsane değiliz.
-
Arkadaşlar ben Ankara üniversitesinden mezun oluyorum üstelik bölümüm Türkçe ben ve arkadaşlarım bile aday olup yerleşti ODTÜdeki adamlar bırakın Türkiye'de yurt dışında bile aday olup gider lütfen, o okullar çok özel dandik üniversitelerle kıyaslama yapmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğin şeylerin okulla alakası yok ben odtü de okumuyorum 2 arkadaşım savunma sanayi firmasinda uzun donem staj sonrası aday mühendis ve çalışan olarak gittiquote:
Orijinalden alıntı: White DeathÇevremde EE ve bilgisayardan tanıdığım çoğu aday mühendis olup sonra teklif alıp gitti daha mezun olmadan. Ki ben ODTÜ nün bi tık altı sayılabilecek bir yerdeyim.
Eskiden mühendisler iş bulamıyor derdim de şimdi farkediyorum ciddi miktarda kafası çalışan adam açığı var her yerde.
E tamam işte
İlk mesajında kim kapış kapış gidiyor dedin
Ben de kafası çalışan herkesi alıp götürüyorlar dedim
Şimdi evet öyle diyosun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
universite ile alakası olmadığını belirttim ben ha bu şu demek değil zaten odtü varken sütcü imama gidin demiyorum kazanabildiğiniz en iyi universiteye gidin ama saçma sapan triplere girip bölümü boşlamayın donanım ve kişisel gelişim para ediyor boş diplomaya para vermez firmalarquote:
Orijinalden alıntı: White Death
E tamam işte
İlk mesajında kim kapış kapış gidiyor dedin
Ben de kafası çalışan herkesi alıp götürüyorlar dedim
Şimdi evet öyle diyosun
Üniversite okuyorum ve bahsettiğim 3 üniden birindeyim :)
Bunu sadece hocalarımızdan değil hem tüm hr'lardan hem de tüm mezun tanıdıklarımdan duyuyorum. Öyle ki zorluktan kastım, Anadolu üniversitesinde en zor sorulan soru bizde ders içinde örnek olarak verilen soru. Ödevlerimizde deadlinelar çok kısa, ödevlerdeki konular işlenen konular olmuyor bizim kendimizin açıp öğrenmesi gerekiyor, her hafta bir sınav oluyor. Böyle bir zor ortamdan mezun olup da özel sektörde zorlanıcak insan çok zor. Yukarıda da dediğim gibi bu zorluk özel sektörde bir alım kriteri. Böyle bir ortamdan mezun olan biri rahatlıkla özel sektörde çalışabileceği için kapış kapış gidiyorlar. Lütfen bu tür üniler hk. ön yargılarınız dışında bilginiz yoksa yorum yapmayın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her ikisi de değil, direkt kendim öğrenciyim de söylüyorum. Üniversite üzerine tabii mülakat yapılmaz ama mülakatta okulda ne yaptığın, bunlardan neler öğrendiğim çokça sorulur. Halen öğrenci olmama rağmen birçok mülakata girdim.
Bu tür üniversitelere girmek kolaydır (bazıları için çok zor olsa da) ancak bunlardan mezun olmak zordur. Mezun olan kişi zaten ne zorluklarla mezun olmuştur, bilginiz yoksa yorum yapmayın.
Zaten bu üniversitelerin amacı bilgi öğretmekten ziyade bilgi nasıl öğreniliri öğretmekte. Dersler temel şeyleri öğretir, asıl öğrenim kişide bitmekte.
Deadline kavramını sizden daha çok duymuşumdır diyip sizin gibi ego kasmak istemiyorum. Gayet de bilgim var. Sizin burda hatanız yukarıdan bakıp burda yazan kişilerin bilgisinin sizden aşağıda olduğunu zannetmeniz. Siz de her şeyi bilmiyorsunuz, hala bilmediğiniz şeyler var, bu benim için de geçerli. O yüzden yazılan şeylere saygıyla yaklaşıp, bilmişlik taslamadan yorum yazarsanız sevinirim.
Son olarak Ankara merkezli şirketler ankaradan alır değil aslında, ankarada okuyan insanlar ankarayı sevdiği için kalmak istiyor ve burda işe giriyor. Bu birazcık diğer açı ve hangi şehir en iyisi vs diye uzar gider. Ankara'daki odtü bilkent mezunları isterse yurtdışına da kolaylıkla çıkıyor, istediği yere gidiyor. İst gibi yönetim sektöründen uzak kalması da tabii biraz etkilediğinden hızlı hızlı yönetim basamakları çıkılmıyor ancak zamanı geldiğinde çıkan da çok var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Trendyol maaşlarını bilen var mı?
Bizim şirkette 6 aylık tecrübesi olan bir çocuk 25 bin lira üstüne geçti yakın zamanda. trendyol indirimi, yemek, şu bu dahil değil bu dediğim maaşa.
başka bir arkadaşım 6 aylık PM tecrübesiyle 25 teklif aldı, tüm paket 28'e geliyordu bonus ve indirim yemekçekiyle falan beraber.
3-3.5 yıl tecrübesi olan arkadaşım HR görüşmesinde 40 üstü net maaş istedi, ikinci round'a geçirdiler. demek ki maaş fazla gelmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 23 Haziran 2022; 12:52:18 > -
Çok iyi paralarmış ya. Millet boşuna geçmiyor demek ki.
nerden mezunsun hocam
-
özel sağlık sigortası
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X