Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.682
Cevap
246
Favori
1.646.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük TSKGV ve onun seviyesindeki savunma şirketlerinde giriş seviye EE 14k civarı imiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 12 Haziran 2022; 1:35:14 >
  • White Death kullanıcısına yanıt

Üstlerde arkadaş 17-18k diyordu acaba 16 maaşa vurunca net maaş mı demek istedi?

• Arkadaşlar merhaba bir şey danışmak istiyorum. Yeni mezun Elektrik-elektronik mühendisiyim. Ocak ayında staj yaptığım firmada işe alındım. İlk işe girdiğim zaman 5.5k o zamanın şartlarına göre gerçekten bana yeten bir miktardı ancak şu an bu para alır almaz direkt eriyip gidiyor. Temmuz ayında 6. ayımı doldurmuş olacağım. Maaş iyileştirmesi istemeyi düşünüyorum. Bu konuda fazla tecrübesi olan biri değilim. Sizde nasıl ilerlemeliyim? Yardımcı olabilir misiniz?

• nelasq N kullanıcısına yanıt

Hocam önce kendine bir alternatif ayarlasan daha güzel olabilir. Adamlar ters bir tavır takındığında bazı şeylere hazır olmak iyidir. Eğer burdan ayrılsan ve başka yerde de iş bulman sorun olacaksa sen de ona göre konuşmanı yaparsın. Firmada 1 2 yıllıklar ne kadar iş yapıyor sen ne kadar yapıyorsun bunlar da önemli. Oraya gittiğinde ben de aynı işi yapıyorum bir farkımız yok maaş iyileştirmesi bekliyorum vs diyebilmek önemli. Umarım güzel sonuçlanır.

• Olabilir hocam. Mezun arkadaşlara sordum farklı yıllardan o yüzden de olabilir.

Istanbul taraflarında 19-20 lere doğru gidiyor diye biliyorum.

Anladım hocam, benim de duyduğum aylık net olarak 15'ten az olduğuydu Ankara için. Tabi her gün işe gidip geleceğin iş için ne kadar iyi tartışılır.

Yeni mezun giriş maaşları 10k civarı 16 maaş muhabbeti ile birlikte 13-13.5k civarı İstanbul ve Ankara'da böyle

• TSKGV 16 maaş dahil şu an net 13k-14k arası. Temmuzda net 18k-19k olacak.

Arkadaşlar bunlar para değil. Ücretlerin TL karşılığına bakıp kim bu paraları yeni mezuna verir demeyin. $1000 bile etmiyor şu anki başlangıç ücretleri. Önemli olan alım gücü.

• :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    TSKGV NE EN ÇOK HANGİ MEZUNLAR CALISIY
  • Hangi mezunlar derken?

• funky-nd kullanıcısına yanıt

mevcut isimde kaldım. %40 zam aldık. 26k oldu.

• Türk Silahlı Kuvvetleri Geliştirme Vakfı demek. Aselsan, Tai, Roketsan gibi firmalar. ARGE tarafında çok fazla makine mühendisleri çalışıyor ama her mühendislik grubu da fazladır diye düşünüyorum.

• Sanırım her 3 ayda bir 1 maaş avans var onu dağıtınca 17-18k oluyor. Bu arada bu tarz şirketlerde base maaş bu, projeye atandığınız anda maaş bir anda 2 katına çıkıyor.

• TavukMemesi kullanıcısına yanıt

Sen gel de mezun ol o zaman. ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerden mezunların kapış kapış edilmesinin bir nedeni var. Okul ortamı özel sektörden çok daha zor olduğu için bu kadar zorlu ortamdan çıkmış birinin özel sektörde çok rahat iş yapabileceği gerçeği yüzünden kapılıyorlar.

Ek olarak okulda öğretilen şeylerin aksine bu tür okullar kişiye nasıl öğrenileceğini öğretiyor. Ödevler işlenmemiş konulardan yapılıp 1 hafta süre veriliyor. Bu ödevlere göre çocuk oyuncağı şeyler 1.5 ay süre verilip anadolu ünilerinde ödev veriliyorken niye bu ünilerden işe alınıyormuş biraz anlarsın herhalde. Hiç bilmeden böyle atıp tutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizGurkan -- 19 Haziran 2022; 0:34:21 >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Devletteki en büyük sorun sonrasında özel sektöre geçmenin çok zor olması, en azından yazılımcılar için böyle. Hem kendi şirketimdeki teknik mülakatcıların doğrudan kendi sözlerinden, hem de başka şirketlerdeki arkadaşlarımdan duyuyorum, devlette belli bir süre çalışana körelmiş gözüyle bakılıyor.

Onun dışında daha 28 yaşımda devlette alacağımın iki katını alıyor olma durumum var, ve yaşıtlarıma göre yüksek maaş almıyorum bile. Önümüzdeki senelerde bu fark daha da açılacak, çünkü devlette pek bir maaş artışı olmuyor.

Bu iki kat maaş hayat kalitesini acayip etkiliyor.

Ben 20 bin liranın 8 binini harcarsam elime 12 bin kalıyor, 10 bin alsam 2 bin kalırdı, bu da devlette 6 ayda biriktireceğim parayı bir ayda biriktirebiliyorum demek. Telefon, bilgisayar vs. alabiliyorsam bunun sayesinde alabiliyorum. Sırf geçinmesine yaşayıp hayatın rahatlığına odaklanmak doğama ters.

Ayrıca yurt dışına gitmek isteyen için de özel sektör deneyimi yine avantaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: CengizGurkan

Sen gel de mezun ol o zaman. ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerden mezunların kapış kapış edilmesinin bir nedeni var. Okul ortamı özel sektörden çok daha zor olduğu için bu kadar zorlu ortamdan çıkmış birinin özel sektörde çok rahat iş yapabileceği gerçeği yüzünden kapılıyorlar.

Ek olarak okulda öğretilen şeylerin aksine bu tür okullar kişiye nasıl öğrenileceğini öğretiyor. Ödevler işlenmemiş konulardan yapılıp 1 hafta süre veriliyor. Bu ödevlere göre çocuk oyuncağı şeyler 1.5 ay süre verilip anadolu ünilerinde ödev veriliyorken niye bu ünilerden işe alınıyormuş biraz anlarsın herhalde. Hiç bilmeden böyle atıp tutmayın.

kim kapış kapış ediyo hangi dünyada yaşıyonuz siz anlamıyorum ki universite bile okuduğunuxu düşünmüyorum

• TavukMemesi kullanıcısına yanıt

bu ünilerden mezunlar hep iyi şirketlerde çalışıyor

• CengizGurkan kullanıcısına yanıt

Böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum. Ya üniversite bile okumayan bir genç liseli arkadaşımızsınız yada bu tip üniversitelerden birinde bir eş dost akrabanız öğrenci ve onlardan duyduğunuzu satıyorsunuz.

Herkese bir not, özel sektörde üniversite üzerine bir mülakat daha hiç görmedim ve duymadım. İmkanınız varsa tabi ki bu üniversitelerde okuyunuz. Gelecekteki işiniz hakkında daha vizyon sahibi ve analitik düşünceye sahip biri olabilirsiniz. (İstisnalar kaideyi bozmaz. Mülakat yaparken aynı okuldan biri çıkarsınız yetkili ile burdan bile işi garantileyebilirsiniz. )

Ödev veya müfredat konusuna gelince, Türkiye'de bulunan hiçbir üni sektöre uygun eleman yetiştirememekte. Hala Java eski sürüm üzerinden anlatılmakta mesela. Bu arada zaten üniversite tamamen sektöre eleman yetiştireceğim derse buda pek işlevsel olmaz. Bu uzun bir konu o yüzden buna girmeyeceğim ama özetle, kapış kapış denilen bir şey yok. Ooo bu ODTÜ'lüymüş hadi alalım okul ortamı daha zordur işten filan diye bir şey yok. Zorluk konusunda ise siz hiç deadline kavramı ve stresini duymamışsınız.

Tek bir istisna Ankara merkezli firmalar Ankara'daki üniversitelere dadanırlar biraz. Çünkü başka şehirde üni okuyan biri Ankara'ya pek gelmek istemez. Birinci öncelik İstanbul olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stewie G. -- 19 Haziran 2022; 19:24:26 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.